Editörler : Pangaea
11 Ağustos 2020 17:53

Tercih yaparken hangi kriterlere dikkat etmeliyiz?

Ek atama tercihlerini bekleyen bir sözleşmeli öğretmen adayıyım. Doğduğumdan bu yana İstanbul?da yaşıyorum. Başlangıçta İstanbul dışı bir yeri yazmayı kesinlikle düşünmüyordum ki son zamanlarda tercih listeme İstanbul dışı okulları da eklemeyi düşünmeye başladım. Zihnimde tercihler ile ilgili olası felaket senaryoları yazıp kendimi korkutmaktan yoruldum. O yüzden soruyorum:

Deneyimli arkadaşlar tercih yaparken ne gibi kriterleri göze almayı önerirler? Şehir değiştirecek olanlara tavsiyeleriniz nedir? Ve İstanbul?da ne ot var da kopamıyor insan:/ ?


Joe Dalton
Daire Başkanı
11 Ağustos 2020 17:58

İstanbul'u yaşamışsan Türkiye'nin her ilini rahatlıkla yaşayabilirsin. Bence küçük illere git. Kafa dinlersin, harcaman az olur. Sağlam dostluklar kurarsın. Meslektaşlarınla samimi ilişkiler kur ileride ne kadar değerli olduğunu göreceksin. Yapmacık ilişki iki günde biter.


Joe Dalton
Daire Başkanı
11 Ağustos 2020 17:59

İstanbul'a atansan kimi okul var 60-70 öğrenci. Sorunlu insanlar, veliler, mahallelerle muhattap olacaksın. Kars'a gitsen inan işin daha rahat olur. Sınıfta en fazla 20 öğrenci bulursun.


byfrank
Aday Memur
12 Ağustos 2020 09:03

istanbulun birçok şehirden raha riskli ve cep yakan bir şehir olduğu aşikardır. ha yok ben evden işe işten eve uzun süre yaşayamam sosyal aktivite sanat kültürsüz ölürümcülerdenseniz ozaman işler değişir. anadolunun doğusu batıdan rahattır tek sıkıntısı sosyal imkanlar ve ulaşımdır. ancak siz istanbul ikamet olduğunuz için size heryer trabzon yani her ilden uçak var. izmirli birinin ığdıra ardahana yada şırnak'a atandığında ya git gel 2bin yakacak yada uçağa koyacak. onun dışında toplum kurallarına dikkat eden herkes her ilde çalışabilir ve keyif alır. tecavüzcü gaspçı çete pislik insanlar her ilde var önemli olan onlardan uzak durabilmek toplumla hareket edebilmek.


fatih ç.
Genel Müdür
12 Ağustos 2020 20:33

Ulaşımına bakın. İst. Direkt uçuş var mı. Size 20 sat otobüs falan farketmezse buna gerek yok.

İlçe köy yazacaksanız,iki şehir arasında yol üstünde mi yoksa kuytu köşe mi. Yol üstü olursa rahat olur. Merkezden bir şey lazım okursa ya da gezmek isterseniz yol saatler sürmesin, ihtiyaçlar zorluk çıkarmasın.

Gideceğiniz yerde kaç okul var, arkadaş ortamı açısından önemli. Seminerler alacaksınız, tanışırsınız. Ben yalnız takılırım derseniz bu da önemli değil. Ama köyse eğer ne kadar okul, o kadar imkan. Memur çoksa diğer köylere göre daha gelişmiş olur.

Büyük bir ilçeye, merkeze gidecekseniz de okul sapa yerde mi yoksa otobüs güzergahı mı buna bakın. Her gün gidip gelmek çok sıkıntı. Ben 2 otobüs değiştirip 15 dakika bayır çıkıyordum, 1 saate yakın yol sürüyordu. Dönüşü de var... çok saçma yerlere okul yapabiliyorlar.

İdareyle görüşün mümkünse. Öğretmenler genelde nerede kalıyor, nasıl okula gidiyor, sınıf mevcudu kaç...

Önerim önce okul listesi yapın. Sonra idare ile görüşüp öne alın, geriye atın okulları.


okocuögretmen
Aday Memur
16 Ağustos 2020 14:56

İstanbul'da öğretmenlik pişmanlıktır. Paran yetmez ay sonuna. Ama başka şehirde öğretmenlik yapan arkadaşın altına arabasını alır, her şeyin en az risklisini yaşayarak hayatına devam eder...


teacherjum
Kapalı
17 Ağustos 2020 02:00

https://youtu.be/gGLCDDYzKpI

Pegem akademi tercih hakkinda hatika bir video hazirlamis. Ben de inşallah ilk kez tercih yapacağım. Allah gönlümüze göre hayırlısını versin hocam.


taklasiguzel
Kapalı
17 Ağustos 2020 08:58

Doğuda görev yapanlarda parasını ay sonuna yetiştiremiyor. Doğuda kiraların ne kadar yüksek olduğundan haberin yok, yaşamın nasıl pahalı olduğunu görsen İstanbul'da yaşadığına şükredersin. Bence sen araba hayalleri kurma, sonuçta İstanbul'da yaşıyorsun boşver arabayı. Şu arabaya binmeyiverin arkadaş. Herkesin altında arabası olacak diye bir kaide yok. Benimde arabam yok ama illada olsun diye üzmüyorum kendimi. Araba statü değildir, bilgi her zaman statüdür.

okocuögretmen, 4 yıl önce

İstanbul'da öğretmenlik pişmanlıktır. Paran yetmez ay sonuna. Ama başka şehirde öğretmenlik yapan arkadaşın altına arabasını alır, her şeyin en az risklisini yaşayarak hayatına devam eder...


Gastronot-
Aday Memur
17 Ağustos 2020 12:45

Hocam tüm yorumlardan anlaşılacağı gibi insanoğlu elinde olmayanı daha iyisi sanıyor. İstanbul'da görev yapanlar doğunun iyi olabileceğini, doğuda görev yapanlar İstanbul'a şükretmek gerektiğini söylüyorlar. Siz de bu durumu düşecek ve gitmediğiniz yere keşke gitseydim daha mı iyi olurdu diyeceksiniz. Birçok kişi bu durumu yaşıyor. Kira konusuna gelirsek şuan bir çok yerde kiralar yüksek. Genellikle enflasyon oranında kiralar arttığı için ve memur maaşları enflasyonun çok altında arttırıldığı için maaşlarımız her geçen gün eriyor. Küçük ilçelerde kiralık ev az olduğu için fiyatlar bazen İstanbul'daki kiralar ile yarışıyor.

Tüm bunlardan ziyade iyi bir çalışma ortamı en önemlisidir. Ancak bunu gitmeden öğrenmek oldukça zor. Gittiğiniz yerde kafanızın uyuştuğu insanlar varsa köye bile atansanız hem çalışırken hem iş sonrası sosyal hayat anlamında mutlu olursunuz. Kafanızın uyuşmadığı insanlar olduğunda bütün imkanların olduğu bir yere bile atansanız diğeri kadar mutlu olamazsınız.

Tercih ederken dikkat edilecek kriter anlamında 41. tercihe düşmemek için birden fazla kadro açılan okulları tercih etmek faydalı olacaktır. Geri kalanı kader..


okocuögretmen
Aday Memur
17 Ağustos 2020 19:20

Hatay'da arkadaşım 400 lira kira ödüyor iki katlı ve bahçeli merkezi bir yerdeki apartmanda.. Araba statü belirtmiyor zaten. İstanbul'da ev kirası 1500'den aşağı yok ve en kötü evler yani bunlar.. İstanbul'da yaşıyorum ve Hatay'da arkadaşım var. Siirt'teki bir arkadaşımda sırf İstanbul pahalı diye gelmek istemedi tayin döneminde. Örneklerim varda konuşuyorum atıp tutmuyorum burda.

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi