Editörler : E.Kayı Han
27 Eylül 2020 15:12

İKM izolasyon sürecinde herşey Tek Başlıkta buluşalım...

Arkadaşlar izolasyon sürecindeki tüm sıkıntılarımızı tek başlık altında toplayalım bütünlüğü korumak için konu güncel kalsın teşekkürler.

*Çalışma şekli ,iş yükü,sağlık ,beslenme,temizlik ,ihtiyaç ve izin ile alakalı:

- Bu çalışma şekli bizleri yıpratmış durumdadır . 14 gün ceza infaz kurumlarında 7/24 esasında ne zaman ne olacağı belli olmadan bazen 2 saat bile uyku uyuyamadan , dinlenemeden çalışmaktayız.

-iş yükü hat safhada artmış durumda 230 personelin yapmış olduğu iş -performans 50 kişilik gruplardan oluşan personelden beklenmekte yıpranmaktayız.

-İş takibi bitmiş durumda yapılan işlerin bir sonraki gruba devredilmesi yarım yamalak , düzensiz yapılmakta.

- Bazı birimlerde idareden kaynaklı olarak, gurplarda görevli personel bulunmamakta hep aynı personele 1 Aylık işler iş yüklenmekte (yazıktır günahtır)

-İdari katta çalışan izolasyona girmeyen keyfi yerinde olan personellerin yapacakları işler guruplarda çalışan işle alakası olmayan personellere fazlasıyla yüklenmekte.

-Mahkum kabul biriminde görevli personellerin hem dışarı ile hemde kurum içerisiyle ayrıca izolasyon uygulanarak bağlantısı kesilmiş durumda ; 80 tane tutuklu / hükümlü sevk gelir 2 personel ile sevki teslim almaya zorlanmakta yeme içme saati yok, gece uyku yok , 80 tane mahkumun ortasında hiçbir güvenlik önlemi olmadan ortada bırakılırsın yardıma gelen yok 2 kişiyle mahkumdan daha beter bir şekilde memura hücre cezası verilmiş gibi.

-1 vardiya hep gündüz 1 vardiya hep gece 14 gün boyunca dinlenme yok.

-60 tane memura 1 telefon düşmekte herkesin ailesi var hastası çocuğu var iletişim sıfırrrr. Ailemizden haber almak mesai saatleri içinde imkansız sekreterlik bağlamıyor çünkü telefon tek hatta bağlı. Görüntülü konuşmayı saymıyoruz bile imkansız !!

-Yemekler besleyici değil yetersiz , yağdan tuzdan yemekler yenmiyor. Etli yemek yazan listede bezelye geliyor mesela. Meyve zaten yok sağlıklı beslenmek için cebine 1000 lira koyup kantinden alırsan başka hepimizz yakında tansiyon, kolesterol, şeker hastası olacağız.

- 14 gün içeri kapatılan memur ayrıca ihtiyaçlarını kantinden temin ettiği için ortalama 400-500 lira kantine( döner sermayeye) para harcamakta içtiğimiz sudan temizlik malzemesine kadar memur cebinden ödemekte.

-Mahkumun bir dediği iki edilmezken memur kimsenin umrunda olmamakta.

-Temizlik konusunda özellikle banyolar leş gibi duş alanları pis duş başlığı bile yok akan su beynimizi delecek idareden istediğimizde iki alın takın deniliyor akan su motor yağı gibi . Ayrıca özellikle böyle bir süreçte istediğin zaman temizlenmek imkansız sıcak su gece 12 de gelirse ancak.

- Memur koğuşlarda derslikler de yatıyor böcekler ,sivrisinekler ,fareler cirit atıyor etrafınızda. İklimlendirme yok yazın sıcakta kışın soğukta yatılıyor. Yataklar her grup değişimde temizlenmiyor uyuz olan memur arkadaşlar bile oldu.

-İZİNLER:

İzolasyona girmeyen idari katta çalışan memur ,müdür, katip vs.gibi herkes yıllık izne gider gelir işi çıkar gider çocuğunu özler gider ailesi hastalanır gider fakat siz içerde Alllaha dua etmekten başka çareniz olmadan eliniz kolunuz bağlı kalırsınız. Müdür beylere izinler sorulduğunda memurun sesinin çıkmaması için topu hemen Savcılığa atılıp bu kararın savcılık tarafından alındığı izinlerin yanacağı söylenmekte benim 22 gün iznim niye yansın Allah'tan korkun kuldan utanın üstelik birde yazı var memura sıralı bir şekilde izin kullandırın diye öyleya dışardakilerden bizim izinlere sıra gelmiyor haklılar. Yeterki gruplardan memur eksilmesin. Kurumun hammallığını hep aynı personel yapsın .

Ailemiz ile iletişimimiz kalmadı (sadece telefon değil manevi anlamda da) mutlu olamıyoruz motivasyon sıfır. Aile birliğimiz bozuldu.

Ekonomik olarak çalıştığımız kuruma ayrıca para harcıyoruz ailecek boğazımızdan geçecek parayı birde içerde harcıyoruz.

Herkesin borcu , derdi, hastası var zaten çoğu memur gurbette eşimizi çocuğumuzu Allah'a emanet edip işe gidiyoruz

Doktoru ,sağlıkçısı, müdürü, dışardan gelen teknik servis bir maske takıp içeri girebiliyor fakat biz mahkumluğa devam.

Sağlığımız, psikolojimiz bozuldu artık bize acıyın çünkü acınacak haldeyiz bir memur olarak.

Kadroyu , maaşa zammı , ikramiyeyi falan saymıyorum zaten sizin olsun memuru mahkum etmeyin yeterli.

Arkadaşlar eklemek isteyen herkes yazsın lütfen. Teşekkürler

Memurlar.net ten bu konular hakkında duyarlı olmalarını istiyor lütfen sesimizi duyurun artık ricayıda geçtik arz ederiz Allah aşkına lütfen.


Turksat46
Aday Memur
27 Eylül 2020 21:34

Ne eklemeliki ? Görunmuyor duyulmuyoruz... Sorunlar hep aynı


CCTwins
Aday Memur
27 Eylül 2020 22:11

yarın içeri giriyorum Allah tüm meslektaşlarımıza kolaylık versin umarım daha fazla bu süreç devam etmez..


Turksat46
Aday Memur
27 Eylül 2020 22:13

Saol amin kardeş Allah kolaylıklar versin sanada. Daha uzun sürer budurum


ikmyiz
Aday Memur
27 Eylül 2020 22:19

Eyvallah kazasız belasız sağlıkla ailelerimize kavuşuruz inşallah.

Şöyle de birşey varki çiviyi sökersin izi kalır bunları unutmamak lazım bu zorluklar unutulmamalı. Bir yerlerden ders çıkarmalı 30 yıllık memur yarın dilekçe verse emekli olur hayır korkacak birş eyde yok hakkını arıyorsun yarın dilekçe yazalım taleplerimizi bildirelim diyoruz kaçıyor .aman bana birşey olmasın, rahatım kaçmasın , idareyle selamı sabahı kesmeyelim izinlerimiz nolur işim düştüğünde müdürün yüzüne nasıl bakarım başmemurun etrafında nasıl fır dönerim diye yanaşmıyor bazı memurlar var 30 yıldır bir vasıf kazanamamış hiçbirşey bilmez kapı açar kapatır sorumluluk duygusu yok iş veremiyorsun adama vasıf yok çilingir gibi kapı aç kapı kapat böyleleri ile çalışıyoruz yazık çok yazık çookkk Cenab - ı Allah yardımcımız olsun..


gursu.06
Memur
27 Eylül 2020 22:29

Bugün izalasyondan çıktım arkadaşin dediği gibi kalitesiz yağlardan yapılan yemekler uykusuzluk bitkinlik sağlıksız piknik kahvaltı meyve sebze yok eğer ki ekonomi kötüyse açık açık çıkıp söylesinler bu personelin yaptığı fedekarligin karşılığı verilsin ya maddi ya manevi devletimiz sadece bize mi fakir ne yaptık suçumuz ne nedir bu bitmeyen çalışmaların sebebi cumhurbaşkanı mi izin vermiyor bunları bilelim artık çünkü yorulduk artık değer görmek istiyoruz buyuk bir Twitter etkinliği yapalım


ikmyiz
Aday Memur
27 Eylül 2020 22:43

Arkadaşlar en büyük sorunumuz kamu oyu oluşturamamak cezaevi personeli ile ilgili birşeyler söylemekten bürokrasi bile korkuyor , gazeteci korkuyor , memur korkuyor kötü birşeyde yok talep sadece . Ailemin tek çocuğuyum bu sebeple uzmanlığı bırakıp geldim 12 yıl önce bilsemki içişlerine Sayın Süleyman Soylu bakanım gibi bir babayiğit gelecek vallahi bırakmazdım uzmanlığı kimi kurumun bakanı kimininde bakmayanı var gerçekten . Kurumlardaki sıkıntılar en üste zincirleme bir şekilde sorun yok herkes memnun olarak iletiliyor ..(sorun yok) memur- başmemur- müdür yard.- müdür- savcı- cte- bakanlık = Basın ( nasıl olsa sorun yok yazmayada gerek yok)

Bakan beyler diyor ciddi bir hak verdik yıpranma hakkı yok öyle birşey bunun adı fiili hizmet zamı oda 2 yıla takamül ediyor yine rapo falan herşey düşüldükten sonra belki 3 ay erken emekli olursunuz işte 63 değilde 62.5 falan Allah bizi görsün görmeyen gözleri duymayan kulakları açsın .

gursu.06, 4 yıl önce

Bugün izalasyondan çıktım arkadaşin dediği gibi kalitesiz yağlardan yapılan yemekler uykusuzluk bitkinlik sağlıksız piknik kahvaltı meyve sebze yok eğer ki ekonomi kötüyse açık açık çıkıp söylesinler bu personelin yaptığı fedekarligin karşılığı verilsin ya maddi ya manevi devletimiz sadece bize mi fakir ne yaptık suçumuz ne nedir bu bitmeyen çalışmaların sebebi cumhurbaşkanı mi izin vermiyor bunları bilelim artık çünkü yorulduk artık değer görmek istiyoruz buyuk bir Twitter etkinliği yapalım


Turksat46
Aday Memur
28 Eylül 2020 09:33

Etkinlik yaptık evde izalasyona geçildi yine buyuk etkinlikler yapılsa belki ek ödeme olur ama hiç değilse sesimizi duyururuz izalasyonu bitirirler. Evet herkes sus pus aman birşey olmasın kimisi der bu sistem çok iyi ooh diye. Arkadaş 3 defa test oluyoruz 3 defa oykurme ve burun acısı cekiyorum. Artı bide stresss. Ben bile istifa dusunuuorum. Soylu gibi bakan varken burda böyle değer görmek beni çok üzüyor yipratiyor


Turksat46
Aday Memur
28 Eylül 2020 09:35

Keşke diyorum sayin Süleyman soyluya sesimizi duyursak belki yardımcı olur

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi