Editörler : Pangaea
12345678910111213»

hilmi0707
Yasaklı
26 Eylül 2020 15:04

Senden mi öğreneceğiz üslubu kamil! Her eleştiriye "soda iç" diye karşılık veren bir seviyesizden mi üslup öğreneceğiz? Aklına her geleni söyleyen; her şeyi de duymaya razı olacak.

Psikoeğitim programını sınıf öğretmeni uygulayacak, sonuçları modüle okul idaresi giricek sen ne halt yiyeceksin önce bi onun cevabını ver.

Okulunda kaç öğrencinin adını biliyorsun, kaç sınıfı ziyaret ettin, önünüze gelen saçma sapan power point sunumları ve pdf dökümanlar dışında mesleğinin yeterliliğini kullanıp ne yaptın bunları anlat.

"taciye uğrayan öğrenci, rehber öğretmenine anlattı" gibi tarihte 3-5 defa gerçekleşmiş münferitiğrenç olaylar dışında adınızı ne zaman, hangi başarıda duyduk bi onu anlat.

Çocuklara sordurduğun (onu da çıktı alıp sınıf öğretmenine veriyorsun) saçma sapana (eviniz ne ile ısınıyor, annen baban ayrı mı, okula ne ile geliyorsun) gibi soruları hangi istatistiki amaçla kullanıyorsun? Örneğin ayrı çalışma odası olan ve olmayan çocuğun başarı korelasyonunu hesaplayacak kapasiten var mı? Bunları anlat.

İşini hakkıyla yapan rehber öğretmen arkadaşlarımı kutluyor, ellerinden öpüyorum. Ama bu %90'ının hiçbir iş yapmadığı gerçeğini değiştirmez.

Sonuç olarak: rehberlik servisi adı altında gelen paçavraları yüzüne bile bakmadan çöpe atıyorum.

Pdr-cemil, 5 yıl önce

Önce şu üslubuna bir hakim ol bakalım. Her kuşun etini yediniz bi leylek kaldı.. Fikrini, düşünceni, i, mesajını iletmenin de bir adabı-erkanı-ölçüsü ve edebi olur. Adabi dairende yazış ve ne söyleyeceksen edepsizlenmeden hakaret etmeden söyle. Unutma ki hakaret, daima sahibini ele verir.

hilmi0707
Yasaklı
26 Eylül 2020 15:12

Şöyle sağduyulu şeyler yazın, bi kendinizin farkına varın. Rehber öğretmenine ihtiyacımız var ama asla bu şekilde değil. 1500 kişilik bir okulda 4 yıl ilkokula giden çocukların en az %60-70'i rehber öğretmeni hiç görmeden mezun oluyorlar. Bu ne saçma bir rehberlik servisi?

Dünyanın neresinde var böyle psikolojik danışmanlık hizmeti?

Şu psikoeğitim uygulamasını 3-5 sınıf birleştire birleştire yapmanıza engel olan ne? Hem öğrenci veli sizi tanır, hem de okulunuza destek olmuş olursunuz. Hiç teneffüssüz 4-5 saat ders yapan sınıf öğretmeni arkadaşınızın da bi elinden tutmuş olursunuz.

Sonuçların modüle girilmesini bile idareye görev olarak vermişler. Yahu kardeşim pdf dökümanı wa gruplarından paylaşmanın dışında bir şey yapın. Onlar zaten internette. var.

ya da ne yaparsanı yapın uzak durun bulaşmayın, ikide bir elinizde bi kağıtla karşımıza çıkmayın. onları olduğu gibi çöpe atıyoruz zaten

aktifrehber, 5 yıl önce

Ben sizi iyi anlıyorum merak etmeyin hocam. Özellikle kulüp ve rehberliğin ücretinin ortak kanaldan angaRyasına dönük eleştiriniz komple haklıdır. vehatta rehberlik paylaşımlarında dile getirdim daima: "Sınıf rehberlik öğretmeni için her güne 1 saat ek ders ödenmesi gerekir." demişimdir..

Buradaki temel sorun aslında bellidir. Herkes eteğindeki taşı dökmeli ancak bunu yaparken de, seviyesiz çıkışlar ve hakaretler öne sürmeden yapabilmeli biraz da..

Yaşanan sorunun odak noktasına yönelik yapıcı eleştiriye teşekkürler. Tabi buradaki eleştirilerin kaynağı özünde; rehber öğretmenden ziyade rehberliğin âtıl pozisyondan çekip çıkarılmayan, okula entegrasyonu sağlanmayan, saha ve uzman katılımının ekarde edildiği bir rehberlik servisine olan tepkilerdir diye biliyorum. Yoksa bir kısım rehber öğretmen ağzıyla kuş tutsa bunlar sürer.

10 Yıllardır sürdüğü gibi... (fakat buraya yazamıyorum fakat yukarıdan lobimiz/torpilimiz sağlam diye espiriyle ifade ettiklerim, gerçeğin arkasındaki sır perdesi olup MEB'in yumuşak karnıdır.)

Yoksa bakıldığında görülecektir ki Dünyanın hiç bir ülkesinde böyle bir rehberlik ve görev tanımı kalmış değildir. En azından 1 saat olsun ders/etkinlik temelli faaliyetleimiz için bir düzenleme getirilmesi gerektiği konusunda hemfikir olan çok sayıda meslektaşım bulunmaktadır.

İşin iç yüzü rehberliğin görev tanımı bağlı olarak sistem sorunu görmezden gelinmektedir veslm.

berken47
Şef
26 Eylül 2020 15:20

Nöbet ücretsiz iken biz nöbet tutmayız çünkü zaten öğrenciler teneffüste ancak yanımıza geliyorlar deyip nöbeti kabul etmiyorlardı, nöbete ek ders ücreti gelince biz de nöbet istiyoruz diye kıyameti kopardılar, hani öğrenciler teneffüste yanınıza geliyordu ve siz nöbet tutamazdınız...

Şimdi de şu sınıfın bu saat rehberlik dersine girin hocam dediğinizde biz odamızda özel görüşme yaparız diyorlar, eminim ücret verseler gene rehberlik dersi bizim hakkımız diye kıyameti koparırlar:)

Yani bildiğin hayat onlara güzel...

sakaya.fırat
Yasaklı
26 Eylül 2020 15:51

Rehberlikcilerden ricam .. öğretmenlere atletle canlı ders vermelerinin doğru olmadığını anlatsınlar

hilmi0707
Yasaklı
26 Eylül 2020 16:00

diğer bir ricam ise; bazı boşlara, sadece bir kişide gerçekleşmiş münferit bir olayı tüm öğretmenlere genellememesi gerektiğini algılayacak bir beyin nakli gerçekleştirmeleridir

sakaya.fırat, 5 yıl önce

Rehberlikcilerden ricam .. öğretmenlere atletle canlı ders vermelerinin doğru olmadığını anlatsınlar

sakaya.fırat
Yasaklı
26 Eylül 2020 16:24

Gerilme hocam

Kötü bir şey istemedim

Camia adına iyi birşey istedim

hilmi0707, 5 yıl önce

diğer bir ricam ise; bazı boşlara, sadece bir kişide gerçekleşmiş münferit bir olayı tüm öğretmenlere genellememesi gerektiğini algılayacak bir beyin nakli gerçekleştirmeleridir

hilmi0707
Yasaklı
26 Eylül 2020 16:26

camia adına bir şey istemene gerek yok. Bunu yapan bir camia yok. İsteyeceksen çok şey var, onları iste hocam biz de nasiplenelim.

sakaya.fırat, 5 yıl önce

Gerilme hocam

Kötü bir şey istemedim

Camia adına iyi birşey istedim

sakaya.fırat
Yasaklı
26 Eylül 2020 19:15

Bin lira seyyanen zam istedim ... yetermi

hilmi0707, 5 yıl önce

camia adına bir şey istemene gerek yok. Bunu yapan bir camia yok. İsteyeceksen çok şey var, onları iste hocam biz de nasiplenelim.

hannzoo
Yasaklı
26 Eylül 2020 19:29

Senin gibi salatalığın istemesini bekliyordu onlar da vermek için için

sakaya.fırat, 5 yıl önce

Bin lira seyyanen zam istedim ... yetermi

26 Eylül 2020 23:05

Bazı rehberlikçilerin durumun farkında olması sevindirici ama çoğunluk rahatı bozulacak diye tedirgin. Bakıyorum da biri çıkmış aman hocam söyleme burda duymasınlar rahatımız bozulur yoksa minvalinde yazılar yazmış. Bir gün şöyle bir şey yaşadım: bir rehberlikçi arkadaş okulun koridorunda geziniyordu, hocam kolay gelsin nöbet var galiba diye sordum. Bana ne dese beğenirsiniz: Ben nöbet tutmam dedi. Ağzının üstüne öyle bir çakasım geldi ki, sen kimsin lan nöbet tutmazmış yavşağa bak sen. Siz siz olun böyle şeyler söylemeyin çok sayın rehberlikçiler. Şu sakarya-fırat trolü de öğretmenlere laf sokarken rehberlikçileri unutmuş galiba.

26 Eylül 2020 23:16

Eyvah Cemil rahatın bozulacak şimdi, birde psikolojik desteği ne zaman verceğiz diyor ya beni bir gülme tutuyor. Boş gezenin boş kalfaları sizi.

Pdr-cemil, 5 yıl önce

Arkadaşım sen kafay yemişsin anlaşılan. kendi aramızda yaptığımız görüş ve paylaşımları ne die buraya yazışıyorsun. amacın nedir senin(!) milletin gönlü olsun diye bizi derse yahut etkinlik dersine soktuklarında rahatlayacak mısın..?

Peki haftada 1 saat konuldu, her şubeye psikolojik desteği ne ara hangi aralıkta verebileceğiz ...

Yahu kendine gel. Bir defa sen öğretmen değil bir Psikolojik Danışmansın. Derse girersen otorite olup çıkarsın ve kimse sana bişey danışmak veya seans almak için yaklaşım göstermez.

Pdr-cemil
Yasaklı
26 Eylül 2020 23:56

Modern Talking - You're My Heart, You're My Soul

- Cheri Cheri

- Brother Louie dinlediğimiz zamanlarda okullarda rehberlik mi vardı; gerçek eğitim vardın :)

tarihmezunu, 5 yıl önce

Eyvah Cemil rahatın bozulacak şimdi, birde psikolojik desteği ne zaman verceğiz diyor ya beni bir gülme tutuyor. Boş gezenin boş kalfaları sizi.

ilk-mat
Şube Müdürü
27 Eylül 2020 00:00

Hocam öyle güzel ifade etmişsiniz ki bizim okulda da durum aynı.2.üniversite rehberlik mi okusam diye düşünmeye başladım.Konu başlığı da mükemmel olmuş.Sıniflari birleştirip rehber öğretmenlerin yapması gereken toplantıları da bize yıkıyorlar.Tüm yük her koşulda sınıf öğretmeninde.Devamsizlik mektuplarını bile veliye biz imzalatiyorduk şimdi uzaktan eğitimde günün her dakikası tuhaf sorulara maruz kalıyoruz tüm velilere numaralarımız dağılmış durumda.

Kagiş, 5 yıl önce

Sınıf rehber öğretmenliği iyice zıvanadan çıktı!? İdarenin baskısı, okul rehber öğretmeninin sürekli iş paslaması bitmek bilmiyor!? Anket - etkinlik, etkinlik - anket, form doldur, veliyi ara, veliye ulaş, veliyi çağır, öğrenciye ders kitabı dağıt, WhatsApp 'tan grup kur, dert dinle, şikayet dinle, rapor yaz, İnterneti olmayan öğrencileri tespit et, telefonu mu yokmuş, bilgisayarı mı yokmuş araştır bakalım, yardıma ihtiyacı olanları listele, e okul bilgilerini kontrol et, eba' ya girmeyenleri bul, canlı derse katılmayanlar niçin katılmıyormuş bul.... vallahi dert babası oldum son bir haftada. Bu nedir yaa!?

Pdr-cemil
Yasaklı
27 Eylül 2020 00:02

Sting - Losing My Religion dinle mesela sen de:) 2.5 milyon beğeni var.

veya

Otoron düzönü deüştürün :) zaten dersö sokabölsönüz şömdüyö kadarö mömkün olördü herhöl

:))

hilmi0707, 5 yıl önce

Senden mi öğreneceğiz üslubu kamil! Her eleştiriye "soda iç" diye karşılık veren bir seviyesizden mi üslup öğreneceğiz? Aklına her geleni söyleyen; her şeyi de duymaya razı olacak.

Psikoeğitim programını sınıf öğretmeni uygulayacak, sonuçları modüle okul idaresi giricek sen ne halt yiyeceksin önce bi onun cevabını ver.

Okulunda kaç öğrencinin adını biliyorsun, kaç sınıfı ziyaret ettin, önünüze gelen saçma sapan power point sunumları ve pdf dökümanlar dışında mesleğinin yeterliliğini kullanıp ne yaptın bunları anlat.

"taciye uğrayan öğrenci, rehber öğretmenine anlattı" gibi tarihte 3-5 defa gerçekleşmiş münferitiğrenç olaylar dışında adınızı ne zaman, hangi başarıda duyduk bi onu anlat.

Çocuklara sordurduğun (onu da çıktı alıp sınıf öğretmenine veriyorsun) saçma sapana (eviniz ne ile ısınıyor, annen baban ayrı mı, okula ne ile geliyorsun) gibi soruları hangi istatistiki amaçla kullanıyorsun? Örneğin ayrı çalışma odası olan ve olmayan çocuğun başarı korelasyonunu hesaplayacak kapasiten var mı? Bunları anlat.

İşini hakkıyla yapan rehber öğretmen arkadaşlarımı kutluyor, ellerinden öpüyorum. Ama bu %90'ının hiçbir iş yapmadığı gerçeğini değiştirmez.

Sonuç olarak: rehberlik servisi adı altında gelen paçavraları yüzüne bile bakmadan çöpe atıyorum.

Pdr-cemil
Yasaklı
27 Eylül 2020 00:18

Bu da münkün olamadığına göre eee o vakit herkes kıracak dizini kendi işini yapacak. Allah razı olsun derneğimiz ve çok güçlü bir siyasal akademisyen kadromuz ile rehberliğe dokanamazlar..

nitekim geçmişte de dokanamadilar. Hem Ziya hoca'miz da pdr kökenli ki mümkünati yok vslm:)

Ziya Hoca'mizi yedirmeyiz bu arada.

Pdr-cemil, 5 yıl önce

Sting - Losing My Religion dinle mesela sen de:) 2.5 milyon beğeni var.

veya

Otoron düzönü deüştürün :) zaten dersö sokabölsönüz şömdüyö kadarö mömkün olördü herhöl

:))

Teknososyal
Yasaklı
27 Eylül 2020 00:31

Çok doğru çok. rehberliğin zıvanadan çıktığı birileri odasında ayağını uzatip çayını kahvesini yudumlarken branşçıya kendi alanı ve uzmanlığı olmayan bir dayatma, delil istemez bir vaziyette..

Yalnız şunu da katayim size hocam, (ki zaten pdrcemil denilen varlık açıkca lobinin gücü ile yapılandırmaya bir olanak bulunmadığını dillendirmiş) MEB'TE ADALET BULAMAZSINIZ.

Bulabildiğimiz gün ülkenin kalkındığı günün resmedildiği bir düzleme kavuşmuşuz demektir.

Kagiş, 5 yıl önce

Sınıf rehber öğretmenliği iyice zıvanadan çıktı!? İdarenin baskısı, okul rehber öğretmeninin sürekli iş paslaması bitmek bilmiyor!? Anket - etkinlik, etkinlik - anket, form doldur, veliyi ara, veliye ulaş, veliyi çağır, öğrenciye ders kitabı dağıt, WhatsApp 'tan grup kur, dert dinle, şikayet dinle, rapor yaz, İnterneti olmayan öğrencileri tespit et, telefonu mu yokmuş, bilgisayarı mı yokmuş araştır bakalım, yardıma ihtiyacı olanları listele, e okul bilgilerini kontrol et, eba' ya girmeyenleri bul, canlı derse katılmayanlar niçin katılmıyormuş bul.... vallahi dert babası oldum son bir haftada. Bu nedir yaa!?

27 Eylül 2020 00:41

Okul rehberliklerinin fâal şekilde yapılandırmaya gidilememesinin ardındaki nedenin bazı Dernek ve Lobicilik ekseninden peydalandığığına yemin ediyorum bende inanıyorum artık. Çünkü yalan değil bugüne kadar her fırsatta Danıştay'a - Bakanlığa- Hükümetlere dahi kafa tutabildiler.. Hayır şunu da anlayabilmiş çözebilmiş değilim_? Neden Türkçe'nin Mat'ın, İngilizcenin, Fe'in Sosyalin, Beden Eğitiminin bir derneği yok ta bunların niye Derneği var kardeşim... Sebep ..? pekala

ilk-mat, 5 yıl önce

Hocam öyle güzel ifade etmişsiniz ki bizim okulda da durum aynı.2.üniversite rehberlik mi okusam diye düşünmeye başladım.Konu başlığı da mükemmel olmuş.Sıniflari birleştirip rehber öğretmenlerin yapması gereken toplantıları da bize yıkıyorlar.Tüm yük her koşulda sınıf öğretmeninde.Devamsizlik mektuplarını bile veliye biz imzalatiyorduk şimdi uzaktan eğitimde günün her dakikası tuhaf sorulara maruz kalıyoruz tüm velilere numaralarımız dağılmış durumda.

hilmi0707
Yasaklı
27 Eylül 2020 00:47

Seviyesiz karaktersiz cemil. Seni rehber öğretmen diye muhatap alanın aklına sıçayım, it.

hilmi0707
Yasaklı
27 Eylül 2020 00:58

Cemil inşallah seninle aynı okula bi denk geliriz de bir yerde. Senin o büzdüğün ağzını o rehberlik odasının zeminine sürte sürte düzelteyim karakter yoksunu yaratık

Teknososyal
Yasaklı
27 Eylül 2020 01:03

Hilmi hocam sakin daha sakin. çünkü bu defa haklıyken haksız pozisyona düşmüş olursunuz.

O değil de tozlutebeşir hocamın sorduğuna epeyce kafam takıldı.. Bunların niye derneği var sayın hocam ? Neden burnumuz aynı kokuları alıyor. Yanlış anlaşılmasın hiçbir cenahı kripto ile suçlamam, hele ki elde bariz deiller yoksa.. amma velakin.. neyse gerisini tamamlamaktan yana değilim

hilmi0707, 5 yıl önce

Cemil inşallah seninle aynı okula bi denk geliriz de bir yerde. Senin o büzdüğün ağzını o rehberlik odasının zeminine sürte sürte düzelteyim karakter yoksunu yaratık

Toplam 313 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi