Editörler : crops35

ziya bilgin
Aday Memur
26 Nisan 2020 13:53

Hocam bir ildeki üniversite memur olarak çalışıp farklı ildeki üniversiteye tayin olma daha mı kolay olur bilgilendirirseniz sevinirim
hsnd, 5 yıl önce

Eğer geçilmek istenen kurumda (sgk) naklen atama kadrosu bulup kendinizi kabul ettirir sonra da çalıştığınız üniversitenin sizi göndermesini sağlarsanız yani muvafakat almayı başarabilirseniz geçiş yapılabilir. Ancak bu iki söylediğim olay kpssye yeniden hazırlanıp memur olmaktan bile zorlaştı son yıllarda.

ziya bilgin
Aday Memur
26 Nisan 2020 18:45

Merhaba hocam üniversitede işler nasıl zorluk derecesi varmı mesela bir iş bitmeden çıkmak yok gibisinden durumlar varmı yani ne iş yapılıyor bir memur özellilkle yeni atanan aday memurlar biraz bilgilendirirseniz sevinirim

hsnd, 5 yıl önce

Hocam 2015 yılından beri üniversitede çalışıyorum. Teknisyen kadrosundayım. 2019 kasıma kadar Ankara'da bir üniversitede görev yaptım. Şu an İzmir'de bir üniversitede görev yapıyorum. Genel olarak bahsedeyim;

Üniversitede çalışmak genel olarak iyidir. Rektörlük gibi ana birimde çalışıyorsanız yoğun olur çünkü bütün işler orada toplanıyor. Ancak fakülteler, meslek yüksek okulları gibi birimler genellikle daha sakin olur çalışma koşulları daha iyidir. Çalışma koşulları kadronuza ve çalıştığınız birime göre de değişiklik gösterir. Kılık kıyafete çok dikkat edilmez rahattır. Ve genellikle çalışma ortamı güzeldir üniversitelerde. Ben kendi açımdan memnunum. Herhangi bir konuda sormak istediğiniz bir soru olursa elimden geldiğince cevaplarım.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
26 Nisan 2020 22:13

Hocam siz üniversiteler hakkında ne duydunuz Allah aşkına ? Tabi ki de mesai bitince çıkarsın yoksa iş hiç bitmez ki bitmeden çıkmak yokla yürür mü işler? Mesai saati diye bir şey var bitince çıkılır çöl önemli bir şeyse nadiren de olsa geç çıkılır bu her yerde olabilir.
ziya bilgin, 5 yıl önce
Aslında mobing olayı diyorum bitmeyen bir işi yarında devam ediliyor herhalde yoksa bitmeden çıkmak yok olayı var demek istemiştim

hsnd
Başbakan Müsteşarı
26 Nisan 2020 22:18

Üniversiteler genel olarak rahat kurumlardır. Rutin işler yapılır öğrenci işleri ve akademik işler gibi. İş yoğunluğu çok olmaz ancak bu durum çalıştığınız birime göre değişebilir. Mobing olayı çok nadirdir siz biriyle tersleşmediğiniz sürece kimse size bir şey demez kolay kolay. Bir birime verilirsiniz oradaki işleri düzgün ve rutin bir şekilde yaptıktan sonra başınız ağrımaz sabah 8 akşam 5 takılırsınız. Tabi ki de olumsuz yönleri bulunmakta. Örneğin 13b/4 dediğimiz görevlendirme çeşidi var rektör sizi istediği yere görvlendirebiliyor bu sayede bir de kurumun doğası gereği akademik personelin sözü geçer idari personele pek önem verilmez.
ziya bilgin, 5 yıl önce

Merhaba hocam üniversitede işler nasıl zorluk derecesi varmı mesela bir iş bitmeden çıkmak yok gibisinden durumlar varmı yani ne iş yapılıyor bir memur özellilkle yeni atanan aday memurlar biraz bilgilendirirseniz sevinirim

ziya bilgin
Aday Memur
26 Nisan 2020 22:57

13b/4 görevlendirme kurum içinde bir birimden farklı bir birime görevlendirme değil mi hocam
hsnd, 5 yıl önce
Üniversiteler genel olarak rahat kurumlardır. Rutin işler yapılır öğrenci işleri ve akademik işler gibi. İş yoğunluğu çok olmaz ancak bu durum çalıştığınız birime göre değişebilir. Mobing olayı çok nadirdir siz biriyle tersleşmediğiniz sürece kimse size bir şey demez kolay kolay. Bir birime verilirsiniz oradaki işleri düzgün ve rutin bir şekilde yaptıktan sonra başınız ağrımaz sabah 8 akşam 5 takılırsınız. Tabi ki de olumsuz yönleri bulunmakta. Örneğin 13b/4 dediğimiz görevlendirme çeşidi var rektör sizi istediği yere görvlendirebiliyor bu sayede bir de kurumun doğası gereği akademik personelin sözü geçer idari personele pek önem verilmez.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
26 Nisan 2020 23:19

Evet.
ziya bilgin, 5 yıl önce
13b/4 görevlendirme kurum içinde bir birimden farklı bir birime görevlendirme değil mi hocam

enstante34
Aday Memur
27 Nisan 2020 01:25

Rahattır çoğu memur 9-da gelip 4 gibi işten çıkıyor en erken gelen 9 a 20 kala geliyor kot tişört 2 haftalık sakal lla işe geliyorlar 11.5 gibi yemek molasina giderler saat 2 ye doğru gelir çoğu. Sıkıysa maliyede SGK da nufusta tapuda bu şekilde çalış

ziya bilgin
Aday Memur
27 Nisan 2020 07:31

Hocam bir üniversiteden farklı ildeki üniversiteye tayin olma durumu imkansız diyorlar bilginiz varmı
enstante34, 5 yıl önce

Rahattır çoğu memur 9-da gelip 4 gibi işten çıkıyor en erken gelen 9 a 20 kala geliyor kot tişört 2 haftalık sakal lla işe geliyorlar 11.5 gibi yemek molasina giderler saat 2 ye doğru gelir çoğu. Sıkıysa maliyede SGK da nufusta tapuda bu şekilde çalış

tokerer07
Şef
27 Nisan 2020 09:05

Üniversitede memur olmak zor, idari amirin sıkıntılıysa daha zor, bulunduğun şehir vasat ise daha bir zor :) Gereksiz tayin muhabbetine girmiyorum .Çoook büyük dayılar şart. Uzak durun mecbur kalmadıkça tercih etmeyin özellikle doğu karadenizdeki üniversiteleri :D

hsnd
Başbakan Müsteşarı
27 Nisan 2020 09:26

Hocam üniversitelerde tayin diye bir şey yok öncelikle. Naklen geçiş var. Gitmek istediğiniz üniversiteden kadro bulup, şu an çalıştığınız üniversiteye de sizi göndermesi için kendinizi kabul ettirmeniz lazım. İmkansız değildir ancak imkansıza yakındır. Kadro bulmak ayrı mesele çünkü nakil geçiş için kurumlara yılda 5-10 arası kadro veriliyor (üniversitelere) bu da genellikle yüksek yerdeki tanıdığı olanların işine yarıyor. Eğer aracı olarak iş yaptırabilecek bir tanıdığınız yoksa yüzünüze bile bakmıyorlar bizzat yaşayan biri olarak söylüyorum bunu. Kurum bulmak ayrı, kurum bulunca muvafakat almak ayrı dert üniversitelerde maalesef.

ziya bilgin, 5 yıl önce
Hocam bir üniversiteden farklı ildeki üniversiteye tayin olma durumu imkansız diyorlar bilginiz varmı

enstante34
Aday Memur
27 Nisan 2020 10:09

Özerk kurum tayin işi merkezi olup taşrada birimleri olan kurumlar gibi olmaz . Ama giden gidiyor yine en akıllıca olan memleketin veya yakın bir unide çalışman memleketini tercih etsen 150 km uzaktaki bir Myo da çalışma ihtimalinde var ilçedeki Myo larada rahattır aslında can sıkıntısından domates biber ekiyorlar okulun bahçesine :)

ziya bilgin, 5 yıl önce
27 Nisan 2020 10:11

farklı ildeki kuruma tayin imkansız değil misal ben ve ilçe myodayım

ziya bilgin
Aday Memur
27 Nisan 2020 21:33

hocam '' bir unide çalışman memleketini tercih etsen 150 km uzaktaki bir Myo da çalışma ihtimalinde var '' şu çümlenizi anlamadım yani merkezi atama ile gittiğinde ilçelere mi veriliyor biraz konuyu açarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

enstante34, 5 yıl önce

Özerk kurum tayin işi merkezi olup taşrada birimleri olan kurumlar gibi olmaz . Ama giden gidiyor yine en akıllıca olan memleketin veya yakın bir unide çalışman memleketini tercih etsen 150 km uzaktaki bir Myo da çalışma ihtimalinde var ilçedeki Myo larada rahattır aslında can sıkıntısından domates biber ekiyorlar okulun bahçesine :)

eyapı
Aday Memur
27 Nisan 2020 23:03

Üniversite de 11 yıl çalıştım. Görevlendirme yapar ama yolluk vermezler. Muhtardan bozma rektörler vardır. Akademik personelin maskarası olursunuz. İdari personelden amirleriniz destek vermezse hizmetlilerin bile maskarası olursunuz.

ziya bilgin, 5 yıl önce

hocam '' bir unide çalışman memleketini tercih etsen 150 km uzaktaki bir Myo da çalışma ihtimalinde var '' şu çümlenizi anlamadım yani merkezi atama ile gittiğinde ilçelere mi veriliyor biraz konuyu açarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

ziya bilgin
Aday Memur
27 Nisan 2020 23:22

Ozaman çok mu kötü hocam üniversite memur olarak çalışılmaz mı yani merkezi atama ile tercih edilmez mi
eyapı, 5 yıl önce

Üniversite de 11 yıl çalıştım. Görevlendirme yapar ama yolluk vermezler. Muhtardan bozma rektörler vardır. Akademik personelin maskarası olursunuz. İdari personelden amirleriniz destek vermezse hizmetlilerin bile maskarası olursunuz.

VATANUĞRUNA
Genel Müdür
28 Nisan 2020 00:22

Ne demişler! Damdan düşmeyi damdan düşene soracaksın. Hemen başlayalım: Üniversitelerde nakil işi kolay değil ama imkansızda değildir. Sadece diper nakil isteyenler arasında hatırı sayılır bir gerekçeniz olmalı. Çalışma ortamı genelde rahattır. Yeni kurulan kimi üniversitelerde henüz sakalı çıkmamış kişilere yöneticilik verilebildiğinden bu üniversitelerin kimilerinde askeri mantığa rastlanabiliyor. Üniversitede çalışmayı düşünen arkadaşlar, sanki üniversitede okuyacakmış gibi düşünüp tercih yapabilirler. Belli bir eşiği atlamış ünüversiteler idari yönetim anlamında da sistemlerini oturtmuş olurlar. Üniversitelerde çalışmayı düşünen yada nakille yer değiştiricek kişiler şu özelliğe bakmalarını tavsiye ederim. Ünüversite idari yönetimde taşra teşkilatı modelini uyguluyorsa uzak durun, hatta kaçın. Ancak merkezi modeli uyguluyorsa, tek başına olmasada tercih edilebilir. Ne fark var derseniz! Birinde çalışanlar her işi yapar! Diğerinde ise işler bellidir ve o işi uzmanlar yapar. Şöyle düşünün; bir diş hekimi kalp ameliyatı yapar mı! Yapmaz! Yada osmanlı edebiyatı dersinin hocasınsan fizik dersini anlatmasını istermisiniz! Istemezsiniz. Şimdilik bu kadar yeter...

ayberk33
Daire Başkanı
28 Nisan 2020 09:28

Üniversite maaşları düşüktür diye bir kavram olmuş milletin kafasında böyle birşey yok maliyede sgk da nufusta yani bakanlıklardaki memurlar ne alıyorsa sizde onu alırsınız.

genel olarak rahattır diğer kurumlara göre mesela benim çalıştığım ortam 20 metrekarelik klimalı odada kot tişört 3 haftalık sakalla tek başıma çalışıyorum geçen maliye ve adliyeye gittim halime şükür ettim ufacık odada tıkış tıkış oturuyor insanlar rahat hareket edemiyorlar. ayrıca eskiden memurluk daha zordu şimdi ebys ve otomasyon sistemleriyle pek ağır iş kalmadı mesela eski öğrenci kayıtları aklıma geliyor metrelerce kuyruk olurdu dışarı taşardı şimdi yok yüzde 90 e devleten kayıt yapıyor

tayin işine gelince özerk kurum başka bir ilde birimi yok tabiki tayin olayı bu durumda zor oluyor ama eş durumundan vs insanlar gidiyor yine bizim burda ben geldiğimden beri onlarca memur gitti çoğununda mazereti yoktu

onun haricinde bi arkadaş akademisyen ve hizmetlinin maskarası olursunuz demış yok arakadaşım öyle bişey fakültelerdeki amirin daire başkanlıklarındaki amirin bellidir

fakültelerde dekan fakülte sekreteri amirindir. daire başkanlıklarında ise daire başkanı şube müdürü sana görevi sadece bunlar verir gerisi vız gelir tırıs gider bu insanlarda genelde rahat insanlardır bi sıkıntı çıkarmazlar iş yükü belli zaten fakültelerde myo larda yapacağın iş bellli daire başkanlıklarında yapacağın iş belli

saat 8:30-9 gibi gelirsin 10 a kadar çayını kahveni içersin sonra bikaç iş olup öğle yemeğine git ggel saat 2 olur sonra bikaç iş daha oda gelirse sonra evine yani bunun haricinde başka bişey yok kalın sağlıcakla

ziya bilgin
Aday Memur
28 Nisan 2020 09:34

hocam çok çok teşekkür ederim üniversite olumsuz bir yer gibi kafamda oluşmuştu çok

teşekkürler

rahatlattınız beni

Birde hocam özerk kurum ne oluyor nette araştırma yaptım ama karışık geldi anlamadım yani

ünversiteler özerk kurum mu oluyor bilgilendirirseniz çok sevinirim

ayberk33, 5 yıl önce

Üniversite maaşları düşüktür diye bir kavram olmuş milletin kafasında böyle birşey yok maliyede sgk da nufusta yani bakanlıklardaki memurlar ne alıyorsa sizde onu alırsınız.

genel olarak rahattır diğer kurumlara göre mesela benim çalıştığım ortam 20 metrekarelik klimalı odada kot tişört 3 haftalık sakalla tek başıma çalışıyorum geçen maliye ve adliyeye gittim halime şükür ettim ufacık odada tıkış tıkış oturuyor insanlar rahat hareket edemiyorlar. ayrıca eskiden memurluk daha zordu şimdi ebys ve otomasyon sistemleriyle pek ağır iş kalmadı mesela eski öğrenci kayıtları aklıma geliyor metrelerce kuyruk olurdu dışarı taşardı şimdi yok yüzde 90 e devleten kayıt yapıyor

tayin işine gelince özerk kurum başka bir ilde birimi yok tabiki tayin olayı bu durumda zor oluyor ama eş durumundan vs insanlar gidiyor yine bizim burda ben geldiğimden beri onlarca memur gitti çoğununda mazereti yoktu

onun haricinde bi arkadaş akademisyen ve hizmetlinin maskarası olursunuz demış yok arakadaşım öyle bişey fakültelerdeki amirin daire başkanlıklarındaki amirin bellidir

fakültelerde dekan fakülte sekreteri amirindir. daire başkanlıklarında ise daire başkanı şube müdürü sana görevi sadece bunlar verir gerisi vız gelir tırıs gider bu insanlarda genelde rahat insanlardır bi sıkıntı çıkarmazlar iş yükü belli zaten fakültelerde myo larda yapacağın iş bellli daire başkanlıklarında yapacağın iş belli

saat 8:30-9 gibi gelirsin 10 a kadar çayını kahveni içersin sonra bikaç iş olup öğle yemeğine git ggel saat 2 olur sonra bikaç iş daha oda gelirse sonra evine yani bunun haricinde başka bişey yok kalın sağlıcakla

ayberk33
Daire Başkanı
28 Nisan 2020 09:45

özerk kurum merkeze bağlı olmayan taşrada yani diğer illerde birimleri olmayan kurumlar örneğin üniversiteler belediyeler gibi

merkezi kurumlar ise taşrada diğer illerde birimleri olan kurumlar örneğin bakanlıklar

üniversitelerde görevde yükselme sınavınada değinmek istiyorum kimi üniversite var 2 yılda bir yapıyor kimi 5 yılda

görevde yükselme eskiden hep hülle ile yapılıyordu torpili bulan müdür oluyordu ama şimdi o olayda bitti artık hülleye son yıllarda pek izin vermiyor yök denetleme kurulu, şube müdürleri sınavla atanıyor artık

ziya bilgin
Aday Memur
28 Nisan 2020 10:05

Üniversitelerde geçici görevlendirme olur diyorlar uzak yerlere nasıl durum oluyor mu peki bilginiz var mı
ayberk33, 5 yıl önce

özerk kurum merkeze bağlı olmayan taşrada yani diğer illerde birimleri olmayan kurumlar örneğin üniversiteler belediyeler gibi

merkezi kurumlar ise taşrada diğer illerde birimleri olan kurumlar örneğin bakanlıklar

üniversitelerde görevde yükselme sınavınada değinmek istiyorum kimi üniversite var 2 yılda bir yapıyor kimi 5 yılda

görevde yükselme eskiden hep hülle ile yapılıyordu torpili bulan müdür oluyordu ama şimdi o olayda bitti artık hülleye son yıllarda pek izin vermiyor yök denetleme kurulu, şube müdürleri sınavla atanıyor artık

Toplam 88 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi