Editörler : supporters.

fokyay
Şef
14 Eylül 2020 15:54

Tamam sen ananı avradını bacını kızını teyzeni yengeni al biran önce kaç. Aman ananı iyi koru yoksa birsürü agop david yorgi isimlerinde kardeşlerin olur.


Kemall4567
Şef
14 Eylül 2020 20:30

Aynen amerika nükleer bomba atacak, fransa savaş gemileri gönderip güneyi bombalayacak, rusya karadenizi alacak, ermenistan kars ardahanı alacak, bizde yozgatta sıkışıp kalacağız, dolar 200 tl olacak, euro 500 tl olacak

ekonomik.iflas, 4 yıl önce

Ülke hızlı Suriye gibi bir ülke olma yolunda ilerliyor.Batı dünyasından soyutlanıp çökmekte olan bir ekonomiyle iç savaşa doğru giden bir ülke profili çiziyoruz.

Yapılacak en mantıklı iş ev,araba,arsa ne varsa satıp altın,dolar, gümüş vs. yatırmak.İşler kızışınca da Karadağ, Bulgaristan, Romanya vs. bir Balkan ülkesinden ev alıp ailecek oraya yerleşmek.Çok zor senelere hazırlıklı olalım burada,Allah sabır versin!


ekonomi.coh.eyyi
Yasaklı
14 Eylül 2020 20:32

Senin ananı bacını sülaleni de iyi korurum onları da götüreyim yurtdışına.Onlara iyi sahip çıkarım orada sen hiç merak etme.Sadece sırtlarından biraz para kazanırım anlarsın yani;)

Burada kalırlarsa da senin gibilere yem olacaklar,en azından yabancılar daha iyi davranırlar onlara, anlarsın yani;)

fokyay, 4 yıl önce

Tamam sen ananı avradını bacını kızını teyzeni yengeni al biran önce kaç. Aman ananı iyi koru yoksa birsürü agop david yorgi isimlerinde kardeşlerin olur.


ekonomi.coh.eyyi
Yasaklı
14 Eylül 2020 21:34

Hayal gücün çok kuvvetli,senden iyi fantastik roman yazarı olur.Yalnız bir önceki sayfadaki upuzun yazımı da okursan ben tahminlerimi belli bir mantığa ve bilgiye dayandırıyorum,senin gibi bir taraflarımdan atmıyorum!

Kemall4567, 4 yıl önce

Aynen amerika nükleer bomba atacak, fransa savaş gemileri gönderip güneyi bombalayacak, rusya karadenizi alacak, ermenistan kars ardahanı alacak, bizde yozgatta sıkışıp kalacağız, dolar 200 tl olacak, euro 500 tl olacak


flotasyon1
Daire Başkanı
14 Eylül 2020 23:12

boş konuşma bildiklerini kendine sakla bu devlet senin gibi basit düşünmüyor. aslında senin amacın farklı. senin gibilet burda klawyeden milletin kafasını çelmeye çalışıyor. nickinden amacın belli.
ekonomik.iflas, 4 yıl önce

Elif5561,Fokyay ve Bahtsız Bedevi84 nickli kişiler hepinize toplu olarak cevap veriyorum :

Ülkedeki içi boş milliyetçilik ve hamasetten o kadar etkilenmişsiniz ki vatan millet Sakarya edebiyatı yapmışsınız.Ben yazımda daha çok iç savaştan bahsediyorum, Kurtuluş Savaşı gibi topyekûn bir savaştan değil dikkat ederseniz.Gerçi Doğu Akdeniz'de veya Suriye'nin kuzeyinde büyük devletlerin ülkemize müdahalesi ile sonuçlanacak sıcak bir çatışma da bekliyorum ama o ayrı.

Ben daha çok ülkemizde uzun seneler süreceği belli olan ekonomik çöküş süreciyle birlikte dış güçlerin de kışkırtmasıyla zengin-fakir, Türk-Kürt,Alevi-Sünni, İslamcı-Laik iç savaşı bekliyorum.Siz tabi isterseniz bu dediğime de olmaz öyle şey,bu ülke insanı birbiriyle çatışmaz tarzı bilimsel olmayan saçma bir argüman üretebilirsiniz ama gerçekler farklı oluyor genelde.Dünyaya ve geleceğe gerçekçi gözlerle bakıp her zaman en kötü olasılıkları da düşünmek "gerçek bir vatanseverin" en önemli özelliğidir.Şimdi diyeceksiniz ki gerçek bir vatansever ülkesinden gitmeyi niye düşünsün.İşte sizin gibilerin içi boş milliyetçiliğinden de belli olan cehaletinin kolay kolay düzelmeyeceğini de bildiğim için gitmek istiyorum.

Örneğin ABD hem Suriye'nin kuzeyinde hem Irak'ta Kürtleri petrolle zenginleştiriyor şimdiden.Peki bundan 3-5 sene sonra bizim ekonomimiz tam anlamıyla iflas etmişken ve Kürt nüfusumuzun çoğu işsiz ve yoksul kalmışken bu zenginleşen Suriye ve Irak Kürtleri bizim Kürt nüfus için de çok cazip gelecek bunu hiç hesaba kattınız mı? O bilgi birikimi ve stratejik öngörüye sahip olmadığınız için sadece içi boş milliyetçilik yapabilirsiniz tabi.Ancak ABD gibi büyük devletler dünyada ve beli bölgelerinde kurmak istedikleri düzenle ilgili en az 15-20 sene öncesinden planlar yapıyorlar ve bence de ilerisini düşünerek şimdiden bu ülkelerdeki Kürt bölgelerini zenginleştiriyorlar.

Yukarıdaki yazımda ülke hızla Suriye gibi olma yolunda ilerliyor derken sizlerin senelerce Akp-Mhp'ye verdiğiniz oylarla böyle bir ülke olma yolunda ilerliyor demek istedim, yanlış anlaşılmasın.4 milyon Suriyeli'yi ve 1 milyona yakın Afgan, Pakistan, İran vs. vatandaşını sizlerin oy verdiği iktidar partileri ülkemize bela etti ve ilerde bu gruplar ülkemize ne büyük zararlar verecekler hep beraber göreceğiz.

Dediğim gibi gerçek bir vatansever olsanız öncelikle birveya birden fazla oy verdiğiniz Akp-Mhp'nin hangi amaçlara hizmet eden partiler olduğunu araştırırdınız.Böyle bir araştırma sonucunda da milliyetçi sanılan Mhp'nin aslında Abd'nin projelerine hizmet eden bir parti olduğunu görürdünüz.Örneğin 12 Eylül 1980 ABD güdümlü darbe öncesinde ülkeyi karıştırmak ve ülkede kaos çıkarmak için ülkücülerin nasıl kullanıldığını görürdünüz.O zamanlar sokaklarda solcu avına çıkan ülkücülerin üzerinden çıkan silahların çoğunun ABD,Rus, İngiliz yapımı silahlar olduğunu görürdünüz.Yani ABD ve dünyaya yöne veren güçler o zamanlar başka ülkelerle birlikte bizim ülkemizin de liberal,dış pazarlara açık, dışardan borçlanmaya devam eden bir ülke olmasını istiyorlardı ve onun için bir darbeye ve yeni bir düzene ihtiyaçları vardı.Zaten darbeden sonra da kendi adamları liberal Turgut Özal'ı iktidara getirdiler.

Yine "gerçek bir vatansever" olup ülkenizin yakın tarihini çok iyi bilseydiniz şimdi sözde milliyetçi Mhp'nin başındaki Devlet Bahçeli'nin 12 Eylül 1980 darbesinden sonra hapisle cezalandırılmayan sayılı ülkücülerden biri olduğunu görürdünüz.Şimdi diyeceksiniz ki madem Abd ülküceri kullandı niye darbeden sonra hapisle cezalandırıldılar diyeceksiniz.Ben de buna ABD işte böyle kullanıp atıyor ve gizli saklı yapıyor işlerini diyeceğim.Yani demem o ki Devlet Bahçeli da ABD'nin gladyo elemanı ve o yüzden ilerde de kullanılmak istendiği için 12 Eylül hapishanelerinde süründürülmedi.Bahçeli daha sonra 2002'de yine bir ABD projesi olan AKP'nin iktidara geleceği seçim fikrini hiçbir sebep yokken ortaya atan kişidir.Yine 2015'te Chp-Mhp koalisyonu kurulabilecekken saçma bir bahaneyle bunu reddeden ve senelerce sahte bir şekilde Akp karşıtı gibi görünen kişidir.Ülkemize büyük zararları dokunan ve daha da dokunacak gözüken Başkanlık sistemi önerisini de ortaya atan Devlet Bahçeli'dir, dikkatinizi çekerim.

Yine dediğim gibi gerçek bir vatansever olsanız AKP'nin ve Erdogan'ın da birer ABD, İngiliz, İsrail projesi olduğunu araştırıp görürdünüz."Ilımlı İslam" projesinin parçası olarak Refah Partisi'nden koparılarak oluşturulan Akp parti'nin başlangıcından şimdiye kadar yeni dünya düzenine ve borçlanma,ucuz pazar olma ekonomisine hizmet ettiğini Erdogan 2002'de daha sıradan bir milletvekili iken Beyaz Saray'da ağırlanmış tek siyasetçidir ve 2005 yılında kendisine Yahudi Üstün Cesaret Ödülü verilmiş kişidir.Yine Erdogan'a defalarca "Ben ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi'nin eşbaşkanıyım" cümlesi söylettirilmiş,yani bizimle çok sağlam dalga geçilmiştir.Bence Erdogan'ın Bop eşbaşkanlığı hâlâ daha devam ediyor!

Gördüğünüz gibi ben Bahçeli ve Erdogan gibi Abd, İngiliz,İsrail projesine hizmet eden kişiler varken öyle büyük bir savaşa gerek duyulacağını zannetmiyorum.Siz Erdogan'ın ve Bahceli'nin bol bol yalandan milliyetçilik nutukları atmalarına kanmaya devam edebilirsiniz ama ben yemiyorum bunları.Abd için uygun zaman gelince de(yani ülke ekonomisinin çökmesini ve biraz iç savaş yaşamamızı bekliyorlar) kendi adamları Erdogan ve Bahçeli'yi kullanarak Ortadoğu'da diğer ülkelerde yapacakları gibi ülkemizde de çokk parçalıı, federatif veya eyaletlere bölünmüş bir düzen kuracaklarını düşünüyorum.Tabi bu parçalara ayrılmış ülke adeta bir sömürge ülkesi olacak çünkü büyük veya küçük şirketlerin çoğu yabancıların elinde olacak ve sizler de bu şirketlerin günde 1 dolara karınn tokluğuna çalışan köleleri olacaksınız.Bence haklarında yeterince bilgi sahibi olmayıp aileleriniz ile birlikte Akp-Erdoğan,Mhp-Bahçeli'ye oy veren hatta bazen kraldan çok kralcı kesilen cehaletinizle bu köleliği sonuna kadar hak ediyorsunuz.Size Suriye'liler gibi hakkını vererek bakıp bakamayacağınızı ve ilerisinii düşünmedendoğurduğunuz çocuklarınızla birlikte iyi sömürülmeler diliyorum! Ancak ben ve benim gibiler bu sömürülme oyununda olmayacağız ve bu oyuna gelmeyeceğiz!


ekonomi.coh.eyyi
Yasaklı
15 Eylül 2020 01:12

Bildiklerimi ısrarla buraya yazmaya devam edeceğim hiç merak etme sen!

Bu devlet senin gibi düşünmüyor demişsin.Yahu devlet mi kaldı artık ortada saf ve cahil insan! Halkına İban numarası verip para dilenen veya Katar gibi bir ülkeden para dilenen bir iktidar varken devlet mi kalır? Herkes sadece kendi parçasını kurtarma derdinde artık ülkede,bunu o kafanıza yazın!

Milletin kafasını çelmeye çalışıyorsun demişsin.Yahu yandaş medya sabah akşam Akp propagandası yapıp milletin kafasını çeliyor,buna bir şey diyebiliyor musun?

flotasyon1, 4 yıl önce
boş konuşma bildiklerini kendine sakla bu devlet senin gibi basit düşünmüyor. aslında senin amacın farklı. senin gibilet burda klawyeden milletin kafasını çelmeye çalışıyor. nickinden amacın belli.

By.Salazar
Şef
15 Eylül 2020 10:55

Abi şuraya girdim bi iki yorum yazayım diye adamlar birbirine girmiş. La adam ev mi araba mı ? demiş. Nasıl yine birbirinize girmişsiniz helal olsun. (:

Oznydn
Aday Memur
15 Eylül 2020 15:36

Hocam ÖTV sinirindaki araçlardan birini al. Gelecek ay doları yansıyınca diğer ÖTV dilime geçecekler fiyatı 60k artacak. Bknz Megane 1.5 DCI joy manuel 211 otomatiği 270 civarı.

xorcax
Aday Memur
16 Eylül 2020 00:40

ev


elif5561
Aday Memur
16 Eylül 2020 19:25

burda anlaşılan o ki bazı partileri ülkeyi bolecek iç savaş çıkaracak diye suçlayanlar ne kadar komiktir ki savas olursa ilk önce ülkesini terk edeceğini söyluyor.be mubarek biz yanlıs yoldayız onu anladikda madem sen niye terk ediyon ülkeni klavye başinda bol işkemeden sallamayı becerirsin ancak.bir de milletin ailesini de korurum demiş bu arkadaşa tenezzul edip cevap yazmayin artık.akp mhp nin ülkeyi böle eğini hdpkk ile saf tutanlarin ulkeyi birleştirecegini düşünebilecek kadar aklını kaybetmislere ne desek boş.Kendini cok guzel ifade etmişiniz ülkeden kaçacak korkak kişi.suriyeye kaç orda sana ayar verirler..

fokyay
Şef
16 Eylül 2020 21:44

Elif5561 böyle at gözlüklü cahillerle uğraşmamak lazım. Dünyanın en zor işi cahile laf anlatmaktır. Ya da herşeyin farkında ama provakatörlük yapıyor. Millete algı operasyonu yapıyor. Sanki karşısında 18 yaşında toy gençler var.


Zafer99
Aday Memur
17 Eylül 2020 00:34

Hiç bekle defol git bu topraklar yüzyıllardır şehit kanıyla sulandı biz aç da olsak bu topraklarda ölmeye razıyız. Memursan aldığın para da zehir zıkkım olsun
ekonomik.iflas, 4 yıl önce

Ülke hızlı Suriye gibi bir ülke olma yolunda ilerliyor.Batı dünyasından soyutlanıp çökmekte olan bir ekonomiyle iç savaşa doğru giden bir ülke profili çiziyoruz.

Yapılacak en mantıklı iş ev,araba,arsa ne varsa satıp altın,dolar, gümüş vs. yatırmak.İşler kızışınca da Karadağ, Bulgaristan, Romanya vs. bir Balkan ülkesinden ev alıp ailecek oraya yerleşmek.Çok zor senelere hazırlıklı olalım burada,Allah sabır versin!


Ekonomik.bitiş
Yasaklı
17 Eylül 2020 01:17

Bu başlıkta yazılan tüm yazıları okuyup öyle yorum yap bence.Ayrıca anadilin Türkçe'ye saygın yok,ne demek istediğin pek anlaşılmıyor!

1) Yazılanlarda dış savaştan çok iç savaştan bahsediliyor bir kere,onu unutma! E tabi 15 Temmuz'un kontrollü bir darbe ve iç savaş provası olduğunu bilecek bilgiye ve sorgulama bilincine sahip olmadığın için iç savaşa dair söylediklerimi de pek anlayacağını zannetmiyorum gerçi.Kardeşiz deyip tozpembe bir tablo çiziyorsun ama 15 Temmuz'da boy gösteren ve kafa kesen Osmanlı ocaklarına ve çeşitli tarikatlara mensup o Işid ruhlu kişilerin bu ülkedeki başı açık kadınlarla ilgili hiç de iyi fikirleri yok. Bak örnek verip yukarda kendini Akp'li gibi gösteren ajan Fatih Tezcan'ın "Karılarınızı bizlerden nasıl koruyacaksınız" temalı videosunu paylaştım, dikkatle izlemeni tavsiye ederim.Ama tabi sen ve senin gibiler hiçbir şey olmaz diye düşünmeye devam edebilirsiniz. 15 Temmuz'u televizyonlarda ağzınız açık izlediğiniz gibi ilerde olacakları da ağzınız açık izlersiniz artık.Yalnız ilerde olacaklar tüm ülkeyi çok kötü etkileyecek o ayrı.Zaten dediğim gibi sizler bu dünyadan habersiz ve geleceği öngöremeyen halinizle her türlü zorluğu hakediyorsunuz,bol çile çekmeler! Sizleri cehaletinizden kurtarmaya çalışmak da beyhude kaçıyor,bu saatten sonra Suriye'liler gibi yaşamaya layık bir görünüm sergiliyorsunuz!

2) Ayrıca yukarıdaki yazılarımda Hdp'nin ülkeyi birleştireceğine dair hiçbir şey yok, uydurmuşsun bunu! Bir de sırf adının üstünde Milliyetçi yazıyor diye Mhp'yi vatansever bir parti olarak görmen ise tam senin gibilere özgü bir cehalet kusura bakma! İşte Mhp gibi milliyetçi zannedilen bir partinin milliyetçi zannedilen Bahçeli gibi bir başkanını yönlendirerek senelerdir siyasetimize yön veriyor dış güçler! Bahçeli de resmen alay ediyor zaten ülkeyle!

3) Karılarınızı kızlarınızı bizlerden nasıl koruyacaksınız diyen ve yavaş yavaş üye sayısı arttırılıp uygun zaman uygun zaman için hazırda tutulan Işid zihniyetli çeşitli dinci örgüt mensupları, tarikatçılar, şeriat yanlıları ile mutlu bir Anadolu mozaiği diliyorum sana arkadaş! Suriye'de kadınlara neler yaptılar haberin vardır sanırım, kolay gelsin şimdiden!

elif5561, 4 yıl önce
burda anlaşılan o ki bazı partileri ülkeyi bolecek iç savaş çıkaracak diye suçlayanlar ne kadar komiktir ki savas olursa ilk önce ülkesini terk edeceğini söyluyor.be mubarek biz yanlıs yoldayız onu anladikda madem sen niye terk ediyon ülkeni klavye başinda bol işkemeden sallamayı becerirsin ancak.bir de milletin ailesini de korurum demiş bu arkadaşa tenezzul edip cevap yazmayin artık.akp mhp nin ülkeyi böle eğini hdpkk ile saf tutanlarin ulkeyi birleştirecegini düşünebilecek kadar aklını kaybetmislere ne desek boş.Kendini cok guzel ifade etmişiniz ülkeden kaçacak korkak kişi.suriyeye kaç orda sana ayar verirler..

Ekonomik.bitiş
Yasaklı
17 Eylül 2020 01:50

Ben de onu diyorum zaten,bu cehaletinie bu toprakları birbirinizin kanını akıtarak sulayacaksınız bu sefer! Senelerce Akp-Mhp'ye oy vererek şimdiki yüzbinlerce şeriat yanlısı tarikatçı, Işid üyesi, Osmanlı ocağı ve Sadat ümmet ordusu mensubunu kendiniz yarattınız! Şimdi onlar bela olacak hepinizin başına! 15 Temmuz'da neler yaptılar gördünüz,15 Temmuz onlar için bir provaydı!

Zafer99, 4 yıl önce
Hiç bekle defol git bu topraklar yüzyıllardır şehit kanıyla sulandı biz aç da olsak bu topraklarda ölmeye razıyız. Memursan aldığın para da zehir zıkkım olsun

Ekonomik.bitiş
Yasaklı
17 Eylül 2020 01:54

Şu 2 sayfadaki yazıları baştan sona okuyan herhangi biri kimin cahil kimin bilgili olduğunu çok rahat tespit edebilir için rahat olsun senin!

Hâlâ daha okuduklarını anlayamayıp beni provakatörlük ile suçlaman ise sayenizde bu Suriye gibi olacağı gözüken ülkede senin de layığını bulacağını gösteriyor!

fokyay, 4 yıl önce

Elif5561 böyle at gözlüklü cahillerle uğraşmamak lazım. Dünyanın en zor işi cahile laf anlatmaktır. Ya da herşeyin farkında ama provakatörlük yapıyor. Millete algı operasyonu yapıyor. Sanki karşısında 18 yaşında toy gençler var.


economi06
Şube Müdürü
17 Eylül 2020 16:10

faizler uçmuş
17 Eylül 2020 16:26

Evet Akp ve MHP gibi ülkenin itibarını her anlamda beş paralık eden partilere cahilliğinle de olsa oy verdiğin için dolaylı da olsa Cumhuriyet düşmanısın diyebiliriz.Bilmemek değil öğrenmemek ayıp,bu partiler birlik olup nasıl başkanlık yani bir nevi diktatörlük rejimine soktularsa güzelim ülkemizi zamanı gelince de eyalet sistemine sokacaklar!

Ülkemizin parasının itibarını yerle bir ettiler.Dolar 8 liraya gidiyor Euro 9 liraya geldi dayandı.Tabi sen de bankada dolar veya eurosu olan Akp, Mhp'lilerdensen seviniyorsundur o ayrı!

Hamaset nutukları ile kurtulmuyor bir ülke,bak bakalım etrafına ne kadar işsiz var, enflasyon ve hayat pahalılığı nasıl gitgide artıyor,insanlar çocuklarını besleyemiyor doğru düzgün! Gerçekler alemine dön!


fokyay
Şef
17 Eylül 2020 17:11

Olum ben seni anladım. Sen şizofrensin akıl sağlığın yerinde değil.


tds6161
Kapalı
17 Eylül 2020 23:15

bence siz ugandaya, mozambike filan gidin ,vize derdi de yok şıp diye gidersiniz. Üstelik paraları da değersiz baya, ailenizle yaşarsınız ceset olana kadar... Atatürk sizin gibi düşünseydi ardına bakmadan terkederdi vatani neden uğraştı vatani kurtarmak için?? Siz şimdi utanmadan bir de Atatürkçüyüm dersiniz, ama bence pkk lısınız, side olmasa da özünüzde ve davranışlarınızla bölücü pkk lilardan farkınız yok. Ha bir de lütfen defolup gidin şimdiden
ekonomik.iflas, 4 yıl önce

Evet Romanya, Bulgaristan gibi ülkeler senin Suriye gibi fakirleşip iç karışıklık yaşayacak ülkenden daha medeni ve refah içinde yaşayan ülkeler olacak.

Bu ülkede boşuna toplam 5 milyon Suriyeli,Iraklı,Afgan, Pakistanlı,İranlı oluşturulmadı.Ayrıca Işid'in uyuyan yüzlerce hücresi ve binlerce elemanı var.Yüzbinlerce tarikat mensubu,Sadat ve Osmanlı ocakları mensubu var.Bunların neredeyse hepsi şeriat ve şiddet yanlısı kişiler ve zamanı gelince kullanılacaklar.Bu örgütlerin hepsini devlet Mit biliyor ama zaten devleti ve Mit'i Amerika ve İsrail ele geçirmiş durumda!

Onun dışında ülke ekonomisinin hızla iflasa gittiğini yandaş olmayan ekonomistlerin neredeyse hepsi söylüyor.İflasla beraber işsizlik ve yoksulluk nasıl artacak ve çocuğunu,ailesini doyuramayan insanlar sokaklara nasıl çıkacak hep beraber göreceğiz!

İşte o zaman sorarsın ne iç savaşı diye dünyadan habersiz zırcahil kişi!

Toplam 63 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi