Editörler : crops35

Ysmkndmr
Aday Memur
15 Kasım 2022 17:28

bilmiyorum ama net maaşını merak ediyorum.

Yasin.Ozen, 2 yıl önce

TPAO da bir mühendis 25 bin üstü mü alıyor yani. Güzel para. :) 657 nin 2 katı.


mühendisyen789
Kapalı
24 Kasım 2022 10:02

2 yıl önceki maaş bu. Her şey 4 5 katına çıktı 2 yılda maaş 3 katını bile görmedi
Yeni.muhendis, 4 yıl önce

Diğer bir konuda net maaş ortalama 6200 diye bahsediliyor


e-em
Aday Memur
24 Kasım 2022 10:25

teiaş ve eüaş'ın amelesidir mühendis, ne kıymet görmüş bugüne kadar?

breze06, 3 yıl önce

Mühendis olunca belli bir üstünlük olmuyor bazi kurumlarda mühendis asil isi yapar bazi kurumlarda yardimci sınıftır muhendislik. Teias, Euas gibi kurumlarda mühendis kiymetlidir, Trt gibi kurumlarda spiker ve muhabirler asil işi yapar mühendislik yardimci sınıftır. istatislik kurumunda iktisat bölümü mezunlari kiymetlidir vs. Sonucta tum kamu calisanlarinin maaşı son 5 senede alim gücü yariya düştü. Tum kamu çalışanlarına ekstra zam gelmeli. Bu arada mühendisim


Konumalum
Memur
25 Kasım 2022 13:28

Mühendis maaşlarını herkesin yanlıs bilip bi yerinden sallaması...klasik türkiye.. kit maaşları mühendise özel değil her çalışanı için yüksek. Kamuda en çok parayı alanlar hakimler, doktorlar, avukatlar (ek mahkeme geliri çok iyiydir), müdürler, bazı belediyelerdeki her memurluk vb. Mühendis maaşı 657de 12bin994 liradır. Gerisi eşi varsa çalışmıyorsa, doğuda görevdeyse filan... 13,5 de hadi. Ben şahsen bu devirde bu kadar uğraşıp mühendis olmazdım, git ögretmen ol ek derslerle 11,5 12 al uzman öğretmenlik sınavıda çok kolay ona gir 2k da ordan dl daha mantıklı. Mühendis olmak için o kadar yıl vereceğine (sınıfta kalmalar filan) 4 yılda öğretmen ol. Veya sağlıkçı ol, döner sermayen var, hemşirelik süper meslek, o kadar uğraşmıyorsunda

hakankaa82
Şef
13 Aralık 2024 13:47

Sayın Cumhurbaşkanım @RTErdogan ;

Ülkemizin her alanda gelişmesi için gerek üstyapı gerekse de altyapı çalışmalarında gece gündüz demeden zorlu şartlarda risk ve sorumluluk alarak fedakârca çalışan, milyarlarca liralık işlerin ihale dökümanlarının hazırlanması ve ihalesinin yapılmasından, işlerin teslimine kadar görev alan tüm kamu mühendislerinin özlük haklarının acilen iyileştirilmesi gerekmektedir.

Kamuda çalışan mühendislerin özlük haklarının yıllar içinde dengi meslek disiplinine sahip olan hâkim, savcı ve doktorluk gibi mesleklerin çok gerisinde kaldığı görülmektedir. Son zamanlarda; sağlık personelleri, öğretmenler, adalet personelleri, akademisyenler, din görevlileri gibi birçok kamu personeline çeşitli düzenlemelerle iyileştirmeler yapılmıştır. Ancak bu iyileştirmeler yapılırken Kamudaki mühendislerin unutulması büyük bir hayal kırıklığına sebebiyet vererek mühendislerin çalışma huzurunu ve barışını da olumsuz etkilemiştir.

Yollar, köprüler, barajlar, tüneller, toplu konutlar, milli tren setleri, YHT, cephanelik, askeri fabrikalar, tersane tesis ve atölyeleri, uçak bakım hangar, uçak pistleri ve tarımsal üretimin gelişmenin ve kalkınmanın her aşamasında Türkiye?nin yüz akı projelerinde görev alan biz kamu mühendislerinin bu şekilde ihmal edilmesi büyük bir hayal kırıklığına sebebiyet vermiştir.

Ülkemizde teknik hizmetler sınıfının en üst noktasında görev yapan ve özel ihtisas gerektiren mühendislik mesleğinin ünvan, yetki, kapsam, çalışma şartları, kariyer basamakları, meslekte uzmanlaşmanın ve mesleki gelişimin düzenlenmesine gereksinim bulunmaktadır. Bu konuda ?MÜHENDİSLİK MESLEK KANUNU? nun düzenlenmesi hem mesleki standartlaşmanın hem de Türkiye?nin inovasyon gelişimde merkez olmasına katkı sağlayacaktır.

Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir şekilde, övünülecek projelerin katlanarak devam etmesi ve çalışma barışının sağlanabilmesi için Kamu Mühendisleri olarak aşağıda yer alan hususlarda

iyileştirmeler talep ediyoruz.

1-Mühendislik Meslek Kanunu ivedi olarak çıkarılmalıdır.

2-??Teknik iyileştirme?? adı altında diğer mesleklere verilen teşvik ödemesi gibi bir

iyileştirmenin kamuda çalışan tüm mühendisler için de düzenlenmesi,

3-Kamuda çalışan tüm mühendislere aldıkları büyük sorumluluğun karşılığı olarak ??Risk ve Sorumluluk Tazminatı?? adı altında yeni bir ödeme kaleminin oluşturulması,

4-Ek ödemelerimizin (dengimiz olan hakim, savcı ve doktorluk gibi meslekler göz önünde bulundurularak) kamuda çalışan tüm mühendisler için arttırılması,

5-Aylık tutarımızın, Yan ödeme oranının, Taban aylık katsayısının, Sözleşme ücretlerimizin, Ek gösterge yansıtma oranlarımızın (en az % 195 olması), Ek göstergelerimizin (en az 7200 olması) ve Özel hizmet tazminat oranlarının (en az %250 olması) vb. kamuda çalışan tüm mühendisler için arttırılması gerekmektedir.

6-Tüm bu gelirlerin emekliliğede katkı sağlamasını 2008 öncesi ve sonrası göreve başlayan memur ayrımınında mühendisler için kalkmasını istiyoruz.

7- Mühendislik Hizmetler Sınıfı (MHS) oluşturulması sağlanarak mühendis, mimar ve şehir plancılarının Teknik Hizmetler Sınıfından ayrılması sağlanmalıdır.

Saygılarımızla arz ederiz..

KAMU MÜHENDİSLERİ PLATFORMU

@KaMUhendislikMK @kaMUhendisleri


tiktaktoktuk
Şube Müdürü
13 Aralık 2024 21:49

Düz Memurdan çok daha fazladır. Nereden baksanı %25-30 daha fazla alırlar. Nankörlük etmemek lazım her meslek değerlidir mühendisler yine iyi alıyor. Memur napsın, asgari ücretli, emekli napsın?

Okuması da zor falan değil kardeşim. Zor var zor var. Bi hukuk kat kat fazla emek istiyor. Tıpta zaten ömrünü veriyorlar. Diğer tarafta ise akşamları batak atılan, son hafta ders çalışılarak bitirilen okullar var. Evet mühendislik fakültelerinin %90?ında eğitim tırt. %10?da değilseniz de aldığınız eğitimi çok büyütmeyin.


ozgur cakir
Aday Memur
14 Aralık 2024 00:42

Okuda insaat mühendisliği pau görelim boş boş konuşma

tiktaktoktuk, 1 ay önce

Düz Memurdan çok daha fazladır. Nereden baksanı %25-30 daha fazla alırlar. Nankörlük etmemek lazım her meslek değerlidir mühendisler yine iyi alıyor. Memur napsın, asgari ücretli, emekli napsın?

Okuması da zor falan değil kardeşim. Zor var zor var. Bi hukuk kat kat fazla emek istiyor. Tıpta zaten ömrünü veriyorlar. Diğer tarafta ise akşamları batak atılan, son hafta ders çalışılarak bitirilen okullar var. Evet mühendislik fakültelerinin %90?ında eğitim tırt. %10?da değilseniz de aldığınız eğitimi çok büyütmeyin.


tiktaktoktuk
Şube Müdürü
14 Aralık 2024 19:49

Attan inip eşeğe binmeye gerek yok. Paunun hangi üniversite olduğunu bile bilmiyordum googledan bakana kadar. Hangi sıralamayla aldığını bile bilmiyorum ama şunu biliyorum, küçük bir şehirdeki küçük bir üniversite. Çok var onlardan. Gelip de şu kadar öğrencisi var falan deyip de abartmayın kendi üniversitelerinizi.

Çok daha prestijli bir üniversiteden 3 not ortalamasıyla mezun oldum. Bölüm birinciliğine oynayanlar dışında düzenli ders çalışan görmedim. Çoğunluk okurken çalışır, dersleri de rahat rahat geçerdi. En sorumsuzu yarım dönem uzatır biraz kafası çalışıyorsa. Daha prestijli daha kaliteli üniversitelerde kafanın çalışması da kurtarmaz eşek gibi de çalışmak zorundasın bitirmek için.

Gidip de 50-100 bin sıralamayla mühendislik okursanız mat1-2 fizik1-2 bile zorlar sizi. Matematik ağırlıklı derslerde ecel terleri dökersiniz. Hatta o sıralamayla girdiğinizi bilen prof herkes kalmasın diye yumuşatır bile sınavınızı ona rağmen zorlanırsınız. Mühendisliğin mühendislik olduğu günler çok eskilerde kaldı. O yüzden kendinizi nimetten saymayın.

ozgur cakir, 1 ay önce

Okuda insaat mühendisliği pau görelim boş boş konuşma

Toplam 168 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi