Editörler : "eskiyara"Pangaea
10 Eylül 2019 01:00

Öğrencilerin sınıflara adil dağılımı

herkese iyi geceler arkadaşlar. net mevzuat bilgisine ve tecrübeli meslektaş değerlendirmesine ihtiyacım var. okul öncesi öğretmeniyim. sabah grubunda iki öğretmen çalışıyoruz. uyum haftası yapamadım. okulda ilk günümde iki sınıfın öğrenci profilinin taban tabana zıt olduğunu farkettim. kast sistemi uygulanmış resmen sınıflar oluşturulurken. bir yandan yönetmelikte dayanak arıyorum. bu durumun ıspatı ya da duruma müdahale mümkün müdür?

10 Eylül 2019 01:03

eksik yazdım arkadaşlar. her zaman homojen sınıf oluşturulması taraftarıyım. sitemim veli profilinin kötü olması değil. gelir durumuna göre sınıf oluşturulması


tuncel14
Memur
13 Eylül 2019 00:04

Kura isteyebilirsiniz

13 Eylül 2019 14:21

hocam onun da yolunu bulmuşlar. havuza eklememek için bekletiyorlar. sonrasında sınıflara keyfi dağılım yapıyorlar. kendileri gibi kişilerle karşılaşsınlar ömür boyu.


Haksızlıkdusmani
Aday Memur
14 Eylül 2019 14:40

Bakan ne açıklama yaparsa yapsın milli eğitime 150 metre mesafedeki okulda vicdanları kanatacak şekilde seçme sınıflar oluşturuluyor. Garibin boynu eğik geri,kalan mutlu.


M Y T H
Daire Başkanı
17 Eylül 2019 18:32

Aynen hocam.İstendik öğrenciler havuz dışı bekletilir ve okul açıldıktan 1 hafta sonra mevcudu az düşük bir sınıfa kayıt edilir.Daha sonra istenmedik öğrenciler sınıfta seçkin öğretmenimiz tarafından bir kenarda dinlenmeye alınır. Sonrası malum;

Zaten kalabalık olan o sınıfın arka sıralarındaki öğrencilerin velileri başka sınıfa sınıf değişikliği isterler ve müdürümüz o seçkin sınıfın daha seçkin olması için hemen kabul eder.Yani diğer sınıflar ile Mevcutlar az biraz dengelenir.

Bunlar ince oyunlar.

çocuk-bakıcısı, 5 yıl önce

hocam onun da yolunu bulmuşlar. havuza eklememek için bekletiyorlar. sonrasında sınıflara keyfi dağılım yapıyorlar. kendileri gibi kişilerle karşılaşsınlar ömür boyu.

19 Eylül 2019 21:39

o kadar çok üzülüyorum ki hocam. sözüm eleştirilmesin, göçer ailelerden çocuklarım var sınıfımda, sırf o sebepten sınıfımdan çocuğunu alıp başka sınıfa geçmesini isteyen velim var. ben her öğrencime aynı ilgiyi göstermeye özen gösteririm. göçer öğrencilerime sarılınca tuhaf tuhaf bakan velilerim oluyor.

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi