Editörler : F16 Gökçen
20 Mayıs 2020 14:18

ALES Geçerlilik Süresi

Merhaba,

Bir üniversitenin öğretim elemanı alım ilanına başvurmak istiyorum. Tüm şartlara sahibim ancak son ALES belgemi 2015 İlkbahar Dönemi'nde almıştım. ALES açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerliymiş. Sınavın açıklanma tarihi ise "22.05.2015".

Öğretim elemanı alım sınavı Haziran ayında olacak ama başvurular da açıldı.

2 gün sonra belgenin geçerliliği dolacağı için, yarın başvuruda bulunmak istiyorum. Bu durumda, acaba üniversite, ALES belgemin geçerliliğini başvuru tarihi itibariyle mi değerlendirir, yoksa sınav tarihi itibariyle mi?

Başvuru tarihi itibariyle derlerse, sorunsuz başvurabiliyorum ama ilanda bu net belirtilmemiş. Acaba üniversiteye başvuru tarihini baz almaları konusunda verebileceğim örnekler ya da mevzuat konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?

Teşekkürler.


Bitik.ülke
Yasaklı
24 Mayıs 2020 10:53

Sınav sonucunun açıklanma tarihine bakılır bence,geçtiyse,yani 5 yıl dolduysa başvurunu ne zaman yaparsan yap önemi kalmaz.Doğrusu da bu zaten.

Şimdikinden daha yüksek puanların geldiği 2017 öncesi Ales sınavlarının bunca sene geçerli olması bile çok büyük adaletsizlik zaten.Bu adaletsizliği de senelerce düzeltmedi cahil ve çapsız karar vericiler.

İnsanlar son 3 senedir daha yüksek Ales netleri yapıp 2017 öncesinden daha düşük puanlar alıyorlar.Saçmalığın daniskası bu.


feraldo
Aday Memur
26 Ağustos 2020 00:58

Arkadaşlar ben de 2015 sonbahar dönemi Ales e girmiştim.Açıklanma tarihi 10 aralık 2015 Buna göre başvuru yapabiliyor muyum yoksa sınav geçersiz mi bilen arkadaşlar cevaplayabilir mi teşekkürler

Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi