Editörler : E.Kayı Han
«8910111213141516171819»

soccrates
Memur
22 Ocak 2020 11:03

Hocam o sanırım yazılıyı geçemedikten sonra itiraz edenler için olmuş. Yazılıyı geçememişler yani nihayetinde.

sergerde87, 5 yıl önce

Oda tv'nin haberini okuyabilirsiniz geçen yılki alımla ilgili.

og08
Aday Memur
22 Ocak 2020 13:34

Arkadaşlar torpile "torpil" diyelim lütfen. Bu işte "referans" diye bi şey yok, kelimeleri değiştirip yapılacak alçaklığı hafifleştirmeyelim.

Saygılar.

lamer8787
Aday Memur
23 Ocak 2020 02:48

Çoğunuz benimle aynı fikirde olmayabilir arkadaşlar fakat ben yazılı sınavda son 2 senedir torpil olduğunu düşünmüyorum. Zira sözlü aşamasında da öyle. İlla ki referansı, tanıdığı ya da adına ne derseniz olan vardır ama bu hangi özel ya da devlet kurumunda yok ki ? Siyasi görüş ne olursa olsun her kesimde ama her kesimde kendi adamı olan daha rahat iş buluyor, özel de devlet de. Keşke hiç ama hiç olmasa ama maalesef var! Ne var ki ben son 2 senedir Dışisleri Bakanlığı'nın alımlarındaki hassasiyeti takdir ediyorum açıkçası.

sergerde87
Kapalı
23 Ocak 2020 10:20

istemsizce güldüm sadece.

lamer8787, 5 yıl önce
Çoğunuz benimle aynı fikirde olmayabilir arkadaşlar fakat ben yazılı sınavda son 2 senedir torpil olduğunu düşünmüyorum. Zira sözlü aşamasında da öyle. İlla ki referansı, tanıdığı ya da adına ne derseniz olan vardır ama bu hangi özel ya da devlet kurumunda yok ki ? Siyasi görüş ne olursa olsun her kesimde ama her kesimde kendi adamı olan daha rahat iş buluyor, özel de devlet de. Keşke hiç ama hiç olmasa ama maalesef var! Ne var ki ben son 2 senedir Dışisleri Bakanlığı'nın alımlarındaki hassasiyeti takdir ediyorum açıkçası.

lamer8787
Aday Memur
23 Ocak 2020 10:52

yüzünüz hep gülsün arkadaşım ama bazı şeyleri gözümüzle görmeden , internet ya da sağda solda duyduklarımizdan yola çıkarak genellemelerle insanların modunu düşürmek çok mu doğru ? sadece şunu söylemek istiyorum "torpil vadir kesin" deyip bir yere ya da bir sınava gitmemezlik etmemek lazım. ayrıca ben hiç yok demedim , tabi ki var ama giren herkes de referans sahibi değil!
sergerde87, 5 yıl önce

istemsizce güldüm sadece.

sergerde87
Kapalı
23 Ocak 2020 11:01

torpil var diye tabii ki insanlar girmemezlik edemez, herkes şansını deniyor. Biz giren 50 kişi de kesin torpillidir demiyoruz zaten. Hakkıyla kazanan arkadaşlarımıza söz yok. Umarım kazanırsın, kazanamazsan da kağıdına bir bak, neyi çizmişler. Eminim bunun için mi 30 puan gitti diyeceksin.

Tartışmaya gerek yok aslında herkes neyin ne olduğunun çok farkında. Hakkımızda hayırlısı.

lamer8787, 5 yıl önce
yüzünüz hep gülsün arkadaşım ama bazı şeyleri gözümüzle görmeden , internet ya da sağda solda duyduklarımizdan yola çıkarak genellemelerle insanların modunu düşürmek çok mu doğru ? sadece şunu söylemek istiyorum "torpil vadir kesin" deyip bir yere ya da bir sınava gitmemezlik etmemek lazım. ayrıca ben hiç yok demedim , tabi ki var ama giren herkes de referans sahibi değil!

lamer8787
Aday Memur
23 Ocak 2020 11:35

aslında biraz farklı da olsa aynı hisleri paylaştığımız kanısındayım. eğer kalırsam bu ilk devlet sınavı olmayacak kaldığım bircok insan gibi...ama ben ilahi adalete güveniyorum. er ya da geç tecelli ediyor... dediğin gibi hakkımızda hayırlısı olsun...
sergerde87, 5 yıl önce

torpil var diye tabii ki insanlar girmemezlik edemez, herkes şansını deniyor. Biz giren 50 kişi de kesin torpillidir demiyoruz zaten. Hakkıyla kazanan arkadaşlarımıza söz yok. Umarım kazanırsın, kazanamazsan da kağıdına bir bak, neyi çizmişler. Eminim bunun için mi 30 puan gitti diyeceksin.

Tartışmaya gerek yok aslında herkes neyin ne olduğunun çok farkında. Hakkımızda hayırlısı.

soccrates
Memur
23 Ocak 2020 17:41

Bu hafta da kayıptayız belli ki...

karküresi
Şef
23 Ocak 2020 20:26

Yarın inşallah..

soccrates, 5 yıl önce

Bu hafta da kayıptayız belli ki...

soccrates
Memur
23 Ocak 2020 21:40

İnşallah hocam totem yapalım, yarın hem KİM hem MM birlikte açıklansın biz de rahatlayalım...

karküresi, 5 yıl önce

Yarın inşallah..

karküresi
Şef
23 Ocak 2020 21:48

Aslında hiç fena olmaz ama MM biraz daha sürer gibi geliyor bana.

soccrates, 5 yıl önce

İnşallah hocam totem yapalım, yarın hem KİM hem MM birlikte açıklansın biz de rahatlayalım...

johndoe66
Aday Memur
24 Ocak 2020 00:10

su an disisleri bunyesinde bulunan ab baskanliginda calisan ab uzmanlarinin kim ve mm kadrolarina ozel bir sinav ile gecebilecegi soylentisi dogru mu arkadaslar? ben pek ihtimal vermiyorum ama bakanliktan kisa bir surede 600 kisi ihrac edildigi icin acil personel ihtiyaclari oldugunu goz onunde bulundurursak soylentilerin gercek olma ihtimali var mi sizce?

soccrates
Memur
24 Ocak 2020 10:02

Böyle bir söylentiyi buraya yazıp insanların moralini bozmaya ne gerek var ki? Olursa olur, burada açılmış kadro var, girilmiş sınav var, bambaşka bir meseleyi buraya taşıyıp, zaten beklemekten yıpranmış insanları iyice sarsmaya çalışmak anlamsız.

johndoe66, 5 yıl önce

su an disisleri bunyesinde bulunan ab baskanliginda calisan ab uzmanlarinin kim ve mm kadrolarina ozel bir sinav ile gecebilecegi soylentisi dogru mu arkadaslar? ben pek ihtimal vermiyorum ama bakanliktan kisa bir surede 600 kisi ihrac edildigi icin acil personel ihtiyaclari oldugunu goz onunde bulundurursak soylentilerin gercek olma ihtimali var mi sizce?

sergerde87
Kapalı
24 Ocak 2020 10:24

Gerilmeyelim arkadaşlar, herkes tedirgin. Arkadaş duyduğunu söylemiş. Geçen yılda buna benzer bir haber vardı. Geçtiğimiz yılki mm kim alım konusuna bakın.

soccrates, 5 yıl önce

Böyle bir söylentiyi buraya yazıp insanların moralini bozmaya ne gerek var ki? Olursa olur, burada açılmış kadro var, girilmiş sınav var, bambaşka bir meseleyi buraya taşıyıp, zaten beklemekten yıpranmış insanları iyice sarsmaya çalışmak anlamsız.

basak..
Kapalı
24 Ocak 2020 11:55

Arkadaşlar, az önce Bakanlığı aradım. Bakan Beyin geçen hafta KİM sınavının okunduğunu, siteye girme işleminin kaldığını söylediğini söyledim ve sonuçların açıklanmasına yönelik bir malumatları olup olmadığını sordum fakat net bir cevap alamadım. Sitesi takip etmem gerektiği dışında.

Diğer konuya gelecek olursak, geçen sene Bakanlık bünyesinde çalışan tercümanların KİM bünyesinde atandıklarını duymuştum. Bu sene ne oldu? Bu zaman kadar alınan en yüksek sayıda İngilizceci alındı 35 kişi. Söylenti doğru olabilir, yetişmiş AB uzmanı her zaman bir seçenek olabilir ama bu durum şu anki sınav sonucunuzu etkilemez diye düşünüyorum.

lamer8787
Aday Memur
24 Ocak 2020 17:41

Kamuda çalışan bir arkadaşım artık yazılı sınavı geçenlerin de güvenlik soruşturması yapıldıktan sonra mülakata çağırıldıklarini söyledi , fakat ben ilk defa duyuyorum bunu. sizce böyle birşey mümkün olabilir mi arkadaşlar ? Bununla ilgili bir bilgi sahibi olan var mı acaba ?

karküresi
Şef
24 Ocak 2020 17:52

Sanmıyorum.. Aslında mantıklı da değil zaten. Alınacak kişi sayısının 4 katı mülakata çağırılıyor, yani 200 kişinin soruşturmasını yapmak yerine 50 kişininkini yapmayı tercih ederler. Hem zaten güvenlik soruşturması şu anda tartışılan bir konu, kurumlara soruşturma talepleri iade ediliyor diye biliyorum..

lamer8787, 5 yıl önce
Kamuda çalışan bir arkadaşım artık yazılı sınavı geçenlerin de güvenlik soruşturması yapıldıktan sonra mülakata çağırıldıklarini söyledi , fakat ben ilk defa duyuyorum bunu. sizce böyle birşey mümkün olabilir mi arkadaşlar ? Bununla ilgili bir bilgi sahibi olan var mı acaba ?

juniord
Aday Memur
24 Ocak 2020 17:52

Arkadaşınız hangi kurumda çalışıyor ve bu iddiasının dayanağı nedir acaba?

lamer8787, 5 yıl önce

eecebi
Kapalı
24 Ocak 2020 18:42

Bu bir duyum ya da söylenti değil, geçen yıl Meclis?te torba yasa teklifinde kabul edilen geçici Kanun maddesi. 12 Haziran 2019 tarihli resmi gazeteye bakabilirsiniz.

https://resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/06/20190612-1.htm

AB uzmanlarına bir defaya mahsus olmak üzere, yaş şartı dışındaki diğer şartları sağlamak koşuluyla KİM ve MM sınavlarına girme hakkı verildi. Yani bir yıl içinde açılan sınavlara başvurup geçerlerse atanacaklar. Benzer unvan geçiş hakları birleştirilen diğer Bakanlıklara (hazine maliye gibi) da verildi.

Tercümanların doğrudan KİM olarak atanması gibi bir şey ise mantıklı değil. KİM ve MM atanma şartları kanunla belirlenmiştir.

Diplomat adaylığına niyet etmiş kişiler olarak dedikodularla ya da duyumlarla hareket etmek yerine Bakanlığın memurlar yönetmelik ve talimatlarını okuyabiliriz.

Bu forumda sürekli tekrarlanan ?bu işte bir iş var/bir dolap dönüyor? muhabbetleri sadece biz adaylara zarar veriyor.

johndoe66, 5 yıl önce

lamer8787
Aday Memur
24 Ocak 2020 18:45

kesinlikle bana da saçma geldi. Şimdi tekrar sordum kendisine, personelden böyle bir şey duyduğunu söyledi bana :) sanırım devlet kurumlarında da özelde olduğu gibi böyle asılsız laflar hızla yayılıp dedikodu kazanına ekleniyor. arkadaşımın çalıştığı kurum adını söyleyemem fakat bence tamamen asılsız bir duyum. burada yazmamın sebebi olur ya aramızdan biri daha duymuş mudur acaba diye. nihayetinde "olmaz olmaz hiç" dememek de lazım :))
karküresi, 5 yıl önce

Sanmıyorum.. Aslında mantıklı da değil zaten. Alınacak kişi sayısının 4 katı mülakata çağırılıyor, yani 200 kişinin soruşturmasını yapmak yerine 50 kişininkini yapmayı tercih ederler. Hem zaten güvenlik soruşturması şu anda tartışılan bir konu, kurumlara soruşturma talepleri iade ediliyor diye biliyorum..

Toplam 1359 mesaj
«8910111213141516171819»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi