Editörler : oto-danisman-expert
17 Temmuz 2019 04:21

Askerlikte bu sağlık sorunlarım nelere yol açabilir?

Merhaba askerlik yapmak istiyorum askerlik için sağlıkla ilgili sorularım var, cevaplarsanız sevinirim. Askerden sonra askerde bu sağlık sorunlarıyla kalabilir miyim? Kalırsam ne gibi görevler yapabilirim?

Sağlık sorunlarımdan dolayı "ağır kaldıramıyorum, güneş altında dolaşamıyorum, sinire strese gelemiyorum, toza toprağa, uzun süre ayakta duramıyorum, yük taşıyamıyorum, şınav-barfix vs çekemiyorum, bunların tamamı askerde sorun olacak şeyler ve bunlar için ne yapabilirim, yani derdimi nasıl anlatabilirim? Sağlık muayenesinde zaten bu sıkıntılarım anlaşılacak, acaba sağlık raporu altına not düşerler mi, bunları bunları yapamaz diye?

Askerde numaralı güneş gözlüğü kullanmam gerekiyor güneşten dolayı, acaba izin verilir mi?

Hastalıklarım ve çıkardıkları sorunlar;

1-) Gözlerimde;

Hipermetrop (ağrı yapıyor)

Astigmat (bulanık görüyorum)

Şaşılık

Blefarit "kirpik dibi iltihabı" (kronik ve geçmiyor, sürekli gözüme çakmakla alevle tutuluyor gibi hissiyat veriyor, gözüm için antibiyotik krem, göz mendili, damla, göz şampuanı vs kullanıyorum baskılıyorum, güneş altında, sıcakta, nemde ve tozlu ortamlarda adeta kıvrandırıyor)

Retina incelmesi (travma sonucu retina incelmesi oluştu gözlerimde, ağırlık kaldıramıyorum, şınav çekemiyorum, barfix çekemiyorum, başıma da darbe almamam gerekiyor. Yoksa görme kaybına kadar gidiyor.

Gözde pigment eksikliği (güneş altında ışıkta kıvrandırıyor)

2-) Cildimde;

Geçmeyen kaşıntılı egzama var, saç derim streste pul pul dökülüyor, sürekli vücudum kaşınıyor.

Derimde stres altında iğne batması hissi oluşuyor, doktor henüz çözemedi, disropsan kullanmamı tavsiye etti ama çok tehlikeli bir ilaç, bunu kullanmak zorunda kalmak istemiyorum.

Ayrıca küçükken kapıyı iterken camına kolum girmişti ve çok fazla dikiş izi var kolumda, geçen yıl bir kaza yaptım yüzüme 16 dikiş atıldı, bunlar ne gibi sorunlar çıkartır.

3-) Bel;

15-16 yaşlarında bisikletle arabaya vurdum ve belimde ve kaburgalarımda çok fazla kırık oluştu, ayrıca kaburgalardan birisi akciğerimi kesti ve iç kanama ve nefes alamama oluşmuştu. Akciğerde öksürük sorunum var, ağaç tozunda falan, ya da normal tozda falan sürekli öksürük tutuyor ve saatlerce öksürmek çok yorucu. Belimde disk bozukluğu var kazadan dolayı. Belimde geçmeyen ağrı var, ayakta durmayı ve ağır iş yapmamı zor hale getiriyor.

4-) Diş;

Çene kapanış problemi ver dişlerde kaza sonucu sorun olduğu için, diş teli takıldı, her ay kendi doktoruma gitmem gerekiyor, bu nasıl bir sorun çıkartır?


Burak Eker67
Daire Başkanı
17 Temmuz 2019 10:33

Askerde revire çıkıp spor istirahati alabilirsin. Ama çok ciddi sıkıntıların varsa gitmeni tavsiye etmem. Ben kısa dönem yaptığım halde neler cektim. Adamın anasını ağlatıyorlar. İlla yapıcam diyorsan ilk gün durumlarını anlat
Toplam 1 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi