Editörler : E.Kayı Han
12 Temmuz 2019 12:06

Eş durumu tayini acil!!

MEB de öğretmen olarak görev yapıyorum Ankara Kalecik'e tayinim çıktı, eşim Bakırköy adliyesinde zabıt katibi,. isteğe bağlı tayinlerde tayini çıkmadı şimdi eş durumu tayini isteyeceğiz. bununla ilgili birkaç sorum var: 1- nasıl bir yol izlemeliyiz? 2- eşimin tayini nereye çıkar Ankara merkeze mi yoksa Kalecik adliyesine mi? 3- biz merkeze çıkmasını istiyoruz bu konuda yapabileceğimiz birşey var mı? 4- eş durumu tayini başvurumuz komisyon tarafından kabul edilmezse nasıl bir yol izlemeliyiz? basvurabilcegimiz yer neresi? ilginiz için teşekkür ederim...

muallimmy18
Aday Memur
12 Temmuz 2019 18:21

güncel.

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
12 Temmuz 2019 18:31

Eşiniz işe girmeden mi evliydiniz ? Girdikten sonra mı evlendiniz?

muallimmy18
Aday Memur
13 Temmuz 2019 22:59

eşim işe başladığında evlenmemistik, o dönem ben çalışmıyordum. eşim yaklaşık 8 yıldır aynı adliyede katip ama arada ücretsiz izinleri var.
ÇOTANAK, 6 yıl önce

Cglyn94
Aday Memur
14 Temmuz 2019 11:58

.
muallimmy18, 6 yıl önce
eşim işe başladığında evlenmemistik, o dönem ben çalışmıyordum. eşim yaklaşık 8 yıldır aynı adliyede katip ama arada ücretsiz izinleri var.

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
14 Temmuz 2019 16:26

Eğer, mazeretiniz birinizin işe başlamasından sonra ortaya çıkmışsa eş durumu mazeretinden yararlanabilirsiniz. Diğer, yani evliyken atamanız yapılmışsa eş durumu mazeretini kabul etmiyorlar ve genelde idare mahkemeleri ret kararı veriyor.

muallimmy18
Aday Memur
15 Temmuz 2019 09:53

yani ben anlayamadım sanırım, mazeret durumu yeni ortaya çıktı, mazeret durumu ortaya çıktığında evliydik, yönetmelikte böyle birşey var mı? evlilik öncesi sonrası diye? işin mantığını anlayamadım mazeretin ne zaman ortaya çıktığı neden bu kadar önemli? 4 senedir bir mazeret yoktu bu sene bir mazeret oluştu bunu neden kabul etmesinler?
ÇOTANAK, 6 yıl önce

Eğer, mazeretiniz birinizin işe başlamasından sonra ortaya çıkmışsa eş durumu mazeretinden yararlanabilirsiniz. Diğer, yani evliyken atamanız yapılmışsa eş durumu mazeretini kabul etmiyorlar ve genelde idare mahkemeleri ret kararı veriyor.

muallimmy18
Aday Memur
15 Temmuz 2019 11:16

Aile Birliği Mazereti Nedeniyle Atama Madde 26 - (Başlığıyla birlikte değişik:RG-21/11/2015-29539) Aile birliği mazeretine dayanarak naklen atama, memurun; a) Kamu personeli olan eşinin, kurum içi yer değiştirme suretiyle atanma imkanının olmaması veya mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan bir görevde bulunması durumunda eşinin bulunduğu yere, b) Eşlerin her ikisinin de Bakanlık merkez veya taşra teşkilatı ile bağlı kuruluşlarında çalışıyor olması halinde, daha fazla hizmet ihtiyacının bulunduğu yere, c) Eşinin, farklı kurumda çalışıyor olması ve görev yaptığı kurumun öncelikli hizmet ihtiyacının, gerekli koordinasyon sağlanmak suretiyle Bakanlıkça tespiti halinde eşinin görev yaptığı kurumun hizmet ihtiyacının bulunduğu yere, d) Kamu personeli olmayan eşinin, talep edilen yerde başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde 360 gün sosyal güvenlik primi ödemek suretiyle kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak çalışmış ve halen çalışıyor olması halinde bu durumda olan eşin bulunduğu yere, e) Milletvekili, belediye başkanı, muhtar veya noter olan eşlerinin bulunduğu yere, atanması suretiyle yapılabilir. Aile birliği mazeretine dayanarak naklen atanma isteğinde bulunan memur, eşinin kamu kurum ve kuruluşlarında kamu personeli olarak çalıştığına veya atanmayı talep ettiği yerde eşinin başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde 360 gün sosyal güvenlik primi ödemek suretiyle kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak halen çalıştığına ya da birinci fıkranın (e) bendinde sayılan görevlerde bulunduğuna ilişkin belgeyi ibraz etmekle yükümlüdür. Ayrıca naklen atanma başvurusuna, evlilik durumunu kanıtlayan belgenin de eklenmesi gerekir. Aile birliği mazereti nedeniyle atananlar, göreve başladıkları tarihten itibaren sağlık, can güvenliği ve hizmet gereği veya deprem, yangın, sel gibi doğal afet durumları hariç olmak üzere bir yıl geçmedikçe, aile birliği mazereti nedeniyle yeniden atanamazlar. yönetmelikte böyle bir bilgi yok.
ÇOTANAK, 6 yıl önce

muallimmy18
Aday Memur
15 Temmuz 2019 11:31

(Ek üçüncü fıkra:RG-9/10/2010-27724) Görev yapılan yere atanmadan önce var olan bir mazerete dayalı olarak nakil talebinde bulunulamaz. " böyle bir madde var. buradan anladığım mazeret tayini isteyecek kişinin mazereti şu an çalıştığı kurumda çalışmaya başladıktan sonra oluşmalı. kendi durumum için değerlendirecek olursam eşim şu an çalıştığı adliyeye biz evlenmeden önce başladı, sonrasında ben aynı ilde göreve başladım, son olarak benim tayinim çıktı ve mazeret oluştu, bu durumda engel oluşturacak bir durum yok sanırım, yanılıyor muyum?"
ÇOTANAK, 6 yıl önce

muallimmy18
Aday Memur
16 Temmuz 2019 00:08

güncel.

JiPP
Şef
16 Temmuz 2019 08:39

Daha önceden Var olan bir mazeret üzerine yeni işlem tesis edilmez.

Mesela; benim annem yaşlı ve 9 yıldır yatalak. Ben geçen yıl atandım. Ben bu "zaten var olan" mazereti ileri sürerek bir talepte bulunamam.

Hangi kısmı anlamadınız yardımcı olmaya çalışalım.

Kafkaskartalı571
Aday Memur
16 Temmuz 2019 09:41

Bende yazdım 2 ay oldu hala cevap yok.Adli tatil giriyor araya. Adli tatil mazeret dilekçelerini etkiler mi bizim iş eylüle mi kalır?

muallimmy18
Aday Memur
16 Temmuz 2019 17:40

anladım teşekkür ederim. ben sadece evlenme tarihiyle alakayı kuramamistim. mazeret yeni ortaya çıktığı için tayine engel bir durum yok diye yorumluyorum.
JiPP, 6 yıl önce

Daha önceden Var olan bir mazeret üzerine yeni işlem tesis edilmez.

Mesela; benim annem yaşlı ve 9 yıldır yatalak. Ben geçen yıl atandım. Ben bu "zaten var olan" mazereti ileri sürerek bir talepte bulunamam.

Hangi kısmı anlamadınız yardımcı olmaya çalışalım.

muallimmy18
Aday Memur
16 Temmuz 2019 17:41

hangi adliye.
Kafkaskartalı571, 6 yıl önce

Bende yazdım 2 ay oldu hala cevap yok.Adli tatil giriyor araya. Adli tatil mazeret dilekçelerini etkiler mi bizim iş eylüle mi kalır?

Kafkaskartalı571
Aday Memur
26 Temmuz 2019 16:31

iSTANBUL ADALET SARAYI

muallimmy18, 6 yıl önce
hangi adliye.

felsefeci-55
Aday Memur
26 Temmuz 2019 16:39

benim de bir aydan fazla oldu ve hala cevap yok sebebi ne anlamış değilim

Kafkaskartalı571
Aday Memur
31 Temmuz 2019 13:08

Hocam mesaj atmışsınız fakat mesaj kutunuz kapalı oldugunuzdan cevap yazamadım.

sizinki de mi eş durumu tayini? Bana henüz cevap verilmedi 2 ayı geçti fakat gecikme eşimin kurumundan dolayı. Adalet bakanlıgı esıın gelıp gelemeyecegıne daır muvaffakat sormuş onun cevabını bekliyoruz. ab229183 haberciden görüşebiliriz.

felsefeci-55, 6 yıl önce

benim de bir aydan fazla oldu ve hala cevap yok sebebi ne anlamış değilim

poyrazz-86
Aday Memur
09 Eylül 2019 18:26

Iyi gunler ben yeni evlendim esim istanbulda ozel hastanede calisiyor 3 yildir bende adliyede 4.5 yildir kadrolu sofor olarak calisiyorum istanbula esimin yanina tayin isteme hakkim var yardimci olabilirmisiniz nasil bir yol izlememiz lazim acil yardim edebilirmisiniz

13 Temmuz 2024 10:21

hocam adli tatil sizin süreyi etkiledimi
Kafkaskartalı571, 6 yıl önce

13 Temmuz 2024 11:45

hocam adli tatil süreyi etkilermi
ÇOTANAK, 6 yıl önce

Yunuscelik66
Aday Memur
17 Temmuz 2024 20:28

es durumu mazeret tayini yeni başlayan sözleşmeli zabit katibi icin kac yıldır.
Toplam 20 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi