Editörler : Pangaea
12345678910111213»

Pdr-cemil
Yasaklı
04 Ekim 2020 23:59

Yoluna taş koyan mi var boz bozabilirsen rahatimizi:) ayrıca rahatlik değil tam 5 gün okuldayiz

tarihmezunu, 5 yıl önce

Eyvah Cemil rahatın bozulacak şimdi, birde psikolojik desteği ne zaman verceğiz diyor ya beni bir gülme tutuyor. Boş gezenin boş kalfaları sizi.

05 Ekim 2020 00:36

5 gün olayı daha yeni başladı, dur bakalım daha çoook rahatınız bozulacak sizin. Hem okula gitseniz ne olacak sanki odanızda Netflix falan izlersiniz anca siz, ya da idarecilerle çay partisi falan yaparsınız anca.

Pdr-cemil, 5 yıl önce

Yoluna taş koyan mi var boz bozabilirsen rahatimizi:) ayrıca rahatlik değil tam 5 gün okuldayiz

Pdr-cemil
Yasaklı
05 Ekim 2020 00:44

Nerden biliyon odamizda bilme ne partisi yaptiğimizi dötünle mi gördün yanımda miydin ki. Kabül etsende etmesen de hazimsiz gruptansin. Ekmek çikmaz ekmeksizlik etme ve zorlama bazi şeyleri istersen.. Sen yapma ben yapmayim beriki yapmasin kim yapacak o vakit başlikta saydiklarini..? Ayrica unutmayin yaptiğini babanizin hayrina değil ücreti karşiliğinda yapiyorsun. sizlanmak niye. İstemiyosan bildir idarene rehberlik almayacağini olsun bitsin.. Bak bildirenler olmuş.

tarihmezunu, 5 yıl önce

5 gün olayı daha yeni başladı, dur bakalım daha çoook rahatınız bozulacak sizin. Hem okula gitseniz ne olacak sanki odanızda Netflix falan izlersiniz anca siz, ya da idarecilerle çay partisi falan yaparsınız anca.

Pdr-SedaNur
Yasaklı
05 Ekim 2020 01:40

Bakanlığın süreci doğru yönetemeyek ve ilerisini göremeyerek rehber öğretmenleri hedef tahtası veya o algıya yönelik pozisyona ötelemesi cidden kötü oldu . Zaten öteden beri sistem tartışmaları bitmek bilmez ve tepkiler durulmazken tuzu biberi oldu denebilir. Böyle olacağına okulda yarım gün bulunmamızı sağlayan ve aynı ölçülüllükte bir ek ders tayini yapılan bir düzenleme getirilmiş olsa çok daha iyi olurdu. Acaba tüm bunlar bilinçli ve istençli olarak mı yapıldı? diye kendime sormaktan alamıyorum. Çünkü aktifrehber isimli kullanıcının da güzel belirttiği gibi galiba bu durumun sonucu derse aktif katılımla sonuçlanabilir, ki sonuçlansın da artık bizahmet... Bilindiği gibi başlarda BT öğretmenleri de tepki çekiyor du, taki ders katılımları sağlandı nihayeten "Yorgan gitti kavga bitti" olayı. Özetle süreç doğru yönetilmedi yönetilemedi. Ayrımcılık ve ikircikciliğe meydan verdi.

ilk-mat, 5 yıl önce

Hocam öyle güzel ifade etmişsiniz ki bizim okulda da durum aynı.2.üniversite rehberlik mi okusam diye düşünmeye başladım.Konu başlığı da mükemmel olmuş.Sıniflari birleştirip rehber öğretmenlerin yapması gereken toplantıları da bize yıkıyorlar.Tüm yük her koşulda sınıf öğretmeninde.Devamsizlik mektuplarını bile veliye biz imzalatiyorduk şimdi uzaktan eğitimde günün her dakikası tuhaf sorulara maruz kalıyoruz tüm velilere numaralarımız dağılmış durumda.

Pdr-cemil
Yasaklı
05 Ekim 2020 01:57

Pdrsedanur hanim da yarim gün okulda olaydik yarim ücret alaydik diyor. Buyur burdan yak:)

Pdr-SedaNur, 5 yıl önce

Bakanlığın süreci doğru yönetemeyek ve ilerisini göremeyerek rehber öğretmenleri hedef tahtası veya o algıya yönelik pozisyona ötelemesi cidden kötü oldu . Zaten öteden beri sistem tartışmaları bitmek bilmez ve tepkiler durulmazken tuzu biberi oldu denebilir. Böyle olacağına okulda yarım gün bulunmamızı sağlayan ve aynı ölçülüllükte bir ek ders tayini yapılan bir düzenleme getirilmiş olsa çok daha iyi olurdu. Acaba tüm bunlar bilinçli ve istençli olarak mı yapıldı? diye kendime sormaktan alamıyorum. Çünkü aktifrehber isimli kullanıcının da güzel belirttiği gibi galiba bu durumun sonucu derse aktif katılımla sonuçlanabilir, ki sonuçlansın da artık bizahmet... Bilindiği gibi başlarda BT öğretmenleri de tepki çekiyor du, taki ders katılımları sağlandı nihayeten "Yorgan gitti kavga bitti" olayı. Özetle süreç doğru yönetilmedi yönetilemedi. Ayrımcılık ve ikircikciliğe meydan verdi.

Pdr-cemil
Yasaklı
05 Ekim 2020 02:00

"aktif katılımla sonuçlanabilir, ki sonuçlansın da bizahmet.." demek öyle Allah akıl fikir versin..

Pdr-SedaNur, 5 yıl önce

aktifrehber
Yasaklı
05 Ekim 2020 02:25

Bu mudur? 1 saat etkinlik temelli ders veya faaliyet konacak diye ödün kopuyor yazık ya yazık

Pdr-cemil, 5 yıl önce

"aktif katılımla sonuçlanabilir, ki sonuçlansın da bizahmet.." demek öyle Allah akıl fikir versin..

eray1818
Şef
05 Ekim 2020 13:43

benim çalıştığım okulda 2 rehberlikci var , bunlar evli çift. geçen odalarına bi girdim baktım bana eliyle sus işareti yapıyor ne olduğunu anlamadım. sonra bi baktım çocukları beşikte yatıyor onu uyandırmamı istemiyormuş. vallahi bi şey yapmıyorlar sohbet muhabbet çay kahve :)

aktifrehber
Yasaklı
07 Ekim 2020 01:01

Mükemmel bir açıklama olmuş tebrikler. Yeni dünya düzeni rehberliği de kesinlikle değiştirecek.

Pdr-SedaNur, 5 yıl önce

bilimbilim
Şef
07 Ekim 2020 19:27

Başlığı açan arkadaşa teşekkür ediyorum.Türkiye'deki okul rehber öğretmenliği, eğitim sisteminin kamburu olmaktan başka bir işe yaramıyor. Büyük bir tiyatro oynanıyor. Rehberlik için istenen hemen hemen tüm iş, işlem, belge ve formları, kendisine sınıf verilen öğretmenler sağlıyor zaten. Okul rehber öğretmenleri hiçbir şeye karışmayacaksa, derse de girmeyecekse, velilerle doğrudan muhatap da olmayacaksa, sadece form dağıtacaksa o zaman ne gerek var böyle bir kadro ihdas etmeye? Kadro ihdas ediyorsanız da bu kadroyu asıl yerinde kullansanıza. Pasif halde bekletmenin alemi ne? Okuldaki sınıf sayısına göre, sınıf başına 1'er saat derse girmeleri çok mu zor? Böyle bir tiyatro oynamanın alemi ne? Dün 8 saat Zoom'dan canlı ders yaptım bi baktım akşam olmuş. Biraz dinleneyim dedim. Tam o sırada okul rehber öğretmeni mesaj atmış whatsapp grubuna. Bir form varmış yine. "Velilerle acil iletişime geçerek, ....... konularında bilgi alıp formu doldurun ve mail atın bana." Rezilliğin böylesine de pes doğrusu! Biz kendi işimizi mi yapalım, rehber hocasının işlerini mi yapalım, başka işleri mi yapalım? Eğitim sisteminin bu kamburdan derhal kurtarılması gerekiyor! Bu konuyu sürekli güncel tutmak ve adamakıllı bir çözüm bulununcaya kadar bu ucube rehberlik sistemini her türlü mecrada ifşa etmek gerekir.

Yok Hukmunde
Müsteşar Yardımcısı
07 Ekim 2020 19:59

Okul rehber öğretmeni okuldan gittiğinde okulda hiçbir şey değişmiyor.

Dönem arasında rehber öğretmeni okuldan gitti ama kağıt üstündeki tüm rehberlik faaliyetleri, evrak kürek işleri tıkır tıkır yapıldı.

Bu şu demek, bu işler sınıf öğretmenlerinin sırtına yüklenmiş, rehber öğretmeni olmasa dahi sınıf öğretmenleri kendi kendilerine bu evraklara ulaşabiliyor, doldurabiliyor, dosyalayabiliyor ve idareye sunabiliyor!...

Gerçekten Rehber öğretmenliğine el atılmalı.

Rehber öğretmeni öğrenci ile veli ile tüm öğretmenlerden daha fazla alakalı olmalı.

Matematik öğretmeni değil rehber öğretmeni veli ziyareti yapmalı.

Rehberlik dersinde içeride coğrafya öğretmeni değil rehber öğretmeni olmalı.

Rehberlik dışında idarenin işlerini ise kesinlikle yapmamalılar, rehberliğin hakkını versinler yeter.

Kagiş
Müsteşar
07 Ekim 2020 22:18

Okulumda tüm şubelerle yüz yüze eğitim başlasın, rehberlikçilere sert muhalefet yapacağım. Ben yapmıyorum kardeşim beğendiğin yere şikayet et, benden de selam söylemeyi unutma! diyeceğim. Bundan sonra çok da "tın" moduna alıyorum kendimi! Gerekirse kavga da edeceğim. Lafla döverim adamı! Acı acı konuşurum, içine oturur adamın! Dayak yemekten daha beter olur)) Hadi bakalım göreceğiz! Bundan sonra "Deli Kadirrrr üleynnnn" ayarlarıma dönüyorum!

Pdr-cemil
Yasaklı
08 Ekim 2020 00:09

Eyvahlar olsun rehberliğe de darbe yapacak bu zalımlar.. Ha diş geçirebilirler mi işte o zooor :))

Pdr-cemil
Yasaklı
08 Ekim 2020 00:17

Rainmanx çekinme asla yap şu darbeni sende kurtul biz de kurtulalim. öyle başa böyle tarak :D

volkani, 5 yıl önce

Yapmayin, ben yapmıyorum, uzmanlar ya kendileri yapar, ayrica devlet ders icin para veriyor kazanimlar belli, mumkunse rehberlikik dersi konulsun ve ogrenci adina az calisma yapsinlar, derste ogrenciyi tanirlar, seminer kurs verirler. Para olunca nasil haklari oluyor otorite olmuyorlar ise bunda da az calisir faydaları olur!

selamdar
Yasaklı
08 Ekim 2020 00:30

Sayın hocam rehberlik meselesinde şimdiye kadar söylenememiş, öne sürülememiş, aksi ispat edilememiş tek konu olsa onu yazacağım. İnanın yok kalmış değil.. Sadece şunu belirteyim:

Şu ülkede eğer rehberlik sistemi âtıl vaziyyetten kurtulabilsin; yemin etsem ne dişim ne de başım ağrır Allah'ın izniyle, ÜLKENİN EĞİTİM SİSTEMİNDE disiplin-sınıf geçme vesair alt unsurlar kendilinden sorguya açık hale gelecek ve EĞİTİM SİSTEMİ de kendiğinden çeki düzene girecek.

Açık ve Net. (fakat ardındaki çatı veya örgütümsü lobiyi kırabilmek imkansızın diğer adı gibi.)

bilimbilim, 5 yıl önce

Başlığı açan arkadaşa teşekkür ediyorum.Türkiye'deki okul rehber öğretmenliği, eğitim sisteminin kamburu olmaktan başka bir işe yaramıyor. Büyük bir tiyatro oynanıyor. Rehberlik için istenen hemen hemen tüm iş, işlem, belge ve formları, kendisine sınıf verilen öğretmenler sağlıyor zaten. Okul rehber öğretmenleri hiçbir şeye karışmayacaksa, derse de girmeyecekse, velilerle doğrudan muhatap da olmayacaksa, sadece form dağıtacaksa o zaman ne gerek var böyle bir kadro ihdas etmeye? Kadro ihdas ediyorsanız da bu kadroyu asıl yerinde kullansanıza. Pasif halde bekletmenin alemi ne? Okuldaki sınıf sayısına göre, sınıf başına 1'er saat derse girmeleri çok mu zor? Böyle bir tiyatro oynamanın alemi ne? Dün 8 saat Zoom'dan canlı ders yaptım bi baktım akşam olmuş. Biraz dinleneyim dedim. Tam o sırada okul rehber öğretmeni mesaj atmış whatsapp grubuna. Bir form varmış yine. "Velilerle acil iletişime geçerek, ....... konularında bilgi alıp formu doldurun ve mail atın bana." Rezilliğin böylesine de pes doğrusu! Biz kendi işimizi mi yapalım, rehber hocasının işlerini mi yapalım, başka işleri mi yapalım? Eğitim sisteminin bu kamburdan derhal kurtarılması gerekiyor! Bu konuyu sürekli güncel tutmak ve adamakıllı bir çözüm bulununcaya kadar bu ucube rehberlik sistemini her türlü mecrada ifşa etmek gerekir.

Pdr-cemil
Yasaklı
08 Ekim 2020 00:37

Şairimiz burada şunu anlatiyor olmasin sakin " Devlet su işleri birakin bu işleri " ahaha komedi ))

ancelo
Yasaklı
08 Ekim 2020 00:54

Bu gibi cahil şebekleri kâale almadan sistem görüşü sunalım saygıdeğer arakadaşlar. Zira bilindiği gibi "cahil ilkin sizi kendi seviyesine çeker ve sonra tecrübesiyle sizi alteder" Hiç bilemediniz konuyu sabote suretiyilen muradına erer.. Bence arkadaş aynı nedenle debeleniyor. Bilinç şart.

Bu şekilde elimizde çok konu kalmamıştır yazıma kapatılmasına zemin hazırlattırmayalım derim.

Pdr-cemil, 5 yıl önce

Şairimiz burada şunu anlatiyor olmasin sakin " Devlet su işleri birakin bu işleri " ahaha komedi ))

yalnizzlink
Genel Müdür
08 Ekim 2020 01:11

bu konudaki yazışmalar tek bir merkezden yürütülüyor. anahtar kelimeler: aktif katılım, süreci yönetememek, rehber öğretmenler gidince hiçbir şeyin değişmemesi, sistem sorunu , rehberlik sistemi. Bu anahtar kelimelerin yazılış şekli her mesajda aynı. Bu mesajları sırayla okuyun yazanın aslında aynı kişi olduğunu kolaylıkla anlayabilirsiniz. Bir de hiçbir rehber öğretmenin internet sitelerindeki rumuzlarının başına pdr koyduklarını görmedim. Mesela ismi ayşe olan bir din kültürü öğretmeni gelip de rumuzuna din ayşe koymaz. Rehberlikçiler de aynı şekilde rumuzlarının önüne arkasına pdr koymazlar. Yok böyle birşey yani. Sadece yazdıklarımı ciddiye alın mesajları sırayla okuyun bana hak vereceksiniz.

ancelo
Yasaklı
08 Ekim 2020 01:20

Son bir ek olarak:

Haber sitelerine dahi manşet atılan Rehberlik konu paylaşımlarının başlıca en hit 3 linki aşağıya bırakacağım şekildedir. Şayet siz üşenmeksizin (ki teminatımdadır bir roman okur gibi keyifle okuyacaksanız) inceler ve irdelerseniz rehberlik mevzunun bütün tamamına vâkıf olursunuz. Bunu ciddi söyllüyorum. evet okullarda ve sahada karşılaşıyoruz ayrı tutarım ancak önerim kesinlikle incelemenizdir. Amacımız okula entegrasyonu sağlanabilmiş bir rehberlik adına, iş barışı adına bir duyarlılık sağlamak sistem görüşlerine yer vermek olmalı.

Amaç rehber öğretmenlere sataşma değil sistem noktasında görüş beyanı olmalı veslm.

Konu bakz:

https://forum.memurlar.net/konu/2000138/

https://forum.memurlar.net/konu/1909828/1.sayfa

https://forum.memurlar.net/konu/1960524/1.sayfa PDR (Çözüm) ÖNERİSİ

yalnizzlink, 5 yıl önce

bu konudaki yazışmalar tek bir merkezden yürütülüyor. anahtar kelimeler: aktif katılım, süreci yönetememek, rehber öğretmenler gidince hiçbir şeyin değişmemesi, sistem sorunu , rehberlik sistemi. Bu anahtar kelimelerin yazılış şekli her mesajda aynı. Bu mesajları sırayla okuyun yazanın aslında aynı kişi olduğunu kolaylıkla anlayabilirsiniz. Bir de hiçbir rehber öğretmenin internet sitelerindeki rumuzlarının başına pdr koyduklarını görmedim. Mesela ismi ayşe olan bir din kültürü öğretmeni gelip de rumuzuna din ayşe koymaz. Rehberlikçiler de aynı şekilde rumuzlarının önüne arkasına pdr koymazlar. Yok böyle birşey yani. Sadece yazdıklarımı ciddiye alın mesajları sırayla okuyun bana hak vereceksiniz.

aktifrehber
Yasaklı
08 Ekim 2020 02:33

Okuduk ve ne yazik ki sizi hakli bulamadik sayın yalnizlink.

Bakin kardeşim korkmayin ve etkinliğe katılmayı asla derse girme mantalitesi içinde algılamaktan vazgeçin. Esas yanlişlik inanın burada. Önceleri ben de kısmen karşıydım, hatta belki sırf kıskançlık eseri olarak görüyordum ama zaman içinde hakikatin daha değişik, çok daha farkli bir iç- yüzü bulunduğunu farkettim. Hem düşünsenize akşama değin odamizdayiz bunun neresi yalan..?

Ben artık öğrenciye dokunabileceğim, onları yeterince taniyabileceğim, bazı etkinlik temelli faaliyetlerimi, envanterlerimi bizzat kendim gerçekleştireceğim 1 SAAT AKTİF KATILIM dersi veya etkinliği talep ediyorum. Ayrıca branş öğretmenlerimize bu türden isteklerimi iletmekten ciddi manada yıldım diyebilirim. Bu sistem yanliş kardeşim, artık ele.yüzü tutulur bir yani kalmadi maalesef...

İlk sayfadan dile getirdiğim şekliyle gerek haftada 1 saat veya gerekse şube rehberliklerinde olduğu gibi 2 haftada, şube öğretmenleri ile dönüşümlü şekilde düzenlemeye geçilmesine tarafım.

Dilediğiniz gibi tepkilenebilirsiniz (tabi saygisizlik dişinda) hiç sorun etmiyorum...

yalnizzlink, 5 yıl önce

Toplam 313 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi