Editörler : E.Kayı Han
«57585960616263646566676869

uryu
Aday Memur
09 Temmuz 2023 19:56

Elbette ki.

Lodl91, 3 yıl önce

Selam, ben de Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu ile MM alımlarına hazırlanmayı düşünüyorum. Mümkünse size bu memurlukların alımlarıyla ilgili soru sorabilir miyim?

wish2
Aday Memur
30 Ağustos 2023 13:20

Bilişim kısmından başvuracağım. Bilgisayar mühendisiyim. Çeviri kısmında problem yaşayacağımı düşünmüyorum ama uluslararası ilişkiler konusunda hiçbir bilgim yok. 1 aylık yoğun bir çalışma ile başarı sağlayabilir miyim? Bilişimciler ile diğer memurlara sorulan sorular aynı mı oluyor? tecrübeli olan varsa bildiklerini aktarabilir mi lütfen? şimdiden teşekkür ediyorum.

Özlemkck
Aday Memur
31 Ağustos 2023 10:26

Merhaba bende güncel kompozisyon konuları için nereden çalışabiliriz rica etsem yardımcı olur musunuz

wish2, 3 yıl önce

Bilişim kısmından başvuracağım. Bilgisayar mühendisiyim. Çeviri kısmında problem yaşayacağımı düşünmüyorum ama uluslararası ilişkiler konusunda hiçbir bilgim yok. 1 aylık yoğun bir çalışma ile başarı sağlayabilir miyim? Bilişimciler ile diğer memurlara sorulan sorular aynı mı oluyor? tecrübeli olan varsa bildiklerini aktarabilir mi lütfen? şimdiden teşekkür ediyorum.

31 Ağustos 2023 10:51

güncel kaynak,mfa sitesi
Özlemkck, 3 yıl önce

Merhaba bende güncel kompozisyon konuları için nereden çalışabiliriz rica etsem yardımcı olur musunuz

wish2
Aday Memur
01 Eylül 2023 21:34

Bilişimciler 2 adet mi Türkçe kompozisyon yazacak? birisi genel birisi bilişim olmak üzere. Yoksa sadece bilişim olarak belirtilen soruyu mu yazacağız. Bilişimci olarak bu sınavı kazanan birisi yardımcı olsa güzel olurdu..

Egitim kocu, 3 yıl önce
güncel kaynak,mfa sitesi
02 Eylül 2023 01:46

Bilişimcileri ilk defa KİM sinaviyla aliyorlar. KİM adaylarina,ua gelişmelerle ilgili ingilizce ve türkçe kompozisyon,türkçeden ingilizceye,ingilizceden türkçeye çeviri yaptiriyorlar.
wish2, 3 yıl önce

Bilişimciler 2 adet mi Türkçe kompozisyon yazacak? birisi genel birisi bilişim olmak üzere. Yoksa sadece bilişim olarak belirtilen soruyu mu yazacağız. Bilişimci olarak bu sınavı kazanan birisi yardımcı olsa güzel olurdu..

Özlemkck
Aday Memur
02 Eylül 2023 09:56

Güncel kaynak olarak hangi siteden çalışmamızı önerirsiniz

Egitim kocu, 3 yıl önce
güncel kaynak,mfa sitesi
02 Eylül 2023 10:25

Bakanliğin sitesi, mfa
Özlemkck, 3 yıl önce

Güncel kaynak olarak hangi siteden çalışmamızı önerirsiniz

uryu
Aday Memur
07 Eylül 2023 21:59

Arkadaşlar, KİM ve MM'nin ikisini de başvurma hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir kısım görüş diyor ki bu mantıklıdır. MM olmazsa KİM'i kazanabilirsin. Kimi görüş de bunun aksine bu durumun mantıksız olduğunu, mülakatlarda karşı tarafa işte bu kuruma yerleşeyim de KİM de olsa olur MM de olsa olur izlenimini verir düşüncesini ifade ediyor. İkilemde kaldım açıkçası. Sizlerin de bu konudaki düşüncesini merak ediyorum.

wish2
Aday Memur
07 Eylül 2023 22:45

2. düşünceniz bana daha mantıklı geldi ama yine de geçmiş yıllardaki adaylara bakmak gerekir diye düşünüyorum. Gördüğüm kadarıyla ikisine de başvurup ikisinde de yazılı aşamaları geçebilmiş 60 üzeri aday vardı geçmiş yıllardan birisinde.

Bu vesileyle şunu sormak istiyorum ben de. 3 deneme hakkımız olduğu söyleniyor. Bunlar dışişlerindeki tüm kadrolar için mi yoksa hepsi için ayrı ayrı üçer hakkımız mı var?

uryu, 3 yıl önce

Arkadaşlar, KİM ve MM'nin ikisini de başvurma hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir kısım görüş diyor ki bu mantıklıdır. MM olmazsa KİM'i kazanabilirsin. Kimi görüş de bunun aksine bu durumun mantıksız olduğunu, mülakatlarda karşı tarafa işte bu kuruma yerleşeyim de KİM de olsa olur MM de olsa olur izlenimini verir düşüncesini ifade ediyor. İkilemde kaldım açıkçası. Sizlerin de bu konudaki düşüncesini merak ediyorum.

xyzaxyz
Aday Memur
13 Eylül 2023 15:36

Bakanlıkta KİM olarak çalışan ya da çalışan tanıdığı olan var mıdır? Birkaç şey danışmak istiyorum özelden .

jetaim
Aday Memur
21 Eylül 2023 18:49

Kim listeleri neden henüz açıklanmadı bir bilgisi olan var mı ?

uryu
Aday Memur
21 Eylül 2023 21:33

Önümüzdeki hafta içerisinde açıklanır. Hemen hemen 2 haftayı buluyor genelde sınava girecekler listesinin yayınlanması.

jetaim, 2 yıl önce

Kim listeleri neden henüz açıklanmadı bir bilgisi olan var mı ?

21 Eylül 2023 21:52

MM sinavdan önce ki hafta,cuma günü açiklanmişti. Buna göre kim yarin açiklanir.
uryu, 2 yıl önce

Önümüzdeki hafta içerisinde açıklanır. Hemen hemen 2 haftayı buluyor genelde sınava girecekler listesinin yayınlanması.

xyzaxyz
Aday Memur
21 Eylül 2023 21:57

bence de yarın açıklanacak . bu arada kim güncel maaşları hakkında bilgisi olan var mı ? çalışma koşulları hakkında ne dersiniz ?

jetaim
Aday Memur
22 Eylül 2023 01:14

yurtdışı harcırahı hariç, bakanlık müfettişleri ve uzmanları ne olursa onu alırlar

başkonsolos ve sonrası biraz daha artıyor. Sanırım dereceye bağlı olarak kaymakam aylığı kadar.

xyzaxyz, 2 yıl önce
bence de yarın açıklanacak . bu arada kim güncel maaşları hakkında bilgisi olan var mı ? çalışma koşulları hakkında ne dersiniz ?
22 Eylül 2023 17:11

açiklandi
xyzaxyz, 2 yıl önce

Hukukcu5858
Aday Memur
22 Eylül 2023 23:04

sınava girmeye hak kazananlar açıklanmış, tebrik ediyorum. son 8 gün için hukuk fakültesi mezunlarına ne gibi tavsiyeniz olur ne önerirsiniz. ve Almanca sınavı 30 eylülde mi 1 ekimde mi olur acaba? ayrıca sözlü sınav tarihi ne zaman olur aşağı yukarı? teşekkürler şimdiden.

xyzaxyz
Aday Memur
23 Eylül 2023 00:09

ben aslında başlangıç maaşı merak ediyorum merkezde . başkonsolosluk mesleğin ilerleyen yıllarında edinilecek bir derece sonuçta .
jetaim, 2 yıl önce

yurtdışı harcırahı hariç, bakanlık müfettişleri ve uzmanları ne olursa onu alırlar

başkonsolos ve sonrası biraz daha artıyor. Sanırım dereceye bağlı olarak kaymakam aylığı kadar.

jetaim
Aday Memur
23 Eylül 2023 14:56

30bin civarı

xyzaxyz, 2 yıl önce
ben aslında başlangıç maaşı merak ediyorum merkezde . başkonsolosluk mesleğin ilerleyen yıllarında edinilecek bir derece sonuçta .
Toplam 1374 mesaj
«57585960616263646566676869

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi