Editörler : Lanet
06 Kasım 2019 21:24

Kurumlar arası yazışma

Bir kurumun başka bir kurumdan bilgi talep etmesi daha doğrusu bir kişi hakkında açık kimlik bilgisi talep etmesi hangi kanuna göre yapılır. Resmi yoldan bilgi talep eden kuruma bu bilgiler verilebilirmi? Verilise neye göre verilmezse hangi kanuna göre verilir. Konu biraz acil. Bilgisi olanlardan acil yardım bekliyorum.


ademogretmen
Genel Müdür
25 Ağustos 2020 15:46

Meselenin, özel hayatın ihlali gibi bir tarafı olduğu düşünülebilir ama herhangi bir devlet dairesindeki memur, lüzumu ve amirinin emriyle başka kurumlardan bilgi isteyebilir. Oradaki amirin yetkisine kalmış, o da verebilir. Bu gibi durumlarda özel hayatın ihlali gibi durumlar düşünülmez. Çünkü işlemi yapan kamu görevlisidir ve zaten görevi ile ilgili herhangi bir şeyi açıklamaz, ifşa etmez. Bunun gibi davranışlar memura ceza vermek için yeterli sebeplerdir. Memur olmakla kişi zaten sizin veya bir başkasının olsun herhangi özel bilginizi zaten açıklamaz.

Tabii, siz hangi sebeple hangi kurumun sizin bağlı olduğunuz hangi kurumdan, ve hangi yolla bilgilerinizi istediğini söylerseniz belki daha sağlıklı bilgi veren çıkacaktır. Dikkat edin, konunuzun hassasiyetine binaen yer bilgisi vermekten kaçının.

Toplam 1 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi