Editörler : "eskiyara"Pangaea
05 Ağustos 2020 17:39

okul müdürleri neden derse girmiyor

okul müdürleri yönetmeliğe göre en az 2 yada 4 saat derse girmesi gerekiyor diye biliyorum. ama mesela derse girmeyen bazı müdürler var. bazılarıda branşları dışında resim beden müzik gibi dersler alıp öğrencileri serbest bırakıp derse girmiyorlar.

müdürler yönetmeliği bi şekilde uygulamıyor..yönetmeliğe göre müdürleri derse nasıl sokabiliriz nereye başvurabiliriz.


tamtam23
Memur
05 Ağustos 2020 17:40

2. Dönem Toplu Sözleşme metninin İkinci Bölümünde yer alan "Eğitim, Öğretim Ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme" başlıklı kısmındaki "Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür ve müdür başyardımcılarının aylık karşılığı ders görevi" başlıklı 11. maddesi; "(1)5/3/1964 tarihli ve 439 sayılı Kanunun 6 ncı maddesinin ikinci fıkrası ile 2006/11350 sayılı Kararın 5 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan "6 saat" ibaresi; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında müdür ve müdür başyardımcısı olarak görev yapanlar için "2 saatten az olmamak üzere 6 saate kadar" şeklinde uygulanır." hükümlerine göre Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan ve önceden 6 saat derse giren müdür ve müdür başyardımcıları 1 Ocak 2014 ten itibaren 2 saatten az olmamak üzere 6 saate kadar derse girecekler.


tamtam23
Memur
05 Ağustos 2020 17:45

yönetmeliğe göre müdürlerin derse girmesi gerekir. girenlere saygılar..ama girmeden ücretini alanlar helal haram konusunu bir daha düşünmeliler.


ömer42
Daire Başkanı
06 Ağustos 2020 00:07

Müdürünüze sorun hocam nereye başvurabileceğinizi. O size yol gösterir muhakkak.


muallim_34
Genel Müdür
06 Ağustos 2020 00:29

Sinif ogretmeni branşında olan idarecilerin girmemesi yönünde bakanlık görüşü var.

Ilkokulda sinif branşında olan idareciler girmezken brans ogretmeni olan idarecilerin girmesi haksızlık.

Bu haksızlık giderilmelidir.


4DMC5
Kapalı
06 Ağustos 2020 09:19

Bence okul müdürleri ve idareciler hiç derse girmemeli. Tamamen idari işlerle uğraşmalı.

06 Ağustos 2020 11:13

Kesinlike doğru. Katılıyorum haklısınız.


sayan2
Aday Memur
06 Ağustos 2020 11:29

Müdürü geçtim 12 saat ek ders alan müdür yardımcısı bile derse girmiyor. Hiç bir işi olmamasına rağmen sınıfa ısrarla gitmeyip olmadı bahçeye salıyorlar. Bazı demeyelim bunu çoğu yapıyor. O ek derslerden aldıkları "derse girmeyip de aldıkları" paralar haram olsun

msim
Şef
06 Ağustos 2020 12:40

İdareciliğin hiç mi iyi bir yanı yok diye bir öğretmen arkadaş forumda sürekli soruyordu. En etkili cevap, kendinize ait bir odanız olur ve eşiniz dostunuz sizi burada ziyaret eder şeklinde idi. :)) O garibim öğretmende soruyordu çaresiz: ee bu kadar sıkıntılı bir iş ise niye insanlar idareci olmak için sınavlara giriyor, yarışıyor, mülakatlar ile bedava idarecilik için sendika değiştiriyor ben anlamadım diyor. :)) Bak burada idarecisine gıcık bir arkadaş müdür niye dersine girmiyor, biz beş dakika geç kalsak büyük sorun olur diyor. umarım kendisi işini pek verimli yapıyordur. yapıyorsa hakkıdır eleştirebilir. Bir diğer öğretmen arkadaş idareci okula bile uğramaz, bir diğeri idareci kendi branşı dışında dersler alır, bir diğeri idareci 12 saat ders alır birine bile girmez bahçeye salar, biz salınca kıyamet kopar, bir diğeri idareciler kurs almak için bizimle yarışır, kursları neredeyse ders saati zamanında yapar ve onada girmez, bir diğer öğretmen arkadaş idareci okula bir çivi bile çakmaz ve saire ve saire diyor. Yapmayın arkadaşlar böyle. Sözüm meclisten dışarı siz en hafif olanlarını söylemişiniz. Öğretmen emekliliği hakettiğinde hemen kaçarken, idarecinin eğitime olan sevdası uğruna 65 yaşına kadar çalışabilmek için verdiği mücadeleyi sizde birgün anlarsınız umarım. saglıcakla.


Muhalifff
Aday Memur
06 Ağustos 2020 12:43

Şaka mısınız siz? Müdür neden derse giriyor diyeceğinize neden girmiyor diyorsunuz? Okul müdürünü 2 saat derse sokmanin mantığı nedir? Müdür yardımcıları da 6 saat derse sokuluyor, kaç dersin boş geçip öğrencilerin mağdur olduğunu en iyi siz biliyorsunuz.


usakli64tr
Kapalı
06 Ağustos 2020 13:52

giriyorsa da ona dair ek ders alıyor. bedava girmiyor ya
muallim_34, 4 yıl önce

Sinif ogretmeni branşında olan idarecilerin girmemesi yönünde bakanlık görüşü var.

Ilkokulda sinif branşında olan idareciler girmezken brans ogretmeni olan idarecilerin girmesi haksızlık.

Bu haksızlık giderilmelidir.


tamtam23
Memur
08 Ağustos 2020 02:00

aslolan öğretmenlik olmalıdır. müdür derse girmez ise öğretmenin halinden anlamaz sınıf atmosferinden kopar ve okulu babasının çiftliği gibi kullanmaya başlar..

eğitimin kalitesi ve okullların selameti için müdürlerin derse girmesi gerekmektedirki öğretmenlikten kopmasınlar..


muallim_34
Genel Müdür
08 Ağustos 2020 07:56

Usakli64 e cevaben..

Önce bir araştır..

Altı saate kadar girilen dersten ekders alınmaz..


msim
Şef
08 Ağustos 2020 11:48

6 saate kadar ek ders alınmaz demişiniz sayın hocam. teknik anlamda doğru söylemişiniz. Bu durumda girmese de haramlık bir durum yok yani. Harama alışkanlık için kılıf bulmanız doğrumu. 30 saat derse giren bir öğretmen arkadaşın maaş karşılığı girdiği 15 saat dersi idare etmesi, bu derslerde çocuğu serbest bırakması doğru olur mu sizce. Devlet bize maaşı yan gelir, ek dersi çalışma karşılığı olarak vermiyor kusura bakmayın. Öğretmenin işi derse girmek mecburen girecek diyebilirsiniz. İdarecinin işini de maaşı veren devlet belirlemiş, yardımcı 6 saat, müdürlüğe görevlendirilen öğretmende 2 saat verimli dersini yapacak. Üstelik en zor sınıflara girip ahkam kestiği meslektaşlarına bu işin nasıl yapıldığını gösterecek değilmi. Ha, olurda işi yoğun olur giremez amenna. Bu durumda o çocukların ders faaliyetinin nasıl düzenleneceğini acil planlaması lazım. Biraz hayali bir idareci profili çizdim değilmi :) o bulunmaz idarecilerimizin gözünü seveyim, derse falan girmelerine gerek yok. yardımcı günde bir defa oda dışına çıkıp arzı endam eylesin, müdür geçinen arkadaşta ara sıra okulda görünsün yeter. Yoksa işin çivisini çıkarmışlar. Tam yan gel yat ortamı olmuş.

muallim_34, 4 yıl önce

Usakli64 e cevaben..

Önce bir araştır..

Altı saate kadar girilen dersten ekders alınmaz..


muallim_34
Genel Müdür
08 Ağustos 2020 12:09

Misim e cevap..

Haramlık helalinden bahsetmedim.

Girmiyorsa tabiki haram..alması daha uygun.suanda

Benim karşı oldugum bakanlığın ilkokul idarecileri derse girmesin derken branscilarin derse girmesini istemesi haksızlık.

Olması gereken hicbir idarecinin derse girmemelidir .


Cancansel
Aday Memur
08 Ağustos 2020 15:58

ardahanda bir müdürümüz vardı. Adam 4 saat derse asla girmezdi. 8 saat dyk açardı ona girmzdi. velhasıl bu adamı mem'e şikayet ettik. milli eğitim müdürü geldi ve bize verdiği cevap inanılmazdı. Adwm bize "sizene siz kimsiniz " " Adqy öğretmenlerin adaylıklarını yakarım." vs. tehditler savurdu. sonrasında da o müdür keyfine baktı.

Birderdimvr
Aday Memur
08 Ağustos 2020 20:11

Hocam nobetci oldugunuz gun tutanak tutun su saatte su derse girmedi diye.ders defterini de doldurun.tutanagi diger nobetci ogretmenlerle birlikte imzalayin.muduru atlayarak olce mem e durumu bildiren dilekce yazin.muhakik gonderilir,derse girmedigi tespit edilirse agir ceza da alir.cunku idarecide olsa derse girmek asli gorevdir.o sirada okula ilce muduru de gelse derse girmelidir.

Kisisel fikrimse derse girmemeliler.yonetici derste okulu nasil yonetecek? Idarecilerin derse girmesi durumu kaldirilsin kesinlikle.

08 Ağustos 2020 20:55

Kendine 10 saat destekleme ve yetiştirme kursu yazıp girmeyen idareciler de var. Bir toplantıda gündeme gelmişti ve kendileri girmiyorum gidin istediğiniz yere şikayet edin demişti.


jeklarit
Daire Başkanı
08 Ağustos 2020 21:02

bazıları da son sınfıtan ders alıyor ki üniversite sınavı var nasılsa ders işlemem diye öyle ince hesaplara giren müdürler var ne yazık ki


dehneliler
Genel Müdür
08 Ağustos 2020 21:09

Bu nokta örnemli fakat bu durumunda çaresi yok.

hataylitürkceci, 4 yıl önce

Kendine 10 saat destekleme ve yetiştirme kursu yazıp girmeyen idareciler de var. Bir toplantıda gündeme gelmişti ve kendileri girmiyorum gidin istediğiniz yere şikayet edin demişti.


msim
Şef
08 Ağustos 2020 21:51

Demek gidin istediğiniz yere şikayet edin diyor çakal herif. aklı sıra rüzgar yapmış. Bakmayın ahkam kestiğine llçe memuru karşısında bile el pençe divan dururlar. Keşke toplantı tutanağına geçirip bakanlığa ve il meme şikayet etseydiniz. Müfettiş geldiğinde kaç kuruşluk adammış hepinize yalvarmasından anlardınız. Devlet memurluğunu bilmiş olsa zaten böyle konuşmazdı. Öğretmenliği beceremeyen böyle yüzlerce tip mülakat ile idareci oldu. Memuriyette zurnanın son deliği olduğunu devletin müfettişleri geldiğinde anlıyorlar ne yazıkki.

hataylitürkceci, 4 yıl önce

Kendine 10 saat destekleme ve yetiştirme kursu yazıp girmeyen idareciler de var. Bir toplantıda gündeme gelmişti ve kendileri girmiyorum gidin istediğiniz yere şikayet edin demişti.

Toplam 43 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi