Editörler : Pangaea
01 Ocak 2020 20:48

Tecrübesiz iş bulmak

arkadaslar haziran eem mezunuyum.iş ilanlarında tecrübe istiyorlar nasıl iş bulabiliriz bu durumda


alpinterest
Memur
02 Ocak 2020 16:22

dostum dün gördüm yazmamıştım çok da vakıf değilim bu konulara ki ben de aynı durumdayım şu anda, sanırım tecrübesiz olarak iş bulman için öne çıkan bir özelliğinin olması gerekyor ya da referans adı altında bir yerlerle bağlantı kurman gerekiyor(online linkdn tarzı siteler de olabilir herhalde), ya da piyasada aktif, elinde cvnle iş araman gerekiyor sonuncusunu hiç tecrübe etmedim zordur diye düşünüyorum. Daha iyi fikirleri olan kişiler varsa yazabilir buraya zamanında tecrübesiz olup nasıl iş bulduklarını.


Hknady
Kapalı
02 Ocak 2020 19:14

İş bulmada en önemli faktör tanıdıktır. Sana aracı olacak birilerini bulursan tecrübesiz de olsan iş bulabilirsin. Ayrıca bir de işkur un ilanları var. Onlarda bazen tecrübesizleri de alabiliyorlar. Bir de doğrudan firmaların kendi sitelerindeki iş başvurusu kısmına CVni yollayabilirsin. Kolay gelsin.


Lepistesyavrusu
Aday Memur
03 Ocak 2020 13:52

Yeni mezun birinin is bulmasindaki tek sart tanidiginin olmasidir. O tanidik da orda calisan usta basi yada muhasebeden saglam birileri olmali. Cunku bizim gibi onbinlerce insan var artik. Muhendislik okumak akil isi degil malesef.


engineermemur
Daire Başkanı
03 Ocak 2020 15:33

Bence direkt yurt dışına çıkmanın yollarını araştır.Türkiyede kalırsan mesliğini tam olarak yapamazsın yada yapsan da karşılığını alamazsın.Nasıl yaparsın bilmiyorum ama bunun için aracı kurumlar var.Ben olsam bunları araştırırdım. Türkiye de ise malesef tanıdık lazım.Sınav filan hikaye


A.C.D.C
Daire Başkanı
04 Ocak 2020 02:45

Ben de elektrik mezunuyum. İlk iş KPSS ye girdim. Sonra da iş aramaya başladım. Bir haftada buldum. İlk girdiğim iş 3 ila 5 yıl arası tecrübe istiyordu. Ama küçük bir taahhüt şirketiydi. O deneyimdeki adamın isteyeceği kadar paraları yoktur bunların dedim. Çok pis fiyat kırdım girdim işe. Asgari 1300 iken 1600 den girdim öyle. AutoCAD im bayağı iyiydi. İngilizcem de vardı. Hiçbir şey sormadan araştıra araştıra halletim işleri. Acemilik hissettirmedim hiç. 2 ay sonra ufak da olsa bir zam aldım. 1750 oldu. 7. ayımda başka şirketlerden teklifler gelmeye başladı. Gidiyorum deyince şirket 2500 teklif etmişti. Kabul etmedim 2000 veren şirkete gittim. Zira tasarım şirketiydi ve metro-havaalanı gibi büyük işlerde çalışıyordu. Tasarımda da taahhütteki saha tecrübelerimin farkını göstererek iyi işler çıkardım. Onlar da daha 3 ay geçmeden 2500 e çıkardılar maaşımı. Senem dolunca 3500 yapacaklardı. Ama senem dolmadan atamam geldi.

Mamafih ne iş yaparsa yapsın genel olarak Türkiye'de özelin sonu yok. Atamam gelince ayrıldım gitti.

Aynısını tavsiye ederim. KPSS ye girin. Atama gelene kadar 3-5 demeden çalışın bir yerlerde. Az para isteyince gözü dönüyor hepsinin. Alırlar. Ama arsız olun. İşleri kendinize bağlar bağlamaz zam isteyin. Sürekli daha iyi işler kovalayın. İş etiği falan demeyin. Dinsizin hakkından imansız gelir. Özel sektör böyle.

Ha tabii meslek etiği ayrı bir konu. Mesleki onurunuzu kirletmeyin. Mevzuatlara aykırı işi yapmayın. Yedek subayken komutan emrine bile karşı çıkıp mevzuata uydum. Hiç de başım ağrımadı.


semihozdemir28
Aday Memur
04 Ocak 2020 14:14

Ben 2018 mezunu Mekatronik Müh. mezunuyum. Ekonomi çok kötü olduğuve her yer tecrübe istediği için mezun olur olmaz iş bulacağımı zannetmiyordum. Teknisyenlik, teknikerlik ve mühendislik namına ne kadar ilan varsa başvurdum. Sonunda eğlence merkezinin teknik servisi için çağırdılar. İlkokul mezunu düzeyinde bir adamın yapabileceği düzeyde bir işti ama elimin tornavida, çekiç tutması açısından bir fırsat oldu. Asgari ücret 1600 TL iken benim maaşım 2000 TL idi. Çalışırken ilanlara başvurmaya devam ediyordum. Sonunda kendi alanım sayılan bir 3D yazıcı firmasına montaj elemanı olarak girdim. Patron kısmı çakallık peşindedir özel sektörde. Hem mühendis hem montajcı olarak kullanırım mantığıyla 2500 TL' ye işe aldı. İşi öğrendikten, teknik bilgimin de farkına vardıktan sonra maaşım 3000 TL oldu. Hem de üretim sorumlusu oldum. Bu arada SOLIDWORKS gibi programları öğrendim. Piyasadaki 3D yazıcıların ve CO2 tüplü lazer cihazların mekanizmasını çözdüm. Bunları öğrenmemin de büyük etkisi oldu. İş fırsatı geldi. Pazartesi de dijital baskı makinelerinin teknik servisinde çalışmaya başlayacağım 3500 TL'ye. Rakamları özellikle yazdım ki Türkiye piyasası hakkında bilgin olsun. Şu an asgari ücret arttı ama kimse sana 3000'den fazla para vermez. Ki tecrübe kazanmak için de parasına puluna bakma. İşvereni kendine bağla, zaman yaratıp kendini geliştir. KPSS, ALES, YDS ne varsa çalış iyi kötü bir puan al. Sürekli kovalamazsan iş bulman şu ortamda çok zor. Bizim millet zannediyor ki okuldan mezun olacağım, 10 bin maaş+ev+araba verecekler çalışacağım. Ben pense nedir, rulman nedir, faz nedir bilmeyen sözde mühendisler de gördüm 1.5-2 yılda.

girayhan06
Aday Memur
19 Mart 2022 23:39

aracı kurumlardan kastınız nedir hocam

engineermemur, 4 yıl önce

Bence direkt yurt dışına çıkmanın yollarını araştır.Türkiyede kalırsan mesliğini tam olarak yapamazsın yada yapsan da karşılığını alamazsın.Nasıl yaparsın bilmiyorum ama bunun için aracı kurumlar var.Ben olsam bunları araştırırdım. Türkiye de ise malesef tanıdık lazım.Sınav filan hikaye


Mahmutt Kaya
Daire Başkanı
21 Mart 2022 02:26

2 yıl önce yazılan yazıya da cevap beklemezsin
girayhan06, 2 yıl önce

aracı kurumlardan kastınız nedir hocam

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi