İmkan olursa tsk yada emg a kadrolar çok az alım yapıyor sınavlarına yıllarca emek verip hayal kırıklığına uğrayan insanlar var dediğiniz gibi bu sınavlara ümit bağlamamak lazım 1 sene oturup çalışmak belli yaştaki insanlar için zor birşey sonunda garantisi de yok en başa dönebilirsin çok iyi karar verilmesi gereken bi süreç
İmkan olursa tsk yada emg a kadrolar çok az alım yapıyor sınavlarına yıllarca emek verip hayal kırıklığına uğrayan insanlar var dediğiniz gibi bu sınavlara ümit bağlamamak lazım 1 sene oturup çalışmak belli yaştaki insanlar için zor birşey sonunda garantisi de yok en başa dönebilirsin çok iyi karar verilmesi gereken bi süreç
sergerde87 , 5 yıl önce
Ben geçtiğimiz yıl sizin dediğiniz gibi yaptım. Oturdum hazırlandım. Kağıdımın iyi olduğuna inanıyordum ama kaldım. Sınava öylesine giren bir arkadaşım ise geçti. Kağıtlar a ya da b kişinin değerlerine göre geçiyor ya da kalıyor. Sınav duyurusunda şu yazıyor; jüri üyeleri uygun görmediği takdirde kontenjan boş kalabilir diyor. Şu an bulamadım ama böyle bir şey yazıyordu. Yani sözlünüz güzel geçse bile almak istemiyorlarsa kontenjanı boş bırakabilirler. Başka dile aktarırlar. Bu şartlar altında karşınıza başka imkanlar çıkıyorsa mutlaka değerlendirin. Sonra denemek isterseniz yine deneyin.