Editörler : crops35

VATANUĞRUNA
Genel Müdür
28 Nisan 2020 13:50

ayber33, sizin yazdıklarınızı okuyunca pembe baloncuklar uçuştu kafamda. Memuriyet yılınızı, yaşınızı, hangi üniversitede (lerde) çalıştığınızı bilmem. Asla sorgulamam da. Lakin sizin çizdiğiniz üniversitelerdeki tabloyu genele yaymak çok hatalı olur. Hülle şu anda çatır çatır uygulanan bir yükseltme biçimi. Sizin yorumlarınızı okuyup, bir üniversitede çalışmaya başlayıp! sabah 10 a kadar çay-kahve-sohbet, sonra yemek, saat ikide gel işe...Bir-iki tane iş yap... Düşüncesinin hayalini kuranlar! Duvara toslayabilirler. Bizde böyle ve ben şanslıyım derseniz buna birşey diyemem.
ayberk33, 5 yıl önce

özerk kurum merkeze bağlı olmayan taşrada yani diğer illerde birimleri olmayan kurumlar örneğin üniversiteler belediyeler gibi

merkezi kurumlar ise taşrada diğer illerde birimleri olan kurumlar örneğin bakanlıklar

üniversitelerde görevde yükselme sınavınada değinmek istiyorum kimi üniversite var 2 yılda bir yapıyor kimi 5 yılda

görevde yükselme eskiden hep hülle ile yapılıyordu torpili bulan müdür oluyordu ama şimdi o olayda bitti artık hülleye son yıllarda pek izin vermiyor yök denetleme kurulu, şube müdürleri sınavla atanıyor artık

ayberk33
Daire Başkanı
28 Nisan 2020 15:06

arkadaşım benim çalıştığım ünide genel durum bu hatta durumu abartıp saat 10 da gelip 3:30 giden çakallarda var ama Haram diyoruz adamlar aldırış etmiyor çalıştığım ünide en son hulle ile atama ilk geldiğim 2009 yılında oldu ondan bu yana sınavla alınıyor. 11 yıllık memurum bu arada ünide en son sınavda 3 sene önce açıldı

mesai saatine uymamak kaytarmak verilen işleri yokuşa sürmek veya yapmamak veya işten kaçmak bunları aslında rahatlık diye nitelendiriyoruz yanlış yapıyoruz. bu arada üniversitede en yoğun nere olabilir ki düşünüyorum 11 yıldır çalışıyorum öyle yoğun diyeceğim bir yer yok...

VATANUĞRUNA, 5 yıl önce
ayber33, sizin yazdıklarınızı okuyunca pembe baloncuklar uçuştu kafamda. Memuriyet yılınızı, yaşınızı, hangi üniversitede (lerde) çalıştığınızı bilmem. Asla sorgulamam da. Lakin sizin çizdiğiniz üniversitelerdeki tabloyu genele yaymak çok hatalı olur. Hülle şu anda çatır çatır uygulanan bir yükseltme biçimi. Sizin yorumlarınızı okuyup, bir üniversitede çalışmaya başlayıp! sabah 10 a kadar çay-kahve-sohbet, sonra yemek, saat ikide gel işe...Bir-iki tane iş yap... Düşüncesinin hayalini kuranlar! Duvara toslayabilirler. Bizde böyle ve ben şanslıyım derseniz buna birşey diyemem.

VATANUĞRUNA
Genel Müdür
28 Nisan 2020 15:17

Asla yalan demedim yazdıklarınıza, böyle çalışma ortamları var bunu biliyoruz. Personel doygunluğuna erişmiş, bu sebeplede rahat çalışma ortamının gözünü çıkaranlar oluyor maalesef. Saat üçte çıkanlar gibi mesala. Yinede olurda başka bir üniversiteye nakil falan düşünürseniz iyi araştırın, hepsi böyle değil.
ayberk33, 5 yıl önce

arkadaşım benim çalıştığım ünide genel durum bu hatta durumu abartıp saat 10 da gelip 3:30 giden çakallarda var ama Haram diyoruz adamlar aldırış etmiyor çalıştığım ünide en son hulle ile atama ilk geldiğim 2009 yılında oldu ondan bu yana sınavla alınıyor. 11 yıllık memurum bu arada ünide en son sınavda 3 sene önce açıldı

mesai saatine uymamak kaytarmak verilen işleri yokuşa sürmek veya yapmamak veya işten kaçmak bunları aslında rahatlık diye nitelendiriyoruz yanlış yapıyoruz. bu arada üniversitede en yoğun nere olabilir ki düşünüyorum 11 yıldır çalışıyorum öyle yoğun diyeceğim bir yer yok...

ziya bilgin
Aday Memur
28 Nisan 2020 21:52

Selamünaleyküm hocam üniversiteler genel olarak çok yoğun birim varmı sabahtan akşama kadar çalışmak iş bitmeyip mesai kalmak gibi durumlar nasıl
VATANUĞRUNA, 5 yıl önce
Asla yalan demedim yazdıklarınıza, böyle çalışma ortamları var bunu biliyoruz. Personel doygunluğuna erişmiş, bu sebeplede rahat çalışma ortamının gözünü çıkaranlar oluyor maalesef. Saat üçte çıkanlar gibi mesala. Yinede olurda başka bir üniversiteye nakil falan düşünürseniz iyi araştırın, hepsi böyle değil.

VATANUĞRUNA
Genel Müdür
28 Nisan 2020 22:11

Akeykümselam. Bu soruya nereden baktığınıza bağlı. Eğer diyorsanızki ben mesaiye kalayım, mesai ücreti alayım! Bu çok karşılaşılan bir durum değil. Diğer ise iş yoğunluğu varmı diyorsanız bu üniversiteden üniversiteye ve üniversite içinde bölümde bölüme değişir. Üniversiteyi çok odalı ev gibi düşünün! bazı kadro ve görevler hariç ( daire başkanı, şube müdürü vb. ) memur ve eşdeğeri kadroda yer alan çalışanlar ihtiyaca göre bu odalardan birinde görevlendirilir. İhtiyaca göre memurun görev yeri değiştirilir. Eğer yeni işe başlayacak bir kişi ben şöyle rahat rahat ve ne iş yaptığımı bilerek çalışayım diyorsa! Yaşça daha büyük üniversiteleri tercih etmesi daha akıllıca olur.
ziya bilgin, 5 yıl önce
Selamünaleyküm hocam üniversiteler genel olarak çok yoğun birim varmı sabahtan akşama kadar çalışmak iş bitmeyip mesai kalmak gibi durumlar nasıl

ziya bilgin
Aday Memur
28 Nisan 2020 22:20

Kusura bakmayın hocam çok soru soruyorum ama üniversite geçici görevlendirme uzak yerlere gibisinden olaylar oluyormu Birde öğrenciler ile mi ilgileniyoruz birimden birime değişir gerçi ama kusura bakmayın bilmediğim için soruyorum
VATANUĞRUNA, 5 yıl önce
Akeykümselam. Bu soruya nereden baktığınıza bağlı. Eğer diyorsanızki ben mesaiye kalayım, mesai ücreti alayım! Bu çok karşılaşılan bir durum değil. Diğer ise iş yoğunluğu varmı diyorsanız bu üniversiteden üniversiteye ve üniversite içinde bölümde bölüme değişir. Üniversiteyi çok odalı ev gibi düşünün! bazı kadro ve görevler hariç ( daire başkanı, şube müdürü vb. ) memur ve eşdeğeri kadroda yer alan çalışanlar ihtiyaca göre bu odalardan birinde görevlendirilir. İhtiyaca göre memurun görev yeri değiştirilir. Eğer yeni işe başlayacak bir kişi ben şöyle rahat rahat ve ne iş yaptığımı bilerek çalışayım diyorsa! Yaşça daha büyük üniversiteleri tercih etmesi daha akıllıca olur.

VATANUĞRUNA
Genel Müdür
28 Nisan 2020 22:30

Kusuru yok. Geçici görevlendirme ( başka kuruma ) memurun isteğine bağlı. Ancak aynı üniversite içinde sizi istediği gibi görevlendirebilir. Örneğin X üniversitesinin hem Anadolu hemde Avrupa yakasında kampüsü varsa, istediği gibi yer değişikliği yaparlar. Öğrenciye gelince... Hiç öğrenci görmeden ( öğrenciye doğrudan hizmet etmeden ) emekli olan çalışanlar var. Siz üniversiteye atanmayı mı düşünüyorsunuz? Bilemem ama, yaşça ilerlemiş üniversiteleri tercih edin derim.
ziya bilgin, 5 yıl önce
Kusura bakmayın hocam çok soru soruyorum ama üniversite geçici görevlendirme uzak yerlere gibisinden olaylar oluyormu Birde öğrenciler ile mi ilgileniyoruz birimden birime değişir gerçi ama kusura bakmayın bilmediğim için soruyorum

conqieror
Şube Müdürü
30 Nisan 2020 00:16

Rektörlük ve başkanlıklar hariç diğer tüm bölümler kebaptır. Zatenangarya işler genelde öğrencilere yaptırılır. Çünkü yarı zamanlı çalışan öğrenciler vardır. Şimdiki aklım olsa kesinlikle üniversitede ve özellikle kütüphanede memur olmak isterdim.

ziya bilgin
Aday Memur
30 Nisan 2020 00:20

Rektörler ve başkanlıklar çok mu yoğundur hocam
conqieror, 5 yıl önce

Rektörlük ve başkanlıklar hariç diğer tüm bölümler kebaptır. Zatenangarya işler genelde öğrencilere yaptırılır. Çünkü yarı zamanlı çalışan öğrenciler vardır. Şimdiki aklım olsa kesinlikle üniversitede ve özellikle kütüphanede memur olmak isterdim.

conqieror
Şube Müdürü
30 Nisan 2020 00:21

Rektörlük yoğundur, ancak makamlar öyledir. Diğer birimler yoğun olmaz

ziya bilgin
Aday Memur
30 Nisan 2020 00:40

Peki yeni atanan memur veya normal memur rektörlük ve bakanlığa verilebiliyor mu yoksa daha üst kişiler mi rektörlük ve bakanlıkta iş yapıyor
conqieror, 5 yıl önce

Rektörlük yoğundur, ancak makamlar öyledir. Diğer birimler yoğun olmaz

30 Nisan 2020 02:22

Üniversite tayin olmaz her üniversite kendince özerk olduğu için birbiri ile bağlantısı yoktur. Kurumlararası geçiş var onun içinde çift taraflı muvaffakat gereklidir. Üniversiteler rahattır ancak kötü amire düşersen sıkıntı yaşayabilirsin çünkü tayin şansın yok. Ayrıca maaş olara düşüktür. En düşük olanlarından. Çünkü mesai, döner sermaye , tazminat ödenekleri yoktur.Sorularınız olursa mesaj atın. Kadroludan kadroluya geçişte istifa olmadığı sürece 6 ay bekleme yapılmaz. Ama muvaffakat almak için çok sağlam referans lazım.
30 Nisan 2020 02:25

Rektörlük birimleri yoğundur ama dediğim gibi istediğiniz şehirde değilseniz geçinme derdi zor olur. Ayrıca yükselme sıkıntılı.diğer taşra teşkilatı olan kurumlar gibi değil.
ziya bilgin, 5 yıl önce
30 Nisan 2020 02:27

YTÜ atandın yoksa.
ziya bilgin, 5 yıl önce
Rektörler ve başkanlıklar çok mu yoğundur hocam

economi06
Şube Müdürü
30 Nisan 2020 09:30

Hocam siz nasıl nakil oldunuz eş durumu vs veya boş kadro bulup muvafakat mi aldınız ?? Nasıl oldu
hsnd, 5 yıl önce

Hocam 2015 yılından beri üniversitede çalışıyorum. Teknisyen kadrosundayım. 2019 kasıma kadar Ankara'da bir üniversitede görev yaptım. Şu an İzmir'de bir üniversitede görev yapıyorum. Genel olarak bahsedeyim;

Üniversitede çalışmak genel olarak iyidir. Rektörlük gibi ana birimde çalışıyorsanız yoğun olur çünkü bütün işler orada toplanıyor. Ancak fakülteler, meslek yüksek okulları gibi birimler genellikle daha sakin olur çalışma koşulları daha iyidir. Çalışma koşulları kadronuza ve çalıştığınız birime göre de değişiklik gösterir. Kılık kıyafete çok dikkat edilmez rahattır. Ve genellikle çalışma ortamı güzeldir üniversitelerde. Ben kendi açımdan memnunum. Herhangi bir konuda sormak istediğiniz bir soru olursa elimden geldiğince cevaplarım.

ziya bilgin
Aday Memur
30 Nisan 2020 10:05

Özelden yazdım hocam
andrykirilenko, 5 yıl önce
YTÜ atandın yoksa.

conqieror
Şube Müdürü
30 Nisan 2020 14:10

Rektörlük yoğundur ve istenmeyen bir bölümdür. Bu nedenle genelde yeni memurlar verilir. İşini iyi yapamazsan gönderirler ordan seni. İşini iyi yaparsan mecburen kalırsın

ziya bilgin, 5 yıl önce
Peki yeni atanan memur veya normal memur rektörlük ve bakanlığa verilebiliyor mu yoksa daha üst kişiler mi rektörlük ve bakanlıkta iş yapıyor

ziya bilgin
Aday Memur
30 Nisan 2020 14:17

Nereye gönderirler hocam kurum dışına mı
conqieror, 5 yıl önce

Rektörlük yoğundur ve istenmeyen bir bölümdür. Bu nedenle genelde yeni memurlar verilir. İşini iyi yapamazsan gönderirler ordan seni. İşini iyi yaparsan mecburen kalırsın

ziya bilgin
Aday Memur
01 Mayıs 2020 11:18

hocam Rektörlük bölümünün içinde farklı işler varmı ? yoksa rektörlük bölümündeki memur bütün işleri yapıyor mu yoksa her memura rektörlük ile ilgili iş dağılımı mı yapılıyor ?

ayberk33, 5 yıl önce

conqieror
Şube Müdürü
01 Mayıs 2020 12:58

işini iyi yapamazsan göz öünde olmayacağın daha rahat bir yere verirler demek istedim. Kamuda işini iyi yaparsan ceza olarak daha fazla sorumluluk daha fazla iş veriliyor.

ziya bilgin, 5 yıl önce
Nereye gönderirler hocam kurum dışına mı
Toplam 88 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi