Editörler : Pangaea
«34567891011121314»

aktifrehber
Yasaklı
14 Ekim 2020 13:27

Sataşma çıkarmaksızın yapılan eleştiri ve ortaya konulan tespitlerin ekseriyeti Hak'tır katılırım. Suçlu aramadan, adam asmaca ile rehberlikçi karalamadığınız görüş paylaşımınıza teşekkürler.

Teknososyal, 5 yıl önce

Demek okullara gelen yazıda Psikolojik Danişman yazıyor.. Madem öyle yazıyor:

Soru ve sorun 1: Neden öğretmen mesaisi ile çalışıyorsun da 8/5 mesai düzenine tâbi değilsiniz

Soru ve sorun 2: Neden öğtmn ile İdare gibi derse girmişçesine Full + ücret alabiliyorsunuz

Soru ve sorun 3: Tenefüslerde danışma seansı ve süreci yeterli mi geliyor bilmek isteriz

Soru ve sorun 4: Derse girmeye, nöbet tutmaya gelince Psk. Danişman ve otorite kesiliyorsunuz

Soru ve sorun 5: Madem öyle, hadi ek ders de alin lafim yok, bazı grup rehberliği ve etkinlik temelli faaliyetlerinizin yapılması ve yürütülmesi için Psk. Danişman olmanin neresi engeldir...

Soru ve sorun 6: Rehberlik veya Psk Danişma yapacağiniz bir öğrenciyi yerindelik ilkesine göre, kendi sınıf ve okul çevresinde, kendi habitatında neden gözlemlemeye karşisiniz

Soru ve sorun 7: Otorite olur çikariz diyorsunuz zerre kadar aslı astarı yok. Zira derse giren şube rehber öğretmeni şayet otorite sayılsa idi, Neden şube rehberliği yaptirimaktadir...

Şimdilik bu kafidir...

Saygılar..

aktifrehber
Yasaklı
14 Ekim 2020 13:29

Aynı yorumunuza karşı

Rehberlikçiyi steril şekilde müzük dinlerken görüyosunuz da, öğrenciler kapıda dizilmiş yardim beklerken göremiyorsanız bence algilerinizin aklınıza hakim geldiği hususunu bir etüt ediniz ...

Telliturnalar, 5 yıl önce

Şimdi şu süreçte başka bir durum daha ortaya çıktı. Bu benim uzun zamandır tespitimdi fakat bakanlık da bunu ayyuka çıkardı. Sadece rehberliği tartışmayın. Ana branş dışında kalan tüm branşları tartışalım. Ne kadar hak ediyorsunuz aldıklarınızı. Şimdi buna karşı çıkanlara maddeler halinde yazıyorum.

Sınıf rehber öğretmenliği ana branşlarda

Canlı dersler ana branşlarda

Yüz yüze eğitim ana branşlarda

okullarda nöbet tutamak ana branşlarda

Törenler ana branşlarda

Yarışmalar ana branşlarda

Projeler ana branşlarda

Okuldaki dersim sırasında rehberlikçi odasında steril bir şekilde müzik dinlerken ben, hem ders anlatmaya hem de beden eğitimi öğretmeninin girmediği canlı ders yüzünden watsap grubunda veliler ile cebelleşiyorumdur. Bu arada müdür arar: hocam, memurda imzalarınız var. İmzanızı atıp gereken şekilde yarışmaya katılalım. Teneffüste memura gidecekken müdür yardımcısı arar: hocam nerdesiniz? Nöbetinizi düzgün tutun!

Bu sadece basit bir anektottu.

Herkes bu kıssadan hissesine düşeni alsın. Ben sizin bir iş arkadaşınız olarak değil, bu ülkeye vergi ödeyen biri olarak hakkımı helal etmiyorum.

berken47
Şef
14 Ekim 2020 13:44

Bu rehberlik muhabbeti de sıktı artik

Telliturnalar
Aday Memur
14 Ekim 2020 13:54

Siz de algılarınızı kontrol edin hocam. Zira çocuklara sadece kapıda değil okulun her alınında, ebada, watsapta... yetişmeye çalışıyorum. Sadece kapıyı düşündüğünüze göre ya güvenlik ya da beden eğitimi öğretmeni olmalısınız

aktifrehber, 5 yıl önce

Aynı yorumunuza karşı

Rehberlikçiyi steril şekilde müzük dinlerken görüyosunuz da, öğrenciler kapıda dizilmiş yardim beklerken göremiyorsanız bence algilerinizin aklınıza hakim geldiği hususunu bir etüt ediniz ...

ahmetbulut47
Genel Müdür
14 Ekim 2020 17:06

Rehberlik Öğretmeni diye bir kavram yok artık yönetmelik değişti... Psikolojik Danışmanız lütfen...

silivripdr
Daire Başkanı
14 Ekim 2020 23:15

ne kadar güzel güzel yazdım anlattım. pdrcilere de laf söyledim ama yine bir sürü eksi... sizin niyetiniz soruna çözüm bulmak değil. bizim müstakil odamız olması. şunu da söyliyim o zaman; yeni yönetmelik her pdr uzmanına ayrı bir oda açın diyor. bu arkadaşlar hastanede hemşire olsa neden psikoloğa oda veriliyor diyecek. ahahaha komiksiniz. kervan yürür arkadaşlar. ben mesleğimin 14. senesindeyim. hep aynı terane. ama işe yaramıyor aksine pdr uzmanları her geçen gün özlük hakları geliştiriliyor meb bünyesinde. hadi siz kendi kendinizi oyalamaya devam edin. meslek hayatım boyunca gördüm ki pdr ye en çok sataşan kişiler en çok rehber öğretmen olmak isteyen kişiler. gülüp geçiyorum sadece.

Telliturnalar
Aday Memur
14 Ekim 2020 23:30

Siz özlük hakları, müstakil oda ile kendinizi nutku hissededurun ben size mesleğinizi unuttuğunuzu hatırlatayım. Bir eğitim uzmanı ile rehberlikçilik (evcilik gibi düşünün yalandan, hayal ürünü olan mesleğin yeni adı) üzerine konuşunca çok önemli bir sonuca vardık. Çalışmamak için bütün gün kapalı bir kutuda kalmak zamanla insani bazı yönnerinizi kaybettip atılkaşmanıza neden olmuş.

EricContana
Yasaklı
14 Ekim 2020 23:38

Rehberlikcilik diye bir tanımlama yok. Bi yerinizden unvan uydurmayın. Psikolojik danışma ve rehberlik servisi ile psikolojik danışmanlar var. Yönetmeligi aç oku lütfen.

Siz özlük hakları, müstakil oda ile kendinizi nutku hissededurun ben size mesleğinizi unuttuğunuzu hatırlatayım. Bir eğitim uzmanı ile rehberlikçilik (evcilik gibi düşünün yalandan, hayal ürünü olan mesleğin yeni adı) üzerine konuşunca çok önemli bir sonuca vardık. Çalışmamak için bütün gün kapalı bir kutuda kalmak zamanla insani bazı yönnerinizi kaybettip atılkaşmanıza neden olmuş.

Telliturnalar
Aday Memur
14 Ekim 2020 23:47

Keşke ismi uzayınca içeriği de yerini bulsa. Değil bir kaç kelimelik isimler bir sayfa dolusu isiminiz olsa geçti sizin dönem. Bu iş çok yakinen mercek altında.

Rehberlikçilik için haklısınız bir uydurmadır ama en iyi uyan da odur.

EricContana
Yasaklı
15 Ekim 2020 02:22

Yaw he he ...

Keşke ismi uzayınca içeriği de yerini bulsa. Değil bir kaç kelimelik isimler bir sayfa dolusu isiminiz olsa geçti sizin dönem. Bu iş çok yakinen mercek altında.

Rehberlikçilik için haklısınız bir uydurmadır ama en iyi uyan da odur.

15 Ekim 2020 19:08

Ahmetbulut hocam siz kafanizi yormayin MEB yakinda saha tayin edecektir 'rehberlikçi' deyü. Artık rehberlik tartişmalarinin eski tadi kalmadi.. Uygar piyasa yapmayi birakti.. Naz çekildi.. velhasili bir takım küfürbaz rehberlikçilerle ben de sistem tartişmalarıni noktaladim iyi bilirsiniz.

ahmetbulut47, 5 yıl önce
Rehberlik Öğretmeni diye bir kavram yok artık yönetmelik değişti... Psikolojik Danışmanız lütfen...

Pdr-cemil
Yasaklı
16 Ekim 2020 00:07

Çok ta kasmaya hacet yok çünkü şükürler olsun lobimiz son derece güçlü bence başedemezler.

silivripdr, 5 yıl önce

ne kadar güzel güzel yazdım anlattım. pdrcilere de laf söyledim ama yine bir sürü eksi... sizin niyetiniz soruna çözüm bulmak değil. bizim müstakil odamız olması. şunu da söyliyim o zaman; yeni yönetmelik her pdr uzmanına ayrı bir oda açın diyor. bu arkadaşlar hastanede hemşire olsa neden psikoloğa oda veriliyor diyecek. ahahaha komiksiniz. kervan yürür arkadaşlar. ben mesleğimin 14. senesindeyim. hep aynı terane. ama işe yaramıyor aksine pdr uzmanları her geçen gün özlük hakları geliştiriliyor meb bünyesinde. hadi siz kendi kendinizi oyalamaya devam edin. meslek hayatım boyunca gördüm ki pdr ye en çok sataşan kişiler en çok rehber öğretmen olmak isteyen kişiler. gülüp geçiyorum sadece.

EricContana
Yasaklı
16 Ekim 2020 11:08

Bu utanmaz, sözde Pdrci olan trol hesap, kadınları sırf kadın olduğu icin asagilarken(hiç tanımadığı kişilere belden Asagi konuşur) Pdr hesabı gibi durarak Pdrnin ilke ve değerleri ayağının altında ezmekte ve bu şekilde Pdr ye zarar vermeye çalışmaktadır.
Pdr-cemil, 5 yıl önce

Çok ta kasmaya hacet yok çünkü şükürler olsun lobimiz son derece güçlü bence başedemezler.

16 Ekim 2020 11:42

valla mesleğimin ilk yıllarında sınıf rehberlik planlarını ben hazırlayıp veriyordum sınıf öğretmenlerine, ama okulumuza birgün müfettiş geldi. bu planları benim hazırladığımı öğrendi, soruşturma açacaktı yönetmeliğe uymadığım için de sonradan vazgeçti nedense, ve o sınıf öğretmenlerinden hiçbiri maalesef arkamda durmadı, hepsi biz yapmak istedik bize yaptırmadı ayağına yattılar. neyseki sonradan öğrendik ,müdür yardımcısı arkamda durmuş, işte hocamız iyi niyetinden yaptı falan demiş..

böyle de garip bir anı işte...

kısacası şu arkadaşlar yönetmelik sorgulanabilir ama dışına çıktığında da yanında olacak eğitimciler olması lazım.

ben bir psikolojik danışman olarak sorguluyorum ama yönetmeliğe de uyuyorum. yönetmelik ne derse o.

xyz14
Memur
16 Ekim 2020 20:04

Sayın hocam anlaşılan siz bu işin duayenisiniz. Ben yeni atanmış meslek lisesi öğretmeniyim ve 12 .sınıfın birini bana verdiler ve rehberlik öğretmeni bizimle bugün toplantı yaptı ve yapılacakları anlattı lakin ben hiç bir şey anlamadım nereden başlayacam ne dolduracam bu konuda yardımcı olur musunuz veya bu konuya ilgili herhangi bir web sitesi var mı ? teşekkür ettim.

psk danışman chn, 5 yıl önce

valla mesleğimin ilk yıllarında sınıf rehberlik planlarını ben hazırlayıp veriyordum sınıf öğretmenlerine, ama okulumuza birgün müfettiş geldi. bu planları benim hazırladığımı öğrendi, soruşturma açacaktı yönetmeliğe uymadığım için de sonradan vazgeçti nedense, ve o sınıf öğretmenlerinden hiçbiri maalesef arkamda durmadı, hepsi biz yapmak istedik bize yaptırmadı ayağına yattılar. neyseki sonradan öğrendik ,müdür yardımcısı arkamda durmuş, işte hocamız iyi niyetinden yaptı falan demiş..

böyle de garip bir anı işte...

kısacası şu arkadaşlar yönetmelik sorgulanabilir ama dışına çıktığında da yanında olacak eğitimciler olması lazım.

ben bir psikolojik danışman olarak sorguluyorum ama yönetmeliğe de uyuyorum. yönetmelik ne derse o.

Teknososyal
Yasaklı
17 Ekim 2020 14:54

O işler angarya niteliğinden kurtarılarak bizzat alan uzmanı rehber öğretmene devredilmeli hcam

xyz14, 5 yıl önce

Sayın hocam anlaşılan siz bu işin duayenisiniz. Ben yeni atanmış meslek lisesi öğretmeniyim ve 12 .sınıfın birini bana verdiler ve rehberlik öğretmeni bizimle bugün toplantı yaptı ve yapılacakları anlattı lakin ben hiç bir şey anlamadım nereden başlayacam ne dolduracam bu konuda yardımcı olur musunuz veya bu konuya ilgili herhangi bir web sitesi var mı ? teşekkür ettim.

Teknososyal
Yasaklı
17 Ekim 2020 14:57

.

Rehber Öğretmeni sahaya inmeli neden mi?

1) Sınıf öğretmeni olarak öğrencilerin sorunlarıyla hep birebir ilgilenmek zorundayız.

2) Alanımız olmadığı halde birçok konuda yalnız bırakılmaktayız.

3) Öğrenciler, sadece odasında gördükleri rehber öğretmene bırak dert anlatmayı , gitmek için ikna bile edilememektedir.

4) Sadece teneffüs aralarındaki on dakika alınarak öğrenciye zulmedilmektedir.

5) Dersimizden öğrenci alınarak rehberlik yapılma anlayışını anlamamaktayız.

6) Derslerimiz önemsiz gösterilip rehberlik yapılmaktadır.

7) Hepimiz öğretmen olarak atanmakta fakat rehber öğretmen, hiçbir zaman danışmanlık yapacağı öğrencilerle yüzyüze tanışmamaktadır.

8) Sadece sorunlu öğrencilerle tanışmakta, bunların da sorunu sınıf rehber öğretmene yüklenmektedir.O zaman nerde kaldı rehber öğretmenlerin psikolojik danışmanlığı....

9) Derse girip öğrencinin davranışlarıyla karşılaşılmadığı için sorunlara çözüm yüzeysel kalmaktadır.

10) Rehber öğretmeni sadece odasında ( ki oda çoğu zaman kilitli ) bulmaktan öğretmenlerle fikir alışverişi verimsiz olmaktadır.

Cevap verecekseniz lütfen bu sebeplere karşı sebepler olarak cevap verin...Yoksa yine haset, kıskanç kelimeleriyle hakaret etmeyiniz...Kaliteli bir paylaşım olsun..Öğretmenlere yakışan

TozluTebeşirKokusu, 5 yıl önce

Harika bir değerlendirme geçti elime ben de unutmadan paylaşayım isterim. Bakın ne der:

"Rehber öğretmenlerinin faydalı olabilmeleri için öğrenciyi sınıf ortamında gözlemleyebilmeleri gerekir. Yok odalarında oturup çayını kahvesini yudumlarlarsa yalnızca sorunlu öğrencilerle muhatap olurlar, fakat yaşadığı sorunları içine atan sessiz, sakin, içe kapanık öğrencilerden haberleri dahi olmayacak ve dolayısıyla onlara yardımcı olamayacaklardır. Unutmayalım ki Rehberlik ve Psikolojik Destek, yalnızca sorunlu öğrencilere değil tüm öğrencilere tanınan bir hak olmalı..."

Mevcut âtıl pozisyondaki ilgili servislerin acilen rehabilite edilerek sahaya entegrasyonu gerekir. Samimiyet odaklı sistem görüşü ve eleştirisini kaçırmayan rehber öğretmenlerini tebrik ederim.

xyz14
Memur
17 Ekim 2020 18:58

Evet hocam üşenmedim 1. sayfadan son sayfaya kadar yazılanları okudum ve şimdi her şeyi daha iyi anladım bende içimden diyordum ki bütün bunları niye biz yapıyoruz ben meslek öğretmeniyim bu çocukların stajlarıyla uğraşıyorum ( stajlar okullara çekildi) kafam zaten balon gibi oluyor birde kalkmış bunlarla nasıl uğraşacam diye içimden geçirmedim değil hatta bi ara rehber hocasına soracaktım hocam bunları siz yapsanız diye lakin

ortamı bilmiyorum aday öğretmenim o yüzden pek ses etmedim fakat şunu anladım ki bu konuda bayağı bir dertliymişsiniz tabi biz konuya direkt 6. sayfadan girince olayın iç yüzünü pek görememişiz şimdi ben pazartesi okula gidince ilk işim rehberlik hocasına ben anlattıklarınızı anlamadım yine yine yine anlatın demek olacak tabi okulda olursa arada sırada görüyorum kendilerini çünkü.

Teknososyal, 5 yıl önce

O işler angarya niteliğinden kurtarılarak bizzat alan uzmanı rehber öğretmene devredilmeli hcam

EricContana
Yasaklı
17 Ekim 2020 19:25

Genç bir dimağ daha kaybedildi.
xyz14, 5 yıl önce

Evet hocam üşenmedim 1. sayfadan son sayfaya kadar yazılanları okudum ve şimdi her şeyi daha iyi anladım bende içimden diyordum ki bütün bunları niye biz yapıyoruz ben meslek öğretmeniyim bu çocukların stajlarıyla uğraşıyorum ( stajlar okullara çekildi) kafam zaten balon gibi oluyor birde kalkmış bunlarla nasıl uğraşacam diye içimden geçirmedim değil hatta bi ara rehber hocasına soracaktım hocam bunları siz yapsanız diye lakin

ortamı bilmiyorum aday öğretmenim o yüzden pek ses etmedim fakat şunu anladım ki bu konuda bayağı bir dertliymişsiniz tabi biz konuya direkt 6. sayfadan girince olayın iç yüzünü pek görememişiz şimdi ben pazartesi okula gidince ilk işim rehberlik hocasına ben anlattıklarınızı anlamadım yine yine yine anlatın demek olacak tabi okulda olursa arada sırada görüyorum kendilerini çünkü.

Teknososyal
Yasaklı
19 Ekim 2020 01:18

Estağfurulllah ben birşey yapmadım hocam, ne mutlu size ki bilinçlenmişsiniz.

xyz14, 5 yıl önce

Toplam 313 mesaj
«34567891011121314»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi