Editörler : cihan27E.Kayı Han
20 Mart 2020 21:12

B grubundan A'ya geçiş sonrası derece?

Sevgili arkadaşlar;

Ben kadrolu infaz ve koruma memuru (657) olarak çalışırken kamuda uzman yardımcılığını kazandım ve B (gih) kadrodan A grubu kadroya geçiş olduğu için de kurumum doğal olarak muvafakati verdi ve yeni görevime başladım.

Fakat yeni kurumum derece kademeyi 8/1 olarak başlattı. Normalde 5/3'tüm. 9 yıllık memurum. Diğer aday memur arkadaşların asalet almasıyla beraber benim eski hizmet süremin de eklenerek 1 yıl sonra 4. dereceden devam edeceğim söylendi. Biraz tuhaf geldi ama pek üstelemedim.

Senelik iznim vs. aynen eski kadromdan aktarıldı fakat 8/1'den başlama olayına kafam takıldı. Durum hakkında bilgisi olan bir arkadaşımız var mıdır acaba?

4 yıl önce SGK'ya denetmen yardımcısı olarak ikm'den geçiş yapan bir arkadaşımızda böyle olmamıştı. Derecesi aynen devam etmişti.


jeklarit
Daire Başkanı
20 Mart 2020 22:06

ilk defa başlamıyorsunuz muvafakatla geçiş yapmışsınız kaldığınız derece kademeden devam etmeniz gerekir hatalı yapılmış dilekçe verip durumu izah edin düzeltsinler.


blacyx
Şef
21 Mart 2020 14:44

Teşekkür ediyorum. Daha detaylı araştırıp bilgi talep edeceğim kurumumdan.


jeklarit
Daire Başkanı
23 Mart 2020 13:28

siz zaten asil memur olduğunuzu ve personel nakil bildirimdeki derece kademe ve özlük haklarıma göre işlemlerimin yapılmasını istiyorum diye dilekçe verin. Dilekçenize sayı tarih alın takip edin yanlış işlem yapıldığını düşünüyorum. iyi günler


blacyx
Şef
23 Mart 2020 19:04

Bugün bir başka kurumun personel uzmanından da sorup teyit ettim ve yanlış işlem yapıldığını düşünüyorlar. Kendi kurumlarına hem akademik hem de gih kurumlarından nakil ile başlayan personellerin geldikleri kurum ve hizmet sınıfına bakılmaksızın derece kademesinde değişiklik yapmadan kaldıkları yerden devam ettirdiklerini ifade ettiler. Düzeltilmezse dilekçe verip talepte bulunacağım. Teşekkür ediyorum ilginize.

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi