Editörler : StMngr
«122123124125126127128129130131132133134

Mertk180120
Aday Memur
17 Mayıs 2025 13:16

doğudaki üniversiteler daha yüksek veriyorlar
baharyakın, 12 ay önce

2025 Ocak Ayı Devlet Üniversiteleri Unvana Göre Taban Akademisyen Maaşları

Arş. Gör. 60.861

Öğr. Gör. 60.579

Dr. Öğr. Üyesi 66.129

Doç. Dr. 67.351

Profesör 82.586

17 Nisan 2020 tarihinde yürürlüğe giren 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu Ek Madde 8 "Vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışan öğretim elemanlarına, unvanlarına göre Devlet yükseköğretim kurumlarında ödenen ücret tutarından az ücret verilemez" demektedir.

Bu taban maaşlar her ne kadar yan hakları kapsamasa da bir ölçü oluşturacağı kanaatindeyim.

arastirmagorevlisiii
Daire Başkanı
17 Mayıs 2025 15:03

Elbette ama hiçbir vakıf ünisi doğuda geliştirme ödeneği olan üniversiteler kadar yüksek vermez. Hepsi garantör üniversitesinden bordro alıp ona göre yatırıyor. Vakıf ünilerinin %95'i zaten İstanbul, Ankara, İzmir'de falan... Neredeyse hepsi batı şehirlerinde olan okullar bunlar ve oralardaki devlet ünilerde de zaten geliştirme ödeneği yok ya da çok az. Hesaplama yaparken de bu ve diğer ödenek kalemlerini çıkarıp çıplak maaşa göre eşitliyorlar. Ha ben sizle aynı fikirdeyim bence de devletteki geliştirme ödeneği ve diğer devlet kalemleri de hesaba katılıp vakıflar tarafından ödenmeli ama bu dediğinizi hiçbir vakıf üni yapmaz.

Dolayısıyla maaş hesabı yapılırken en alt seviyeden maaş hesabı yapmak daha doğru.

Mertk180120, 9 ay önce
doğudaki üniversiteler daha yüksek veriyorlar

Yavuz5541
Aday Memur
05 Haziran 2025 11:12

Merhaba arkadaşlar

Vakif üniversitesinde öğretim görevlisi mülakatında ne soruluyor

StMngr
Editor
05 Haziran 2025 14:37

Bu sorunun, konu başlığı ile ne alakası var?
Yavuz5541, 8 ay önce

Merhaba arkadaşlar

Vakif üniversitesinde öğretim görevlisi mülakatında ne soruluyor

yoldangecenbiri
Aday Memur
11 Haziran 2025 00:58

Arkadaşlar karayollarında daimi kadrolu işçi olarak çalışıyorum. Şu an her şey dahil ortalama 50 bin TL maaş alıyorum. Mühendisim ama ne kadar ayak işi varsa yapmak zorunda kalıyorum. Ünvan kullanamıyorum kurumda yükselemiyorum. Haliç üniversitesi'nde öğretim görevlisi ilanı var. Şartlarım uyuyor. Beni mülakata çağırdılar. Maaşı, çalışma şartları veya iş garantisi ile ilgili bir bilgim yok. 15 yıldır kamuda ne uzuyorum ne kısalıyorum. Sürekli mutsuzum. Sizce kadrolu işi ve yaşadığım şehri bırakmaya değer mi? Bana yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Yavuz5541
Aday Memur
14 Haziran 2025 22:30

Merhaba, vakıf üniversitesinde öğretim görevlisi olmak istiyorum. Maaslar nasıl. Kaç saat derse girersek ne kadar ücret alınıyor veya üniversite ne kadar ders verirse ucret aynı mi. Bilgilendirebilir mısınız? Teşekkürler

18 Haziran 2025 10:32

Merhaba,

Yeditepe, Beykoz, Üsküdar, Fenerbahçe, İstanbul Ticaret üniversitelerinde dr öğretim üyesi maaşları konusunda bilginiz var mı acaba?

Teşekkürler:

yoldangecenbiri
Aday Memur
02 Temmuz 2025 10:52

Sanırım burası ölü.

yoldangecenbiri
Aday Memur
02 Temmuz 2025 10:54

Haftalardır kimse bir şey yazmadı. Yok mu hiç özel üniversite tecrübesi olan?

arastirmagorevlisiii
Daire Başkanı
02 Temmuz 2025 13:48

Okulların çoğu maaş ödemelerini düzeltti. Eskisi kadar kötü değil durumlar. elbette problemli üniversiteler hala var ama sayıları epey azaldı. Eskiden hiçbirisi kanuna uymuyordu o yüzden bu konu çok aktifti şimdilerde neredeyse her vakıf, devlet maaş zam dönemlerinde bile bekletmeden zammını yapıyor. Vüdam denen bir hesap var twitterda. Orası bir rapor yayınlamıştı en son. Ocak maaşlarıyla ilgili. orayı inceleyebilirsiniz.

yoldangecenbiri, 8 ay önce

Haftalardır kimse bir şey yazmadı. Yok mu hiç özel üniversite tecrübesi olan?

27 Ağustos 2025 08:28

Rumeli'de çalışmak isteyen varsa iki kere düşünsün. Son verilen zamla Arş. Gör 58bin, Öğr. Üyesi 63000 civarındaymış.

Şu anda Türkiye'deki en düşük maaş.

Diğer Vakıf üniversitelerinin bile 15bin TL altında ve ek hiç bir yan hak yok.

baharyakın, 12 ay önce

Şu ana kadar duyduğum en düşük maaş:

İstanbul Rumeli Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi maaşı: 55.500 TL/ay

Bu bir çok vakıf üniversitesinin Arş. Gör maaşından 10bin TL altında.

Üstelik ek ders/ tez öğrencisi/ yemek/yayın teşviği/sağlık sigortası/servis gibi yan haklarının da olmadığını üzülerek öğrendim.

Yayın teşviği için yıllardır söz verilmesine rağmen bir kere bile alan olmamış. Benzer şekilde konferans desteklerinin de olmadığını söylediler..

yeniarsgov
Aday Memur
28 Ağustos 2025 11:12

evet Rumeli üniversitesi en düşük ücret veren vakıflardan. 73 ile 58bin arasında dağlar kadar fark var. hiçbir yan hak da yok. iptal edilmiş net brüt açıklığından 'yararlanılıyor' hala. net brüt ücret eşitlemesi yasaklanmışken açıkça devam ediyor birçok vakıf. yök kararına gore devlet unıversitelerinden daha düşük ücret verilemez ancak brüt net göstererek buna devam ediyorlar. ozellikle istanbuldaki bütün vakıflara denetleme yapılması gerektıgını düşüyorum. yapılmış olan 22 tanesine ceza kesilmiş bile daha niceleri vardır Rumeli de onlardan biri. umarım akademisyenlerimizin çalışkan hocalarımızın hakkının aranması için denetlemelere devam ederler çünkü açıkça bu ısrara devam ettiklerine gore hocalarımıza haksızlık etmekten çekinmiyorlar...

yeniarsgorevli
Aday Memur
28 Ağustos 2025 11:49

Merhaba bu bilgi bende de var. 73 bin ve yan haklar ne... 58 bin ve hiçbir yan hakkın olmaması ne gerçekten... yök bu karara uymayan 22 üniversiteye ceza kesti aslında. bu konuda bir şeyler yapılamaz mı? aradaki fark çok yüksek ve hocalarımızın emeklerinin karşılığını alamaması çok üzücü. Ayrıyeten belli bir kural varken ve bu konuda okullara uyarı gitmişken YÖK'ü ve ilgili kararı, uyarıyı, dğer okullara kesilen cezaları hiçe saymaları çok üzücü. denetleme şart. umarım bütün üniversitelere bunu uygularlar...

baharyakın, 6 ay önce

Rumeli'de çalışmak isteyen varsa iki kere düşünsün. Son verilen zamla Arş. Gör 58bin, Öğr. Üyesi 63000 civarındaymış.

hakan.kn
Şube Müdürü
28 Ağustos 2025 13:25

Rumeli'de 4 sene çalıştım. Bir ara düzeldi dedilerdi maaş ödemeleri. Ben ordayken piyasanın altındaydık biz baya...

Çeşitli nedenlerle birkaç genel sekreterinin, birçok gelen gideninin, sekreter felanının istifa ettiğini biliyorum. Daha sonra çeşitli nedenlerle rektör ataması yapılmadı ora, birisi vekaleten baktı... En kötü tarafı herkesin hergün gelmesini istiyorlar. Cumartesini de normal iş günü sayıyorlar. İş olursa ödemesiz çağırıyorlar. Ordaki öğrencilerimden birini hala asistanım olarak çalıştırıyorum. İstanbul'un hatırı olmasa Rumeli üniversitesi ne desem bilmiyorum. Çok sert esebilir kışın da binanın rüzgarı.

baharyakın, 6 ay önce

PhDCe
Şef
29 Ağustos 2025 14:42

vakıf da 6 7 sene çalışmış şimdi devlette olan biri olarak söyliyim. dr öğretim üyesi aile çocuk dil yardımı vs 80k. eğer buna yakınsa normal. yani 75k+ normal diyebiliriz hemen hemen

bahadrak
Aday Memur
08 Eylül 2025 10:17

Hocalarım size danışmak istediğim bir konu var. Gazete haberlerinden anladığım kadarıyla devlet ve vakıf üniversiteleri aynı net ücreti almalı ancak vakıflar arş. gör. maaşlarını devletle brüt üzerinden aynı gösterip daha az vermiş oluyor. Bunun yapılmaması gerekmiyor mu bazı vakıflar böyle yapıyor dogru mu böyle bir uygulama yasak degil miydi, ne yapmak gerekir boyle bir durumda. Teşekkürler arkadaşlar

arastirmagorevlisiii
Daire Başkanı
09 Eylül 2025 09:15

Brütten eşitleyebiliyorlardı ancak 1.5 yıl önce yök bunu değiştirdi netten eşitlemek zorundasınız dedi ama hala brüt eşitleme yapan bazı vakıflar var. çoğu net eşitlemeye döndü

bahadrak, 5 ay önce

Hocalarım size danışmak istediğim bir konu var. Gazete haberlerinden anladığım kadarıyla devlet ve vakıf üniversiteleri aynı net ücreti almalı ancak vakıflar arş. gör. maaşlarını devletle brüt üzerinden aynı gösterip daha az vermiş oluyor. Bunun yapılmaması gerekmiyor mu bazı vakıflar böyle yapıyor dogru mu böyle bir uygulama yasak degil miydi, ne yapmak gerekir boyle bir durumda. Teşekkürler arkadaşlar

bahadrak
Aday Memur
09 Eylül 2025 14:02

anladım...o zaman haksızlığa uğruyoruz, çok teşekkürler yanıt için

arastirmagorevlisiii, 5 ay önce

Brütten eşitleyebiliyorlardı ancak 1.5 yıl önce yök bunu değiştirdi netten eşitlemek zorundasınız dedi ama hala brüt eşitleme yapan bazı vakıflar var. çoğu net eşitlemeye döndü

3510i3510i
Aday Memur
10 Eylül 2025 15:10

Türkiye şartlarında mantıken yanlış bir karar maalesef (!) ama gönlün ne der onu bilemem..

yoldangecenbiri, 8 ay önce

Arkadaşlar karayollarında daimi kadrolu işçi olarak çalışıyorum. Şu an her şey dahil ortalama 50 bin TL maaş alıyorum. Mühendisim ama ne kadar ayak işi varsa yapmak zorunda kalıyorum. Ünvan kullanamıyorum kurumda yükselemiyorum. Haliç üniversitesi'nde öğretim görevlisi ilanı var. Şartlarım uyuyor. Beni mülakata çağırdılar. Maaşı, çalışma şartları veya iş garantisi ile ilgili bir bilgim yok. 15 yıldır kamuda ne uzuyorum ne kısalıyorum. Sürekli mutsuzum. Sizce kadrolu işi ve yaşadığım şehri bırakmaya değer mi? Bana yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Yavuz5541
Aday Memur
02 Kasım 2025 08:51

merhaba arkadaşlar;

1 ekim 2025 yılında öğretim görevliliğine başladım. yatan maaş 69.400tl. kesinti yok. daha maaş bodromu almadım. ilk maaşım. Öğretim görevlisinin maaşı ne kadar? bilgisi olan paylaşabilir mi? memurlar nette 7. derece öğretim görevlisi maaşı 80.000tl hesaplamaktadır. Bu bilgi doğru mu?

Toplam 2667 mesaj
«122123124125126127128129130131132133134

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi