Editörler : E.Kayı Han
«101112131415161718192021»

eecebi
Kapalı
26 Ocak 2020 22:21

Bunu da nerden çıkardınız?

goblin88, 5 yıl önce

ayrıca güvenlik soruşturması kalkmamış mıydı?

26 Ocak 2020 22:49

Gectigimiz ay icerisinde "mülakat sonrası güvenlik soruşturmaları AYM tarafindan özel hayatın gizliligi ilkesi gerkce gosterilerek iptal edildi, yapilmayacak."şeklinde haberler yapıldı. Hatta meclise aralık ayının son günlerinde güvenlik soruşturmasınin yeniden getirlimesine dair kanun teklifi verildi fakat saatler icinde tekrar geri çekildi. Son durum şu, kurumlar mülakat öncesi güvenlik soruşturmasına yönelmeye başladı. Dışisleri bakanligi da böyle mi yapar yoksa AYM'nin kararina ragmen mülakat sonrası guvenlik soruşturmasi mi yapar bwlli degil.

eecebi, 5 yıl önce

Bunu da nerden çıkardınız?

bi alex değil
Aday Memur
27 Ocak 2020 14:03

Bakanlığı arıyorum ama ulaşamıyorum. Belge teslimi şahsen mi yapmak zorundayız? Başka birisi ile belgeleri göndersek oluyor mu?

27 Ocak 2020 16:21

Sonuç duyurusuda "hazır bulunmalari gerekmektedir." ifadesi yer alıyor. "Şahsen" ifadesine yer verilmemiş, sormanızda fayda var, insallah kisa zamanda ulasirsiniz ilgili bakanlik birimine. Esasında noterden vereceginiz 3 şubat tarihli iş ve işlemlerin takibi ve yerine getirlmesine dair bir vekaletnamenin gecerli olması gerekiyor fakat bazen kurumlar farklı tarzda hareket edebiliyor.

bi alex değil, 5 yıl önce

Bakanlığı arıyorum ama ulaşamıyorum. Belge teslimi şahsen mi yapmak zorundayız? Başka birisi ile belgeleri göndersek oluyor mu?

eecebi
Kapalı
27 Ocak 2020 17:15

Aslında Anayasa Mahkemesi güvenlik soruşturması uygulamasını iptal etmiyor, bu işin keyfi olarak yapılamayacağını söylüyor ve iki hususu öne çıkarıyor. Birincisi güvenlik soruşturmasının KVKK kurallarına uygun yapılması gerektiği. İkincisi ise sınavı kazanan kişilerin güvenlik soruşturması nedeniyle atanmamasının yarattığı mağduriyet.

Pazartesi günü verilecek imzalı formlarla hakkınızda soruşturma/araştırma yapılmasına izin vermiş oluyorsunuz. Araştırma esnasında verilerin korunması ve saklanması sorumluluğu da Bakanlıkta.

İkinci hususu çiğnememek içinse mülakat notları açıklanmıyor, dolayısıyla asla güvenlik soruşturmasından mı yoksa mülakattan mı elendiğinizi bilemiyorsunuz. Sınavda başarısız oldunuz deniliyor.

Tabi burada en büyük tartışma konusu değerlendirme kriterleri. Bazı kurumlar yüz kızartıcı suç, terör bağlantısı vb. durumları dikkate alırken, bazı Kurumlar çok daha titiz davranıyor.

world is good, 5 yıl önce

Gectigimiz ay icerisinde "mülakat sonrası güvenlik soruşturmaları AYM tarafindan özel hayatın gizliligi ilkesi gerkce gosterilerek iptal edildi, yapilmayacak."şeklinde haberler yapıldı. Hatta meclise aralık ayının son günlerinde güvenlik soruşturmasınin yeniden getirlimesine dair kanun teklifi verildi fakat saatler icinde tekrar geri çekildi. Son durum şu, kurumlar mülakat öncesi güvenlik soruşturmasına yönelmeye başladı. Dışisleri bakanligi da böyle mi yapar yoksa AYM'nin kararina ragmen mülakat sonrası guvenlik soruşturmasi mi yapar bwlli degil.

27 Ocak 2020 17:49

Oldukca açıklayıcı olmuş, tesekkur ederim.👋

eecebi, 5 yıl önce

Aslında Anayasa Mahkemesi güvenlik soruşturması uygulamasını iptal etmiyor, bu işin keyfi olarak yapılamayacağını söylüyor ve iki hususu öne çıkarıyor. Birincisi güvenlik soruşturmasının KVKK kurallarına uygun yapılması gerektiği. İkincisi ise sınavı kazanan kişilerin güvenlik soruşturması nedeniyle atanmamasının yarattığı mağduriyet.

Pazartesi günü verilecek imzalı formlarla hakkınızda soruşturma/araştırma yapılmasına izin vermiş oluyorsunuz. Araştırma esnasında verilerin korunması ve saklanması sorumluluğu da Bakanlıkta.

İkinci hususu çiğnememek içinse mülakat notları açıklanmıyor, dolayısıyla asla güvenlik soruşturmasından mı yoksa mülakattan mı elendiğinizi bilemiyorsunuz. Sınavda başarısız oldunuz deniliyor.

Tabi burada en büyük tartışma konusu değerlendirme kriterleri. Bazı kurumlar yüz kızartıcı suç, terör bağlantısı vb. durumları dikkate alırken, bazı Kurumlar çok daha titiz davranıyor.

eecebi
Kapalı
27 Ocak 2020 21:01

Rica ederim. Umarım hiç kimse sınavları kazandığı halde böyle bir nedenden elenmek zorunda kalmaz..

world is good, 5 yıl önce

Oldukca açıklayıcı olmuş, tesekkur ederim.👋

goblin88
Memur
27 Ocak 2020 21:13

aslında insanlar bilse de tekrar umutlanmasa. Ben hep aynı isimlerin sözlüde elendiğini görüyorum. Ben elenirsem denemeyeceğim tekrar.

eecebi, 5 yıl önce

Rica ederim. Umarım hiç kimse sınavları kazandığı halde böyle bir nedenden elenmek zorunda kalmaz..

soccrates
Memur
28 Ocak 2020 11:39

Arkadaşlar güvenlik soruşturması formunda askerlik teciline dair bir şey yok, sadece nerede yapıldığı yazıyor, acaba ne yapmak gerekir? Aşırı küçük boşluklar bırakmışlar adres bilgiler için çok saçma olmuş.

soccrates
Memur
28 Ocak 2020 12:40

Mülakatla ilgili bilgi edinebilen oldu mu acaba? Üst üste sorular oldu kusura bakmayın.

sergerde87
Kapalı
28 Ocak 2020 15:02

güvenlik soruşturması formundan anne, baba adına da almak gerekmiyor değil mi?

28 Ocak 2020 17:37

merhaba yds sonucunun nerde onaylatılması gerekiyor? teşekkürler

soccrates
Memur
28 Ocak 2020 17:46

Sanırım ayrıca onaylatılması gerekmiyor, ÖSYM'den alınan çıktıda altta belge kontrol kodu var, yeterli olur herhalde.

aday1002, 5 yıl önce

merhaba yds sonucunun nerde onaylatılması gerekiyor? teşekkürler

28 Ocak 2020 17:55

teşekkürler, sitede aslı veya onaylı nüsha diyor, aslı yok bende, o yüzden endişelendim biraz

soccrates, 5 yıl önce

Sanırım ayrıca onaylatılması gerekmiyor, ÖSYM'den alınan çıktıda altta belge kontrol kodu var, yeterli olur herhalde.

lamer8787
Aday Memur
29 Ocak 2020 14:40

peki arkadaşlar 2 den fazla kardeşi olanlar güvenlik formunda ayrıca eklenir diyor , tam olarak nasıl yapiliyor bilen var mı acaba ?
aday1002, 5 yıl önce

teşekkürler, sitede aslı veya onaylı nüsha diyor, aslı yok bende, o yüzden endişelendim biraz

goblin88
Memur
01 Şubat 2020 18:46

adres bilgileri gerçekten çok küçük anne/baba kısmında, siz nasıl yaptınız?

juniord
Aday Memur
03 Şubat 2020 13:36

Belgelerini teslim etmeye giden arkadaşlardan mülakatla alakalı bilgi alabilen oldu mu? MM sonuçları da bu hafta açıklanır umarım.

soccrates
Memur
03 Şubat 2020 16:03

"Bu hafta sözlü sınav programı muhtemelen açıklanır" dedi oradaki bir hanımefendi. MM kağıtlarının hala okunduğunu duydum, henüz bitmemiş diyorlar.

juniord, 5 yıl önce

Belgelerini teslim etmeye giden arkadaşlardan mülakatla alakalı bilgi alabilen oldu mu? MM sonuçları da bu hafta açıklanır umarım.

Lithuan
Aday Memur
04 Şubat 2020 22:46

İyi akşamlar arkadaşlar, Belgeleri de teslim ettiğimize göre mülakat hazırlığı aşamasına geçmiş bulunuyoruz. Sizce mülakatta bizi ne tür sorular bekliyor? Tarihsel odaklı mı, ezber odaklı mı yoksa güncel meseleleri yorumlamaya dayalı mı olacak? Özellikle çalışma tavsiyem olarak, Türk dış politikasının tarihsel süreci ayrıntılı incelenmeli. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir?

sergerde87
Kapalı
05 Şubat 2020 11:56

kadın adaylar yok mu? etek mi tercih etmek lazım?

Toplam 1359 mesaj
«101112131415161718192021»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi