Editörler : oto-danisman-expert
09 Aralık 2019 10:35

Meslekten çıkarma disiplin kanunu, Askeri Personel, Uyuşturucu madde kullanımı

Merhabalar. Ben Jandarma muazzaf Astsubayım. Geçen hafta Tb iline kurs için gönderildim. Kurs akşamı bir tanıdığıma kalmak için gittim. Gece bayağı alkol aldık. Sabah saatlerinde polis ev aramasına geldi ve evde 0.8 gr esrar ve 1 adet uyarıcı hap bulundu. Yüksek ihtimal gittiğim kişi teknik takipteydi. Benim polisin yaptığı tahkikatta tanık olarak ifadem alındı ve serbest bırakıldım. Ev sahibi kendi içtiğini kabul etti. Buraya kadar bir sıkıntı yok.

Bu olaydan kendi komutanlarımın haberi oldu bana içip içmediğimi sordular bende içmediğimi söyledim ve kendimi aklamak için KENDİ RIZAM İle idrar testi verdim. Sonuç POZİTİF çıktı. Komutanım savcıyı aradı ve şüpheli olarak ifadem alındı. İfademde karşı taraftan şikayetçi oldum ben kasıtlı olarak içmedim bardağıma ve içtiğim tütüne sardığı için, ev sahibi bu konu hakkında yine suçunu kabul etti ben bardaklara atmıştım diye vb.

Dün itibariyle uyuşturucu kullanmak maddesinden meslekten çıkarma suçu altında açığa alındım. Adli ve idari olarak soruşturmam devam ediyor. Adli olarak ev sahibi içkiye ve tütüne kattığını maddelerin kendisinin olduğunu kabul ediyor. Adli olarak berat edersem eğer şansım nedir ?

Ayrıca idari tahkikatta henüz ifademi vermedim ve ev sahibinin idari tahkikatta tanık olarak dinlenmesini isteyeceğim, ben bilerek ve isteyerek uyuşturucu madde kullanmadım. Kullanmış olsam kendi rızam ile idrar testi yaptırmazdım. Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.


Tayfunsah
Yasaklı
09 Aralık 2019 23:43

adli ve idari soruşturmalarr birbirinden bağımsızdır. adliden beraat etmeniz halinde idari soruşturmada etkisi olmayacaktır.

efelerinefesi33
Yasaklı
11 Aralık 2019 00:06

Ne ayak yapıyorsun kolama kattı falan diye ahu tuğba mısın sen basbaya içiyordum desene delikanlı gibi


raisondetat
Memur
11 Aralık 2019 03:11

Gemide filminin malum sahnesi geldi aklıma nedense :) Askeri personel değilim o yüzden prosedürle ilgili bir görüş bildiremeyeceğim ancak Türk Jandarma teşkilatına mensup birinin bu tarz ortamlardan uzak durması gerekiyor. Unutmayın siz sivil hayatınızda da teşkilatı temsil ediyorsunuz hal ve hareketleriniz buna göre olmalı. Türk toplumunun örf ve adetlerine aykırı ortamlar her zaman potansiyel tehlikedir vesselam. Alkol alınır kimse karışamaz ama bunun da usülü ve yeri vardır, 3.sınıf mekanlarda alamazsınız hele görev yaptığınız garnizon bölgesinde kesinlikle olamaz. Duyuyoruz pavyondan çıkmalarla dost hayatı yaşayan, mekan sahipleriyle namüsait ilişkilere giren, kaçak göçek işler kovalayan personelleri ama sonları iyi bitmiyor hiç. Umarım derdinizi anlatabilirsiniz ve bir daha bu tarz ortamlara girmezsiniz.

jekoben
Aday Memur
11 Aralık 2019 08:28

Su testisi su yolunda kırılmış. Hayırlı olsun.

02 Şubat 2021 23:43

Konunun son güncel hali nedir Hocam bilgi verebilir misiniz


Ayberk974
Memur
03 Şubat 2021 17:16

Arkadaşın Nuri alçoymuş mübarek dua et başka bişi yapmamış iyi yırtmışsın yine boşver :)
03 Şubat 2021 21:09

Öncelikler şu yazdıklarına kendin bile inanmazsın, ayrıca esrar kolaya katılarak içilmez, bu devirde tütün sarıp içen astsubay yoktur herhalde, kendi paketinden yada arkadaşının paketinden içersin sigaranı, kimse istemeyen denemeyen birine tütün ile karışık Esrar içirmez. Yinede hakkından hayırlısı ne ise o olsun

20212103
Aday Memur
07 Kasım 2021 19:17

Merhaba bana dönüş yapar mısınız acil

djheka
Yasaklı
08 Kasım 2021 00:49

Yalpalamayacaksin, arkadaşına dikkat edeceksin dönüş yok

baha3454
Şef
11 Aralık 2021 23:26

Meslekten ihraç dostum geçmiş olsın geri dönüşü yok
26 Aralık 2021 17:29

Güncel durum nedir


AVİVABLE
Aday Memur
26 Aralık 2021 21:43

Oh ne güzel git ye iç her pisliğe bulaş sonra meslekten atılmamak için yanındakiyle anlaş tümsuçu o kabullensin ne güzel dünya. Yok bardağıma armış da yok haberin yokmuşta çocuk kandırıyorsun sanki . Utanmadan birde buraya yazmışsın . Senin gibilerin yeri değil bu ordu zaten. İnşallah kısa zamanda ait olduğun pis ortamlarına dönersin. Çörü çöpü orduya doldurdular . Bide kendi isteğiyle test vermiş miş miş miş ?


Kolluk kuvveti
Yasaklı
26 Aralık 2021 22:31

Bu arada bu olaya karışan ordu personeli değil.Meslekten çıkarma işlemi İçişleri bakanın imzasıyla gerçekleşiyor.Genel kolluk disiplin hükümlerine bağlı.
AVİVABLE, 2 yıl önce

Oh ne güzel git ye iç her pisliğe bulaş sonra meslekten atılmamak için yanındakiyle anlaş tümsuçu o kabullensin ne güzel dünya. Yok bardağıma armış da yok haberin yokmuşta çocuk kandırıyorsun sanki . Utanmadan birde buraya yazmışsın . Senin gibilerin yeri değil bu ordu zaten. İnşallah kısa zamanda ait olduğun pis ortamlarına dönersin. Çörü çöpü orduya doldurdular . Bide kendi isteğiyle test vermiş miş miş miş ?

Toplam 13 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi