Editörler : E.Kayı Han
«789101112131415161718»

lamer8787
Aday Memur
19 Ocak 2020 00:54

sanırım burada birisini incitecek bir laf ettim ki -1 puan almışız. Neyse, dilerim sınavı değerlendirenler böyle degildir. yoksa hiçbirimiz geçemeyiz :))) Herşey bir yana arkadaşlar Hayırlısı neyse o olsun cidden. bazen bekleyip hayalini kurduğumuz bir iş hiç de bize uygun olmayabiliyor. işte o zamanki hayal kırıklığı herşeyin üzerinde , sınavda başarılı olamadığımızı öğrenmekten bile daha can yakıcı..(bence) o yüzden hepimiz için en hayırlısı neyse o olsun..
lamer8787, 5 yıl önce
evet bir hafta daha böylece eksildi.... ay sonuna açıklanır inşallah...

karküresi
Şef
19 Ocak 2020 17:00

Şimdi 2-3 Kasım'da yapılan KİM sınavının min. 2,5 ayda açıklandığını varsayarsak MM'in tahminen ne zaman açıklanacağını varsayabiliriz? Her iki sınav da olup bittikten sonra okunuyordur değil mi? MM'i okumak için KİM'in bitmesi beklenmiyordur herhalde?

mertkocan
Memur
19 Ocak 2020 18:04

Beklenmiyor dostum. Farklı bir kurul MM sınavını okuyor. O da tahmini Ocak sonu ya da Şubat başı açıklanır.

karküresi, 5 yıl önce

Şimdi 2-3 Kasım'da yapılan KİM sınavının min. 2,5 ayda açıklandığını varsayarsak MM'in tahminen ne zaman açıklanacağını varsayabiliriz? Her iki sınav da olup bittikten sonra okunuyordur değil mi? MM'i okumak için KİM'in bitmesi beklenmiyordur herhalde?

karküresi
Şef
19 Ocak 2020 18:11

Teşekkürler, beklemekten kafa yandı..

mertkocan, 5 yıl önce

Beklenmiyor dostum. Farklı bir kurul MM sınavını okuyor. O da tahmini Ocak sonu ya da Şubat başı açıklanır.

soccrates
Memur
19 Ocak 2020 18:18

Beklemekten girdiğimiz stres çok yıpratıcı gerçekten.

karküresi, 5 yıl önce

Teşekkürler, beklemekten kafa yandı..

diplomatelçi
Kapalı
19 Ocak 2020 18:44

İkisinin de aynı günde açıklanma ihtimali yok mu sizce ?

soccrates
Memur
19 Ocak 2020 19:23

Sınav ilanı ikisi için de aynı gün yapıldı, sonuçlar da aynı gün ilan edilebilir.

diplomatelçi, 5 yıl önce

İkisinin de aynı günde açıklanma ihtimali yok mu sizce ?

soccrates
Memur
21 Ocak 2020 13:46

Herhalde bu hafta da elimiz boş. Ses seda yok yine...

lamer8787
Aday Memur
21 Ocak 2020 14:00

ben bu hafta aciklanir diye düşünüyorum ama... işte...
soccrates, 5 yıl önce

Herhalde bu hafta da elimiz boş. Ses seda yok yine...

juniord
Aday Memur
21 Ocak 2020 14:33

2017 yılı sonu 2018 yılı başını kapsayan sınav sürecinde de KİM ve MM yazılı sınavları ve mülakatlar farklı günlerde yapılmasına rağmen yazılı sınav sonuçları ile nihai sonuçlar aynı günde açıklanmış. Tabii bu kesinlikle bu sene de öyle olacak anlamına gelmez ancak olma ihtimali de var. Her şekilde açıklanmasına çok az bir süre kaldığını söyleyebiliriz diye düşünüyorum.

8-9 Aralık 2018'de yazılı aşaması, 25 Şubat-6 Mart 2019 tarihleri arasında da sözlü aşaması gerçekleştirilen KİM sınavının sonuçları yanılmıyorsam temmuz 2019'da ilan edildi mesela. Yani 25 Şubat 2019'da mülakata giren birisi sonuç için neredeyse 5 ay beklerken aynı dönemin MM sınavına giren birisi, MM mülakatlarının son günü olan 3 Mayıs'ta mülakata girse sonucunu öğrenmek için sadece 2 ay beklemiş oluyor. Bu durum tam tersine de dönebiliyor sınavların tarihlerine göre. Uzun lafın kısası anlattığım gibi 2 ay bekleyen de oluyor 5 ay bekleyen de, bu iş bir noktada sabır işine dönüşüyor.

Hangi sınava girmiş olursak olalım beklemek özellikle de çok istekli olanlar için daha da zor oluyor maalesef, bunda hepimiz hemfikiriz. Ancak mevcut durumda başka yapacak bir şey de yok...

lamer8787
Aday Memur
21 Ocak 2020 18:24

Arkadaşlar sözkonusu programdaki açıklamadan benim anladığım KİM sınavının yakın zamanda MM sınavından önce açıklanacağı yönünde. Bu yüzden bence , yani öyle umuyorum ki bu cuma açıklanır KİM sınavı (inşallah) (Ahmet Hakan CNN Türk deki 15 Ocak tarihli Sayın Dışişleri Bakanı'nın katıldığı program, sınavla ilgili açıklama sonlarda - 03:04:56)
soccrates, 5 yıl önce

Geçen günkü CNN Türk canlı yayınında söyledi. Ahmet Hakan'la olan yayın.

Bu arada geçen sene Pazar günü açıklanmış MM sonucu, yani ümit kesmeyelim, bugün veya yarın da açıklanabilir. :) İnsanları düşürdükleri duruma bakın ya...

soccrates
Memur
21 Ocak 2020 22:16

Üstad, yayında Bakan kağıtlar bitti dedikten sonra 6 gün geçti... Neye uğraşıyorlar bu kadar gerçekten anlamak mümkün değil.

lamer8787, 5 yıl önce
Arkadaşlar sözkonusu programdaki açıklamadan benim anladığım KİM sınavının yakın zamanda MM sınavından önce açıklanacağı yönünde. Bu yüzden bence , yani öyle umuyorum ki bu cuma açıklanır KİM sınavı (inşallah) (Ahmet Hakan CNN Türk deki 15 Ocak tarihli Sayın Dışişleri Bakanı'nın katıldığı program, sınavla ilgili açıklama sonlarda - 03:04:56)

lamer8787
Aday Memur
21 Ocak 2020 22:33

haklısın...beklemekten başka çare yok napalım...
soccrates, 5 yıl önce

Üstad, yayında Bakan kağıtlar bitti dedikten sonra 6 gün geçti... Neye uğraşıyorlar bu kadar gerçekten anlamak mümkün değil.

sergerde87
Kapalı
21 Ocak 2020 22:57

referans?

soccrates, 5 yıl önce

eecebi
Kapalı
21 Ocak 2020 23:17

700+ kişinin 4 sınavdan oluşan kağıtlarının isim kısmının açılması, bunların bilgisayara aktarılması, sıralamasının yapılması ve ortalamaya göre puanların belirlenmesi düşünüldüğünde bence makul bir süre.

Umarım bu hafta bitmeden açıklanır..

soccrates, 5 yıl önce

soccrates
Memur
22 Ocak 2020 00:04

Referans işi yazılı sınavda yok diye biliyorum, sözlüden sonra devreye giriyor sanki.

sergerde87, 5 yıl önce

referans?

lamer8787
Aday Memur
22 Ocak 2020 00:57

KİM yazılı sınavına ; 723 İngilizce, 71 Almanca - Fransızca 68 Rusça, 2 Çince - Japonca, 68 Arapça- Farsça, 21 İspanyolca- italyanca, 4 Portekizce - Yunanca dillerinden olmak üzere toplamda 957 kişi girmeye hak kazanmış. Hadi diyelim tüm bu dillerden yaklaşık toplam 50 kişi de sınava herhangi bir sebepten dolayı girememiş olsa, 907 x 4 = 3.628 kağıt yapar. Bir de söylendiği gibi her kağıdı 5 kişi okuyorsa bu da 18.140 gibi bir rakam eder ki.. neyse işte ..epey iş epey zaman... Allah kimseyi işsizlikle sınamasın diyor ve iyi geceler diliyorum herkese....
eecebi, 5 yıl önce

700+ kişinin 4 sınavdan oluşan kağıtlarının isim kısmının açılması, bunların bilgisayara aktarılması, sıralamasının yapılması ve ortalamaya göre puanların belirlenmesi düşünüldüğünde bence makul bir süre.

Umarım bu hafta bitmeden açıklanır..

soccrates
Memur
22 Ocak 2020 09:49

Geçen senelerde de MM sınavı için sınava giren kişi sayısı aşağı yukarı bu kadardı sanırım. Ama 2 ayda açıklandı.

lamer8787, 5 yıl önce
KİM yazılı sınavına ; 723 İngilizce, 71 Almanca - Fransızca 68 Rusça, 2 Çince - Japonca, 68 Arapça- Farsça, 21 İspanyolca- italyanca, 4 Portekizce - Yunanca dillerinden olmak üzere toplamda 957 kişi girmeye hak kazanmış. Hadi diyelim tüm bu dillerden yaklaşık toplam 50 kişi de sınava herhangi bir sebepten dolayı girememiş olsa, 907 x 4 = 3.628 kağıt yapar. Bir de söylendiği gibi her kağıdı 5 kişi okuyorsa bu da 18.140 gibi bir rakam eder ki.. neyse işte ..epey iş epey zaman... Allah kimseyi işsizlikle sınamasın diyor ve iyi geceler diliyorum herkese....

sergerde87
Kapalı
22 Ocak 2020 10:47

Oda tv'nin haberini okuyabilirsiniz geçen yılki alımla ilgili.

soccrates, 5 yıl önce

Referans işi yazılı sınavda yok diye biliyorum, sözlüden sonra devreye giriyor sanki.

lamer8787
Aday Memur
22 Ocak 2020 10:48

demek ki bizim şansımıza... bu cumaya kadar açıklanır inşallah...
soccrates, 5 yıl önce

Geçen senelerde de MM sınavı için sınava giren kişi sayısı aşağı yukarı bu kadardı sanırım. Ama 2 ayda açıklandı.

Toplam 1359 mesaj
«789101112131415161718»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi