Editörler : Pangaea
«45678910111213141516

heyydingo
Yasaklı
13 Kasım 2023 15:05

Demeyeyim mi yani sen olsan farkli mi düşünürsün

UcaS, 1 yıl önce

Böyle kalsın. Rahatımız iyi diyorsun.

freef
Daire Başkanı
13 Kasım 2023 19:51

Bazı Rehberlikçiler, siz de kazansaydınız, gidin çalışın, kıskanmayın, siz de okuyun PDR olun, falan diyorlar.

Bu arkadaşlar çok mu yüksek puanla girdiler acaba. Merak ettiğim için soruyorum. Cidden merak ediyorum.

UcaS
Genel Müdür
13 Kasım 2023 22:16

İlan etmeseydin iyiydi.

heyydingo, 1 yıl önce

Demeyeyim mi yani sen olsan farkli mi düşünürsün

fb88
Şube Müdürü
13 Kasım 2023 23:15

Rehberliği biz yaparız rehberlikçiler teneffüste öğretmenler odasında muhabbet edersiniz

14 Kasım 2023 08:06

Katılıyorum kulüp ve sınıf rehberliği pdr hocalarımıza bırakılmalı inanılmaz evrak yükü var ve çoğu iş mış gibi yapılıyor bu yüzden öğretmen bunlardan kurtulursa gereksiz evrak yükünden de kurtulmuş olur

arrifelltarif
Yasaklı
03 Aralık 2023 01:43

müdür yard. olarak ayarla ki...yağmurdan kaçan doluya:)

Anadolu isyanı, 5 yıl önce

Rehber öğretmenliği, okullarda danışman müdür yardımcısı olarak yapılandırılmalı, mesaileri ders sonuna göre ayarlanmalı, öğrenci hem dersinden eksik kalmaz hem de daha rahat görüşme yapabilir

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
03 Aralık 2023 08:44

Bu üslupla öğrenciyle muhatap olmayın zaten

aktifrehber, 5 yıl önce

Aslında haklısın galiba. çünkü derse girdikleri halde hakları törpülenince deliye döndüler. rehberlik dahil nereye çatacaklarını bilemiyorlar. iyisi mi kafalar dumanlı iken çok ta üstlerine varmayalim..

umutXx
Kapalı
03 Aralık 2023 12:41

harbiden iyi hatırlıyorum ilkokuldan üniversiteye kadar ki süreçte rehber hocaları odalarına disiplin öğrencileri kabul eder, sürekli odalarında bulunur, memur hayatı gibi çalışırlardı. şu anki rehberlikçileri bilemem ancak rehberlik görevleri sadece rehbercilere verilmeli diyeceğim de, her okulda tek rehberlikçi olursa tüm okulun sınıflarını rehberlikçi nasıl yapacak onu da hesaplamak gerek.

halis4242
Genel Müdür
03 Aralık 2023 13:00

Rehberlikçi en iyi yaptığı işi yapacak, yatışşş!!?

fibermen
Yasaklı
30 Aralık 2023 23:09

o iş o kadar degil olmamalı

halis4242, 1 yıl önce

muallim.fani
Yasaklı
29 Mart 2024 00:19

evet

halis4242, 1 yıl önce

matemkogr
Kapalı
29 Mart 2024 09:28

PDR mezunları sınıf rehberlik dersine girmiyorsa ve sınıf rehberliğini branş öğretmenleri yapıyorsa okulda ne için ihtiyaç var? Hepsi ilçelerde hatta bazı belde ve köylerde RAM lerde toplansın 8-5 mesai yapsın. Sınıf rehber öğretmenleri ihtiyacı olan öğrencileri sevk eder o zaman. Okullarda öğrencilerle iç içe olmadıktan sonra okullarda 9-3 bulunmakarı gereksiz. Her RAM de her rehberin sorumlu olduğu 1 mevcuda göre 2 3 okul belirlersin merkezden işini takip eder, dysden iletişime geçer.

memleket0101
Yasaklı
29 Mart 2024 09:45

ağlamaa
matemkogr, 1 yıl önce

PDR mezunları sınıf rehberlik dersine girmiyorsa ve sınıf rehberliğini branş öğretmenleri yapıyorsa okulda ne için ihtiyaç var? Hepsi ilçelerde hatta bazı belde ve köylerde RAM lerde toplansın 8-5 mesai yapsın. Sınıf rehber öğretmenleri ihtiyacı olan öğrencileri sevk eder o zaman. Okullarda öğrencilerle iç içe olmadıktan sonra okullarda 9-3 bulunmakarı gereksiz. Her RAM de her rehberin sorumlu olduğu 1 mevcuda göre 2 3 okul belirlersin merkezden işini takip eder, dysden iletişime geçer.

lionel muhsin
Kapalı
29 Mart 2024 09:48

İşe yarayan, bir sorun çözen, okulda açık kapatan bir rehberlikçi görmedim.

muallim.fani
Yasaklı
29 Mart 2024 16:00

Göremezsin de göremeyiz de çünkü yok. İşe yaranılabilmesi için yukarıdan matogretmenimizin çok iyi belirttiği gibi öğrenci ile iç içe olunması, mutlaka kaynaşık bir saha görevi verilmesi gerekir.

lionel muhsin, 1 yıl önce

İşe yarayan, bir sorun çözen, okulda açık kapatan bir rehberlikçi görmedim.

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
30 Mart 2024 04:27

Bizimkine sorun söylendiğinde ay bugün çok başım ağrıyor diyip odasına kaçıyor

kerten.kele
Şube Müdürü
02 Nisan 2024 03:08

ben rehber öğretmen (!) olup da idareci olan veya idarecilik sınavına giren bir öğretmene henüz rastlamadım. rehber öğretmenlerin samimiyetine güzel bir örnek.. çok çalışıyorlar cok (!)

baykuş123
Şef
04 Nisan 2024 22:16

Halkta öğretmenler yata yata para kazanıyor 180 iş günü var kalan 180 günü yatış diyor.Merak ediyirum öğretmen olmak doktor olmaktan zor mu ?

freef, 1 yıl önce

Bazı Rehberlikçiler, siz de kazansaydınız, gidin çalışın, kıskanmayın, siz de okuyun PDR olun, falan diyorlar.

Bu arkadaşlar çok mu yüksek puanla girdiler acaba. Merak ettiğim için soruyorum. Cidden merak ediyorum.

baykuş123
Şef
04 Nisan 2024 22:23

Güzel konuya deginmissiniz .Ben de çok şikayet eden ofretmen gördüm ama kadrolu olup öğretmenliği bırakan görmedim.Zart tatili zurt tatili derken çalışılan süre kısa.rehber ogretmeler ve de sizin gibi branscilarin tatil süresi kisaltilip kamuda ekstra işler verilip istihdam edilmeli.Adam 15 saate derse girip 2 gün okul 5 gün boş.Mesai kavramı 5 gün çalışacak şekilde tekrar düzenlenmeli.

kerten.kele, 1 yıl önce
ben rehber öğretmen (!) olup da idareci olan veya idarecilik sınavına giren bir öğretmene henüz rastlamadım. rehber öğretmenlerin samimiyetine güzel bir örnek.. çok çalışıyorlar cok (!)

freef
Daire Başkanı
05 Nisan 2024 04:39

Böyle saçma sapan bir kıyaslama ilk defa görüyorum. Halkın bu sözleriyle doktor olmak arasındaki bağlantıyı nasıl kurdunuz anlamıyorum. Ben yukarıda Rehberlikçiler böyle diyor, Rehber olmak daha mı zor demişm, dikkat edin.

O zaman sizin mantığınızla bir kıyaslama da ben yapayım ve laf sokayım:

"Bazıları forumlarda yazı yazıyor ve herkes yazmaz, diyor. Forumlarda yazı yazmak astronot olmaktan daha mı zor?"

baykuş123, 1 yıl önce

Halkta öğretmenler yata yata para kazanıyor 180 iş günü var kalan 180 günü yatış diyor.Merak ediyirum öğretmen olmak doktor olmaktan zor mu ?

Toplam 313 mesaj
«45678910111213141516

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi