Editörler : crops35

Stratejıst
Aday Memur
26 Ocak 2025 20:46

Zaten yökün yükseköğretim genel müdürlüğü olması ve bu şekilde de bütün üniversitelerin tıpkı ortaöğretimlerin orta öğretim genel müdürlüğüne bağlı olması gibi yüksek öğrenim genel müdürlüğü üzerinden milli eğitim bakanlığına bağlanması gerekir. Bu zaten Tevhidi Tedrisat ilkesi gereğide yaklaşık 45 yıldır yapılması gereken ama yapılmayan bir çalışmadır. Şuanki vaziyet Atatürk'ün Tevhidi Tedrisat Kanuna yani Anayasanın'da Atatürk ilke ve İnkilaplarına bağlılık esasına aykırıdır zaten. Yerel yönetimlerinde zaten çoktandır kaldırılması gerekiyor belediye başkanlıklarına bağlı birimler ilçede kaymakama ilde valiye bağlanır hızlıca kaynak birleşimi ile kuvvet artışı olur ve vatandaşta belediye büyükşehir belediyesi ve hükümet arasındaki çekişmelerden zarar görmemiş olur

sahinbaba, 5 yıl önce

bütün üniversitelerin bir merkez teşkilatlanması olmadığı sürece,

81 ildeki üniversite ve belediyeler ÖZERK yapıda olduğu sürece çözülmez.

Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Çankaya ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü

böyle bir Merkez-Taşra ağı yapısı gereklidir. TAYİN sistemi olması için.

Bu nedenle

Adalet bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık bakanlığı gibi kurumlar Ankara-Bakanlıklar-Merkez olmak üzere 81 ilde taşra teşkilatlanması bulunmaktadır.

Oysa üniversite ve belediye için MERKEZ-TAŞRA teşkilatlanması yoktur.

Kor0430
Aday Memur
28 Ocak 2025 01:41

arkadaşlar üniversiteye yeni başlayan idari personel şuanda ne kadar maaş alır soruyu yeşillendirin lütfen..

Ads34
Aday Memur
28 Ocak 2025 09:28

hiç gelme üniler iyi değil bakanlıklara yoğunlaş hiçbir hakkın yok tayin yok

Kor0430
Aday Memur
28 Ocak 2025 12:16

evet biliyorum maalesef maaş ne kadar acaba hocam
Ads34, 5 ay önce

hiç gelme üniler iyi değil bakanlıklara yoğunlaş hiçbir hakkın yok tayin yok

28 Ocak 2025 13:42

tayin hakkı yazıyor başlıkta hocam maaş soracağın yer burası değil personel daire başkanlığını arayıp öğrenebilirsin
Kor0430, 5 ay önce

Kor0430
Aday Memur
28 Ocak 2025 14:02

sen yazsan parmaklarına ivme mi iner yoksa vatana ihanet mi olmuş olursun? insanlara faydalı olmayan bir avam olarak, kendine hep fayda bekler senin gibi dansöz tipler. işin gücün rast gitmesin.
Üniversite hastanesi, 5 ay önce
tayin hakkı yazıyor başlıkta hocam maaş soracağın yer burası değil personel daire başkanlığını arayıp öğrenebilirsin

Tayfun2048
Aday Memur
28 Ocak 2025 16:05

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)?ne yapmış olduğunuz 2404011890 sayılı başvurunuz 28.01.2025 tarihinde cevaplanmıştır*

Cevap Metni:

CİMER başvurunuz incelenmiştir.

Bilindiği üzere Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2024 ve 2025 Yıllarını Kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme'nin Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme Bölümünün 34'üncü maddesinde idari personelin yükseköğretim kurumlarında naklinin kolaylaştırılması hususu düzenlenmiştir. Bu maddede "Devlet yükseköğretim kurumlarında 657 sayılı Kanun kapsamında görev yapan aynı unvanlı memurların yükseköğretim kurumları arasında karşılıklı naklen atanmalarının bilgi işlem teknolojileri kullanılarak kolaylaştırılması konusunda taraflarla birlikte çalışma yapılacaktır." yer almıştır.

Toplu Sözleşme hükmü doğrultusunda, olası karşılıklı yer değişikliğine ilişkin ön hazırlık çalışmaları Başkanlığımızca tamamlanmış olup konuya ilişkin çalışma nihayete erdiğinde gerekli açıklamalar yapılacaktır.

Bilgilerinize sunulur.

ohh bee
Aday Memur
03 Şubat 2025 11:22

Bana da aynı şekilde cevap verilmiş.

CİMER başvurunuz incelenmiştir.

Bilindiği üzere Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2024 ve 2025 Yıllarını Kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme'nin Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme Bölümünün 34'üncü maddesinde idari personelin yükseköğretim kurumlarında naklinin kolaylaştırılması hususu düzenlenmiştir. Bu maddede "Devlet yükseköğretim kurumlarında 657 sayılı Kanun kapsamında görev yapan aynı unvanlı memurların yükseköğretim kurumları arasında karşılıklı naklen atanmalarının bilgi işlem teknolojileri kullanılarak kolaylaştırılması konusunda taraflarla birlikte çalışma yapılacaktır." yer almıştır.

Bu kapsamda, Başkanlığımızın 26.02.2024 tarih ve 12461 sayılı dağıtımlı yazısı ile üniversitelerin personel dairesi başkanlıklarından olası naklen atanma taleplerinin tespitine ilişkin yapılacak hazırlık çalışmalarında kullanılmak üzere, devlet yükseköğretim kurumlarının memur kadrolarında görev yapan idari personelden bir başka yükseköğretim kurumuna naklen geçiş yapmak isteyenlerin tercihlerinin bildirilmesi istenmiştir.

Toplu Sözleşme hükmü doğrultusunda, olası karşılıklı yer değişikliğine ilişkin ön hazırlık çalışmaları Başkanlığımızca tamamlanmış ve Cumhurbaşkanlığına gönderilmiştir. Konuya ilişkin çalışma nihayete erdiğinde gerekli açıklamalar yapılacaktır.

Bilgilerinize sunulur.

dadaş1625
Aday Memur
04 Şubat 2025 16:37

arkadaşlar naklen atama sayısı tüm üniversitelere 3 kontenjan mı verilmiş

dadass
Şef
05 Şubat 2025 13:06

Arkadaşlar üniversite memurlarına tain hakkı ile alakalı bu akşam 05.02.2025 Çarşamba Adem ATACAN'ın X sayfasında 20:00'da tweet etkinliği yapılacak destek çok önemli hepinizi bekliyoruz.

firatkaran
Memur
24 Mart 2025 19:06

Yıllardan beri bi çözmediler ara ara ortalığa haber salıyolar. Hala resmi bir şey yok. Mazeretimiz dahi olsa tayin olamıyoruz. İnsanlar ailelerinden ayrı. Hastaları var. Hiç nir şekilde tayin hakkı yok. Yazıklar olsun

dadass
Şef
25 Mart 2025 09:54

Becaiş Nakil taleplerinin yalnızca eş unvanlar arasında gerçekleştirilmesi, idari personelin hareketliliğini kısıtlamaktadır. Bunun yerine, becayiş uygulamasının unvan bazlı değil, aynı hizmet sınıfları (Genel İdare Hizmetleri, Teknik Hizmetler Sınıfı vb.) çerçevesinde yapılması gerekmektedir

Mkalyonc
Aday Memur
29 Mart 2025 10:07

ben üniversitede 10 yıllık bilgisayar işletmeniyim. şu anki maaşım sendika ikeamiyesi dahil 44.900 lira
Kor0430, 5 ay önce
29 Mart 2025 17:31

maaşı hangi unvan için soruyorsunuz ona göre cevaplayalım
Kor0430, 5 ay önce
sen yazsan parmaklarına ivme mi iner yoksa vatana ihanet mi olmuş olursun? insanlara faydalı olmayan bir avam olarak, kendine hep fayda bekler senin gibi dansöz tipler. işin gücün rast gitmesin.

firatkaran
Memur
04 Mayıs 2025 13:18

Merkezi bir tayin sisteminin gelmesi şart

Toplam 196 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi