Editörler : E.Kayı Han
«192021222324252627282930»
17 Mayıs 2020 12:43

academician haklısın, bir sorum var. İngilizce konuşma bölümünde 'sir' dememiz gerekir mi? Türkçe konuşurken ' evet, efendim' derken İngilizcesine ne dememiz doğru olur? Hiç karıştırmamalı m?

Academician73
Aday Memur
17 Mayıs 2020 15:52

Selamlar,

İngilizce konuşma esnasında "Sir" demek yanlış olmaz ama başka bir hitap şeklinin kullanılıp kullanılmadığını öğrenmemiz gerek.

Ayrıca, mülakatta kaç kişi olacağı sorusunun cevabı resmî gazetede yayınlanan sınav yönetmeliğinde bulabilirsiniz.

Bu ufak detaylar şu an için çok önemli değil. Anladığım kadarıyla sizin de mülakat tecrübeniz yok. Bizim mülakatlarla ilgili detaylı bilgelere ulaşmamış gerek.

adaydiplomat89, 5 yıl önce

academician haklısın, bir sorum var. İngilizce konuşma bölümünde 'sir' dememiz gerekir mi? Türkçe konuşurken ' evet, efendim' derken İngilizcesine ne dememiz doğru olur? Hiç karıştırmamalı m?

piscean56
Aday Memur
17 Mayıs 2020 16:42

"evet efendim" sorusuna cevap vermek için hesap açtım :) ben mülakatta böyle bir üslup kullanmadım, duyduğum saygı daha çok ses tonum, ifadem ve tonlamamdaydı. takıldığınız nokta bu olmasın. size ailenizden bahsetmeniz istendiğinde "tabii efendim" diye başlamayacaksınız cümleye, veya verdiğiniz bilgilere bakıp bir soru sorduklarında "evet efendim" demek biraz gereksiz resmiyete giriyor. mülakatta sizden beklenen heyecan kontrolü, akıcı konuşma, özgüven.

Academician73
Aday Memur
17 Mayıs 2020 17:27

Selamlar,

Siz daha önce KİM ve MM mülakatlarına girdiniz mi?

piscean56
Aday Memur
18 Mayıs 2020 10:50

merhaba, ben kim mülakatına girdim bu sene.

Academician73
Aday Memur
18 Mayıs 2020 19:38

Selamlar,

Hayırlısı olsun. Mülakatınız nasıl geçti? Sizin için sakıncası yoksa bilgi verebilir misiniz?

piscean56, 5 yıl önce

lamer8787
Aday Memur
22 Mayıs 2020 01:51

merhalar arkadaşlar. sizce MM mülakatı yapılmadan KİM mülakat sonuçları açıklanır mı? Daha önceki yıllarda iki sınav da aynı anda mi açıklanmış? bu konuyla ilgili bilgisi olan var mıdır acaba?
piscean56, 5 yıl önce

22 Mayıs 2020 09:02

@lamer8787, bence açıklanmaz. her ikisini de kazananların seçmesi gerekecek mi?

eecebi
Kapalı
22 Mayıs 2020 14:35

Son üç yılın alımlarına bakıldığında, her iki sınava da girenler olduğu halde nihai sonuç listelerinde her iki sınavı da kazanan aday görünmüyor. Yani adayın ismi iki kadrodan sadece biri için açıklanmış. Bu durumda adayın seçimine göre değil sınav puanlarına ve komisyon görüşüne göre karar veriliyor gibi anlaşılıyor.

nagehan karaaslan
Aday Memur
22 Mayıs 2020 14:49

son yılların her iki listesini exelde karşılaştırdığınız zaman aynı isimleden hem mm hem de kim kazanmışları görebilirsiniz. ama sayıları çok az.

eecebi, 5 yıl önce

Son üç yılın alımlarına bakıldığında, her iki sınava da girenler olduğu halde nihai sonuç listelerinde her iki sınavı da kazanan aday görünmüyor. Yani adayın ismi iki kadrodan sadece biri için açıklanmış. Bu durumda adayın seçimine göre değil sınav puanlarına ve komisyon görüşüne göre karar veriliyor gibi anlaşılıyor.

eecebi
Kapalı
22 Mayıs 2020 15:23

Karşılaştırırken hiç yok gibi gelmişti. Öyleyse, aday karar verir gibi duruyor haklısınız.

nagehan karaaslan, 5 yıl önce

son yılların her iki listesini exelde karşılaştırdığınız zaman aynı isimleden hem mm hem de kim kazanmışları görebilirsiniz. ama sayıları çok az.

mertkocan
Memur
22 Mayıs 2020 15:32

Bu yüzden KİM'in yedek listesi MM'ninkinden çok daha fazla hocam. İkisini de kazananlar MM'yi seçtiği için KİM'de açık kalmasın diye yedek sayısı fazla. Her ne olursa olsun sonuçları genelde çok yakın zamanda açıklıyorlardı güvenlik soruşturmasına belgelerin tesliminden hemen sonra başlamak için. Bu sene için her şey belirsiz, bekleyip göreceğiz.

eecebi, 5 yıl önce

Karşılaştırırken hiç yok gibi gelmişti. Öyleyse, aday karar verir gibi duruyor haklısınız.

educa01
Aday Memur
23 Mayıs 2020 01:05

Merhabalar, bakanlığı aradığımda, MM ile KİM'in sürecinin çok farklı yerlerde olduğunu; dolayısıyla ikisini aynı anda açıklamak gibi bir durumun zorunlu olmadığını söylediler. Ancak, son derece yuvarlak yanıtlar verdikleri için çok fazla öngörüde bulunamıyorum. Sözlü mülakatı bitmiş bir sınavı, henüz mülakat tarzının dahi net olmadığı bir sınav ile aynı gün açıklama durumuna girmek bana çok kuvvetle muhtemel gelmedi. Sizler ne düşünürsünüz? Ben Haziran için KİM açıklanır diye öngörmüştüm. MM için hiçbir öngörüm bulunmuyor.

lamer8787
Aday Memur
23 Mayıs 2020 01:49

size katılıyorum. Bence de Haziran ortası gibi KİM mülakat sonuçları açıklanabilir. En azından KİM mülakatına girmiş blve başarılı olmuş adayların gireve hemen başlamasalar bile sonuçları açıklamaları iyi olur diye düşünüyorum.
educa01, 5 yıl önce

Merhabalar, bakanlığı aradığımda, MM ile KİM'in sürecinin çok farklı yerlerde olduğunu; dolayısıyla ikisini aynı anda açıklamak gibi bir durumun zorunlu olmadığını söylediler. Ancak, son derece yuvarlak yanıtlar verdikleri için çok fazla öngörüde bulunamıyorum. Sözlü mülakatı bitmiş bir sınavı, henüz mülakat tarzının dahi net olmadığı bir sınav ile aynı gün açıklama durumuna girmek bana çok kuvvetle muhtemel gelmedi. Sizler ne düşünürsünüz? Ben Haziran için KİM açıklanır diye öngörmüştüm. MM için hiçbir öngörüm bulunmuyor.

soccrates
Memur
23 Mayıs 2020 12:28

Şu an ciddi derecede personel ihtiyacı olduğunu duymuştum Bakanlıktaki arkadaşlardan. Dediğiniz gibi KİM'i önceden açıklayıp yedekleri de bir süre bekletip sonradan MM'i de kazanan KİM'leri MM'e kaydırmak suretiyle bir çözüm düşünülebilir. Zor da olmaz açıkçası. Ancak bildiğim kadarıyla iki meslek grubu da ortak eğitimler aldığı için, bunu koordine etmek ayrı zamanlarda zor olabilir. İkisini birden açıklama ihtimalleri de yüksek onun için.

educa01, 5 yıl önce

23 Mayıs 2020 13:10

geçtiğimiz yıl da sanki mm kısa bir süre içinde kim ile eş zamanlı olarak açıklanmıştı.

mertkocan
Memur
23 Mayıs 2020 14:16

Bakanlık MM'yi geçen adaylara mail yollamış. Güncel ikamet adresleri isteniyor. Muhtemelen bu adreslere göre online mülakat düzenlemesi yapacaklar.

nagehan karaaslan
Aday Memur
23 Mayıs 2020 15:57

bence iki sınava da giren adayı elesinler. bu kadrolar maliye bakanlığından izin alınıp açılıyor ve bir kişinin başka ir yere geçmesi kadroyu boş bırakıyor. ayrıca ikisine de giren kişi tam ne istediğini bilmiyor izlenimi uyandırıyor. tam ne istediğini bilmeyen adayı elemek en doğrusu.

soccrates, 5 yıl önce

Şu an ciddi derecede personel ihtiyacı olduğunu duymuştum Bakanlıktaki arkadaşlardan. Dediğiniz gibi KİM'i önceden açıklayıp yedekleri de bir süre bekletip sonradan MM'i de kazanan KİM'leri MM'e kaydırmak suretiyle bir çözüm düşünülebilir. Zor da olmaz açıkçası. Ancak bildiğim kadarıyla iki meslek grubu da ortak eğitimler aldığı için, bunu koordine etmek ayrı zamanlarda zor olabilir. İkisini birden açıklama ihtimalleri de yüksek onun için.

lamer8787
Aday Memur
23 Mayıs 2020 16:44

kesinlikle aynı fikirdeyim.
nagehan karaaslan, 5 yıl önce

bence iki sınava da giren adayı elesinler. bu kadrolar maliye bakanlığından izin alınıp açılıyor ve bir kişinin başka ir yere geçmesi kadroyu boş bırakıyor. ayrıca ikisine de giren kişi tam ne istediğini bilmiyor izlenimi uyandırıyor. tam ne istediğini bilmeyen adayı elemek en doğrusu.

mertkocan
Memur
23 Mayıs 2020 16:49

Ben size katılmıyorum sevgili arkadaşlar. Atom mühendisliği ile öğretmenlik arasındaki bir seçim değil ki bu ne istediğini bilmiyor girenler diyebilelim. İkisi birbirine o kadar benzer ki eğitimlerin bile aynı anda başlatılıyor. Ayrıca zaten bakanlık durumun farkında olduğundan yedek adaylar belirleniyor ve kimsenin mağdur olmamasına azami özen gösterilmiş oluyor.

Toplam 1359 mesaj
«192021222324252627282930»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi