Editörler : Renjiro
«108109110111112113114115116117118119120
23 Mart 2023 13:30

Profiterof
Memur

Vakıflarda 100binden fazla alan öğr. üyesi de olabilir ama bu sadece o şahsı ilgilendirir.Bir kişiden yola çıkarak genelleme yapılamaz.

Ha genel olarak vakıf iyi diyorsanız, devletten istifa edip vakıfta devam etmeyi deneyebilirsiniz.

Bunun yanında devlette her türlü ek ödeme yani ek ders, kıdem, dil tazminatı, danışmanlık, harcırah vb. eksiksiz verilir. Vakıfta bunları veren sayılı.

baharyakın, 1 hafta önce - Alıntıya git

Hocam şöyle yapalım. "Ha genel olarak vakıf iyi diyorsanız, devletten istifa edip vakıfta devam etmeyi deneyebilirsiniz" siz devlette girmeyi deneyebilirsiniz. Ya da çok daha iyi şartlarda bildiğiniz bir yere. Anlaşılan heryer kendi içersinde farklı. Devlette bu şekilde...

23 Mart 2023 18:54

iskek
Aday Memur

Herkes vakıf universitesindeki maslardan bahsediyor. Fakat, çalışma şeklinden bahsetmiyor! Şunu soylemeliyim devlet üniversitelerinde yeni başlamış bir öğretim görevlisi 16 bin alırken yaklaşık ozeldekiler zaten bukadar alıyor. Vakıf ve devlet arasındaki fark kapandı son bir kac yıldır. Aynı şekilde öğretim üyesi maaşlarıda eşit. Yani tüm kadrolarda eşit. Yalnız şöyle bir durum var. Devlet üniversitesinde kac gun kac saat dersiniz olduğuna bakılmaksızın haftanın 5 günü okulda olmak zorundasınız ayrıca yazın yine okulda olmak zorundasınız. Senelik 20 gün izniniz var 1 yılı doldurduktan sonra bunun dışında izin yok. Yurt dışına çıkacaksınaniz rektör onayı ile çıkarsınız vs. Fakat vakıflarda durum farklı. Dersiniz dışında okula girmek durumunda değilsiniz sadece ders verme yükümlülüğünüz var. Onun dışında farklı yerlerde yine iş yapabilir veya farklı kurumlarda eğitim verebilirsiniz. Örnek arkadaşım İstanbul toplapi üniversitesinde haftada 2 gün dersi var sadece o derslerine giriyor söylediğine göre aynı maaşı alıyoruz. Onun dışında dışarıda kendi alanıyla ilgili çalışmalarına devam ediyor kalan günlerde de kendi hobilerini yapıyor. Şimdi Maaşlar aynı olmasına karşı maaş ve çalışma kosullarini kendinize göre degerlendirin. Not: Devlet üniversitesinde çalışıyorsanız resmi yollardan ek gelir edecek işler yapamazsiniz yapıyorsanız bunları teknopark adı altında şirket kurarak üniversiteye kesinti yaparak yapabilirsiniz.

Profiterof, 2 hafta önce - Alıntıya git

Burada okuduğum en saçma girdilerden olabilir bu. Hangi devlet üniversitesi yeni başlayan öğretim görevlisine 16.000 TL veriyormuş, adını yazın da bakalım. Siz herhalde bir vakıf üniversitesi idarecisisiniz, yeni mezunlara yem atıyorsunuz vakıf üniversiteleri müthiş yerler diye.

O müthiş yerlerden birisine örnek verelim: Biruni Üniversitesi. Vergi dairesi gibi 8.30-17.30 mesaisi vardır burada. Dersiniz olsun olmasın, gider oturursunuz ufacık daracık yerlerde. Kontrol ederler geldiniz mi diye. Online dersi bile okulda verirsiniz. Yaz okulunda ders verdirir, ek ücret falan ödemez. Arka arkaya ilan açar durur, çünkü hoca bulamaz bir türlü. Rezil şartları kabul eden kolay kolay çıkmaz. Buna rağmen sömürüden de vazgeçmezler. Maaş 14.000 küsur. İstanbul gibi yerde 8-10 bini kiraya faturaya verseniz, alışverişte sadece temizlik malzemelerinin bile 500-1000 lira tuttuğu bir ülkede elinizde kalan parayla geçinmenin g'sini sağlayamaz, kendinizi çöpten yiyecek toplarken bulabilirsiniz.

27 Mart 2023 23:04

bazingabazinga
Aday Memur

Paylaşabilirsiniz. Unvan ve yıl olarak.

Profiterof, 1 hafta önce - Alıntıya git

Ben de bilmiyorum hocam. Bilen var mı diye sordum.

28 Mart 2023 00:33

eflatunn19
Aday Memur

Herkes vakıf universitesindeki maslardan bahsediyor. Fakat, çalışma şeklinden bahsetmiyor! Şunu soylemeliyim devlet üniversitelerinde yeni başlamış bir öğretim görevlisi 16 bin alırken yaklaşık ozeldekiler zaten bukadar alıyor. Vakıf ve devlet arasındaki fark kapandı son bir kac yıldır. Aynı şekilde öğretim üyesi maaşlarıda eşit. Yani tüm kadrolarda eşit. Yalnız şöyle bir durum var. Devlet üniversitesinde kac gun kac saat dersiniz olduğuna bakılmaksızın haftanın 5 günü okulda olmak zorundasınız ayrıca yazın yine okulda olmak zorundasınız. Senelik 20 gün izniniz var 1 yılı doldurduktan sonra bunun dışında izin yok. Yurt dışına çıkacaksınaniz rektör onayı ile çıkarsınız vs. Fakat vakıflarda durum farklı. Dersiniz dışında okula girmek durumunda değilsiniz sadece ders verme yükümlülüğünüz var. Onun dışında farklı yerlerde yine iş yapabilir veya farklı kurumlarda eğitim verebilirsiniz. Örnek arkadaşım İstanbul toplapi üniversitesinde haftada 2 gün dersi var sadece o derslerine giriyor söylediğine göre aynı maaşı alıyoruz. Onun dışında dışarıda kendi alanıyla ilgili çalışmalarına devam ediyor kalan günlerde de kendi hobilerini yapıyor. Şimdi Maaşlar aynı olmasına karşı maaş ve çalışma kosullarini kendinize göre degerlendirin. Not: Devlet üniversitesinde çalışıyorsanız resmi yollardan ek gelir edecek işler yapamazsiniz yapıyorsanız bunları teknopark adı altında şirket kurarak üniversiteye kesinti yaparak yapabilirsiniz.

Profiterof, 2 hafta önce - Alıntıya git

Konuyu şenlendirmek isteyen neşeli birisiniz galiba :) Ama hiç komik değil söyleyeyim.

İstanbul Kent Üniversitesinde çalışıyor olsaydınız Arş. Gör. ve Öğr. Gör. olarak 12.500 lira, Dr. Öğr. Üyesi olarak 15.000 lira alırken aynı yorumu da yapabilecek miydiniz? Şubat ayının maaşını şu gün bile yatırmayan bu batakhane kurumda 2 aydır MAAŞLAR YATMIYOR. 4a hizmet dökümünden gördüğüm üzere hala ocak ayında yapılası gereken zam da yapılmıyor. Devlet Üniversitesinde çalışmak bir lükstür, unutmayınız. Yatıp kalkıp halinize şükredin. En ücra il ve ilçede bile olsanız maaşınız günü gününe yatıyorsa, kiranızı faturalarınızı ödeyebiliyorsanız, kredi kartınız borcunuzu ödeyemediğiniz için faize girmiyorsa kusura bakmayın ama vakıf üniversiteleri hakkında ahkam kesmeyi bırakmanızı öneririm. Bu rezil düzende çalışan birçok vakıfzede akademisyenlerin olduğu bu platformda lütfen bunu yapmayın, zira neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz.

Toplam 2384 mesaj
«108109110111112113114115116117118119120