Editörler : StMngr
«122123124125126127128129130131132133134

drkalp2023
Aday Memur
09 Mart 2024 15:36

Önceki mesajım için kusura bakmayınız. Yukarıda verilen maaşlar doğruysa ve berberler bile 200 bin kazanıyorsa bir sıkıntı vardır. Benim görüşüm Yök başkanı hocanın ve ekibinin pasif kaldığı yönündedir. Yök başkanınında değişiklik yapılması, profesöründen asistanına kadar tüm kadroları sahiplenebilen pozitif bilimci bir kişinin göreve gelmesi gerekmektedir. Gelen profesör matematik ve 3 ayrı dil bilmelidir. Ayrıca, Yök ün görev ve yetkilerinin arttırılması gerekir. Bizi bu çakal özel okul sahiplerinin eline bırakırlarsa neler olacağını özel okullarda çalışan öğretmenlerin durumlarından anlayabilirsiniz. Asistanı yoksulluk sınırının altında bırakırsan 3 ay sonra doktorlar altta kalır, bir 3 ay sonra doçentler, bir 3 ay sonra da profesörler.

sevimli3344
Aday Memur
10 Mart 2024 00:28

herkes durumdan şikayetçi ama ne yazık ki itiraz eden yok. tek hareket etsen memnun değilsen git deniyor. toplu eylem yok. talepleri karşılsnmaz sözleşme bitince çıkarorlar diye susuyorlar. birlik yok, çoğu devletten emekli ekstra çalışıyor olsn bizlere oluyor ne denetim var, ne yspturımne ceza, gelecek kadım ayına, dek sözleşme devam edşyır ara zam olmuyor Temmuz'da devletteki emsaller bizim 3. katımuz olacak resmen hak gasp ve YÖK göz yumuyor

PhDCe, 2 yıl önce

rezalet ötesi. ve bunu en eğitimli kesime karşı yapıyorlar. dava açan olmadı mı?

sevimli3344
Aday Memur
10 Mart 2024 00:33

emin olun doğru, Berberi de çaycısı da, temizlikçisi de profesör ve doçent ten fazla alıyor. okuyan eğitimli, yığınla yayını olan insanlar değer görmüyor, geçinmeyi bırakın bu parayla artık bilim olmaz yayın yapılmsz, kitap bile alınmaz. kitap alamayan akademisyen olur mu? maalesef durumlar içler acısı kimsede akademik çalışma yapacak moral kalmadı.

drkalp2023, 2 yıl önce

Yukarıda verilen maaşlar doğruysa ise ve ilkokul mezunu berber bile 200 bin

tevak
Memur
11 Mart 2024 01:37

Vakıftayım, bir kişi bile kovulmadı, doktorasını bitiren öğretim üyesi oldu.

Taner G. Bel, 2 yıl önce

Merhabalar.

Vakıf üniversitelerinde de araştırma görevliliğine devam edebilmek için eğitim görme şartı var mı? Örneğin doktorası biten biri kovuluyor mu güncel 50/d'deki gibi? Devletteki gibi mi?

Taner G. Bel
Aday Memur
13 Mart 2024 22:00

Çok teşekkür ederim ilgili ve ayrıntılı cevabınız için. Bu forumdaki emeğinizin ve forum dışındaki çalışmalarınızın farkındayım, meslek adına da ayrıca teşekkür ederim. Umarım her şey gönlünüzce olur.

arastirmagorevlisiii, 2 yıl önce

ayrıca son cümlenize de cevap vereyim doktora sonrası devlette de çıkış geciktirildi artık. eskiden dr tez savunması olduğu gün ilişik kesiliyordu şimdi 1 yıl uzatılıyor araştırma görevliliği kadrosu. 1 yıl dolunca çalıştığınız üniversitenin öğretim üyeliğine atama ve yükselme kriterlerini karşılıyorsanız, hakkınızda olumlu rapor veriliyorsa 1 yıl daha uzatılıyor. bu 2 yılın ardından atılma oluyor.

bunu da aynı bu şekilde 1+1 yıl uygulayan sonra çıkış veren vakıflarda var.

ama buna çoğunlukla gerek kalmıyor çünkü vakıflarda hoca açığı da epey olduğu için (tabi bölümden bölüme değişir ama oluyor) ve kadro alımı da devlete göre çok daha kolay olduu için genelde doktorasını bitiren arş göre bir kaç ay içerisinde dr öğr üyesi kadrosu veriyorlar

19 Mart 2024 12:22

Eğer eğitim bitmişse, vakıflar 3 ay civarı devam ettiriyor sanırım.

üstte kadro olursa atamalarda sizi tercih edebilirler ama.

Taner G. Bel, 2 yıl önce

Merhabalar.

Vakıf üniversitelerinde de araştırma görevliliğine devam edebilmek için eğitim görme şartı var mı? Örneğin doktorası biten biri kovuluyor mu güncel 50/d'deki gibi? Devletteki gibi mi?

19 Mart 2024 12:26

Artık vakıflar devletin netinden daha az ödeyemeyecekler.

ödenmezse ceza vereceğiz demişler.

yaklaşık 4 yıl sonra nihayet kanuna uydular.

geçmişin de tazmin edilmesi lazım ..

https://www.aa.com.tr/tr/egitim/yokten-vakif-universitelerine-ogretim-elemani-ucretlerine-iliskin-yazi/3165837

19 Mart 2024 22:22

Ne saçma sapan maaş karşılaştırması bu ya :) Merak ediyorsan Almanya'da aynı ticaret yapan saatlik ücret alandan fazla alıyor ..

drkalp2023, 2 yıl önce

Yukarıda verilen maaşlar doğruysa ise ve ilkokul mezunu berber bile 200 bin

sozlesmelipersona
Aday Memur
30 Mart 2024 10:06

geçen gün maaş yattı, aynı tas aynı hamam eşitleme falan yok

baharyakın, 2 yıl önce

https://www.aa.com.tr/tr/egitim/yokten-vakif-universitelerine-ogretim-elemani-ucretlerine-iliskin-yazi/3165837

Türkiyelii
Aday Memur
30 Mart 2024 10:20

hangi üniversite hocam
sozlesmelipersona, 2 yıl önce

sevimli3344
Aday Memur
01 Nisan 2024 12:39

ne yazık ki Çağ üniversitesinde de aynı tas devam profesöre 42 bin, doçente 38, argör e ise 30 bin yattı yasayı falan takmıyorlar, ne denetim var ne yaptırım. hak gaspı devam ediyor bir allahın kulu da dur demiyor. herkes kör sağır ve dilsiz

sozlesmelipersona, 2 yıl önce

sevimli3344
Aday Memur
01 Nisan 2024 12:41

onu bilmem de çağ üniversitesinde de durum aynı. ne yazık ki Çağ üniversitesinde bugün yatan maşşalrda değpişiklik yok. aynı tas devam profesöre 42 bin, doçente 38, argör e ise 30 bin yattı yasayı falan takmıyorlar, ne denetim var ne yaptırım. hak gaspı devam ediyor

Türkiyelii, 2 yıl önce
hangi üniversite hocam

sevimli3344
Aday Memur
01 Nisan 2024 12:44

ceza vereceğiz diyenlere ne ulaşabiliyoruz ne derdimizi anlatabiliyoruz. dekontlrı paylaşıyoruz yine görmezden geliyorlar. işte adını veriyoruz yasaya uymaynların. en başta çağ üniversitesi 4 ıldır yasayı takmıyor ceza veren de yok. bugün yattı maaşlar .profesöre bile 42 bin yattı , ilk okul mezunu bir temizlik işçisi bile bundan fzla alırken Yök de hüümet de aldırış etmiyor sendikaalrın da umrunda değil

baharyakın, 2 yıl önce

arastirmagorevlisiii
Daire Başkanı
01 Nisan 2024 14:03

çağda durum çok kötü gerçekten avrasya ve belekle birlikte en kötü vakıf ünisi. mutlaka yöke ve cimere resmi yolla şikayet edin hocam (ayrıca işkurada edin, onlarda müdahil olabiliyor) kovmakla tehdit ediyorlarsa da kovsunlar inceldiği yerden kopsun ses çıkarmadıkça böyle devam ederler.

PhDCe
Şef
03 Nisan 2024 15:51

devlet doktor öğretim üyesi kaç alıyor?

ek ders olmadan bu ay yatan

43.900 TL civarı

arastirmagorevlisiii
Daire Başkanı
03 Nisan 2024 21:46

Çok düşük hocam maalesef. Devlet dr öğr üyesi 49-50 bin tl civarında. yerden yere değişiyor elbette.

Bahsettiğiniz rakam arş gör maaşından bile düşük. Devlet arş gör 46 bin tl dolayında.

PhDCe, 2 yıl önce

devlet doktor öğretim üyesi kaç alıyor?

ek ders olmadan bu ay yatan

43.900 TL civarı

PhDCe
Şef
04 Nisan 2024 06:55

teşekkürler. maalesef böyle

ben uzaktan ders verdiğim için çok önemsemiyorum ama düşünün doktoralı bilgisayar mühendisi kişi bu maaşa çalışacak

saçmalık serbest piyasaya göre

arastirmagorevlisiii, 2 yıl önce

Çok düşük hocam maalesef. Devlet dr öğr üyesi 49-50 bin tl civarında. yerden yere değişiyor elbette.

Bahsettiğiniz rakam arş gör maaşından bile düşük. Devlet arş gör 46 bin tl dolayında.

akademikaday
Aday Memur
04 Nisan 2024 20:54

Antalya Bilim Üniversitesi araştırma görevlisi maaşını bilen var mıdır?

TekAhmet
Aday Memur
12 Nisan 2024 04:24

YÖK'ü kimsenin salladığı yok. Bakanın üniversitesi olan Medipol Ünviersitesi de nisanda eski maaş miktarını yatırdı.

lull
Aday Memur
29 Nisan 2024 20:58

Lokman Hekim Üniversitesi doçent maaşları hakkında bilgisi olan var mıdır?

Toplam 2667 mesaj
«122123124125126127128129130131132133134

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi