Editörler : swat3410

sonromatik
Aday Memur
02 Mart 2025 23:41

Kimsenin yarına çikma garantisi yok onun için emekliliği düşünme bu vatan.ugruna görevini en iyi şekilde yap yeter.

vet.mç
Daire Başkanı
03 Mart 2025 10:45

17 yılın var hesapta da hata yapmışsın.

Ghost060
Aday Memur
03 Mart 2025 20:23

5510 a tabii isen emekli olsan nolur? bugünün maaşıyla 20bin bile alamıyorsun, emekli olma hayali kurmayın başka bir iş bakın

EL CHAPO
Müsteşar Yardımcısı
04 Mart 2025 01:20

teror orgutu kendimi fesediyorum demedi ki. ateskes ilan ettigini soyledi. medyada verilen haberlere gore . zaten cogu diger adlarla suriye nin kuzeyine coreklenmisler. bu coloni de zaten amerikanin kuklasi.

biri de cikip sormuyor. esad in arkasinda rusya varken . bu herif bunca silahi nerden elde edip ulkeyi ele gecirdi.

bu arada coloni denen amerikan adami.. turkiyeden suriyeye gidecek turistler icin 150 dolar giris ucreti koymus.

Nizamettin1453, 3 ay önce

Kardeş Emniyette haftalık mesai saati düzeltmesi olmazsa , yani haftalık 40 saat çalışma bekçi, memur, çalışma saati olmazsa bu memurluk hiç iyi değil ve öyle 30 yılda dayanmak zor.

Mutlaka bekçilerdeki gibi haftalık çalışma saati 40 olmalı, bakın bugün pkk yada kendini fesh et çağrısı yapıldı zaten terör olaylarında kalmadı, ama polisler hâlâ haftalık 12/12 çalıştırılıyor, olmaz bu!

Gydm
Müsteşar
27 Nisan 2025 20:13

17 yıl 5 ay emekli olmama

Sbz1dftd
Şube Müdürü
27 Nisan 2025 20:20

abi nasılsın iyi misin merak ettim seni emeklilik nasıl gidiyor sivil hayata alışamadım demiştin sağlığın sıhhatin nasıl
matrakk, 6 ay önce
Arkadaşlar iş Emekli olmakla bitmiyor birde sonrası var normal hayata adapte olamıyorsun ben 24 yıl sonunda Emekli oldum Allahtan erken oldum sayılır ama şuan alışamadım. Fiziksel ve ruhsal olarak yıpranıyorsun. Uyku düzeni oturmadı hastane hastane dolaşıyorum. Yani iki ucu boklu değnek Allah polislerin ve polis emeklilerin yardımcısı olsun.

Sbz1dftd
Şube Müdürü
27 Nisan 2025 20:32

Cezaevi sisteminin ne kadar duyarsız olabileceğini göstermek için olabilirdi. Bu, filmin en önemli ve aynı zamanda en üzücü kısmıydı. Bunlardan birçoğu vardı. Brooks, yetişkin hayatının tamamı boyunca ve o zamana kadar hapisteydi. Şartlı tahliye kurulunun, hayatının bu aşamasında onu şartlı tahliye etme hakkı yoktu. Ancak ona ve şimdiki hayatına karşı duyarsız olmak, tam da bunu yaptı. Brooks şu anda katı bir yapılandırılmış sistemden başka bir şeyde işlev görebilecek durumda değildi ve olmayacaktı. 50 yıldan uzun süredir hapisteydi. Her zaman ne yapması gerektiği, ne zaman yapması gerektiği ve bazı durumlarda nasıl yapması gerektiği söyleniyordu. Uzun zaman önce kendi başına herhangi bir yargıda bulunma yeteneğini kaybetmişti. Artık kendi başınaydı. Hiçbir şey bilmediği bir dünyada tamamen kaybolmuştu. İçinde herhangi bir düzeyde işlev görmekten bahsetmiyorum bile. Yani Brooks'a böyle davranılması, bir Hapishane sisteminin ne kadar kötü olabileceğini gösteriyor. Önce onu serbest bırakarak, sonra da onu desteksiz bir şekilde kendi haline bırakarak. Yani uzun zaman önce "ödediği" bir suçtan dolayı hala cezalandırılıyordu. Bir hücreyi başka bir hücreyle takas etti. Hapishane Sistemi en kötü şekilde çalışıyordu. Hem Shawshank'ta hem de dışında. shawshank redemption filminde yaşlı bir kütüphaneci mr. brooks'un yaşamını noktaladığı andır. aslında kendi hayatı 40 küsür yıldır kendisine sadece infaz verip topluma kazandırma imkanı tanınmadığı zaman noktlanmıştı ki, bunu yapan da anlatılan amerikan adalet sistemidir, affedilmek yerine cezanın bir ömür boyu sürmesidir. oysa, infaz topluma yeniden kazandırmayı gerektirir insanı, ölümüde eğitimsiz bırakıp bigane bir halde topluma salmamalı. brooks buradaydı ama mezardaydı.

Sbz1dftd
Şube Müdürü
27 Nisan 2025 20:40

esaretin bedeli filminde hapishanede 50 küsür yıl kalan brooks karekteri beni çok etkiliyor... KURUMSALLAŞMIŞ BİRİ İDİ BROOKS tahliye oldu ve devlet onu markette bir işe soktu gelişen dünyaya adapte olmamadı tek arkadaşı vardı karga... kargayı serbest bıraktı parktı izinli günlerinde parka gidip acaba jeks gelir mi diye bekledi alışamadı dış dünyaya brooks ... intihar etmeden önce bir not bıraktı brooks burdaydı diye... hapishane de brooks beynini hiç kullanmıyordu sadece emirleri uyguluyordu sorgulamıyordu özgür olduktan sonra kimsesiz kaldı adete sudan çıkmış balık gibiydi... yapamadı

Demir355
Şube Müdürü
27 Nisan 2025 21:13

Şuan Emekliliği hakettiğimizi düşünelim 28-32 arası bir maaş alacağız ve gene 22-30 arası bir maaşa iş bulacağız. çünkü geçinemezsin. bence emeklimolmayıp çalışmak en mantıklısı fakat isteyenede çok birikimi olup geçinebilecek olanada bir kolaylık gösterip emekli etmeliler. kısaca emekli olup güvenlik vs işi yapacaksanız ne anladım bu işten. gidin geliştirin kendinizi teknoloji olabilir.
27 Nisan 2025 21:52

siyasi tehdit yüzünden devlet mecburen eyt'nin çıkarılması işleri zora soktu. eyt iptali ciddi bir şekilde düşünülmeli

memur3428
Daire Başkanı
27 Nisan 2025 21:56

Dostum bu saatten sonra tek çare hakkımızı almak hakkımiz neyse onu istiyoruz biz köle değiliz biz bu vatana hayatımizı adamış vatan evlatlarıyız hakkımızı verecekler başka yolu yok ...

Demir355, 4 hafta önce
Şuan Emekliliği hakettiğimizi düşünelim 28-32 arası bir maaş alacağız ve gene 22-30 arası bir maaşa iş bulacağız. çünkü geçinemezsin. bence emeklimolmayıp çalışmak en mantıklısı fakat isteyenede çok birikimi olup geçinebilecek olanada bir kolaylık gösterip emekli etmeliler. kısaca emekli olup güvenlik vs işi yapacaksanız ne anladım bu işten. gidin geliştirin kendinizi teknoloji olabilir.

emir_68
Aday Memur
27 Nisan 2025 22:40

benimde meslekte 15nci yılımemeklilik 2040 küsür görünüyo 7-8 yıl pöh sonrası kadro, zorunlu hizmet sürem dolsun en azından 1 yıl ücretsiz izin sonrasındada inş bırakcam zaten 2008 sonrası meslege girenlere dogru dürüst emekli maaşı vermicekler tazminatıda kaldırırlar memlekett3 asgari ücret daha cazip gelmeye başladı

Dnipro06
Aday Memur
28 Nisan 2025 00:32

2042 de benden ama zorunda dolunca finish derim yeter stres stres stres ben başka bir şey görmedim

Akın13030
Aday Memur
28 Nisan 2025 01:30

dostum sende erken mesleğe girip yıllarca para kazandın olaya sadece emekli olma olarak neden bakıyorsun o süreçte belki de evini arabanı aldın
komcu, 5 yıl önce

20 yaşımda mesleğe girdim 9 yıllık memurum. Yaşı benden büyük olup yeni memur olan benden önce emekli oluyor. Böyle adalet olmaz.

Sbz1dftd
Şube Müdürü
28 Nisan 2025 02:22

zorunlu süre 20 yılı doldurunca KURUMSALLAŞIYORSUNUZ emekli olamıyorsunuz... kiminiz 3 yılda adapta kiminiz 10 yılda kiminiz 15 yılda 20 yılda adapta olan yok 20. yıl ve sonrasında KURUSUMSALLAŞIYORSUNUZ brooks karakteri gerçek hayatta karşılığı oluyorsunuz... emekli olsan ne olacak dışarıya adaptasyon sağlayamıyorsun sudan çıkmış balık misali çırpındıkça çırpınıyorsun... strese uykusuzluğa alışıyorsun.... gece uykusunu almayan stresli bir hayatın uzun yaşaması mümkün değil... ve vücutta biriken bu sıkıntılar stresler uykuzluk emekli olunca patlak veriyo daha da yaşadığından bişey anlamıyorsun

takla-atma
Daire Başkanı
28 Nisan 2025 02:25

brooks karakteri benzetmesi beni gece gece gülme krizine soktu, hay çok yaşa emi
Sbz1dftd, 4 hafta önce
zorunlu süre 20 yılı doldurunca KURUMSALLAŞIYORSUNUZ emekli olamıyorsunuz... kiminiz 3 yılda adapta kiminiz 10 yılda kiminiz 15 yılda 20 yılda adapta olan yok 20. yıl ve sonrasında KURUSUMSALLAŞIYORSUNUZ brooks karakteri gerçek hayatta karşılığı oluyorsunuz... emekli olsan ne olacak dışarıya adaptasyon sağlayamıyorsun sudan çıkmış balık misali çırpındıkça çırpınıyorsun... strese uykusuzluğa alışıyorsun.... gece uykusunu almayan stresli bir hayatın uzun yaşaması mümkün değil... ve vücutta biriken bu sıkıntılar stresler uykuzluk emekli olunca patlak veriyo daha da yaşadığından bişey anlamıyorsun
Toplam 176 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi