Editörler : E.Kayı Han
21 Eylül 2019 22:57

Yargı paketi taslak metni

İyi akşamlar, 1. Yargı paketi TASLAK METNİNE ULAŞTIM, PASAPORTLA İLE İLGİLİ DÜZENLEME AŞAĞIDA YER ALDIĞI ŞEKİLDEDİR; METİNDE YER ALAN MADDELERİ SIRASIYLA PAYLAŞACAĞIM. EK MADDE 7- Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği veya iltisakı ya da bunlarla irtibatı nedeniyle; A) OHAL kapsamında kabul edilen kanunlar uyarınca kamu görevinden çıkarılmaları veya rütbelerinin alınması nedeniyle pasaportları iptal edilenler ile haklarında pasaport verilmemesine yönelik idari işlem tesis edilmiş olanlardan, B) 18/10/2016 tarihli ve 6749 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanunun 5 inci maddesi ve 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 35 inci maddesi uyarınca pasaportları iptal edilenler ile haklarında pasaport verilmemesine yönelik idari işlem tesis edilmiş olanlardan, C) Mahkemelerce yurtdışına çıkmaları yasaklananlar hariç olmak üzere bu Kanunun 22 nci maddesi uyarınca pasaportları iptal edilenler ile haklarında pasaport verilmemesine yönelik idari işlem tesis edilmiş olanlardan, haklarında aynı nedenlerden dolayı; devam etmekte olan herhangi bir idari veya adli soruşturma veya kovuşturma bulunmayanlara, kovuşturmaya yer olmadığına, beraatine, ceza verilmesine yer olmadığına, davanın reddine veya düşmesine karar verilenlere, mahkumiyet kararı bulunanlardan cezası tümüyle infaz edilenlere veya ertelenenlere, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilenlere başvurmaları halinde kolluk birimlerince yapılacak araştırma sonucuna göre İçişleri Bakanlığınca pasaport verilebilir. ,.....,.....Grubum paylaşım yapıyorum takip edebilirsiniz.


hukukinsaniii
Müsteşar
21 Eylül 2019 23:12

1. Yargı Paketi Taslak Metninde TERÖR SUÇLARI NEDENİYLE 5 YIL ALTI VERİLEN CEZALARA TEMYİZ YOLU GETİRİLMEKTEDİR, bu düzenleme doğrultusunda bilerek ve isteyerek yardım etme suçundan ceza alanlar ile etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanıp İSTİNAF İNCELEMESİ SONUCU DOSYASI KESİNLEŞENLER TEMYİZ YOLUNA BAŞVURU YAPABİLECEKTİR.

hukukinsaniii
Müsteşar
21 Eylül 2019 23:38

ÇOK ÖNEMLİDİR. 1. Yargı paketi taslak metni yasalaşması halinde terör suçları nedeniyle 5 yıl altı ceza alanlara temyiz yoluna başvurma hakkı getirilmektedir, TASLAK METİN AYNEN YASALAŞIRSA 5 YIL ALTINDA CEZA ALIP DA CEZAEVİNDE OLANLARA TAHLİYE YOLU GÖZÜKMEKTEDİR, TEMYİZ SONUCUNA KADAR İNFAZLARI GERİ BIRAKILIR, ÇOK ÖNEMLİ BİR DÜZENLEMEDİR. .....Grubum paylaşım yapıyorum takip edebilirsiniz.


hukukinsaniii
Müsteşar
22 Eylül 2019 01:15

1. YARGI PAKETİ TASLAK METNİNE GÖRE TERÖR SUÇLARI AÇISINDAN SORUŞTURMA EVRESİNDEKİ DOSYALAR İÇİN TUTUKLULUK SÜRESİ 2 YIL İLE SINIFLANDIRILMAKTADIR, SORUŞTURMA EVRESİNDE OLAN DOSYALARI İLGİLENDİRMEKTEDİR, TUTUKLULUK SÜRESİ İKİ YILA YAKLAŞAN VEYA GEÇEN KİŞİLERİN SERBEST BIRAKILMASI SÖZ KONUSUDUR.

hukukinsaniii
Müsteşar
22 Eylül 2019 01:29

Daha önce de ifade ettiğim üzere takipsizlik ve beraat kararı alanlar ya da adli soruşturma geçirmeyenlerin göreve iadesi ile ilgili 1. YARGI PAKETİ TASLAK METNİNDE DÜZENLEME YER ALMAMAKTADIR, KUVVETLE MUHTEMEL DANIŞTAY YA DA AYM KARARLARIYLA GÖREVE İADELER OLACAKTIR.

hukukinsaniii
Müsteşar
23 Eylül 2019 23:17

Yargı reformu komisyonunda görev alan Prof. Dr. Bahri ÖZTÜRK AF DAHA SONRAKİ PAKETLERDE OLACAK. ..... Bu pakette hukuk mesleklerine (hakimlik, savcılık, noterlik) giriş sınavları olmayacağını ifade eden Prof. Dr. Öztürk, "Avukatlık sınavı bu pakette yok. Af da bu pakette yok. Bunlar, daha sonraki paketlerde olacak. Ayrıca hakim adaylığı sınavına girmek, avukatlık ve noterlik stajlarına başlayabilmek için yapılacak merkezi sınavdan 70 alma şartı getirilecek" diye konuştu. İnternette erişim yasağı İnternete erişim yasağının kademelendirileceğini aktaran Prof. Dr. Bahri Öztürk, ilgili sayfaya erişimin engellenememesi halinde sitenin kapatılmasının öngörüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Öztürk, pasaport düzenlemesinde ise OHAL döneminde pasaportları elinden alınanların pasaportlarının iade edileceğini açıkladı.

***

İçerik, editör tarafından düzenlenmiştir/silinmiştir.

Lütfen Facebook/WhatsApp/Telegram gruplarına ya da başka sitelere yönlendirme yapmayalım. İnternet sitemize reklâm vermek için TIKLAYINIZ.

Keyifli paylaşımlar dileriz.


hukukinsaniii
Müsteşar
24 Eylül 2019 08:41

2 Eylül 2019 tarihli ve ÖNCEKİ TARİHLİ Facebook paylaşımlarımda ilk yargı paketi ile BEKLENTİLERİMİ dile getirmiştim, 22.09.2019 günü 1. Yargı paketi taslak metni ortaya çıktı, taslak metin ile beklentilerim karşılaştırıldığında BEKLENTİLERİMİN tamamı gerçekleşmiştir. UMARIM TEZ ZAMANDA ADALET TECELLİ EDECEK ŞEKİLDE DİĞER YARGI PAKETLERİ DE GUNDEME ALINIR. 02.09.2019 tarihli paylaşımım; Ekim ayında çıkması muhtemel İLK yargı paketi ile ilgili beklentilerim 1-) Öncelikle pasaport TAHDİTLERİNİN kaldırılmasını bekliyorum, EĞER HAKİM KARARI YOKSA, YANİ YURTDIŞI ÇIKIŞ YASAĞI ŞEKLİNDE ADLİ KONTROL TEDBİRİ YOKSA ilgilinin pasaportunun iade edileceğini ya da yeni pasaport başvurusunun olumlu sonuçlanması şeklinde düzenlenme bekliyorum. 2-) Terör örgütü propagandası suçu açısından suçun oluşumunu zorlaştıracak düzenleme bekliyorum. 3-) Tutukluluk ile ilgili azami süreler konulacak, ÖZELİKLE DAHA ÖNCE MEVZUATTA OLMAYAN SORUŞTURMA AŞAMASI İÇİN AZAMİ TUTUKLULUK süresi belirlenecek, KUVVETLE MUHTEMEL 2 YIL İLE SINIRLANDIRILACAK. Bu durumda DOSYASI SORUŞTURMA AŞAMASINDA OLAN VE TUTUKLULUK SÜRESİ İKİ YILI GEÇEN KİŞİLER DERHAL SERBEST BIRAKILACAKTIR. 4-)İHRAÇLARLA İLGİLİ BU AŞAMADA DÜZENLEME BEKLEMİYORUM, DANIŞTAY KARARLARI DOĞRULTUSUNDA YUMUŞAMA OLACAĞINI BEKLİYORUM, DİKKATİNİZİ ÇEKERİM, BU SÜREÇTE İHRAÇ KARARLARIYLA İLGİLİ DANIŞTAY ESASTAN HİÇ KARAR VERMEDİ, beraat edenler, takipsizlik kararı alanlar ya da hakkında adli soruşturma olmayanların göreve iadesi yönünde DANIŞTAY KARARI ÇIKABİLİR. 5-) Kimileri bylock ile ilgili yeni bir çalışma olduğunu iddia etmektedir, yargı paketinde bu yönde çalışma olması mümkün değildir, YARGI KARARLARI DOĞRULTUSUNDA İŞLEM YAPILMAYA DEVAM EDİLECEKTİR. 5-) İLK YARGİ PAKETİNDE TERÖR TANIMININ DEĞİŞTİRİLECEĞİNİ sanmıyorum, beklentim sonradan çıkarılacak yargı paket veya paketlerinde bu yönde düzenleme olması mümkündür, silahlı eyleme karışmamış veya teşebbüs etmemiş kişilere yönelik cezai indirim söz konusu olacaktır. 6-) Yardım suçu açısından AİHM kararları doğrultusunda düzenleme ilk yargı paketinde değil sonraki yargı paketlerinde düzenleme olacaktır. 7-) Özel sektörde çalışma yasağının gevşetileceğini düşünüyorum, özellikle beraat edenler, takipsizlik kararı alanlar ve adli soruşturması olmayanlar açısında kısıtlamanın kaldırılacağını düşünüyorum. 8- Adi suçlar yönünden yapılacak ceza indiriminin Terör suçlarıyla ilgili yapılacak düzenleme ile birlikte gündeme getirileceğini düşünüyorum, 5 yıl ceza indirimi veya denetimli serbestlik süresinin artırılması söz konusudur.

hukukinsaniii
Müsteşar
30 Eylül 2019 18:53

ÖNEMLİDİR, BU AŞAMADA CEZA İNFAZ KURUMUNDA OLANLAR İÇİN YAZILMIŞTIR. 1. Yargı Paketi TBMM'ye sunuldu, Taslak Metninde TERÖR SUÇLARI NEDENİYLE 5 YIL ALTI VERİLEN CEZALARA TEMYİZ YOLU GETİRİLMEKTEDİR, bu düzenleme doğrultusunda bilerek ve isteyerek yardım etme ile propaganda suçundan ceza alanlar ile etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanıp İSTİNAF İNCELEMESİ SONUCU DOSYASI KESİNLEŞENLER TEMYİZ YOLUNA BAŞVURU YAPABİLECEKTİR. BU DOĞRULTUDA YUKARIDA YAZILI SUÇLARDAN DOLAYI CEZA İNFAZ KURUMUNDA BULUNANLAR YARGILANDIKLARI MAHKEMEYE HİTABEN DİLEKÇE YAZARAK TAHLİYE TALEBİ İLE İNFAZLARININ GERİ BIRAKILMASINI TALEP EDEBİLİRLER...

***

İçerik, editör tarafından düzenlenmiştir/silinmiştir.

Lütfen Facebook/WhatsApp/Telegram gruplarına ya da başka sitelere yönlendirme yapmayalım. İnternet sitemize reklâm vermek için TIKLAYINIZ.

Keyifli paylaşımlar dileriz.


hukukinsaniii
Müsteşar
23 Şubat 2021 19:49

AYM; Sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanan başvurucunun

kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı ihlal edilmiştir.

Karar 12.01.2021 günü verilmiştir, SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARININ GEREKÇE GÖSTERİLEREK VERİLEN TUTUKLULUK KARARININ HAK İHLALİNE NEDEN OLDUĞU İFADE EDİLMİŞTİR.

***

İçerik, editör tarafından düzenlenmiştir/silinmiştir.

Lütfen Facebook/WhatsApp/Telegram gruplarına ya da başka sitelere yönlendirme yapmayalım. İnternet sitemize reklâm vermek için TIKLAYINIZ.

Keyifli paylaşımlar dileriz.

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi