Editörler : E.Kayı Han

remzy81
Aday Memur
12 Şubat 2020 11:08

Arkadaşlar yanlışınız var, kusura bakmayın ama siz haksız çıkarsınız.

"Gerekçeli karar tebliğini sağlamak" Yazı İşleri Müdürünün görevidir. Kendi yapmak zorunda değildir, ister zabıt katibine yaptırır ister kendi yapar sonuçta bir şekilde karar tebliğini sağlamış oluyor, yönetmelik te gayet açık yani.

Ayrıca zabıt katibinin görevleri arasında yazı işleri müdürünün vereceği iş ve işlemleri yapmak yazar. gocunmayın iş yapmaktan, bi tebliğ kaç saniyenizi alır Allah aşkına ben 30 saniyede yapıyorum tebligatı.

mavigokyuzu794
Aday Memur
16 Şubat 2020 16:32

Ben olsam www.etik.gov.tr adresinden şikayetimi yapardım. Sorunu çözerler evelallah.

CBS
Kapalı
18 Şubat 2020 00:12

Gerekceli karar tebliği yapmak müdürün gorevleri arasında acik ve net sekilde yazar, mudurun gorevleri sayilirken en son maddede " Yazı işleri müdürü kendisinin gorev kapsamindaki hicbir gorevi kalem personeline devredemez" yazar. Kısacası müdür gerekçeli karar tebliği yaptiramaz, kararin teblig edilmemesinden dogacak zararin da %100 sorumlusudur.
remzy81, 5 yıl önce

"Gerekçeli karar tebliğini sağlamak" Yazı İşleri Müdürünün görevidir. Kendi yapmak zorunda değildir, ister zabıt katibine yaptırır ister kendi yapar sonuçta bir şekilde karar tebliğini sağlamış oluyor, yönetmelik te gayet açık yani.

Ayrıca zabıt katibinin görevleri arasında yazı işleri müdürünün vereceği iş ve işlemleri yapmak yazar. gocunmayın iş yapmaktan, bi tebliğ kaç saniyenizi alır Allah aşkına ben 30 saniyede yapıyorum tebligatı.

System20
Şube Müdürü
21 Şubat 2020 08:54

CİMER'e şikayet edin. Yanınızda şahidiniz de varsa kesinlikle sıkıntı yaşar. Ayrıca tehdit içerikli sözler de sarfetmiş. Siz burada geri adım atarsanız daha ciddi sıkıntılar yaşarsınız. Daha çok üzerinize gelecektir ve ileriki zamanlarda daha ciddi iş yüküne sokacaktır sizi. Yanına bırakmayın derim ben.

UcaS
Genel Müdür
28 Aralık 2024 10:01

Bence beyaz cimer'e gitsin

28 Aralık 2024 19:56

gerekçeli kararın tebliğini sağlamak. burdan anladığınız tebligatı müdürün yapması gerektiği mi ? :) müdürler gerçekten insaflı davranıyorlarmış

Ahkafam
Aday Memur
29 Aralık 2024 02:20

Yönetmelik açık. Siz de yazmışsınız zaten. Müdürün görevi kararları tebliğ etmek değil, tebliğini sağlamak. Kendi doğrudan tebliğ edebileceği gibi size vererek de tebliğini sağlayabilir. Müdürün kararların tebliği ile ilgili yaptığı yanlış değil. Ama bunu yaparken birbirinize karşı üslubunuz önemli. Yönetmelik açık. Katibin görevleri arasında hakimin ve müdürün verdiği diğer görevleri yapmak var.

Yönetmelik açık. Önceki Müdürünüz kararları kendi tebliğ ederek sağlıyordu. Buda size vererek sağlıyor.

Zaten yönetmelik katibi müdüre karşı koruyor. Müdür doğrudan yapması gereken işleri katibe devre demez. Sizin durumunuzda böyle bir şey yok. Müdür iki türlü de hareket edebilir. Önceki müdürünüze alıştığınız için yapılan size yanlış geliyor ama bence değil. Tabi yukarıda dediğim gibi birbirinize karşı üslubunuz önemli.

Müdürün bu süreçte size tutumu yanlış olabilir ama siz de hakimin arkasına sığınıp müdürün verdiği işi yapmak istemezseniz bu da doğru bir hareket olmaz.

akifözmen, 5 yıl önce

@mfurkan31 öncelikle cevabın için teşekkür ederim. lakin biraz anlayışsızca buldum. zira yazdığım metinde kimin ne işi yapmadı gerektiğine dair bir tereddütüm olduğu izlenimine kapılmış olmanı eleştirmiş olmak için eleştirmek olarak görüyorum. HMK içerisinde kalem personelinin görevleri belirtilmiştir. Yazı işleri müdürü ve gerekçeli karara ilişkin olarak geçen hüküm ise "Hukuk dairelerinde talep hâlinde, ceza daireleri, Cumhuriyet başsavcılığı ve komisyonda talep olmaksızın kararların tebliğini sağlamak." şeklindedir.

Buradaki soru gayet açık. Ben yazı işleri müdürünü hangi merciye şikayet edebilirim?

Eğer ki buna verilecek bir cevabın var ise ver, yahut yok ise, sessizce bir köşede bekleyerek bilen birinin yanıtlamasını bekle ki benimle birlikte sen de bu bilgi eksikliğini tamamla.

@Madsizzle teşekkür ederim yanıtın için, ancak adliye içerisinde gerek hakim gerek savcı ve başsavcı var iken, kurum amirlerini geçerek şikayetimi direk olarak adalet bakanlığına iletmeyi doğru bulmuyorum.

Ahkafam
Aday Memur
29 Aralık 2024 02:53

CMK. Madde 36 ? (1) "Mahkeme başkanı veya hâkim, her türlü tebligatı, tüm gerçek veya özel hukuk tüzel kişileri veya kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili yazışmaları yapar."

Şeklinde düzenlenmiş.

Buna göre de tebligatı ve her türlü yazışmayı hâkimin yapması lazım. Neden dosyaları hâkimden alırken "tebligat yapmak sizin göreviniz" demediniz?

Demek istediğim; içinde bulunduğunuz durumu HMK, CMK, yazı işleri yönetmeliği vs gözönünde bulundurarak hareket edin.

Kimsenin gazına gelmeyın. Tabiki şikayet etmekte özgürsünüz. Ama olası bir ters durum da şikayet edin diyen hiçkimse yanınızda ya da arkanızda olmayacak.

osmancav
Aday Memur
29 Aralık 2024 10:51

Benim anlamadığım şey kalemdeki bütün işlerin yapılmasını sağlamak yazı işleri müdürünün görevi, çünkü başka bir madde de işlerin gecikmesinden katip ve yazı işleri müdürü beraber sorumlu tutulur diye yazılıyor. neden sadece karar tebliğini sağlamak diye özellikle belirtilmiş? anladığım kadarıyla katip yapmazsa bile yapılmamasından yazı işleri müdürü sorumlu tutulur ve müdüre ceza verilir. katip yapmadı veya katip yoğun olduğu için yapamadı o nedenle karar tebliğleri gecikti deme lüksü yok. doğrudan bu konuda katibi sorumlu tutamaz. doğrudan bu konuda sorumluluk müdüre verilmiş

Ahkafam, 1 ay önce

CMK. Madde 36 ? (1) "Mahkeme başkanı veya hâkim, her türlü tebligatı, tüm gerçek veya özel hukuk tüzel kişileri veya kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili yazışmaları yapar."

Şeklinde düzenlenmiş.

Buna göre de tebligatı ve her türlü yazışmayı hâkimin yapması lazım. Neden dosyaları hâkimden alırken "tebligat yapmak sizin göreviniz" demediniz?

Demek istediğim; içinde bulunduğunuz durumu HMK, CMK, yazı işleri yönetmeliği vs gözönünde bulundurarak hareket edin.

Kimsenin gazına gelmeyın. Tabiki şikayet etmekte özgürsünüz. Ama olası bir ters durum da şikayet edin diyen hiçkimse yanınızda ya da arkanızda olmayacak.

MrsDarcy
Aday Memur
30 Aralık 2024 11:18

Bazı arkadaşlar karar tebligatlarını yapmanın müdürün görevi olduğu söylemiş ancak her türlü tebligat evrakının hazırlamak zabıt katibinin görevidir (Yönetmelik 105/3-ı). Yazı işleri müdürünün görevi ise kararların tebliğ edilmesini sağlamaktır (Yönetmelik 105/2-h). Tebligat hazırlamak yazı işleri müdürünün görevi değildir öncelikle yanlış bildiğiniz bu hususu düzeltmek isterim.

Akif Beyin kendi anlatımına göre yaşadığı tecrübe ve rencide edilme hissini anlıyorum ancak acaba Akif Bey hakiminden aldığını söylediği bu talimatı yazı işleri müdürüne iletirken ne tür bir tavır içerisindeydi ki, böyle bir yanıt aldı açıkçası merak ettim.

Zabıt katibi, yazı işleri müdürü hakkında bir şikayet yapacaksa ikinci sicil amirine yapabilir ancak kanunsuz bir emir vermediği sürece görevle ilgili verdiği talimatlar nedeniyle, ayrıca gerekirse tutanak tutacağını söylemesi nedeniyle şikayette bulunulması uygun değil. Verdiği emir yapılmıyorsa ya da kasten yerine getirilmiyorsa müdür gerekirse tutanak tutar, bunun tehdit olarak değil bir uyarı olarak kabul edilmesi gerekir. Müdürün davranış biçimiyle ilgili başkaca ciddi sorunlar varsa, küçük düşürücü veya aşağılayıcı fiil ve hareketler yaptı ise neden şikayet edilmesin?

Nozdormu, 5 yıl önce

Gerekçeli karar tebligatı yapmak yazı işleri müdürün görevidir.

-Gerekçeli karar tebliğini sağlamak diye geçer.

Ayrıca yazı işleri müdürleri mevzuattan kaynaklanan asli görevlerini devredemezler.

ADALET SEN mobbing hattı var başvuru yapın ilgilensinler.

İsmi Lazım Deil
Şube Müdürü
30 Aralık 2024 17:24

Tebliğ işi kime ait tartışmak isteyenler aşağıdaki konuya yazsın. Forumu doğru kullanın, çorbaya çevirmeyin.

https://forum.memurlar.net/konu/2487512/gerekceli-karari-taraflara-teblig-etmek-kimin-gorevidir.html

MrsDarcy, 1 ay önce

Bazı arkadaşlar karar tebligatlarını yapmanın müdürün görevi olduğu söylemiş ancak her türlü tebligat evrakının hazırlamak zabıt katibinin görevidir (Yönetmelik 105/3-ı). Yazı işleri müdürünün görevi ise kararların tebliğ edilmesini sağlamaktır (Yönetmelik 105/2-h). Tebligat hazırlamak yazı işleri müdürünün görevi değildir öncelikle yanlış bildiğiniz bu hususu düzeltmek isterim.

Akif Beyin kendi anlatımına göre yaşadığı tecrübe ve rencide edilme hissini anlıyorum ancak acaba Akif Bey hakiminden aldığını söylediği bu talimatı yazı işleri müdürüne iletirken ne tür bir tavır içerisindeydi ki, böyle bir yanıt aldı açıkçası merak ettim.

Zabıt katibi, yazı işleri müdürü hakkında bir şikayet yapacaksa ikinci sicil amirine yapabilir ancak kanunsuz bir emir vermediği sürece görevle ilgili verdiği talimatlar nedeniyle, ayrıca gerekirse tutanak tutacağını söylemesi nedeniyle şikayette bulunulması uygun değil. Verdiği emir yapılmıyorsa ya da kasten yerine getirilmiyorsa müdür gerekirse tutanak tutar, bunun tehdit olarak değil bir uyarı olarak kabul edilmesi gerekir. Müdürün davranış biçimiyle ilgili başkaca ciddi sorunlar varsa, küçük düşürücü veya aşağılayıcı fiil ve hareketler yaptı ise neden şikayet edilmesin?

yatıksekiz
Aday Memur
30 Aralık 2024 22:42

Bakanlığın müdürlere acilen ayar vermesi gerekiyor gerçekten, işini hakkıyla yapan, devleti hakkıyla temsil eden müdürleri elbette istisna tutuyorum, bir çoğu hiç bir iş yapmadan aylık 60 bin lira cukkalıyor, stres yok, duruşma yok, keşif yok, nöbet yok, sorumluluk yok, salla işi katibe abi ne iş yapıyorlar kurban olayım bilen biri varsa söylesin. Adliyede hakim, katip, mübaşir, hizmetli u lan hepsini geçtim, denetimli serbestlikten gelip sağı solu paspaslayan mahkumlar bile bir emek bir çaba içinde özveri ile çalışıyor, müdür ne yapıyor anlamadım. Sürekli müdürle iş bölümü kavgası yapıyoruz. Müdüre kalsa bana sadece kesinleştirme işlemi kalsın geri kalan her şeyi siz yapın diyecek, böyle bir dünya var mı kardeşim, herkes burada stresli, hakim stresli, katip stresli akşama kadar ter akıtıyor, sen niye yattığın yerden 60 bin lira maaş alacaksın? Stajyer avukat başlayışı ayrılışı, talimat evrakları, gerekçeli karar tebliğleri, kanun yolu başvuruları vs. hiç birini yapmıyor, akşama kadar sağda solda geziyor. Müdür olana kadar şöyle müdür olurum, böyle müdür olurum, gerekirse duruşmaya bile çıkarım vs. diyorlar, müdür olduktan sonra karar kesinleştirmelerini bile katibe yaptırıyorlar. Bakanlık görmüyor mu müdürleri ya? Hani rotasyon olacaktı Türkiye geneli ne oldu o iş?

MrsDarcy
Aday Memur
31 Aralık 2024 11:38

Aynı tartışma konusunu alıntılayıp ne amaçladınız bilmiyorum ancak mesaj içeriklerini okudum. Bir mesajınızda örneklediğiniz yönetmelik maddesi güncel bile değil.

İsmi Lazım Deil, 1 ay önce

Tebliğ işi kime ait tartışmak isteyenler aşağıdaki konuya yazsın. Forumu doğru kullanın, çorbaya çevirmeyin.

https://forum.memurlar.net/konu/2487512/gerekceli-karari-taraflara-teblig-etmek-kimin-gorevidir.html

İsmi Lazım Deil
Şube Müdürü
31 Aralık 2024 16:45

Linkini verdiğim konuya sor da ağzının payını versinler.

MrsDarcy, 1 ay önce

Aynı tartışma konusunu alıntılayıp ne amaçladınız bilmiyorum ancak mesaj içeriklerini okudum. Bir mesajınızda örneklediğiniz yönetmelik maddesi güncel bile değil.

MrsDarcy
Aday Memur
02 Ocak 2025 15:40

Hı hı

İsmi Lazım Deil, 1 ay önce

Linkini verdiğim konuya sor da ağzının payını versinler.

fleminx
Daire Başkanı
02 Ocak 2025 16:03

kimse kimseyi tehdit edemez. mutlaka hakkınızı arayın eğer gerçekten sizi tehdit ettiyse müdürünüz.

"tebligat yazı işleri müdürünün görevidir" fikri herkeste var ancak doğru değil. birçok yerde benzer sorunlar yaşanıyor maalesef.

bafra 2. asliye ceza mahkemesi bu konuyla ceza işleri genel müdürlüğüne görüş sordu sırf bu tartışma yüzünden, ceza işleri genel müdürlüğünün cevabı çok açık ve net. tebligat zabıt katibi tarafından yapılır diye yazılmış.

her türlü tebliğ evrakını hazırlamak ile tebliğ yapılmasını sağlamak ifadeleri çok muğlak kaldığı için benzer sorunlar birçok mahkemede yaşanıyor.

ya da hakiminiz bakanlıktan görüş sorsun, en temiz çözüm bu. daha önce başka mahkemeler de denedi bunu.

şahinkartalı
Aday Memur
24 Ocak 2025 19:12

Gerekçeli kararın tebliğini sağlamak yazı işlerinin gorevleri arasında yazıyor.

Zabıt katibinin görevleri arasında gerekçeli karar tebliğine dair herhangi bir ibare yok.

Yönetmelik açıktır. Gerekçeli kararın tebliği yazı işleri müdürünun görevidir. Kelime uzerinden kendinize göre anlam çıkarmayın.

Tebligat çıkarmak 30 saniyeyi alır tabi. Şahsın en son bildirdiği adrese çıkarmak, adresin doğruluğunu kontrol etmek, süre tutum var mı yok mu bakmak. Savcı itiraz etmiş mı bakmak, savcının itirazi da hani karşı tarafa tebliğ edilir ya. Ha bunları es geçer ezbere iş yaparsan benim de 15 saniyemi alır.

remzy81, 5 yıl önce

Toplam 37 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi