Editörler : "eskiyara"Pangaea
02 Ağustos 2020 17:20

AÖF ve ÖRGÜN Öğretmenlik meselesi ve aynı haklarda olmaları

Hocalarım merhabalar bildiğiniz üzere açıköğretimde bir çok bölüm açılmaya başlandı Psikolojide buna dahil. Öğretmenlik isteyen yada memurluk düşünen ÖRGÜN bölümlerde okuyanlar ile AÖF'lüler eşit sayılıyor. Sizce bu bir haksızlık değil mi? Ortada verilen emek dağlar kadar iken bunun için bir çalışma yada bir talep etme durumu içerisinde olan var mıdır ? Tarih, Edebiyat, Çocuk Gelişim, Spor Bilimleri, Lojistik gibi ÖRGÜN'den mezun olup KPSS P10 ile öğretmen olarak atanılabilliyor fakat AÖF'lüler de yılda bir kaç sınava giderek ÖRGÜN ile eşit şartlara getiriliyor.

Bu bence büyük bir haksızlık bu konuda rahatsız olan var ise ki vardır topluca bir şey yapmak isterim en azından bizlere öncelik verilmesi gerekir. Bizim tecrübemiz ve gördüklerimiz ile onların tecrübesi bir değil nereden bakarsanız bakın ÖRGÜN öğretim karşısındaki öğrenciye tecrübeleri ile yaşadıkları ile bir çok konuda daha fazla bilgi aktarabilir. Spor Bilimleri AÖF'ten mezun olmuş birisi BESYO ile nasıl eşit tutulabilir Allah aşkına. Bir Okul Öncesi Öğretmeninin stajında edindiği tecrübe bile bir AÖF'lüyü katlar. Hiç bir firmaya gitmemiş staj yapmamış, konşimento doldurmamış, incoterms uygulamamış bir lojistikçi nasıl bunları öğrenciye aktarabilir ki?

Kendi bölümüm olduğu için farazi bir örnek veriyorum atanamamış bir matematik öğretmeni AÖF'ten lojistik bitirmiş sırf matematik yaptığı için atanıyor onun kitaptan okuyup geçeceği çok belli değil mi ? Benim doçentlerden, profesörlerden, sektörün içinden gelen insanlardan aldığım bilgi birikimi ve eğitime bir AÖF'lü nasıl ulaşabilir de liseli öğrenciye bunları aktarabilir bu imkansız.

Bu konuda benimle aynı düşüncede olanlar var mıdır sizlerin düşünceleri neler?


mehmet_23
Memur
03 Ağustos 2020 17:42

AÖF okuyan öğretmenlik yapamaz diye bir şey yok. Ben eğitim fakültesi mezunuyum ancak bana göre kendini öğretmenlik alanında yetiştirmiş ve yeteneği olan herkes yapabilir. Özel üniversite okuyan birisi öğretmen olabiliyorsa AÖF okuyan da gayet tabi olabilir. Önemli olan başarılı olması.


LaSTeR
Şef
04 Ağustos 2020 01:01

Hocam o zaman emek verip Boğaziçi, ODTÜ yü kazananla ( örnek veriyorum) Hakkari üniversitesi mezunu arasında da bir fark olmalı. Çünkü ünilerden mezun adamlarla Hakkariden, Ispartadan, Karstan mezun Adamlar arasında da fark var. Siz kabul edermisiniz sizin girdiğiniz puandan daha fazla puanla sizden daha iyi bir üniversite mezunu kişi ile sizin aranızda bir ayrım olmasını? Artık ülkemizde yılda ortalama 20.000 liraya avukat, 50-100.000 lira arasında doktor bile olabiliyorsunuz. Öğretmenlik için bu mevzuya çok takılmayın ve en yakın sürede branşınız için p10 isteniyorsa sıralamaya girmeye bakın ki kendi tezinizi (branşınızda alan sınavı var ise) ispat edin:):)
Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi