Editörler : cihan27E.Kayı Han
07 Temmuz 2019 14:26

Tapu Mdürlüklerinde görevli memurlar uzmanlık istiyor.

● Tapu memurlarına seneler önce verilen kurum içi uzmanlık kadro sözü yerine getirilmiyor. Tapu Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair teklif Meclis'te kabul edildi. Bu kanunda milli emlak personeline kurum içi uzmanlık kadrosu verilmiştir; fakat kanun adı Tapu Kanunu, kanundaki maddelerin neredeyse tamamı Tapu Müdürlüklerini ilgilendirirken tapu personeline hiçbir şekilde adının geçmemesi bizleri çok üzmüştür.

●Tapu çalışanları Türk Ceza Kanunu hariç diğer Kanunları (Ticaret Kanunu, Medeni Kanunu, Tapu Kanunu, Kadastro Kanunu, İmar Kanunu, Tarım Arazilerini Koruma Kanunu, Orman Kanunu, Tü rk Vatsndaşlığı Kanunu vs.) Yönetmelikler, Genelgeler, Talimatlar çercevesinde hukuk ve teknik yönünden işlemlerini yürütmektedir. Tapu Mevzuatı karmaşık olduğundan ve sürekli değişime uğradığından takip edilmesi ve uygulanması bizleri zorlaştırmaktadır.Diğer kurumlara geçiş için muvafakat vermediler istifa edin atanmak istiyen birçok insan var sözleriyle baskı içerisinde kaldık. Bizler Tapu Çalışanları olarak işimizi severek yapmaya devam ettik. Şuana kadar hep sustuk ve susturulduk. Beklenti içerisinde bırakıldık. Kurumumuzu zedeleyecek hiçbir davranışta bulunmadık ve bulunmayacağız da. Bari özlük haklarımızda iyileştirmeler yapılsın istiyoruz.

●Mesleğimiz uzmanlık gerektirdiğinden Kurum içi uzmanlık sınavına tabi tutulsun başarılı olan uzman olsun. Herkes Tapu Müdürü/Müdür Yard. olacak değil ya hepimiz yüksek tahsil yapmışız. Askeriyede bile uzman var. Maliye Bakanlığında Gelir Uzmanı var. Bakanlığımıza bağlı Milli Emlak G.M. personeline Uzmanlık kadrosu verildi vs. Bize neden yok açıklama bekliyoruz.

● Derdine düşen tapu çalışanları kaliteli hizmet beklenmesi mümkün değildir. Ülke ve toplumun en temel işlerini görenlere en düşük ücreti ve uzmanlık kadrosu vs. reva görmek adalet duygusu ile bağdaştırılamaz.

●Hükümet, Diğer bir çok kamu kurum ve kuruluşunda yaptığı iyileştirmeler Tapu Müdürlüklerinde Çalışan Personeller için de yapmak zorundadır. Bu ülkenin taşınmazlarını bize emanet edilmiştir. Taşınmazları sahtekarlardan, dolandırıcılardan ve terör örgütlerinden koruyan kollayan bizleriz. Tapu çalışanları günlük geçîmde acze düşmesi akla, mantığa, izana ve insafa sığmamaktadır. Bu sebeple Tapu Çalışanlarına maaş, özlük haklalarında iyileştirme ve uzmanlık kadrosu verilmesini istiyoruz...saygılarımla....Bilg. İşlet. M. UÇAR.....

ATASÖZÜ Mal, canın yongasıdır...

"Bu önemli iştir. Kanun böyle emrediyorsa, yaptığı işin güven duygusuna muhtaç her vatandaş gibi ben de tapu dairesine gidebilirim."(MUSTAFA KEMAL ATATÜRK)

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi