«609610611612613614615616617618619620621

Şeferrrr74
Aday Memur
09 Ocak 2026 07:32

banada gönderirseniz çok sevinirim
mirzaekinc, 2 hafta önce
Özet olarak; Evet, 1 sene geçmiş olsa bile bu fahiş faiz oranına itiraz edilebilir. Bugün maaşından kesinti yapılıyor olması, bu hakkını kaybettiğin anlamına gelmez. İcra hukukunda "faize itiraz" zamanaşımına bağlı değildir. Yani borcun ana parasına itiraz süresi kaçmış olsa bile, faizin hukuka aykırı olduğu her zaman ileri sürülebilir. **detaylı bilgi için özeline bakabilirsin. Ayrıca matbu dilekçen'de tarafınıza iletildi.

joker_1453
Şef
09 Ocak 2026 10:25

İyi günler devrelerim.Icra sorusturmasinda muhakkikin görüşü önemli mi ? İl polis disiplin kurulu muhakkik görüşünü dikkate alır mi

psyhcoo
Şef
09 Ocak 2026 12:02

brom 98. günde borcum takibe düştü ben ulaştım onlara. durumu anlattım. ödemek istiyorum ama taksitler ve faizler çok korkunç ödeme imkanı yok diye belirttim. ben seni arayacam dedi kadın. birkaç saat sonra aradı. 10 numara bi ödeme planı çıkardı. 2 milyon borç vardı. 60 aya böldük. banka sarı banka. onlar ulaşmazsa sen yinede ulaş şansını dene. güzel bir plan çıkarabilirler.

dudaeva, 2 hafta önce

hocam icra başlamadan önce takip birimi tarafından arandınız mı acaba? Gecikmede 80. gündeyim .. Niyetim güzel bir oran ve vade sunarlarsa taksitlendirmek.. Aramazlarsa düşsün artık icraya 1 senedir takla attıra attıra kıpırdayacak hal kalmadı ..

Vuccipaşa
Aday Memur
09 Ocak 2026 12:29

dostum özelden yazıyorum bakar mısın
psyhcoo, 2 hafta önce

brom 98. günde borcum takibe düştü ben ulaştım onlara. durumu anlattım. ödemek istiyorum ama taksitler ve faizler çok korkunç ödeme imkanı yok diye belirttim. ben seni arayacam dedi kadın. birkaç saat sonra aradı. 10 numara bi ödeme planı çıkardı. 2 milyon borç vardı. 60 aya böldük. banka sarı banka. onlar ulaşmazsa sen yinede ulaş şansını dene. güzel bir plan çıkarabilirler.

muyi
Aday Memur
09 Ocak 2026 13:45

Geçmiş olsun devrem takip biriminin telefon numarası varmı özelden yazabilirmisin

Vuccipaşa, 2 hafta önce
dostum özelden yazıyorum bakar mısın

mirzaekinc
Memur
09 Ocak 2026 15:06

T.C. .............. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NE Dosya No : ... / ... BORÇLU : sen T.C. Kimlik No : ...... Adres : ........... ALACAKLI : ........... (Banka) KONU : Dosyada işletilen fahiş ve hukuka aykırı faiz oranına itirazım ve borcun yeniden hesaplanması talebimdir. AÇIKLAMALAR : Tarafıma ait yukarıda numarası yazılı icra dosyasında, alacaklı banka tarafından yıllık yaklaşık %60 (senin kaç ise)oranında akdi faiz işletildiği tarafımdan öğrenilmiştir. Bu oran, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından belirlenen yasal faiz üst sınırlarının açıkça üzerindedir. Türk Borçlar Kanunu'nun 88. ve 120. maddeleri ile yerleşik Yargıtay içtihatları uyarınca, bankalar sözleşmeye dahi yazmış olsalar, yasal faiz sınırlarını aşan faiz talep edemezler. Bu sınırların üzerindeki faiz oranları yok hükmündedir ve borçludan tahsil edilemez. Dosyada bugüne kadar maaşımdan yapılan kesintiler de dahil olmak üzere, hukuka aykırı faiz üzerinden tahsilat yapılmaktadır. Bu durum mülkiyet hakkımı ve borçlu olarak kanunla korunan sınırlarımı ihlal etmektedir. Bu nedenle dosyada uygulanan faiz oranının yasal sınırlar çerçevesinde yeniden belirlenmesini, bugüne kadar tahakkuk ettirilen fazla faizin silinmesini ve borcun yeniden hesaplanmasını talep ediyorum. HUKUKİ NEDENLER : TBK m. 88, 120, İİK ve ilgili mevzuat ile Yargıtay içtihatları. SONUÇ VE TALEP : Yukarıda arz edilen nedenlerle; 1- Dosyada uygulanmakta olan fahiş ve hukuka aykırı faiz oranının iptal edilmesine, 2- Faizin yasal sınırlar çerçevesinde yeniden hesaplanmasına, 3- Fazla tahsil edilen veya tahakkuk ettirilen faizlerin borçtan düşülmesine, 4- Dosya borcunun düzeltilmiş haliyle yeniden belirlenmesine karar verilmesini saygıyla arz ve talep ederim. Tarih: İmza: Borçlu:sen
Şeferrrr74, 2 hafta önce
banada gönderirseniz çok sevinirim

spartalı77
Daire Başkanı
09 Ocak 2026 15:18

Bu dediğiniz olay bireysel krediler için geçerli. Kredi Kartlarında faiz oranı 5464 sayılı kanunda,ek hesap içinse TTK nın 1530 sayılı kanunu geçerli. Bu doğrultuda Yargıtay kararları mevcut. Ancak bireysel krediler için dedikleriniz geçerli.
mirzaekinc, 2 hafta önce
T.C. .............. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NE Dosya No : ... / ... BORÇLU : sen T.C. Kimlik No : ...... Adres : ........... ALACAKLI : ........... (Banka) KONU : Dosyada işletilen fahiş ve hukuka aykırı faiz oranına itirazım ve borcun yeniden hesaplanması talebimdir. AÇIKLAMALAR : Tarafıma ait yukarıda numarası yazılı icra dosyasında, alacaklı banka tarafından yıllık yaklaşık %60 (senin kaç ise)oranında akdi faiz işletildiği tarafımdan öğrenilmiştir. Bu oran, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından belirlenen yasal faiz üst sınırlarının açıkça üzerindedir. Türk Borçlar Kanunu'nun 88. ve 120. maddeleri ile yerleşik Yargıtay içtihatları uyarınca, bankalar sözleşmeye dahi yazmış olsalar, yasal faiz sınırlarını aşan faiz talep edemezler. Bu sınırların üzerindeki faiz oranları yok hükmündedir ve borçludan tahsil edilemez. Dosyada bugüne kadar maaşımdan yapılan kesintiler de dahil olmak üzere, hukuka aykırı faiz üzerinden tahsilat yapılmaktadır. Bu durum mülkiyet hakkımı ve borçlu olarak kanunla korunan sınırlarımı ihlal etmektedir. Bu nedenle dosyada uygulanan faiz oranının yasal sınırlar çerçevesinde yeniden belirlenmesini, bugüne kadar tahakkuk ettirilen fazla faizin silinmesini ve borcun yeniden hesaplanmasını talep ediyorum. HUKUKİ NEDENLER : TBK m. 88, 120, İİK ve ilgili mevzuat ile Yargıtay içtihatları. SONUÇ VE TALEP : Yukarıda arz edilen nedenlerle; 1- Dosyada uygulanmakta olan fahiş ve hukuka aykırı faiz oranının iptal edilmesine, 2- Faizin yasal sınırlar çerçevesinde yeniden hesaplanmasına, 3- Fazla tahsil edilen veya tahakkuk ettirilen faizlerin borçtan düşülmesine, 4- Dosya borcunun düzeltilmiş haliyle yeniden belirlenmesine karar verilmesini saygıyla arz ve talep ederim. Tarih: İmza: Borçlu:sen

strtrts
Aday Memur
09 Ocak 2026 15:24

Peki bu şekilde itiraz ettiniz mi? Vy bu şekilde itiraz eden siz vy herhangi bir kimse var mı? Bir sonuç elde ettiniz mi veya itiraz ederek sonuç alan var mı?
mirzaekinc, 2 hafta önce

strtrts
Aday Memur
09 Ocak 2026 15:28

Birde bu yukarıdaki dilekçe yapay zeka kaynaklı ve bu tarz dileçelerde çoğu zaman yapay zeka müşyeri memnuniyeti odaklı dileçe yazdığı için bankalar vy icra dairesi bu tarz dileçeleri pek dikkate almadığını düşünüyorum, ayrıva yapay zekanın hukuki nedenler dediği maddeleri okuyun gerçekten bazıları konu işe alakasız dayanaklar.

profenid
Aday Memur
09 Ocak 2026 16:07

Bu takip biriminin numarası bana da lazım. Rica etsem gönderir misimiz?

psyhcoo, 2 hafta önce

yek57
Aday Memur
09 Ocak 2026 16:13

2 milyonu 60 ay da aylık ödemesi nedir psyhcoo devrem

mirzaekinc
Memur
09 Ocak 2026 16:18

Bu matbu dilekçeler ile Yüzlerce dosya iptali yaptık, Hukuki haklarınızı araştırın,olumsuz yazan,yaygara koparan, olumsuz yazan hesaplar banka görevlileri ya da avukatlarıdır.Uyanık olun,pes etmeyin,resmi tefecilik yapan Özel ya da Kamu Bankalarına diz çökmeyin.
strtrts, 2 hafta önce
Birde bu yukarıdaki dilekçe yapay zeka kaynaklı ve bu tarz dileçelerde çoğu zaman yapay zeka müşyeri memnuniyeti odaklı dileçe yazdığı için bankalar vy icra dairesi bu tarz dileçeleri pek dikkate almadığını düşünüyorum, ayrıva yapay zekanın hukuki nedenler dediği maddeleri okuyun gerçekten bazıları konu işe alakasız dayanaklar.

İstanbullu100
Aday Memur
09 Ocak 2026 18:21

Şef takip biriminin numarasını verirmisin ayrıca 60 ay vadeyi kaç faiz oranı ile yaptı?

psyhcoo, 2 hafta önce

Bünyamin4206
Aday Memur
09 Ocak 2026 19:00

2 Milyon 60 Ay Vade aylık ne kadar ödeme çıktı devrem
İstanbullu100, 2 hafta önce

Şef takip biriminin numarasını verirmisin ayrıca 60 ay vadeyi kaç faiz oranı ile yaptı?

Esraafad
Aday Memur
09 Ocak 2026 21:42

bugün öğleden sonra watsap üzerinden mesaj geldi.

'M......... ...................... V****banka (sarıbanka) olan borcunuzun ödemesi gerçekleştirilmediğinden söz konusu adresinizdeki taşınır malların haczine karar verilmiştir (* işaretli yerde adresim yazılı ben gizledim burada ) Randevu saati:10.01.2026 16:00 'şeklinde

uyapta herhangibir talimat dosyası yok , makbuz vs ücreti yok birde yarın hafta sonu ,hafta sonu icra işlemi yapılabiliniyor mu ve önceden şu saatte diye gelmeden bilgi veriliyor mu? mesaj atanın memur değilde avukat bürosundan olduğunu düşünüyorum , bu tarz mesaj atmalarıyla ilgili kanuni bir itiraz hakkımız var mıdır?

09 Ocak 2026 22:11

psikolojik taciz kendileri ğibi herkesi şuursuz salak sanıyorlar hafta sonu ne icrası hocam gül geç.can sıkıyorlar ancak
Esraafad, 2 hafta önce

'M......... ...................... V****banka (sarıbanka) olan borcunuzun ödemesi gerçekleştirilmediğinden söz konusu adresinizdeki taşınır malların haczine karar verilmiştir (* işaretli yerde adresim yazılı ben gizledim burada ) Randevu saati:10.01.2026 16:00 'şeklinde

uyapta herhangibir talimat dosyası yok , makbuz vs ücreti yok birde yarın hafta sonu ,hafta sonu icra işlemi yapılabiliniyor mu ve önceden şu saatte diye gelmeden bilgi veriliyor mu? mesaj atanın memur değilde avukat bürosundan olduğunu düşünüyorum , bu tarz mesaj atmalarıyla ilgili kanuni bir itiraz hakkımız var mıdır?

mirzaekinc
Memur
09 Ocak 2026 22:59

Bu gibi mesajlar hukuktan ziyade psikolojik baskı amaçlı bir tahsilat taktiğidir.

icra müdürlükleri normal şartlarda hafta sonu çalışmaz. İcra ve İflas Kanunu uyarınca haciz işlemleri genellikle mesai saatleri içinde yapılıyor .Çok istisnai durumlarda (mal kaçırma şüphesi vb.) hakim kararıyla gece veya tatil günü işlem yapılabilir; ancak sıradan bir banka borcu için cumartesi günü saat 16:00'da randevu verilerek hacze gelinmesi hukuki teamüllere aykırı olarak önümüze çıkar.Bunlarda tahsilat için oyun, film- fırıldak bitmez.

Esraafad, 2 hafta önce

İşlerkesat
Aday Memur
10 Ocak 2026 20:30

Banada eve haciz anlamına gelen bi para yatırmışlar bir gram umurumda değil

Brkcn67
Aday Memur
10 Ocak 2026 23:17

ieve icraya geliyorlar ama 2. eşya olması lazım alması için ee ekonomik şartlar ortada lüx evlerde yaşamıyoruz ya 2. eşyamız olsun bu psiklojik baskı nedendir avukatlarda hala anlam veremiyorum, ödeyecek durumu olsa kimse bu durumlara düşmez.
İşlerkesat, 2 hafta önce

Banada eve haciz anlamına gelen bi para yatırmışlar bir gram umurumda değil

strtrts
Aday Memur
11 Ocak 2026 04:13

Benimde 3 e yakındı 60 ay yapmadılar, ancak faiz silerek 48 ay yapılandırdım. Fazi oranım çok komik bir rakam.
Bünyamin4206, 2 hafta önce
2 Milyon 60 Ay Vade aylık ne kadar ödeme çıktı devrem
Toplam 12416 mesaj
«609610611612613614615616617618619620621

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi