Editörler : E.Kayı Han
«456789101112131415»

whateverbforb
Aday Memur
26 Kasım 2019 00:18

Mmye giren kişi sayısı 720, 1500 değil

theunnamed
Aday Memur
26 Kasım 2019 00:36

Haklısınız, ben kontenjanları dikkate alarak bakmıştım. Kontenjanların tamamının dolduğu varsayımı ile hareket ederek söylemiştim. Şimdi girenlere tekrar baktım. Geçwn yıla göre kaydadeğer bir fazlalık yokmuş.

Selftaughtmen
Aday Memur
26 Kasım 2019 08:31

Sınava önümüzdeki seneye kadar hazırlanıp yeniden girmeyi düşünen arkadaşlar var mı neler yapacaklar bu süreçte gerçekten çalışarak olacak birşey mi ?

sergerde87
Kapalı
26 Kasım 2019 12:10

benim önümüzdeki yıl son hakkım olacak. karşıma başka fırsat çıkmazsa yine deneyeceğim. çalışmayla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Neye ve kime göre 1 puan ile bırakılıyor hiç kimse bilmiyor.

Selftaughtmen
Aday Memur
26 Kasım 2019 12:41

Doğru diyorsunuz hocam yine de hazırlık yapacak mısınız şunu sormak istiyorum aslında başka bir işte çalışmadan evde oturup 1 sene diğer sınavı beklemek bu sınava odaklanmak hata olur mu zihinsel olarak da çok yıpratır mı bu sınavlara giren insanlar başka işlerle uğraşıyor bi taraftan da sınava mı giriyor yoksa tek odaklandıkları bu sınavlar mı oluyor
sergerde87, 5 yıl önce

benim önümüzdeki yıl son hakkım olacak. karşıma başka fırsat çıkmazsa yine deneyeceğim. çalışmayla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Neye ve kime göre 1 puan ile bırakılıyor hiç kimse bilmiyor.

sergerde87
Kapalı
26 Kasım 2019 13:23

Ben geçtiğimiz yıl sizin dediğiniz gibi yaptım. Oturdum hazırlandım. Kağıdımın iyi olduğuna inanıyordum ama kaldım. Sınava öylesine giren bir arkadaşım ise geçti. Kağıtlar a ya da b kişinin değerlerine göre geçiyor ya da kalıyor. Sınav duyurusunda şu yazıyor; jüri üyeleri uygun görmediği takdirde kontenjan boş kalabilir diyor. Şu an bulamadım ama böyle bir şey yazıyordu. Yani sözlünüz güzel geçse bile almak istemiyorlarsa kontenjanı boş bırakabilirler. Başka dile aktarırlar. Bu şartlar altında karşınıza başka imkanlar çıkıyorsa mutlaka değerlendirin. Sonra denemek isterseniz yine deneyin.

Selftaughtmen, 5 yıl önce
Doğru diyorsunuz hocam yine de hazırlık yapacak mısınız şunu sormak istiyorum aslında başka bir işte çalışmadan evde oturup 1 sene diğer sınavı beklemek bu sınava odaklanmak hata olur mu zihinsel olarak da çok yıpratır mı bu sınavlara giren insanlar başka işlerle uğraşıyor bi taraftan da sınava mı giriyor yoksa tek odaklandıkları bu sınavlar mı oluyor

Selftaughtmen
Aday Memur
26 Kasım 2019 13:56

İmkan olursa tsk yada emg a kadrolar çok az alım yapıyor sınavlarına yıllarca emek verip hayal kırıklığına uğrayan insanlar var dediğiniz gibi bu sınavlara ümit bağlamamak lazım 1 sene oturup çalışmak belli yaştaki insanlar için zor birşey sonunda garantisi de yok en başa dönebilirsin çok iyi karar verilmesi gereken bi süreç
sergerde87, 5 yıl önce

Ben geçtiğimiz yıl sizin dediğiniz gibi yaptım. Oturdum hazırlandım. Kağıdımın iyi olduğuna inanıyordum ama kaldım. Sınava öylesine giren bir arkadaşım ise geçti. Kağıtlar a ya da b kişinin değerlerine göre geçiyor ya da kalıyor. Sınav duyurusunda şu yazıyor; jüri üyeleri uygun görmediği takdirde kontenjan boş kalabilir diyor. Şu an bulamadım ama böyle bir şey yazıyordu. Yani sözlünüz güzel geçse bile almak istemiyorlarsa kontenjanı boş bırakabilirler. Başka dile aktarırlar. Bu şartlar altında karşınıza başka imkanlar çıkıyorsa mutlaka değerlendirin. Sonra denemek isterseniz yine deneyin.

whateverbforb
Aday Memur
26 Kasım 2019 15:02

Mütercim tercüman olmayan arkadaşlar kesinlikle çevirilere çalışsınlar, uzun süren bir çalışma istiyor bence, temel dış politika konularına dair okumalar yapıp güncel gelişmeleri takıp etsinler.kim sınavına genel olarak temel dış politika konuları gelirken, mm sınavları her zaman güncel konulara değinmeniz gereken sorulardan oluşuyor. Bakanlığın güncel açıklamalarını ve twitter hesabını takip etmek de yardımcı olabilir.

johndoe66
Aday Memur
26 Kasım 2019 19:48

benim tahminim siz dis politika konularina cok hakimsiniz ama bunlari bir turlu yaziya dokemiyorsunuz. guzel bir ingilizce ve turkce kompozisyon yazmak esasinda kolay gozukse de cok zor olan bir beceri. bu dogrultuda calismalar yapin.

sergerde87, 5 yıl önce

sergerde87
Kapalı
28 Kasım 2019 15:05

İlk önce ülkemizin temel dış politika ilkelerinden bahsettim. Gelişme bölümünde işte Asya ve dijital diplomasi faaliyetlerine değindim. E-konsolosluk hizmetini müsvedde kağıtta bıraktım:( Temize geçerken atladım. Tika'nın yardımlarına falan değindim. Sonunda da en gelişmiş diplomatik ağa sahip 5.ülke olduğunu yazdım. Ufak tefek yazım hatalarım var, kabul ediyorum ancak kendi internet sitelerinde de çok hata var. Keşke örnek kompozisyonlar yayınlansa bizde görsek kendimizi geliştirmemiz açısından.

sergerde87
Kapalı
09 Aralık 2019 16:48

sizce bu ay sonu açıklanır mı?

emirko
Aday Memur
10 Aralık 2019 22:15

keske daha önce bu sınava giren kazanan ve su an işe baslayan arkadaşlar yorum yapsalar da

johndoe66
Aday Memur
12 Aralık 2019 18:27

kazanabilirsem detayli yazacagim sana. unutrsam mesaj yoluyla ulas bana

emirko, 5 yıl önce

keske daha önce bu sınava giren kazanan ve su an işe baslayan arkadaşlar yorum yapsalar da

emirko
Aday Memur
27 Aralık 2019 21:03

ben daha önce sınavı kazanmış kişilerden bahsediyrm yeni sınava girmiş kişilerden degil.ayrıca üslubunuza dikkat edin.

johndoe66
Aday Memur
28 Aralık 2019 17:58

iyilikten maraz dogdu... sana yardim etmeyecegim, kimse de etmez zaten

emirko, 5 yıl önce

ben daha önce sınavı kazanmış kişilerden bahsediyrm yeni sınava girmiş kişilerden degil.ayrıca üslubunuza dikkat edin.

lamer8787
Aday Memur
04 Ocak 2020 04:43

Herkese iyi geceler arkadaşlar. Ne dersiniz , sizce KİM sınavı bu ay açıklanır mı? Yoksa MM sınavı ile aynı anda mı açıklanır yazılı aşamaları?

sergerde87
Kapalı
04 Ocak 2020 18:13

kimse bilmiyor

lamer8787
Aday Memur
04 Ocak 2020 21:06

Daha önce bu sınava giren arkadaşlar var mı acaba? Genelde bir kaç ay sürüyor mu açıklanması yazılı sınavın? Yoksa ilk defa olan bir durum mu?

Lehitraod
Aday Memur
06 Ocak 2020 00:39

Arkadaşlar dışişlerinin sitesinde sınav tarihleri de, açıklandığı tarihler de belli. Hemen hemen 2 ayda açıklanıyor. Kişi sayısı çok. Bu hafta, en geç sonraki hafta açıklanır inşallah. Belki de yarınöğleden sonra belli olur. Ama 2 buçuk ayı geçmemiş hiç benim gördüğüm kadarıyla.

lamer8787
Aday Memur
06 Ocak 2020 00:50

o vakit İnşallah bu ay belli olur diyelim..
Lehitraod, 5 yıl önce

Arkadaşlar dışişlerinin sitesinde sınav tarihleri de, açıklandığı tarihler de belli. Hemen hemen 2 ayda açıklanıyor. Kişi sayısı çok. Bu hafta, en geç sonraki hafta açıklanır inşallah. Belki de yarınöğleden sonra belli olur. Ama 2 buçuk ayı geçmemiş hiç benim gördüğüm kadarıyla.

Toplam 1359 mesaj
«456789101112131415»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi