Editörler : E.Kayı Han
12 Haziran 2019 13:26

Müdür tutanak tuttu

Arkadaşlar merhaba

Okul müdürü geçen gün 60 lise öğrencisini olur yazımız olmadan herhangi bir resmi yazı olmadan sadece şube müdürünün telefonu üzerine öğrencileri çevre günü dolayısıyla 3 km lik yolda yürüyerek öğrencileri götürmemizi istedi. Bende o gün nöbetçiyim.Müdür yardımcısına neden ben götürüyorum dediğimde diğer nöbetçi öğretmenlerin işi var diyip yanıma dersi olmayan 2 öğretmeni verip götürmemi istedi. Geç kaldık zaten diyip hocam acele bir şekilde gidin dedi. Bende 60 lise öğrencisini sıraya koyup götürdüm. Caddelerden geçiyoruz lise öğrencisi sonuçta sürekli dağılıyorlar durmuyorlar yerlerinde sürekli uyararak caddelerden geçerek götürdüm. Gittiğimde sadece lise olarak bizim katıldığımızı bizim dışımızda ilkokul 1,2 ve 3. sınıf öğrencilerinin olduğunu gördük. Gene de bizim tüm öğrenciler ayakta panele katıldılar. Konferans salonunda gerçekleşti.

Program bitti okula geldik. Bende müdürün yanına çıktım. Hocam biz bu çocukları götürdük fakat herhangi bir yazı olur vs. yok dedim. Bu çocuklardan birinin başına bişey gelse ne yapardık dedim. Hocam şube müdürü götürün dedi bende size söyledim dedi müdür. Bende hocam bu usulsüz bir davranış yönetmelikte yeri yok dedim. Bana işimi banamı öğretiyorsun dedi. Yok tamam dedim çıktım. Hemen ardımdan tutanak tutup ilçe meme yollamış. Tutanak tuttuğundan 15 gün sonra haberim oluyor. Bu durumda ne yapmalıyım? Cezai işlem olabilir mi hakkımda ?


osimosi
Şef
12 Haziran 2019 16:27

Yazılı bir emir izin vs. olmadan öğrenciyi bir yere götürmek riskli müdür neye tutanak tutmuş anlamadım, şube müdürlerine yalakalık için yapılmış bir iş gibi duruyor.


itoraman57
Aday Memur
12 Haziran 2019 20:33

Benim kanunsuz iş yapıyorsun dediğim için hakkımda tutmuş


itoraman57
Aday Memur
26 Haziran 2019 21:44

Yok mu cevap ?
27 Haziran 2019 09:43

Aday memur isen asaletinin tastikini bekleseydin, bu durum seni sıkıntıya sokabilir. Şöyle ki, tutanak usule uygun olmasın; cezanı versinler o da usulüne uygun olmasın. idare mahkemesi vs uğraşıp dururursun. İdare mahkemesi iptal edene kadar cezalı durumda kalırsın. Kaldıki Aylıktan kesme kademe cezası verirlerse aday memur olduğun için atılırsın. Dönersin geri ama, çektiğin sıkıntı yanına kalır. . . Emir demiri keser derler; usulsüz olursa itaat et ama emir verilirken, ve emir geldiğinde 3 öğretmen götürüyorsan, 2 öğretmeni kendine şahit yapmalısın. Öğrencilere de Müdürün emri olduğunu söylemelisin. Bu durumda öğrencilerden biri ortadan kaybolsa bile, kaza geçirse bbile sorumluluğu, tanık ifadeleri ile Müdüre kaydırır, sıvı yağ gibi üstüne çıkarsın. Sivrilmemek lazım. Fikrini beyan edersin peki müdürüm dersin geçersin, sivrilmeden, kimseye batmadan devam etmezsek; bu amirler sıkıntılı olur... GEÇMİŞ OLSUN.


conqieror
Şube Müdürü
04 Temmuz 2019 11:42

işi yaptıktan sonra ters düşmeniz anlamsız, işi yapmadan itiraz etseydiniz daha anlamlı olurmuş

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi