Editörler : Lanet

03 Nisan 2020 13:14

Sınavsız Mülakatsız Hizmet Yılı Esaslı Ünvan Değişikliği hakkı

KORONA VİRÜSÜ NEDENİYLE HERKESİ KAPSAYACAK ŞEKİLDE YENİDEN DÜZENLENMELİ SINAVSIZ MÜLAKATSIZ HİZMET YILI ESASLI ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİ HAKKI.

27.03.2018 Tarihli ve 30373 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7103 Sayılı Kanunun 25.Maddesine istinaden 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında istihdamları sağlanmış personellere statüleri korunarak ve sınavsız olarak mezuniyet unvanlarına atanma imkanı verilmiştir. 7103 Sayılı Kanunun hazırlığı aşamasında yayımlanan Kanun Tasarısı Gerekçeleri 25.Maddesinde; Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunu olanlardan öğrenim durumları dikkate alınmadan memur kadrosuna atananlar, kamudaki unvan değişikliği sınavlarının kurumdan kuruma göre değişiklik göstermesi, uzun süreler boyunca sınav açılmaması gibi nedenlerle mağdur olmaktadırlar? ifadeleri yer almakta olup benzer durumda bulunan diğer kamu çalışanları açısından hayati önemde bir tespitte bulunulmuştur. Halen kamuda eğitim durumları ve mesleki unvanlarına uygun olmayan kadrolarda çalışmak zorunda kalarak mağdur olan önemli sayıda personel bulunmakta olup, 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler kapsamında istihdamları sağlanan personellere tanınan mezuniyet unvanlarına sınavsız atanma hakkının, bir defaya mahsus tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde genişletilmesinin mağdur durumda bulunan binlerce kamu personelinin mağduriyetini gidereceği hususunu bilgilerinize arz ederim.


mühendis31
Kapalı
22 Nisan 2020 14:30

+


mühendis31
Kapalı
04 Mayıs 2020 04:23

Tüm kamu alımları merkezi atama esaslı sadece kpss puan üstünlüğü ile gerçekleşmelidir. Mülakatlar sözlü sınavlar tarihe karışmalı. Görevde yükselme ile Ünvan değişikliği hakkı ise sadece yazılı sınav baz alınarak gerçekleşmeli.

Torpile mülakata adam kayırmaya son!!!


mühendis31
Kapalı
27 Mayıs 2020 12:17

CİMERE LÜTFEN HERKES YAZSIN GELEN CEVAP

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvurunuz incelenmiştir. Müracaatınızda yer alan görüş ve önerilerin tarafımızca kayıt altına alınmış olduğunu bilgilerinize sunar, ilginiz için teşekkür ederiz.

CİMER


Adem Tozlama
Aday Memur
31 Mayıs 2020 00:36

MANTIKLI BİR TALEP ANCAK KİMSENİN İLGİLENEĞİNİ SANMAM,


mühendis31
Kapalı
01 Haziran 2020 14:18

CİMERE YOLLAYABİLİRMİSİNİZ?

Kamuda reform

1-Tüm sözlü sınavlar diğer adı ile mülakatlar kaldırılmalı

2-Tüm kamu kurumları ve ilgili kuruluşlar Ör TRT Üniversiteler Belediyeler Adliyeler Cezaevleri dahil KPSS yüksek puan esaslı merkezi atama ve yerleştirmeye dönmelidir.

3-Ünvan değişikliği ve görevde yükselme sınavları düzenli aralıklarla yapılmalı sınav ve mülakatın olmadığı hizmet yılı esaslı sisteme geçilmelidir.

4-Kamudaki sözleşmeli işçi memur sıfatlarına son verilmeli kamu çalışanı adı altında birleştirilip maaşlar arasındaki fark giderilip maaşlar iyileştirilmelidir. Eşit işe eşit ücret

5-Liyakatın esas alındığı referans yoluyla yükselmenin önüne geçilmesi elzemdir.

6-Mülakatla sözlü sınavla hakkı olmadan başka birisinin hakkını gasp ederek ataması gerçekleşenin veya referans yoluyla görevde yükselen kişiler varsa olmuşsa işine bir KHK ile son verilmelidir.

7-21 yüzyılda miadını dolduran kılık kıyafet yönetmeliğine son verilmelidir.

Adem Tozlama, 4 yıl önce

MANTIKLI BİR TALEP ANCAK KİMSENİN İLGİLENEĞİNİ SANMAM,

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi