Editörler : oto-danisman-expert


Kapalı
30 Eylül 2019 17:59

issizlikten subay olmak

ideali oldugu icin degilde hicbir sekilde ozel sektore tutunamamis birisi issizlik yuzunden bir sekilde dis kaynak subay alimini kazanirsa bu meslekte mutlu olabilir mi? yoksa cok idealist olmayi gerektiren bir meslek mi?


neo123558
Aday Memur
30 Eylül 2019 18:26

kesinlikle olamaz askerlik benim karakterime cok uydugu icin istiyorum hayatimin en mutlu donemi askerlik zamanimdi

Piyade subay
Aday Memur
30 Eylül 2019 18:38

Sana bir subay adayı olan (80 lerde) Yilmaz Tezkan beyefendinin başına gelen olayla cevap vereyim

?Muayene için bir doktorun kapısında sıramı beklerken, benim gibi sıra bekleyen bir piyade albayı ne için sağlık raporu almak istediğimi sordu. Ben de biraz gururla ?Kuleli Askeri Lisesi?ne girmek için diye cevap verdim.? Subay mı olmak istiyorsun? diye sordu. ?Evet? dedim. Söylediği bugün bile kulağımda; oğlum aklın mı yok!? Kadıköy Pazarı?nda limon da mı satamazsın!??

:) bu iş işsizlikten yapılır mı sen söyle şimdi güzel kardeşim


braveheart1234
Daire Başkanı
30 Eylül 2019 18:41

kardeşim şöyle düşünerek bu polislik/askerliğe adım atmayın. gercekten idealist adamlara da "yav ben kendimi mi harcıyorum?" diye düşünceler içine gark edersin.Yakin döneme kadar en prestijli işlerden biriydi subay olmak, şerefi onur vazgeçilmez.
30 Eylül 2019 21:53

Dostum bu meslek gönüllülük esaslı, yüksek vatan sevgisi gerektiren, kendinden, ailenden, sevdiklerinden fedakarlık gerektiren bir meslek, Allah herkesin gönlüne göre versin tabi ki ama özel sektörde iş bulamadığı/başarısız olduğu için bu mesleği seçen kişilerin ilerde mutlu olacağını düşünmüyorum,

askerlik yapmış olan bilir komutan küfür etmeden dahi seni rencide edebilir emredersiniz komutanım dan başka birşey diyemezsin çok çok haklı bir durumun olmadığı sürece, subay/astsubay olduğunda sorumluluğunda olacak askerler,mal/hizmet/araç olacak, en ufak olumsuz durumda komutanlarına hesap verme sorumluğun olacak stresi baskıyı kaldırman lazım,ortalama 5-6 yılda bir tayin olacaksın hayatında üni hariç kendi memleketinden mahallesinden çıkmamış insan için kolay bir alışma süreci olmaz, tam alışıyorsun hoop tayin, sıfırdan yeni şehir, yeni personel/amirler. yeri gelecek ailenden ayrı kalacaksın doğuda operasyonun olacak, batıda denetlemeler olacak eve gidemeyeceksin, eşinden ayrı kalacaksın.

içindeki stresli çalışma koşulları sırf parası/statüsü için seçilecek bir meslek değil,

hayatımızı tamamıyla değiştirecek şeyleri yaparken ciddi şekilde tartmak lazım. Gerçekten istiyorsan sonuna kadar zorla, insan sevdiği mesleği yaparsa ne yaparsa yapsın mutlu olur, işe giderken, işten çıkarken mutlu olur. ama sırf para/statü için meslek seçeceksen tekrar tekrar düşün derim.


alone1903
Aday Memur
30 Eylül 2019 23:50

yedek subay askerlik yapmış biri olarak bir kaç kelam edeyim subaylığı düşünen arkadaşlar fikir sahibi olur biraz.

üstte ki arkadaş demiş zaten bazı şeyleri. ilave yapayım aklıma gelenleri:

-ben askerliğimin ilk zamanları sabah bana ''günaydın'' diyen komutanıma 'günaydın komutanım'' diye cevap verdiğim için azar işittim. ''sağ ol'' demem gerekirdi çünkü ama uyku sersemi boş bulundum.

-sağ elimde yüzük var diye fırça yedim. ki bilmiyordum sola takıldığını kimse dememişti. selam verilen elde yüzük olmazmış.

-asker kendini keser sizden bilirler. hatta ağzınıza sıçarlar afedersiniz.

-asker hastalanır sizden bilirler.

-her şeye hazırlıklı olmanızı isterler 7/24. izindeyim tatildeyim yok. aradılar mı açılacak o telefon. duymadım uyuyordum sessizdeydi yok. gel derlerse emredersiniz komutanım demekten başka yolunuz yok.

-yazı gelir hoop başak birliğe gönderirler. ya benim ailem burda ben buraya yeni geldim yok. ya seve seve ya seve seve gideceksiniz.

-stresten sinirden mideniz yanacak uykularınız kaçacak.

-astsubaylar sizi hiç sevmeyecek arkadanızdan kuyunuzu kazmaya çalışacak (benim yedek subaylığımda gördüm herkesi kastetmiyorum yanlış anlaşılmasın. kaldı ki yüzüme karşı en iyi subay ölü subaydır diyen assubayı biliyorum.)

-hayatında fırça yememiş zor işler yapmamış ekmeğini kazanmamış kişilere göre değil bu iş. zaten öyle olmadıklarını anlayınca intibak eğitiminde bırakıyorlar. yeri gelir 300 kişi içinde azarlanırsınız ve sadece emredersiniz komutanım dersiniz. yeri gelir sizin yüzünüzden 300 kişiye istikamet verilir sürünürken arkadaşlarınız size fırça atar tavır yapar.

ilk aklıma gelen bunlar. zor iştir meşakatli iştir gecesi gündüzü yoktur. rahat arayan gelmesin kısaca. inanmıyorsanız en yakın askeri birliğe gidin sorun. çok çok büyük kısmı imkanı olsa bu işi bırakacağını söyler. daha büyük kısmı ise bir daha dünyaya gelse asla asker olmazdım der. yedek subaylığımda her rütbeliye sormuştum çünkü. bi ara odada 5-6 tane assubay 1 tane üsteğmen vardı ''bende askerde kalmak istiyorum'' dediğimde dönüp şaşıran gözlerle bana baktı hepsi ve içlerinden biri ''deli mi sikti seni de asker olmak istiyorsun'' dedi. sıfır şaka bu bakın.

dışı sizi içi beni yakar cinsten. işsizlikten dolayı yapılacak bir iş kesinlikle değil haberiniz olsun.

mümkün olduğunda askerlerle konuşun fikirlerini alın. bu işin zorluklarını artık biliyorsunuz. bana gelmez kardeşim bu ne böyle deyip intibak eğitiminde bırakırsanız eğer 1 kişinin hakkına girmiş olursunuz haberiniz olsun.

01 Ekim 2019 00:25

1-Askerlik idealist olan bireylerin işidir

2-Bu bahsedilen olaylar bütün ülkelerde böyledir kimseyi askerden askeriyeden soğutmayın rusyada,çinde askerler 6 saat mesai sonrasında eve gidip keyif yapmıyor

3-Bazı arkadaşlar olacak bu yorumuma kardesim bos yapma biz kimseyi birseyden sogutmuyoruz diyecek tekrar yazdiklarini okumalarini ama bu defa anlayarak yazmadiklari kelimeleri anlayarak okumalarini tavsiye ederim

4-Son 2,3 senedir açıklardan dolayı bu şekilde alımlar olsa dahi bundan önce subay olmak için fen liselerine,en iyi üniversitelere gidecek puanı alıp bugün bizim 4 yıllık diploma 60 üstü puan 6 ay egitimle girecegimiz meslege girmek icin neler feda ettiklerini gözardı etmeyelim.Bu alımların ilerleyen zamanlarda sistem oturmaya başlayınca eski haline gelecegini ve ne kadar şanslıymışız diyeceğimizi unutmayalım.

5-Bedeli olmayan hiçbirşey yoktur unutmayalım.

Herkese başarılar dilerim.


murat788
Daire Başkanı
01 Ekim 2019 01:09

olur kardeş olur boşver kimseye bakma bu senin hayatın. adam gibi işin olucak makamın mevkin olucak. yok pazarda limon sat falan o zaman sen niye istifa edip limon satmıyosun derdim o adama


Pomemur216
Aday Memur
01 Ekim 2019 02:57

Issiz kalmıyım düsuncesiyle giren kimse mutlu olamaz askerlik mesleginde acık ve net tecrübeyle sabit hele ki muharip sınıflarda

22 Ekim 2019 11:24

girende bırakıp üstüne birde tazminat ödüyor zaten. ne gerek var gönlün yoksa para için giriyorsan girme daha iyi

Pomemur216, 5 yıl önce

Issiz kalmıyım düsuncesiyle giren kimse mutlu olamaz askerlik mesleginde acık ve net tecrübeyle sabit hele ki muharip sınıflarda


yig58
Aday Memur
22 Ekim 2019 14:01

Kusura bakmayında böyle bir başlık niye var gercekten formda cok kötü ve üzücü duruyor yakıştıramıyr


ulrich2019
Şef
22 Ekim 2019 17:10

Derdi tasası sana mı kaldı?? İsteyen işsiz kaldığı için isteyen ideali olduğu için başvurusunu yapar, kazanır ya da kazanamaz. Neden şimdi dert ediyorsun başka insanları????


yig58
Aday Memur
22 Ekim 2019 17:40

Ben şahsi fikrimi söyledim.Hiç bişe bana düşmez


fahridogdu
Memur
22 Ekim 2019 18:25

kendi alanında iş bulabilse neden başvursun millet zaten?


fhurghan
Kapalı
22 Ekim 2019 19:43

issizsen olabilir.

tegmendyr
Aday Memur
22 Ekim 2019 19:58

askerlik için doğdum ben diyorum kendime ama bakalım


erdem1212
Aday Memur
23 Ekim 2019 00:35

zor


Mühbrk1903
Memur
23 Ekim 2019 02:48

Arkadaşlar niye bu başlık var niye böyle konuşuyorsunuz tarzı yorumları niye yapıyorsunuz bende merak içerisindeyim burada subaylık yapmış yapıyor olan insanlar birikimlerini anlatıyor... Bırakında dinleyelim bir sürü istifa eden insan var. Geçen sene subaylıktan istifa edip pomeme giren 2 kişiyle karşılaştım 23. Dönem sözlü mülakat esnasında. boşuna etmiyorlar heralde kötü yanlarını birinci ağızdan duyalımki eğer kendimize uymayacak yapamayacağımız kaldıramayacağımız bir yerse bizde ne kendimizin zamanını heba edelim ne başkasının hakkına girelim nede TSK gibi müstesna bir yerin ismine sıkıntı getirelim... Önemli olan kazanmak tabiki kazanmakta kolay değil ancak neye girdiğimizin iç dünyasını biraz bilelim en azından ...

çivonügzö
Memur
23 Ekim 2019 18:24

Koskoca subaylığın düştüğü durum üzücü . . Askerlik ; valizinin her daim hazır tutulacağı , yeri geldiğinde ailenin geride bırakılacağı , annenin babanın unutulacağı bir meslektir . . Havacı da olsan , denizci de olsan karacı da olsan bu böyledir . . Maaşına kimse gelmesin . . O strese o maaş çok az . . O fedakarlığa o maaş çok az . . Para bu meslekte en arka planda . .şimdi malum olaylardan dolayı bu kadar çok alım var ( emniyet , TSK ) . Çok değil 2020 den itibaren çok az alım olacak ve ya hiç olmayacak . . İşte o zaman bırakan arkadaşta ben ne yapmışım diyecek . . Sivilde hangi iş kolay ? 14 saat çalıştırıp insan yerine koymazlar . .Ama subaylık karat organıdır . . Odan vardır , statün üst safhadadır . . Bütün astların ağzının içine bakar . Söylediğin Emirler'e bakar . Çok önemli bir kişi olduğunu hissettiren tek meslek savcılık ve subaylıktır . . Oyak gibi bir gelecek Hiçbir kurumda yok . . Orduevleri sonuna kadar Subay a açık. . .Lojman hakkın sınırsız . . İstanbul un en lüks semtlerinde lojman kıraları 400 tl . . Gören de dışarda sizi kucaklayarak bekleyen şirketler var zanneder . .

Kaerol
Aday Memur
23 Ekim 2019 18:28

Altına imzamı atıyorum, ağzınıza sağlık.
çivonügzö, 4 yıl önce
Koskoca subaylığın düştüğü durum üzücü . . Askerlik ; valizinin her daim hazır tutulacağı , yeri geldiğinde ailenin geride bırakılacağı , annenin babanın unutulacağı bir meslektir . . Havacı da olsan , denizci de olsan karacı da olsan bu böyledir . . Maaşına kimse gelmesin . . O strese o maaş çok az . . O fedakarlığa o maaş çok az . . Para bu meslekte en arka planda . .şimdi malum olaylardan dolayı bu kadar çok alım var ( emniyet , TSK ) . Çok değil 2020 den itibaren çok az alım olacak ve ya hiç olmayacak . . İşte o zaman bırakan arkadaşta ben ne yapmışım diyecek . . Sivilde hangi iş kolay ? 14 saat çalıştırıp insan yerine koymazlar . .Ama subaylık karat organıdır . . Odan vardır , statün üst safhadadır . . Bütün astların ağzının içine bakar . Söylediğin Emirler'e bakar . Çok önemli bir kişi olduğunu hissettiren tek meslek savcılık ve subaylıktır . . Oyak gibi bir gelecek Hiçbir kurumda yok . . Orduevleri sonuna kadar Subay a açık. . .Lojman hakkın sınırsız . . İstanbul un en lüks semtlerinde lojman kıraları 400 tl . . Gören de dışarda sizi kucaklayarak bekleyen şirketler var zanneder . .
Toplam 19 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi