Editörler : crops35
10 Nisan 2020 21:49

Üniversitede memur olmak?

Üniversitede memur olan arkadaşlar görüş ve düşüncelerini alabilir miyim.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
11 Nisan 2020 00:12

Hocam 2015 yılından beri üniversitede çalışıyorum. Teknisyen kadrosundayım. 2019 kasıma kadar Ankara'da bir üniversitede görev yaptım. Şu an İzmir'de bir üniversitede görev yapıyorum. Genel olarak bahsedeyim;

Üniversitede çalışmak genel olarak iyidir. Rektörlük gibi ana birimde çalışıyorsanız yoğun olur çünkü bütün işler orada toplanıyor. Ancak fakülteler, meslek yüksek okulları gibi birimler genellikle daha sakin olur çalışma koşulları daha iyidir. Çalışma koşulları kadronuza ve çalıştığınız birime göre de değişiklik gösterir. Kılık kıyafete çok dikkat edilmez rahattır. Ve genellikle çalışma ortamı güzeldir üniversitelerde. Ben kendi açımdan memnunum. Herhangi bir konuda sormak istediğiniz bir soru olursa elimden geldiğince cevaplarım.

Leykron06
Aday Memur
11 Nisan 2020 17:45

bende bır kıt kurumunda memurum ama unıversıtelerde maas cok az dıyorlar dogru mu ?

hsnd, 5 yıl önce

Hocam 2015 yılından beri üniversitede çalışıyorum. Teknisyen kadrosundayım. 2019 kasıma kadar Ankara'da bir üniversitede görev yaptım. Şu an İzmir'de bir üniversitede görev yapıyorum. Genel olarak bahsedeyim;

Üniversitede çalışmak genel olarak iyidir. Rektörlük gibi ana birimde çalışıyorsanız yoğun olur çünkü bütün işler orada toplanıyor. Ancak fakülteler, meslek yüksek okulları gibi birimler genellikle daha sakin olur çalışma koşulları daha iyidir. Çalışma koşulları kadronuza ve çalıştığınız birime göre de değişiklik gösterir. Kılık kıyafete çok dikkat edilmez rahattır. Ve genellikle çalışma ortamı güzeldir üniversitelerde. Ben kendi açımdan memnunum. Herhangi bir konuda sormak istediğiniz bir soru olursa elimden geldiğince cevaplarım.

Aşkı bulan
Aday Memur
12 Nisan 2020 11:30

Halen Tekniker olarak mı çalışıyorsunuz . Şehir değiştirirken zorluk yaşadınız mi

hsnd, 5 yıl önce

hsnd
Başbakan Müsteşarı
13 Nisan 2020 09:18

Şuanki kurumumda kadrom teknisyen ancak maşa başı çalışıyorum şu an. Bu benim istediğim bir şeydi geçişle alakalı olmayan bir durum. Şehir değiştirirken zorluk yaşamadım çünkü ailemin olduğu şehre geri döndüm. O yüzden zor olmadı benim için.

Aşkı bulan, 5 yıl önce

Halen Tekniker olarak mı çalışıyorsunuz . Şehir değiştirirken zorluk yaşadınız mi

hsnd
Başbakan Müsteşarı
13 Nisan 2020 09:21

Hocam üniversitede maaş çok az diye bir şey yok. 657'ye bağlı olan kurumlarda bütün maaşlar aynı. Bakanlıktaki memur ile üniversitedeki memur aynı maaşı alır. Durum ek ödemesi varsa değişiyor. Bu genellikle belediyelerde olan bir durum. Oradaki memurların ek ödemeleri çok fazla olduğu için maaşları yüksek olmuş oluyor. Bir de siz kit olduğunuz için maaşınız yüksek. Kitteki personeller memur sayılmaz. Sözleşmeli kamu personeli olarak devlete gelir getiren kurumda çalıştıkları için maaşları yüksek oluyor. Size göre tabi ki düşük maaş. Eğer kurumdan memnunsanız yerinizden kıpırdamayın derim.

Leykron06, 5 yıl önce

bende bır kıt kurumunda memurum ama unıversıtelerde maas cok az dıyorlar dogru mu ?

440627
Aday Memur
13 Nisan 2020 10:24

Universitelerde az değil üniversitelerde heryerdeki ile ayni ama kit lerin maaşı fazla olduğundan universite de düşük gelir maaş
Leykron06, 5 yıl önce

Doga.4
Memur
13 Nisan 2020 15:26

Merhaba, üniversitede çalışma koşulları gayet rahattır. Tabi birimden birime yoğunluk değişebilir ama genelde rahat bir çalışma ortamı vardır. Ama tercih yaparken yaşamak istediğiniz şehri seçin çünkü başka bir yere geçiş yapmak çok zor hatta sadece referansla oluyor diyebilirim. Ben 9 yıldır bir üniversitede teknikerim.

legendturned
Aday Memur
20 Nisan 2020 06:13

Sizce son alımda üniv memurluğa kaç kadro gelir? Düz memur

ziya bilgin
Aday Memur
20 Nisan 2020 13:37

Merhaba dostlar mesela Kırklareli üniversite bir memur Edirne SGK kurumuna geçebilir mi fikirlerinizi bekliyorum

legendturned
Aday Memur
20 Nisan 2020 19:13

Kadroludan kadroluya 6 ay bekleme var.sözleşmeliden sözleşmeliye 1 yıl bekleme var.Ama çaprazsa bekleme yok!

ziya bilgin
Aday Memur
20 Nisan 2020 20:20

Yani bir kurumdan farklı bir kuruma geçme memur olarak 6 ay mı hocam
legendturned, 5 yıl önce

Kadroludan kadroluya 6 ay bekleme var.sözleşmeliden sözleşmeliye 1 yıl bekleme var.Ama çaprazsa bekleme yok!

legendturned
Aday Memur
20 Nisan 2020 23:48

Evet 6 geçmeden kadroluya geçiş yok

ziya bilgin
Aday Memur
21 Nisan 2020 00:14

Birde çapraz olayını anlamadım o kunuda da bilgi verirseniz sevinirim
legendturned, 5 yıl önce

Evet 6 geçmeden kadroluya geçiş yok

legendturned
Aday Memur
21 Nisan 2020 16:12

Neyini anlamadınız işte biri kadro biri sözleşme olunca çapraz

ziya bilgin
Aday Memur
25 Nisan 2020 20:47

Üniversite de memur olarak görev yapan birisine amir vs. iş yap falan zorlama varmı yoksa normal memur gibi belirli işleri yapıyor üniversitedeki memur

ibrhmbrn
Aday Memur
26 Nisan 2020 12:07

Üniversitede memur olmak istiyorsanız kendi memleketinizi tercih edin. Yoksa çok beklersiniz memleketimize dönmeyi.

ziya bilgin
Aday Memur
26 Nisan 2020 12:22

Neden hocam çok mu zor dönmek imkansız mı yani anlamadım beni bilgilendirir seniz sevinirim
ibrhmbrn, 5 yıl önce

Üniversitede memur olmak istiyorsanız kendi memleketinizi tercih edin. Yoksa çok beklersiniz memleketimize dönmeyi.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
26 Nisan 2020 13:46

Eğer geçilmek istenen kurumda (sgk) naklen atama kadrosu bulup kendinizi kabul ettirir sonra da çalıştığınız üniversitenin sizi göndermesini sağlarsanız yani muvafakat almayı başarabilirseniz geçiş yapılabilir. Ancak bu iki söylediğim olay kpssye yeniden hazırlanıp memur olmaktan bile zorlaştı son yıllarda.

ziya bilgin, 5 yıl önce
Merhaba dostlar mesela Kırklareli üniversite bir memur Edirne SGK kurumuna geçebilir mi fikirlerinizi bekliyorum

hsnd
Başbakan Müsteşarı
26 Nisan 2020 13:49

Üniversitede göreve başladığınızda sizi bir birime verirler. Örneğin personel işleri birimine verdiklerini varsayarsak oradaki işleri oradaki amirin yönlendirmesiyle yaparsınız. Öyle şu işi yap höt zöt olayı tabi ki de yok ancak verilen işi tabi ki de yapmanızı isterler.

ziya bilgin, 5 yıl önce
Üniversite de memur olarak görev yapan birisine amir vs. iş yap falan zorlama varmı yoksa normal memur gibi belirli işleri yapıyor üniversitedeki memur

ziya bilgin
Aday Memur
26 Nisan 2020 13:51

Aslında mobing olayı diyorum bitmeyen bir işi yarında devam ediliyor herhalde yoksa bitmeden çıkmak yok olayı var demek istemiştim
hsnd, 5 yıl önce

Üniversitede göreve başladığınızda sizi bir birime verirler. Örneğin personel işleri birimine verdiklerini varsayarsak oradaki işleri oradaki amirin yönlendirmesiyle yaparsınız. Öyle şu işi yap höt zöt olayı tabi ki de yok ancak verilen işi tabi ki de yapmanızı isterler.

Toplam 88 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi