Editörler : E.Kayı Han
26 Eylül 2019 09:37

T.C. Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu ile Meslek Memuru Alımı

Merhaba Arkadaşlar,

Dışişleri Bakanlığı 75 adet Aday Konsolosluk ve İhtisas memuru ile Meslek memuru alımı yapıcak. Farklı dillerden 7 adet kategori var. Sınav şartı ise YDS ve ÖSYM' nin kabul ettiği uluslararası bir geçerliliği bulunan sınavdan istenen taban puanı almış olmak.

Bu memurluklarla ilgili maaş, çalışma koşulları gibi konularda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Başvurmayı düşünen arkadaşlar YDS puanlarını yazabilirler.

Benim ingilizce YDS puanım maalesef 80. İngilizce için 85 taban puan şartı var. Ancak 19 Ekim' de yapılacak e-yds' ye girip puanımı yükselterek şansımı deneyeceğim. Aynı durumda olanlarla fikir alışverişinde bulunabiliriz.

Herkes için hayırlı olsun.

grikaban
Aday Memur
26 Eylül 2019 09:38

Bu arada umarım konuyu doğru yere açmışımdır.

26 Eylül 2019 09:58

bazılarında iki dil gösteriyo aynı kutuda, mesela arapça ve farsça, bu dillerin ikisi de mi olacak

tratosfer
Aday Memur
26 Eylül 2019 11:20

Herkese şimdiden başarılar. yds 85'e denk gelen toefl ibt 99 puanım var sizce yazılıya çağırılma ihtimali var mıdır bu puanın? Ayrıca KİM mi daha çok rağbet görüyor yoksa MM mu çok emin olamadım düşük yds puanımla hangisine başvurmamı tavsiye edersiniz?

grikaban
Aday Memur
26 Eylül 2019 12:00

mutlaka başvurun hocam. kadronun 20 katı aday sınava çağırılacak sonuçta. Şansınızı deneyin. Kendi adıma konuşacak olursam şayet 19 Ekimdeki e-yds' den 85 ve üzeri alabilrsem MM' ye başvuracağım. KİM' in başvuru tarihine yetişemiyorum. Bu memurluklar hakkında internette oldukça az bilgi var hocam. Umarım tecrübeli biri gelip bizimle paylaşımda bulunabilir.

tratosfer, 6 yıl önce

Herkese şimdiden başarılar. yds 85'e denk gelen toefl ibt 99 puanım var sizce yazılıya çağırılma ihtimali var mıdır bu puanın? Ayrıca KİM mi daha çok rağbet görüyor yoksa MM mu çok emin olamadım düşük yds puanımla hangisine başvurmamı tavsiye edersiniz?

paslıcivi
Şube Müdürü
27 Eylül 2019 00:12

Toplamda bu iki dilin kontenjanına ortak başvuru olacak. 3 Farsça 3 Arapça da alabilirler veya 4 Farsça 2 Arapça. Bu belli olmaz.
emre06555, 6 yıl önce

bazılarında iki dil gösteriyo aynı kutuda, mesela arapça ve farsça, bu dillerin ikisi de mi olacak

paslıcivi
Şube Müdürü
27 Eylül 2019 00:14

Geçen sene İngilizce 92.5'da kaldı. Allah kolaylık versin. Yazıliya çağırılan son kişinin puanı idi. Aynı puanda olanların hepsini çağırdılar.

grikaban
Aday Memur
27 Eylül 2019 09:07

Hocam bilgilendirme için teşekkürler. YÖKDİL puanım 92,5 benim de. YÖKDİL' in ÖSYM eşdeğerliği olmadığını biliyorum ancak biliyorsunuzdur belki, YÖKDİL' i artık Ankara Üniversitesi değil ÖSYM yapıcak. Acaba artık YÖKDİL' in de devlet memuru alımlarında geçerliliği olucak mı? Bu konuda bilginiz var mı?

paslıcivi, 6 yıl önce
Geçen sene İngilizce 92.5'da kaldı. Allah kolaylık versin. Yazıliya çağırılan son kişinin puanı idi. Aynı puanda olanların hepsini çağırdılar.

paslıcivi
Şube Müdürü
27 Eylül 2019 12:40

Bu konuda YÖKDİL'in eş değer oluşu konusu daha netlik kazanmış değil malum. Hakkımızda hayırlısı olsun.

grikaban, 6 yıl önce

Hocam bilgilendirme için teşekkürler. YÖKDİL puanım 92,5 benim de. YÖKDİL' in ÖSYM eşdeğerliği olmadığını biliyorum ancak biliyorsunuzdur belki, YÖKDİL' i artık Ankara Üniversitesi değil ÖSYM yapıcak. Acaba artık YÖKDİL' in de devlet memuru alımlarında geçerliliği olucak mı? Bu konuda bilginiz var mı?

tratosfer
Aday Memur
27 Eylül 2019 23:18

Geçen sene ingilizceden 250 kişi çağırılmış bu sene 700 çağırılacak tek umudum bu açıkcası. Teşekkürler bilgilendirme için.

paslıcivi, 6 yıl önce

Prelinden
Şef
27 Eylül 2019 23:53

91.25 puana düşer mi acaba ? Hiç umudum yok ama gene de başvurucaz bakalım 92.50 bile zor olur gibi.

paslıcivi
Şube Müdürü
27 Eylül 2019 23:54

250 kişi çağırıldı ama son kişinin puanı 92.5 olduğu için yaklaşık 360 kişi çağırılmış oldu. Dış İşleri Bakanlığının sitesinde ilgili geçmiş duyurunun istatistik bilgileri mevcut. Başarılar diliyorum.
tratosfer, 6 yıl önce

Geçen sene ingilizceden 250 kişi çağırılmış bu sene 700 çağırılacak tek umudum bu açıkcası. Teşekkürler bilgilendirme için.

karküresi
Şef
28 Eylül 2019 10:20

Önceki alımlarda KİM hep MM'den daha yüksek kapatmıştı ingilizcede, bu alımda MM çok yüksek ihtimalle 85 civarı kapatacak KİM ise 90'ı görecek gibi bir düşüncem var. KİM 90 olmasa bile 91.25 ile kapatır gibi görünüyor. Son iki yılın alım sayısına ve çağrılan son kişinin puanına bakarak çıkarım yapmak zor değil. Kurumun kendi sitesinde hem KİM hem de MM soruları mevcut, fikir edinmek isteyenler bir göz atabilir.

Başarılar herkese,

şahbey
Aday Memur
04 Ekim 2019 17:23

Bu senede 92-93 gibi kapatabilir. Puanım 86,25 umudumuz yok bakalım hayırlısı

karküresi
Şef
04 Ekim 2019 18:17

Son iki senenin alımlarına baktınız mı? KİM için ben de sanmıyorum ama MM için sıralamaya girebilirsiniz.

şahbey, 6 yıl önce

Bu senede 92-93 gibi kapatabilir. Puanım 86,25 umudumuz yok bakalım hayırlısı

karküresi
Şef
05 Ekim 2019 18:44

Son iki senenin taban puanlarına bakınca MM puanının KiM'e göre daha düşük kapattığını görebilirsiniz. 90'ın altına düşmüştü geçen sene, bu sene daha fazla alım olacağı için daha düşük kapatır gibi geliyor bana. Moral bozmadan hazırlanmak lazım.

Geçen sene kullanıcı adı diplomatreader olan bir arkadaş çeviriler ve kompozisyonlar konusunda yardım teklif etmişti forumda. Bu sene de belki yine yardımcı olur.

Hazırlanan arkadaşlarla bilgi paylaşsak güzel olur aslında.

Başarılar herkese..

bi alex değil
Aday Memur
07 Ekim 2019 12:11

Başvurular bugün başladı. Ben başvurumu yaptım. 97.5 dil puanım var.

şahbey
Aday Memur
08 Ekim 2019 19:49

nereden bakabiliriz puanlara bulamadım da

karküresi, 6 yıl önce

Son iki senenin taban puanlarına bakınca MM puanının KiM'e göre daha düşük kapattığını görebilirsiniz. 90'ın altına düşmüştü geçen sene, bu sene daha fazla alım olacağı için daha düşük kapatır gibi geliyor bana. Moral bozmadan hazırlanmak lazım.

Geçen sene kullanıcı adı diplomatreader olan bir arkadaş çeviriler ve kompozisyonlar konusunda yardım teklif etmişti forumda. Bu sene de belki yine yardımcı olur.

Hazırlanan arkadaşlarla bilgi paylaşsak güzel olur aslında.

Başarılar herkese..

karküresi
Şef
09 Ekim 2019 15:13

şahbey, 6 yıl önce

nereden bakabiliriz puanlara bulamadım da

goblin88
Memur
09 Ekim 2019 16:21

arkadaşlar fotoğrafınızı nasıl yüklediniz?benimkini kabul etmedi de.

tratosfer
Aday Memur
10 Ekim 2019 12:42

arkadaşlar lisansı uluslararası ya da siyaset bilimi olmayanlara önümüzdeki kısa süre için hangi kaynakları tavsiye edersiniz

Toplam 1359 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi