Editörler : "eskiyara"Pangaea


Yasaklı
09 Mayıs 2020 16:06

Gönüllü iştirak edilen Eba canlı bağlantı baskısı son bulmalı (!)

Günlerdir uygulamanın zorunlu tutulmadığını yazı, yönerge ve talimatlardan okuduk gördük amaa,

Şimdiye değin sustuk yerine göre tolere ettik bir şeyler katalım istedikçe bardak ta doldu taştı ....

Baskılar-toplantı vesaireler İl Müdürlükleri aracılığıyla temelli artmış durumda ARTIK YETER ! bardak çoktan doldu taştı film koptu. sayın bakanımızın iyi niyetli ve gönüllü çalışmasının getirildiği noktayı artık hafzala filan almıyor. Yapılanlar bıktırdı-bezdirdi. Konu paylaşımları ve safahatından görüleceği gibi bazı yandaş maksatlı izlenimlerin aksine 4*4 lük değerlendirmeler var. Şimdi de açıktan açığa bizzat İl MEM Müdürlüklerini baskılama aracı haline dönüştürdüler. ilçeler bazında öğretmenlerle birebir zoom toplantısı gerçekleştirilmek istenildiği sahaya sürülmekte...

Buradan yetkilileri iyi niyetle uyarmak isterim ki, MEB hükümetin işini bitiriyor bknz açık ve NET.

Buna zorlamaya hakları var mı peki öğretmeni? Açıkçası böyle bir katılım sağlamak istemiyorum. Nedir yangına körükle seğirttiren bunları, gökten emir mi alıyorlar haşa bellrli dahi değil ..(!) İyice cılkını çıkardılar... (sözümün özü: son zamanlardaki tepkiler boşa değil kati suretle)

SAHADA OLUP BİTENLER, DÜPEDÜZ MAHŞER-İ VİCDANI YARALAR BOYUTA ULAŞTI....

ÜLKENİN KOSKOCA MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDA BUNLARI TEPEYE İLETECEK BİR ALLAH'IN KULU DA MI YOK ?? AKILLARA DURGUNLUK VERİYOR.

/Sayın Editörler mümkünse konuyu Memurlar Net Anasayfaya iletiniz./

Peki saygılarımla...


sosyalciögrtm
Yasaklı
09 Mayıs 2020 19:09

% 100 katılıyorum. Elin dert görmesin hocam.

Bazı gereksiz polemik ve tartışmaların ardından yazmama kararına vardımsa da, çok güzel ve gerçekçi bir dille ifade edllenleri gördükten sonra katıldığımı vurgulamak isterim. Artık bakanlığın; gerçekten sadir olan, sahada kabak tadı veren, yandaş yahut karşıt herkesin belirgin şekilde hak verdiği, ceraan eden baskı ve dayatmaların hat safhaya ulaştığı bu duruma el atma vakti gelmiştir. Gelmiş geçiyor dahi... Memurlar Net'in de konuya yer vermesi sorumluluk gereğidir.


Just-Trust
Yasaklı
09 Mayıs 2020 19:48

Eba nın canlı bağlantı polemiği, süreç içerisinde ve gelinen noktada çoktan manasını yitirmiştir.

Neden denilecek olursa..?

1- Olası Telafi Eğitimi ne için hangi amaç için planlamaya alınacaktır.

2- Sistem sorununa mütevellit bir kısım öğrenci asla katılamamaktadır

3- Bir kısım öğretmen de aynı nedenden ve zorunlu tutulmadığından hali hazırda katılmamakta.

4- Bilindiği şekilde öğrenciler için sorumuluk sahası 1. dönem konularıdır. Hiç gerek yok

5- İdarelerce hangi ders ve öğretmenine kaç saat verileceği Hukuksal değil; görecedir..

6- Bir sınıftan /gönüllü dahi olunsa/ katılan öğrenci sayısı 3/4 tür. Bir elin parmağı kadar yok

7- Mevcut gönüllü düzenleme de Eğitimde imkan ve fırsat eşitliğine aykırılık içindedir.

Sonuç: Nasıl başlatıldıysa aynı yoldan ivedilikle son verilmeidir inancındayım. Hayırlısı tabi..


sosyalciögrtm
Yasaklı
10 Mayıs 2020 02:59

TÜRK EĞİTİM SEN BAŞKANI TALİP GEYLAN'DAN ALINTI

"MEB ÖĞRETMENİNE SAHİP ÇIKSIN !

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk artık bu gidişata el atmalıdır.

Öğretmenler her önüne gelenin itip kakabileceği, istediği şekilde tasarruf uygulayabileceği kimseler değildir.

Öğretmenleri az çalışıp çok para alan, hele de şu tatil(!) günlerinde yan gelip yatan bir meslek grubu gibi gören hastalıklı zihniyet artık tahammül edilemez noktaya gelmiştir.

Kimisi vatsaptan mesaj atar ?Gel şu paketleri dağıt bakalım? der,

Kimisi polis memuru telefonuyla otogarda nöbet görevi tebliğ(!) eder,

Kimisi muhtarların ve yerel idarenin yapacağı görevleri yükler,

Kimisi uzaktan eğitimi bir ?eğitim faaliyeti? olarak değil, ?kişisel yöneticilik başarısının? göstergesi olarak kabul eder ve öğretmenin tepesinde elinde skor tabelasıyla gezer...

Bu böyle gitmez!

Öğretmen sahipsiz bırakılamaz!

Hiçkimse, yanlış ve mevzuata aykırı tasarruflarını, milli değerler üzerinden yürüttüğü laf kalabalığıyla örtemez!

Hiçkimse, öğretmenlerimizin vatan ve memleket sevgisini sorgulayamaz!

Mesleğimizin saygınlığına fütursuzca saldırılması ve hakkını savunan öğretmenlerimize karşı toplumu kışkırtarak meslektaşlarımızın linç edilmesi asla kabul edilemez!

Bırakın öğretmenin yakasını!

Bırakın artık öğretmeni huzursuz etmeyin !

Öğretmen işini yapıyor..

Çocuklarımızın eğitim süreciyle ilgili en çok kaygı taşıyanlar, öğretmenlerdir. Ve bunun için de gereğini yapmaktadırlar. Salgın sürecinin başlamasıyla okullarımıza zorunlu ara verildi. Öğretmenlerimiz bu süreçte, emin olun, yüz yüze eğitimden daha fazla zaman harcayarak, çocuklarımızın öğrenme sürecine olan motivasyonlarını korumak için çabalamaktadır.

Pandemi sürecinde devletimizin şefkat eli olan Vefa gruplarının yüzde sekseni gönüllü öğretmenlerimizden oluşmaktadır.

Öğretmenler, yönetici egosunu tatmin etme hevesindeki yetersizlerin, keyfine göre her angaryayı yükleyeceği hazır kıtalar değildir!

Yeter artık!

Gölge etmeyin..

Bütün meslektaşlarımız, Milli Eğitim Bakanı sayın Ziya Selçuk ve Bakanlık bürokrasisinin bu yaşananlara daha fazla kayıtsız kalmaması ve gereğini yapmasını bekliyor."


sosyalciögrtm
Yasaklı
11 Mayıs 2020 00:46

Sana da hak vermek lazım ağır gelen gerçekler karşısında eziklini örtbas etmeye çalışmışsın..


nickbulamiyom
Kapalı
11 Mayıs 2020 02:12

Nasıl bir zeka problemin ve ezikligin varda acaba herkese kendince laf sokmaya calisiyorsun? Sistem kullandigim simgeleri göstermemiş sen ne anladin ki o yüksek zekanla ve histerinle kendince bana laf yetiştiriyosun sayın ezik?

sosyalciögrtm, 4 yıl önce

Sana da hak vermek lazım ağır gelen gerçekler karşısında eziklini örtbas etmeye çalışmışsın..


yüzeysel
Aday Memur
11 Mayıs 2020 02:43

Martta atanan öğretmenlerin bi an önce göreve başlama haykırışları çok manidar. Bu ne acele! Adam 3 -5 yıllık öğretmenken, askerdeki vatandaşların şafak sayması gibi emekliliği hayali kurmaya başlıyor. Öğretmenler kurulunda görev paylaşımı yapılacağı zaman gönüllü öğretmen çıkmaz, idareciler hiçbir komisyona girmemek için atılan taklaların akabinde kendileri zoraki görevlendirme yaparlar. Üniversiteden mezun olduğu bilgilerle, hiç okumadan kendini geliştirmeden, yetiştirmeden emekli olan öğretmenlerimizin sayısı az mı sanıyorsunuz. Bir kısmı da öğretmenliği ek iş olarak yapıyor. Maaşa gelince de en çok bu tip öğretmenler yaygarayı koparıyor.

sosyalciögrtm
Yasaklı
11 Mayıs 2020 03:03

Bişey anlatmaya çalıştın mı o simgelerle enteresan.. neydi ki anlatmaya çalıştığınız o halde. Yanlış anlama belki de cidden hak verdin konuya ve anlamamış olabilirim.

nickbulamiyom, 4 yıl önce

Nasıl bir zeka problemin ve ezikligin varda acaba herkese kendince laf sokmaya calisiyorsun? Sistem kullandigim simgeleri göstermemiş sen ne anladin ki o yüksek zekanla ve histerinle kendince bana laf yetiştiriyosun sayın ezik?


friedhelm
Daire Başkanı
11 Mayıs 2020 05:18

Her zaman olduğu gibi iyi niyetlerle uzaktan eğitim macerasına atılan MEB bu işi de eline yüzüne bulaştırmış gözüküyor.Sayın Bakanın iyi niyetlerle yapmaya çalıştığı bir şeyleri sanki birileri baltalamaya çalışıyor gibi geliyor bana.Niye böyle dedim hatırlayın Trt Eba'da İdam olayının gösterilmesi olayını.Bunu kimin tasarladığını bakan da bilmiyor.MEB'in merkez teşkilatında kopukluk var ki taşrada nasıl olmasın? Zaten bu salgın sürecinde öğretmeni bezdiren de bu il ilçe memler ile iş bilmez idareler değil mi? Yine uzaktan eğitimi skor tabelasına çevirip adeta okulları ne olduğu belirsiz bir sidik yarışına sokan il ilçe memler değil mi ?

fabregas34
Kapalı
11 Mayıs 2020 11:04

Dostlar, egosuna yenik dusen, ben mudurum soyledigim yapilmali diye dusunen, benim agzimdan cikan soz bir emirdir hayalleri kuran, saygiyla onumde egilmeleri gerek tavirlarinda idareciler olabilir. Oyle ya sonucta insan bu. Bu hayallerini de gerceklestirebilmek ugruna baski yapabilirler.

Benim anlamadigim, ogretmenler neden bu kadar stress icine giriyor, kendilerine dert ediniyorlar?

Bir soru sorayim. Belki de benim gozden kacirdigim bir nokta vardir. Mesela idareci, sana canli ders tanimladim gireceksin dedi, sen de girmiyorum kardesim, elinden geleni ardina koyma dedin. Idareci sana ne yapabilir? Endise ettigin nokta nedir? Ders programimi kotu yapar diye mi dusunuyorsun, ek dersimi keser diye mi dusunuyorsun, sorusturma actirir diye mi dusunuyorsun? Kendini baski altinda hisseden, endisesi olan arkadaslar, endise ettikleri konulari buraya yazabilir mi? Beraber degerlendirelim.


friedhelm
Daire Başkanı
11 Mayıs 2020 13:07

İmkanı olan çoğu arkadaşım bir şekilde ders yapmaya çalışıyor.Ek ders takıntısı olanın da olduğunu pek sanmıyorum.Gelelim sıkıntıya: İmkanı el vermeyenlere de zorlama yoluyla ders yaptırılması.Ek ders ile tehdit de duyuyoruz çoğu zaman.Haliyle öğretmen üzerinde baskıya yol açıyor.Zorla güzellik olmaz.Bu sistem başlamadan çökmüş zaten.Sistem teknik olarak da çok zayıf.İnsanlar defalarca girmeye çalışıyor.Olmuyor.Çeşitli çözüm önerileri sunmuşlar bir pdf dosyası dolanıyordu.Diyor ki programı kaldırıp yeniden kurun, antivirüs programını kapatın.Böyle tuhaf tuhaf işler. Bilgisayar ile ilgili forumlar da oluyor ya illegal çözüm yöntemleri :) Olmuyor diyip dersi bırakan çok oldu.Ders yapıyorsun iki sınıf birleşik.Kaç kişi var 60 kişiden 12 kişi.Ee o 12 kişi öğreniyor da kalan 48 kişi niye öğrenemiyor.Nerede kaldı fırsat eşitliği.Bir de diyorlar ki teşvik edin."Gidin görüşün.Katılmalarını sağlayın".Ne yapayım internet alt yapısı olmayan yere fiber optik kablo mu çekeyim? Yok işte insanlarda.Adam işten çıkarılmış korona muhabbetine.Yardım da gelmemiş.Ekmek parasını internet paketine mi gömsün.Onu geçtim.Her hafta veliler ile görüşülmesi isteniyor.Her hafta rapor verilecek.Eba'da yapılan canlı dersin raporu tutulacak.Eba'da atılan tüm testlerin hepsinin raporu işlenecek.İyi de be kardeşim bakanlık tek tıkla istese benim seceremi okur ordan.Ne raporu.Maksat tamamen iş yapmış gözükmek? Her hafta benden rapor istiyor.Ne yapacak sanki ulaşamayan her veliye akıllı telefon tablet verip internet paketi tanımlayacak il mem.Geçiniz efendim.Ancak WhatsApp üzerinden emir vermeyi bilir koltuk sevdalıları.Çözüm mözüm yok.Onu da öğretmen bulsun değil mi?
fabregas34, 4 yıl önce

Dostlar, egosuna yenik dusen, ben mudurum soyledigim yapilmali diye dusunen, benim agzimdan cikan soz bir emirdir hayalleri kuran, saygiyla onumde egilmeleri gerek tavirlarinda idareciler olabilir. Oyle ya sonucta insan bu. Bu hayallerini de gerceklestirebilmek ugruna baski yapabilirler.

Benim anlamadigim, ogretmenler neden bu kadar stress icine giriyor, kendilerine dert ediniyorlar?

Bir soru sorayim. Belki de benim gozden kacirdigim bir nokta vardir. Mesela idareci, sana canli ders tanimladim gireceksin dedi, sen de girmiyorum kardesim, elinden geleni ardina koyma dedin. Idareci sana ne yapabilir? Endise ettigin nokta nedir? Ders programimi kotu yapar diye mi dusunuyorsun, ek dersimi keser diye mi dusunuyorsun, sorusturma actirir diye mi dusunuyorsun? Kendini baski altinda hisseden, endisesi olan arkadaslar, endise ettikleri konulari buraya yazabilir mi? Beraber degerlendirelim.


ogrettmn
Kapalı
11 Mayıs 2020 14:14

Hepsi bir yana yapılanlar az gelmişçesine birde zoom toplantısıne meylettiler ki Ya-Sabır. Peki arkadaşlar bunun sakıncalarını işittik, özellikle 'özel hayatın gizliliği' ve kişisel veriler hususundaki uyarılara rağmen katılmayacak olunursa resmi bir yaptırımda bulunabilirler mi?

Sendikalar bu süreci görmüyorlar mı Allah ım sabır metanet ver. !!!


nickbulamiyom
Kapalı
11 Mayıs 2020 18:11

Hocam yazıyi beğendiğim için alkış yapmıştım sistem göstermemiş. Neyse benim açımdan sorun yok

nickbulamiyom, 4 yıl önce

Nasıl bir zeka problemin ve ezikligin varda acaba herkese kendince laf sokmaya calisiyorsun? Sistem kullandigim simgeleri göstermemiş sen ne anladin ki o yüksek zekanla ve histerinle kendince bana laf yetiştiriyosun sayın ezik?


nickbulamiyom
Kapalı
11 Mayıs 2020 18:19

Hocam canlı ders olayını geçtim çünkü ben isteyerek yapıyorum. Hem sistemi öğrenip kendimi gelistiriyorum hem öğrenciye farklılık oluyor fakat bazı arkadaslarim kendilerini zorunlu hissettikleri için yapıyorlar.

Bunun dışında bir arkadaşta belirtmiş idareciler zoom üzerinden toplantı için zorlamaya başladılar. Açıkçası ben zoom programına hala guvenmiyorum ve cihazlarima kurmak istemiyorum.

Benim anladığım idarecilerin bu tarz uzaktan toplantı vs. İle görüntü alıp il yada ilçe MEB kere gondermek istemeleri

Bu durumda aklıma şu takılıyor. İdarecilerin bu konularda öğretmenlerini zorlsmalarinin asıl sebebi il yada ilceler.

Peki o kurumlar neden bu tarz uygulamalar için yarışa giriyorlar onu anlsmiyorum.

Şimdi benim okul idarecim üstlerinden baskı almasa neden zoom için beni zorlasin ki? Yada gerçekten herhangi bir baskı olmadan zoom toplantı vs için isguzarlik yapan idareci varmıdır bilemiyorum

fabregas34, 4 yıl önce

Dostlar, egosuna yenik dusen, ben mudurum soyledigim yapilmali diye dusunen, benim agzimdan cikan soz bir emirdir hayalleri kuran, saygiyla onumde egilmeleri gerek tavirlarinda idareciler olabilir. Oyle ya sonucta insan bu. Bu hayallerini de gerceklestirebilmek ugruna baski yapabilirler.

Benim anlamadigim, ogretmenler neden bu kadar stress icine giriyor, kendilerine dert ediniyorlar?

Bir soru sorayim. Belki de benim gozden kacirdigim bir nokta vardir. Mesela idareci, sana canli ders tanimladim gireceksin dedi, sen de girmiyorum kardesim, elinden geleni ardina koyma dedin. Idareci sana ne yapabilir? Endise ettigin nokta nedir? Ders programimi kotu yapar diye mi dusunuyorsun, ek dersimi keser diye mi dusunuyorsun, sorusturma actirir diye mi dusunuyorsun? Kendini baski altinda hisseden, endisesi olan arkadaslar, endise ettikleri konulari buraya yazabilir mi? Beraber degerlendirelim.


sosyalciögrtm
Yasaklı
11 Mayıs 2020 19:02

Hocam tahvile açık oluşundan dolayı yanlış anladığım için kusura kalmayasınız özür dilerim. Bakın birilerini istemüzükçü ilan eden tayfa, her zaman olduğu gibi gene yanılgı içindeler. Gene günahımızı vebalimize ortakçılar. Çünkü Allah inandırdırsın sabahı akşamı demeden 3/4 defa denedim olmadı, bağlantı kurmadı, birinde kuruldu ses dahi iletmedi.. Bir mühlet sona o da kesildi. İşte sayın hocam, bu işte "imkan ve fırsat eşitliği" yok, anayasal bir işleyişi yok, Düşünelim bizler dahi aynı sorunun üstesinden gelemezken öğrenci kesimi ne yapabilir ki sayın hocam..

Şimdi tuttular yetmezmiş gibi, olayı skor tabelasına ve kişisel güvenliğe dönüştürme pahasına Zoom görüşmeleri yaptırılmak isteniyor. Vallahi Meb hükümetin başını yiyecek başka değil.

Konuya temayüz edilen noktada, saha ve tabanın tavandan ayrı suistimale uğratıldığı aşikar. Yoksa Sn Bakan ve bakanlığın iyi niyet odaklı ve gönüllü katılımı düpedüz kepazeliğe dönüştü.

nickbulamiyom, 4 yıl önce

Hocam yazıyi beğendiğim için alkış yapmıştım sistem göstermemiş. Neyse benim açımdan sorun yok


fabregas34
Kapalı
11 Mayıs 2020 22:01

Değerli kardeşim,

İmkanı olmayanlara ders veriliyor, ek derslerle tehdit ediyorlar demişsin ve sonra da sistemi eleştirmişsin.

Bir başka arkadaş zoom la yapılan toplantılardan bahsetmiş.

Sistemin yanlışları zaten aşikar. O konuyu geçelim.

Başta bu forum olmak üzere çoğu yerde canlı ders yapmanın ve hatta eba ile alakalı olan her çalışmanın sadece ve sadece gönüllülük esasına dayalı olduğu, zorunluluk bulunmadığı anlatıldı. Kimsenin size ceza veremeyeceği, ek dersinizi kesemeyeceği anlatıldı. Buna rağmen yine bu konularda stresse giriyorsunuz.

Bakın idare sizden habersiz size ders tanımladı ve yapmak istemiyor musun veya sistem sorun mu çıkarıyor? Girme. Zoom la toplantı yapılacağı haberi geldi ve katılmak istemiyor musun? Katılma.

Ayrıca bu konuda tek sesi çıkan sendika olan Türk Eğitim Sen'in açıklamalarını, çalışmalarını paylaştık. Ama anladığım kadarı ile öğretmen arkadaşlar bakanlıktan katılım zorunlu değildir diyen, açık ve net bir açıklama bekliyorlar. Öyle bir açıklama gelmez arkadaşlar, bakanlık zorunlu veya zorunlu değil demez. Çünkü zorunlu tutamayacaklarını iyi biliyorlar, ama zorunlu değil derlerse de katılımın düşeceğini biliyorlar. Bu nedenle de böyle sürüncemede bırakırlar.

Şimdi sorum şu, "ben canlı derse / toplantıya katılmıyorum, canım istemiyor" demekten neden çekiniyorsunuz? Endişe ettiğiniz şey nedir?

İdareyle aram bozulursa seneye ders programımı kötü yaparlar diye mi düşünüyorsunuz? Açığımı ararlar, benimle uğraşırlar diye mi düşünüyorsunuz? Veya aklıma gelmeyen bir sebep vardır, belki. Nedir bu sebep?

Kardeşim ben gönülsüz olduğum halde canlı derse giriyorum, idareye rest çekemiyorum. Kardeşim ben gönülsüz olduğum halde zoom la yapılan toplantılara katılıyorum, idareye rest çekemiyorum. Çünkü, ................ dolayı endişe ediyorum, deyin. Açıkça yazın, rahat olun, endişenizi beraber giderelim. Amacımız yardımcı olmak.

friedhelm, 4 yıl önce
İmkanı olan çoğu arkadaşım bir şekilde ders yapmaya çalışıyor.Ek ders takıntısı olanın da olduğunu pek sanmıyorum.Gelelim sıkıntıya: İmkanı el vermeyenlere de zorlama yoluyla ders yaptırılması.Ek ders ile tehdit de duyuyoruz çoğu zaman.Haliyle öğretmen üzerinde baskıya yol açıyor.Zorla güzellik olmaz.Bu sistem başlamadan çökmüş zaten.Sistem teknik olarak da çok zayıf.İnsanlar defalarca girmeye çalışıyor.Olmuyor.Çeşitli çözüm önerileri sunmuşlar bir pdf dosyası dolanıyordu.Diyor ki programı kaldırıp yeniden kurun, antivirüs programını kapatın.Böyle tuhaf tuhaf işler. Bilgisayar ile ilgili forumlar da oluyor ya illegal çözüm yöntemleri :) Olmuyor diyip dersi bırakan çok oldu.Ders yapıyorsun iki sınıf birleşik.Kaç kişi var 60 kişiden 12 kişi.Ee o 12 kişi öğreniyor da kalan 48 kişi niye öğrenemiyor.Nerede kaldı fırsat eşitliği.Bir de diyorlar ki teşvik edin."Gidin görüşün.Katılmalarını sağlayın".Ne yapayım internet alt yapısı olmayan yere fiber optik kablo mu çekeyim? Yok işte insanlarda.Adam işten çıkarılmış korona muhabbetine.Yardım da gelmemiş.Ekmek parasını internet paketine mi gömsün.Onu geçtim.Her hafta veliler ile görüşülmesi isteniyor.Her hafta rapor verilecek.Eba'da yapılan canlı dersin raporu tutulacak.Eba'da atılan tüm testlerin hepsinin raporu işlenecek.İyi de be kardeşim bakanlık tek tıkla istese benim seceremi okur ordan.Ne raporu.Maksat tamamen iş yapmış gözükmek? Her hafta benden rapor istiyor.Ne yapacak sanki ulaşamayan her veliye akıllı telefon tablet verip internet paketi tanımlayacak il mem.Geçiniz efendim.Ancak WhatsApp üzerinden emir vermeyi bilir koltuk sevdalıları.Çözüm mözüm yok.Onu da öğretmen bulsun değil mi?

nickbulamiyom
Kapalı
12 Mayıs 2020 00:51

Hocam ben kendi açımdan soyle izah edeyim . Mesela idarecim zoom dan toplantı yapmak istiyor. Ben katilmadigim taktirde belki yasal olarak hakkımda bir işlem yapamaz ama sene boyunca sürekli psikolojik mobbinge maruz kalabilirim. Açıkçası bende bunu göze alamayacağım için istemesemde toplantıya katılmak zorunda kalırım. Bu tabi lokal bir örnek bunu farklı durumlara göre çesitlendirebiliriz

fabregas34, 4 yıl önce

Değerli kardeşim,

İmkanı olmayanlara ders veriliyor, ek derslerle tehdit ediyorlar demişsin ve sonra da sistemi eleştirmişsin.

Bir başka arkadaş zoom la yapılan toplantılardan bahsetmiş.

Sistemin yanlışları zaten aşikar. O konuyu geçelim.

Başta bu forum olmak üzere çoğu yerde canlı ders yapmanın ve hatta eba ile alakalı olan her çalışmanın sadece ve sadece gönüllülük esasına dayalı olduğu, zorunluluk bulunmadığı anlatıldı. Kimsenin size ceza veremeyeceği, ek dersinizi kesemeyeceği anlatıldı. Buna rağmen yine bu konularda stresse giriyorsunuz.

Bakın idare sizden habersiz size ders tanımladı ve yapmak istemiyor musun veya sistem sorun mu çıkarıyor? Girme. Zoom la toplantı yapılacağı haberi geldi ve katılmak istemiyor musun? Katılma.

Ayrıca bu konuda tek sesi çıkan sendika olan Türk Eğitim Sen'in açıklamalarını, çalışmalarını paylaştık. Ama anladığım kadarı ile öğretmen arkadaşlar bakanlıktan katılım zorunlu değildir diyen, açık ve net bir açıklama bekliyorlar. Öyle bir açıklama gelmez arkadaşlar, bakanlık zorunlu veya zorunlu değil demez. Çünkü zorunlu tutamayacaklarını iyi biliyorlar, ama zorunlu değil derlerse de katılımın düşeceğini biliyorlar. Bu nedenle de böyle sürüncemede bırakırlar.

Şimdi sorum şu, "ben canlı derse / toplantıya katılmıyorum, canım istemiyor" demekten neden çekiniyorsunuz? Endişe ettiğiniz şey nedir?

İdareyle aram bozulursa seneye ders programımı kötü yaparlar diye mi düşünüyorsunuz? Açığımı ararlar, benimle uğraşırlar diye mi düşünüyorsunuz? Veya aklıma gelmeyen bir sebep vardır, belki. Nedir bu sebep?

Kardeşim ben gönülsüz olduğum halde canlı derse giriyorum, idareye rest çekemiyorum. Kardeşim ben gönülsüz olduğum halde zoom la yapılan toplantılara katılıyorum, idareye rest çekemiyorum. Çünkü, ................ dolayı endişe ediyorum, deyin. Açıkça yazın, rahat olun, endişenizi beraber giderelim. Amacımız yardımcı olmak.


nickbulamiyom
Kapalı
12 Mayıs 2020 00:56

Hocam size hak verdiğim bir çok husus var fakat burda farklı görüşte olanlarla sürekli bir gerilim üzerinden mevzu yürüyor. Kimse diğerinin fikrine saygı duymuyor ve karşı taraflar birbirini sürekli yaftaliyor . Yoksa aslında hepimizin sıkıntısı ortak diye düşünüyorum

sosyalciögrtm, 4 yıl önce

Hocam tahvile açık oluşundan dolayı yanlış anladığım için kusura kalmayasınız özür dilerim. Bakın birilerini istemüzükçü ilan eden tayfa, her zaman olduğu gibi gene yanılgı içindeler. Gene günahımızı vebalimize ortakçılar. Çünkü Allah inandırdırsın sabahı akşamı demeden 3/4 defa denedim olmadı, bağlantı kurmadı, birinde kuruldu ses dahi iletmedi.. Bir mühlet sona o da kesildi. İşte sayın hocam, bu işte "imkan ve fırsat eşitliği" yok, anayasal bir işleyişi yok, Düşünelim bizler dahi aynı sorunun üstesinden gelemezken öğrenci kesimi ne yapabilir ki sayın hocam..

Şimdi tuttular yetmezmiş gibi, olayı skor tabelasına ve kişisel güvenliğe dönüştürme pahasına Zoom görüşmeleri yaptırılmak isteniyor. Vallahi Meb hükümetin başını yiyecek başka değil.

Konuya temayüz edilen noktada, saha ve tabanın tavandan ayrı suistimale uğratıldığı aşikar. Yoksa Sn Bakan ve bakanlığın iyi niyet odaklı ve gönüllü katılımı düpedüz kepazeliğe dönüştü.


fabregas34
Kapalı
12 Mayıs 2020 01:29

Şimdi hocam öğretmenliğe atandığım ilk sene, il milli eğitim müdür yardımcısıyla bir vesile ile aynı yemek masasında bulundum. Konu açıldı ve bana, dersine zamanında girip çıktıktan ve öğrenciye taciz veya darp gibi bir durum olmadıktan sonra, kimseden korkma, kimse sana bir şey yapamaz dedi.

Yıllar geçip yasa, yönetmelik vs. uğraşmaya başlayınca şunu anladım, adam doğru söylemiş.

İş baskıya kalırsa müdürün öğretmenin açığını bulması çok zor. Öğretmen derslerini aksatmadığı veya darp/taciz olayı olmadıktan sonra açık bulamaz. Ama idarenin çooook açığı bulunur. Şuna eminim ki, çoğu okulda idarenin yaptığı işlere bakılırsa 10 işin 8inde açık bulunur.

Baskı baskıyı doğurur sayın hocam. Şimdi siz mobbinge maruz kalmayayım diyerek bu baskıya boyun eğerseniz, müdürünüz ya bu arkadaş daha önceki baskıya boyun eğdi daha fazla üzerine gitmeyeyim diye düşünmez. Aksine nasıl olsa boyun eğiyo diyerek daha rahat bir şekilde görevler verir, baskılar kurar. ( Bununla alakalı güzel atasözlerimiz mevcut ama, yanlış anlaşılmaya mahal vermemek adına yazmıyorum ). Ama dik durduğunuz zaman göreceksiniz ki, sizden çekinecek. Sizden uzak duracak. Bu adam hakkını hukukunu savunuyor, aman bulaşmayayım diyecek. Bunları bizzat yaşadım ben. Emin olun klavye delikanlılığı yapmıyorum.

Ama hocam hakkını hukukunu bilmen ve kullanman lazım. Mesela diyelim ki sana mobbing yaptılar. Mesela mobbingle mücadele derneğine başvur. Olayları anlatan bir yazı istiyorlar sizden ve mobbing olduğuna kanaat getirirlerse -ki bizim öğretmenlerimiz her olaya mobbing diyorlar, mobbingin şartları var mesela bir amacı olması ve düzenli olması, en az altı ay sürmesi vb- size bedava avukat ve hukuki destek veriyorlar. Ve mobbingin cezası oldukça ağır.

Aklıma gelenleri söyleyeyim mesela. ders programımı kötü yaparlar diye düşünmeyin. Çünkü ders programlarında müdürün yetkisi kaldırıldı. Öğretmenler kurulunda alınacak kararlar doğrultusunda yapılır. Hiçbir şey yapamaz.

Dersime girer sürekli taciz eder diye düşünmeyin. Dersinize girse de not yetkisi yok artık. Girer izler ve gider. Ayrıca tüm öğretmenlere eşit girmek zorunda. Bir başka öğretmenin dersine girmediği halde, sizin dersinize 3 defa girdiyse hemen dilekçeyi yazın ilçeye. Hiç çekinmeyin. Nasıl olsa birbirlerini korurlar gibi düşünmeyin. 3-5 dilekçe gittikten sonra onlar da müdürü sorgularlar emin olun. Hele ki birden fazla öğretmen 3-4 dilekçe verirse, tadından yenmez. Eğer mesela haftada 1 kere dersinize geliyorsa ben sizin yerinizde olsam hiç sesimi çıkarmam. Her derse girişini tutanak altına alırım. 6 ay sonra da bam, mobbing davası için savcının yanında alırım soluğu.

Bana sürekli iş verir diye düşünmeyin. Öğretmene eğitim öğretim faaliyetleri dışında bir görev verilemez. Verilecek görevlerin detayları da kanun ve yönetmeliklerle sabittir.

Hiçbir şey yapamıyorsanız, Türk eğitim sen e başvurun. Bulunduğunuz il ilçedeki şube başkanı hemen gelip gerekli müdahaleleri yapar, yalnız bırakmazlar kesinlikle sizi.

Mesela bundan 4-5 sene önce veli toplantısı yapıldı. Pazar günü. Gitmedim. Müdür yazı gönderdi, gerekçeyi sordu. Devlet memurları kanununa göre, hafta sonları tatildir yazdım o kadar. Daha da bir şey diyemedi. Ben hafta sonu yapılan toplantılara katılmıyorum, hakkımı kullanıyorum. Şimdi sırf müdür mobbing yapar diye düşünüp gitsem ve içten içe kendimi yesem daha mı iyi olacaktı? Sırf müdürün canı sıkılmasın, egosu tatmin olsun diye hakkımı mı kullanmayayım?

Bunlarla uğraşıp canımı sıkamam diye düşünmeyin. Bakın şu anda daha çok canınız sıkılıyor. Hiç olmazsa başkalarının egolarını tatmin etmeye değil de, hakkınızı aramak için uğraşmış olursunuz. Hiçbir şey kendinizden önemli değil. Siz müdürün egosunu tatmin için maaş almıyorsunuz, yada kimse kelle kesen kör hasan değil. Kurallar var ve bu kurallara herkes seve seve uyacak. Herkes haddini bilecek. Bilmeyene bildireceksiniz. Bu kadar açık.

Çekinmek için aklınıza gelen başka gerekçeler varsa yazın.

nickbulamiyom, 4 yıl önce

Hocam ben kendi açımdan soyle izah edeyim . Mesela idarecim zoom dan toplantı yapmak istiyor. Ben katilmadigim taktirde belki yasal olarak hakkımda bir işlem yapamaz ama sene boyunca sürekli psikolojik mobbinge maruz kalabilirim. Açıkçası bende bunu göze alamayacağım için istemesemde toplantıya katılmak zorunda kalırım. Bu tabi lokal bir örnek bunu farklı durumlara göre çesitlendirebiliriz


friedhelm
Daire Başkanı
12 Mayıs 2020 02:58

Sayın fabregas34 Hocam iyi güzel şeyler söylüyorsunuz da her idare her okul her kurum farklı.Milli eğitimde bir bölünmüşlük yok mu sizce de? Mesela aynı ilçede aynı mahallede iki okul biri canlı ders için baskı uygularken diğeri öğretmeni yapmak isteyi bu konuda serbest bırakıyor.Süreci akışına bırakıyor.Yani bakanlık dese "Herkes yapacak arkadaş.Yönetmeliğe koydum bunu." tamam. Ama bilmem ilinde bilmem ne mem müdürü bilmem ne şube müdürü demiş "veliler ile görüşülecek" "şu saatte ilçedeki öğretmenler ile toplantı yapacağız.Açıkçası karar bakanlıktan gelmediği sürece yapılan diğer faaliyetleri çok kazımıyorum.Zaten fark etmişsinizdir yazdığım şeylerde çoğu zaman iş bilmez idareleri,tuhaf ilçe memleri ve sistemi çokça eleştiririm.Canlı ders açısından benim için sorun yok.Ben yaparım yapmam bana da kimse karışmadı.Bir şey de denmedi.Geçen hafta yaptık.Bu hafta yapmıyorum keyfim yok çünkü.Sorunlarım var .Derdim kendim değilim.Derdim baskıya maruz kalan öğretmenler.Baskıcı idareler.Böyle karşı çıkan şeyler diyince vicdan silahını çeken vicdansızlar.
fabregas34, 4 yıl önce

Değerli kardeşim,

İmkanı olmayanlara ders veriliyor, ek derslerle tehdit ediyorlar demişsin ve sonra da sistemi eleştirmişsin.

Bir başka arkadaş zoom la yapılan toplantılardan bahsetmiş.

Sistemin yanlışları zaten aşikar. O konuyu geçelim.

Başta bu forum olmak üzere çoğu yerde canlı ders yapmanın ve hatta eba ile alakalı olan her çalışmanın sadece ve sadece gönüllülük esasına dayalı olduğu, zorunluluk bulunmadığı anlatıldı. Kimsenin size ceza veremeyeceği, ek dersinizi kesemeyeceği anlatıldı. Buna rağmen yine bu konularda stresse giriyorsunuz.

Bakın idare sizden habersiz size ders tanımladı ve yapmak istemiyor musun veya sistem sorun mu çıkarıyor? Girme. Zoom la toplantı yapılacağı haberi geldi ve katılmak istemiyor musun? Katılma.

Ayrıca bu konuda tek sesi çıkan sendika olan Türk Eğitim Sen'in açıklamalarını, çalışmalarını paylaştık. Ama anladığım kadarı ile öğretmen arkadaşlar bakanlıktan katılım zorunlu değildir diyen, açık ve net bir açıklama bekliyorlar. Öyle bir açıklama gelmez arkadaşlar, bakanlık zorunlu veya zorunlu değil demez. Çünkü zorunlu tutamayacaklarını iyi biliyorlar, ama zorunlu değil derlerse de katılımın düşeceğini biliyorlar. Bu nedenle de böyle sürüncemede bırakırlar.

Şimdi sorum şu, "ben canlı derse / toplantıya katılmıyorum, canım istemiyor" demekten neden çekiniyorsunuz? Endişe ettiğiniz şey nedir?

İdareyle aram bozulursa seneye ders programımı kötü yaparlar diye mi düşünüyorsunuz? Açığımı ararlar, benimle uğraşırlar diye mi düşünüyorsunuz? Veya aklıma gelmeyen bir sebep vardır, belki. Nedir bu sebep?

Kardeşim ben gönülsüz olduğum halde canlı derse giriyorum, idareye rest çekemiyorum. Kardeşim ben gönülsüz olduğum halde zoom la yapılan toplantılara katılıyorum, idareye rest çekemiyorum. Çünkü, ................ dolayı endişe ediyorum, deyin. Açıkça yazın, rahat olun, endişenizi beraber giderelim. Amacımız yardımcı olmak.


Muhalifff
Aday Memur
12 Mayıs 2020 03:09

Bir idareci olarak okulumuzdaki hicbir öğretmene baskı yapmıyoruz. Sadece çocuklarımızın iyiliği için ders vermelerinin iyi olacağını hatırlatıyoruz. Eba kullanımını da artık zorunluluktan çıkardık. İsteyen zoom kullanıyor. Çünkü eba her geçen gün düzeleceğine bozuluyor. Sürekli derse girememe,dersten atma şikayetleri var.ve yemin ederim iftar saatinden beri öğretmenlere ders vermeye çalışıyorum. 2.30 da bitti işim, sürekli hata veriyor. Yetti artık

Toplam 155 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi