Editörler : E.Kayı Han
05 Temmuz 2020 13:17

BÖTE mezunu tekniker olabilir mi?

Merhaba, Adalet Bakanlığında zabıt katibi olarak görev yapmaktayım.

Yeni açılan unvan değişikliği sınavında tekniker ve teknisyen alımları yapılmaktadır.

Üniversitede BÖTE, Lisede Çok Programlı Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı mezunuyum. Yeni açılan bu unvan değişikliği sınavında teknikerlik kadrosuna başvuru yapabilir miyim? Yoksa tekniker olamayıp teknisyenlik kadrosuna mı başvurabilirim sadece?


RakunRoll
Aday Memur
05 Temmuz 2020 15:22

tekniker olmak için ilgili alanın önlisans programından mezun olmak gerekiyor. şuan teknisyen olarak başvurabilirsin. BÖTE mezunu olman bi sadece teknisyen/tekniker olduğunda maaşını yükselir. o da teknik eğitim fakültesi mezunu isen.


RakunRoll
Aday Memur
05 Temmuz 2020 15:24

tekniker olmak istiyorsan teknisyen olarak başladıktan sonra 2 yıl açık/uzaktan önlisans bitirip olabilirsin. GYS girmen gerekecek tabi. gys girmez isen yine tekniker maaşına yakın alırsın ama unvanın teknisyen kalır


mertkaptn
Aday Memur
08 Temmuz 2020 12:45

Teknisyen kadrosuna başvurabilirsin. Teknik öğretmen isen ilgili kadroya başvurabilirim. Eğitim fakültesi çıkışlı isen yine liseden dolayı teknisyen başvurabilirsin. Ben de Adalet Bakanlığı nda bilgisayar teknisyeni olarak çalışıyorum. Eğitim fakültesi çıkışlı böteyi teknik üst okul olarak saymıyor YÖK.

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi