Editörler : Lanet

cumhuriyet23
Aday Memur
05 Temmuz 2023 21:13

Bakıldığı zaman aşk gelip geçiçidir. Aşktan daha güçlü bir bağ vardır oda sevgi belli bir zamandan sonra aşk sevk önemli değil önemli olan ilişkide birbirlerine olan saygıdır. Saygıdır. Saygı olursa aşk sevgide arkasından gelir ve öyle yapılan evlilikler daha sağlam yok ben çok aşığım ölüyorum bitiyorum tarzı evlilik gerçekçi değil bence Maden aşk evliliği yapıyor kişi neden daha sonra ayrılıyor

06 Temmuz 2023 13:05

aşktan ziyade saygı ve sevgi önemli özellikle de saygı.saygı yoksa evlilik denilmez

dostar
Kapalı
06 Temmuz 2023 13:06

bu saatten sonra bülent ersoyla bile evlenirim

aysearslan9797
Aday Memur
10 Temmuz 2023 17:43

yine de en güzel evlilik bence aşk evliliğidir. Belki biraz romantik gelebilir size ama aşık olduğun insanla mutsuzluğa da razı geliyorsun ama aşık olmadığın insan kuş tutsa ağzıyla gözünde bir hiç

deryademir2000a
Aday Memur
13 Temmuz 2023 15:43

allah herkese aşk evliliği nasit etsin

Niyetzsche
Kapalı
13 Temmuz 2023 16:25

Aşk falan hikaye..

testosteronn
Aday Memur
16 Temmuz 2023 19:26

Direkt olarak erkeklere hitap ediyorum

Yazacaklarım tabiatı, duyguları, düşünceleri, bedeni, ruhu erkekten tamamen farklı olan kadın cinsi için değil.

Konuya neresinden başlayım bilemedim ama sloganımsı bir başlangıçla aşk olmazsa olmaz fikri erkeksi fikirden uzak feminen bir tavırdır, erkek ol ve aşkın senlik bi mevzu olmadığının farkına var.

Görücü usulü evliliği erkek açısından (hele ki dünya görüşü açık, medeni olgunluğu çok düşük olmayan bir aileye sahip bir kişi ise) en sağlıklı evlilik metodu olarak görüyorum.

Cinsiyetsiz yaklaşım çok saçmadır, kadın kadındır ve tabiatını yaşar, bunu engellemek saçmadır.aynı şekilde erkek erkektir ve tabiatına uygun davranmalıdır.erkeklik ise duyguyoğun yaşamakla değil mantıkyoğun yaşamakla mümkün olacaktır.

Aşk olmazsa olmaz diyen bir kadın, karşısında sapına kadar bir erkek gördüğünde kaçınılmaz şekilde aşk denilen o romantik duyguyu yaşamaya başlar.ancak hayat roman değil, gerçeğin ta kendisi.erkek kadını kendi haline salıversin.erkek kendini roman kahramanı sanmaya başlarsa yaprak dökümünün içine düşüverir.

'sen hiç aşık olmamışsın ki' diye düşünenler kısa donuyla gezerken yemediğim nane kalmadığını da belirtmek isterim.

Bir kadınla yaşanabilecek uzun ilişki, kısa ilişki, uzak ilişki, gecelik ilişki, beraber yaşama ilişkisi(1 yıl ve üzeri) gibi farklı türlerde ilişkilerden şahsen damıttığım tecrübedir.

Aşk erkeğin değil kadının tabiatıdır

testosteronn
Aday Memur
16 Temmuz 2023 21:41

Sözüm erkeğedir kadına hitap etmiyorumle aşık mı olacaksın

testosteronn
Aday Memur
16 Temmuz 2023 21:45

Sözüm erkeğedir kadına hitap etmiyorum

İlle aşık mı olacaksın, ille aşk denilen romantik ve kadınsı duyguyu mı yaşamak istiyorsun

Beraber olduğun kadına aşık olmaya bak

gardereli
Şef
17 Temmuz 2023 14:24

Evlilik, iki farklı karakterli insanın birbirini idare etme sanatıdır. İdare edebilirsen ne mutlu sana, yok idare edemiyorsanız geçmiş olsun. Aşk evliliği de yapsanız görücü usulü evlilik te yapsanız o evlilik yürümez. Hele birde bu durumdayken çocukda yaparsanız ruhuna el fatiha :))

faruk3
Daire Başkanı
10 Nisan 2025 21:11

Yıllar gecti değişen hiçbir şey yok ne oldum ne öldüm. En çok zoruma giden şey 24 yaşındaki aptal toy bir bebenin (kendim) aldığı kararların sonucunu şuan benim yaşıyor olmam
15 Nisan 2025 15:08

Bir gün evleneceğim kadın böyle düşünür diye endişe ediyorum. Görücü usulü olmasa bile böyle düşünen çok var..

ceydae2616
Aday Memur
21 Nisan 2025 15:13

Karşı tarafta sizinle aynı hislerde mi? Eğer bahsettiyseniz göremedim ama merak ettim açıkçası

faruk3, 3 ay önce
Yıllar gecti değişen hiçbir şey yok ne oldum ne öldüm. En çok zoruma giden şey 24 yaşındaki aptal toy bir bebenin (kendim) aldığı kararların sonucunu şuan benim yaşıyor olmam

Memur1212
Şef
22 Nisan 2025 10:52

Kardeşim aile zenginlik göstergesidir. Biraz bakış açını değiştirsen. Aile zenginliktir. İçinde büyüyen o şeyi yok et artık.

22 Nisan 2025 11:41

büyüklere saygıdan kararları sorulur ama kalbin ve kendin mutlu olacağının düşündüğün zaman anne baba hakkı olmaz. Şahsen ben eşimle internetten tanışıp evlendik. 4.seneye girdik gayette mutluyuz. Geçinip gidiyoruz. Size göre farkım ailemden ayrı büyüdüm kararlarını sormadım. Sorsam da kararım değişmezdi.

enis-i dil, 2 yıl önce
Ben ne yapmalıyım arkadaşlar? Hergün vicdan azabı çekiyorum. Bir çıkış yolu arıyorum. Yıllar önce bir hanımefendi ile tanıştık ve birbirimizi çokk sevdik. Hem de o kadar çok sevdik ki bazen aynı anda aynı şeyleri düşünüp birbirimize söylerdik. Ruhlarımız o kadar çok bütünleşmişti ki çoğu zaman konuşmadan anlaşıyorduk. Çok kısa zamanda birbirimize o kadar çok alışmıştık ki tıpkı bir rüya aleminde yaşıyor gibiydik. Zaman geçtikçe bu mutluluğu evlilik ile taçlandırmak için hayaller kurmaya başladık. Ancak onun özel bir durumu vardı. Daha önce bir evlilik yapmıştı ve bir çocuğu vardı. Bu durum benim için hiçbir sorun teşkil etmiyordu. Bu durumu anneme anlatmam gerektiğini düşündüm ve anlattım. Babam rahmetli olduğu için annemle konuştum ve şiddetli bir şekilde olumsuz cevap aldım. Bir anda dünyam altüst olmuştu. Ne yapacağımı bilemiyordum. Ana hakkını denilen bu duyguyu aşamıyordum. Bir süre sonra baskılar arttı başka biriyle evlenmem noktasında baskı yapmaya başladılar. Sevdiğim kadında halimden bu durumu anladı. Bir süre böyle çaresiz devam ettik. Ve ben içim parçalana parçalana sevdiğim kadını bıraktım. Ana hakkı ağır bastı. Bizi babasız büyüten annemi çiğneyemedim. Ve bir zaman sonra o evlendi bende annemin zoruyla evlendim. Aradan 2 yıl geçti ama ben onu unutamıyorum. Ondan vazgeçemiyorum rüyalarımda hep o. Gece yatarken o sabah kalkıyorum ilk aklıma gelen o. Psikolojim iyice altüst oldu. Arada onun babasının mezarına gidip dertleşiyorum onunla. Belki o da gelir bir göz görürüm ümidide hep içimde. Ve geçen gün 2 yıl sonra onu gördüm. Dimdik karşımdaydı. Bakışlarıyla ezdi geçti beni adeta. İçim paramparça oldu arkadaşlar. O an ölmek için çok dua ettim. Ve kendimi araca zor attım hüngür hüngür ağladım. Allah'ıma hergün dua ediyorum. Bizi tekrar kavuştur diye. İnşallah duam kabul olur. Sizde bana dua edin nolur...

Ozlegtm81
Aday Memur
01 Mayıs 2025 17:53

Aşk evliliği daha tehlikeli. Gözünde bütün sorunları küçültüyorsun. Her şeye hallolur gözüyle bakıyorsun. Sağlıklı ve mantıklı düşünemiyorsun. En güzeli mantıklı bir aşk evliliği. Görücü usülü ile tanışıp birbirini sevip evlenen arkadaşlarım çok daha mutlu oldular çünkü önce mantıklarına uydu, sonra tanıyıp sevdiler. Bu devride zaten evlilik niyetiyle tanışsan bile anında evlenmiyorsun. Aman aşk evliliği yapmadım ah tüh demesin kimse. Aşk evliliği kadar şans işi bir durum yok.

Ozlegtm81
Aday Memur
01 Mayıs 2025 17:58

Eşinize yazık günah değil mi? Aklında başkasının olduğu biriyle bir ömür geçiriyor. Diğer kadının da hayatını mahvetmişsiniz zaten. Şimdi mutlu kendine bir yuva kurmuş. Sizdeki takıntı olmuş durumda. Kimsenin günahına girmeyin, eşinizle devam etmek istiyorsanız psikolojik bir tedavi görün etmek istemiyorsanız da kadına yazık etmeyin boşanın. Çünkü kimse başka birine aşık biri tarafından aptal yerine konulmayı hak etmiyor.

enis-i dil, 2 yıl önce
Ben ne yapmalıyım arkadaşlar? Hergün vicdan azabı çekiyorum. Bir çıkış yolu arıyorum. Yıllar önce bir hanımefendi ile tanıştık ve birbirimizi çokk sevdik. Hem de o kadar çok sevdik ki bazen aynı anda aynı şeyleri düşünüp birbirimize söylerdik. Ruhlarımız o kadar çok bütünleşmişti ki çoğu zaman konuşmadan anlaşıyorduk. Çok kısa zamanda birbirimize o kadar çok alışmıştık ki tıpkı bir rüya aleminde yaşıyor gibiydik. Zaman geçtikçe bu mutluluğu evlilik ile taçlandırmak için hayaller kurmaya başladık. Ancak onun özel bir durumu vardı. Daha önce bir evlilik yapmıştı ve bir çocuğu vardı. Bu durum benim için hiçbir sorun teşkil etmiyordu. Bu durumu anneme anlatmam gerektiğini düşündüm ve anlattım. Babam rahmetli olduğu için annemle konuştum ve şiddetli bir şekilde olumsuz cevap aldım. Bir anda dünyam altüst olmuştu. Ne yapacağımı bilemiyordum. Ana hakkını denilen bu duyguyu aşamıyordum. Bir süre sonra baskılar arttı başka biriyle evlenmem noktasında baskı yapmaya başladılar. Sevdiğim kadında halimden bu durumu anladı. Bir süre böyle çaresiz devam ettik. Ve ben içim parçalana parçalana sevdiğim kadını bıraktım. Ana hakkı ağır bastı. Bizi babasız büyüten annemi çiğneyemedim. Ve bir zaman sonra o evlendi bende annemin zoruyla evlendim. Aradan 2 yıl geçti ama ben onu unutamıyorum. Ondan vazgeçemiyorum rüyalarımda hep o. Gece yatarken o sabah kalkıyorum ilk aklıma gelen o. Psikolojim iyice altüst oldu. Arada onun babasının mezarına gidip dertleşiyorum onunla. Belki o da gelir bir göz görürüm ümidide hep içimde. Ve geçen gün 2 yıl sonra onu gördüm. Dimdik karşımdaydı. Bakışlarıyla ezdi geçti beni adeta. İçim paramparça oldu arkadaşlar. O an ölmek için çok dua ettim. Ve kendimi araca zor attım hüngür hüngür ağladım. Allah'ıma hergün dua ediyorum. Bizi tekrar kavuştur diye. İnşallah duam kabul olur. Sizde bana dua edin nolur...

enis-i dil
Aday Memur
01 Mayıs 2025 19:25

Çok acımasızsınız. Rabbim sizi böyle imtihanlardan geçirmesin.
Ozlegtm81, 3 ay önce

Eşinize yazık günah değil mi? Aklında başkasının olduğu biriyle bir ömür geçiriyor. Diğer kadının da hayatını mahvetmişsiniz zaten. Şimdi mutlu kendine bir yuva kurmuş. Sizdeki takıntı olmuş durumda. Kimsenin günahına girmeyin, eşinizle devam etmek istiyorsanız psikolojik bir tedavi görün etmek istemiyorsanız da kadına yazık etmeyin boşanın. Çünkü kimse başka birine aşık biri tarafından aptal yerine konulmayı hak etmiyor.

crops35
Daire Başkanı
15 Haziran 2025 08:32

Rabbim kavuştursun kardeşim :( seni ancak yaşayan bilir.

enis-i dil, 3 ay önce
Çok acımasızsınız. Rabbim sizi böyle imtihanlardan geçirmesin.

crops35
Daire Başkanı
15 Haziran 2025 08:36

Takıntıyla sevmek arasındaki ince çizgiyi biliyor olmanız gerekir. Yaşayan bilir. Sevmenin sevginin ne olduğunu zaten bilseniz bunları söylemezdiniz.

Ozlegtm81, 3 ay önce

Toplam 160 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi