Editörler : E.Kayı Han

katip.bey
Aday Memur
11 Temmuz 2020 19:35

Teşekkür ederim kardeşim yardımcı oldun bu bile yeter, aklıma başka soru takılırsa tekrardan rahatsız edersem kusuruma bakma.
Yol Gösteren, 4 yıl önce

Öncelikle kararın sana tebliğ olması lazım.. Tebliğ olmadan idari yargıda dava açamazsın..

Neden olumsuz geldiğini öğrenmek istersen, Güvenlik soruşturması sonuçlarını öğrenmek isteyenler ikamet adreslerine bağlı emniyet müdürlüklerinden ya da karakollardan bilgi alabilirler. Süreç gizli olarak işlediği için güvenlik soruşturması yapılan bireylerin bizzat gitmeleri ya da telefonla aramaları gerekir.

Size gelen güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumsuzluğunu gösterir kağıdı sakın ola atmayın ve hangi gün tebliğ aldığınızı not almak suretiyle muhafaza edin..

Bu evrak size hangi gün geldiyse İYUK (İdari yargılma Usül Kanunu) 11. maddesi uyarınca dava açma süresi içerisinde idareye idari işlemi iptal etmesi için başvurabilirsiniz.

Mahkemeye başvurmadan işlemi uygulayan idareye başvurup iptal ettiren daha görmedim.Lakin gerçekçi olursak böylesi bir başvuru yapıp idareye yasal yollardan müracat etmek suretiyle tükürüğünü yalattırabilene ben rastlamadım, duymadım, görmedim? Şayet eğer var ise böyle bir babayiğit heykelini dikmek lazım.. İdareye başvurmadan doğrudan dava açabileceğiniz gibi önce idareye başvurup 60 günlük bekleme süresi sonrasında da davanızı açabilirsiniz.

GÜVENLİK SORUŞTURMASININ NEDEN OLUMSUZ OLDUĞUNU BİLSEYDİM YARDIMCI OLABİLİRDİM.. GEÇMİŞ OLSUN.. KAL SAĞLICAKLA..

Toplam 21 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi