Editörler : swat3410
29 Eylül 2020 16:49

Takibini Yapamadığım Şeylerin Zimmeti Üzerime Almak Zorunda Mıyım ?

Selamın Aleyküm,

Bir birimde polis memuru olarak çalışıyorum. Daha 1,5 sene anca olacak. Sorum şu;

Daha önce hiç üzerime zimmet almadım. İlk defa bi büronun başına geçirdiler, bürodaki diğer memur doğum iznine ayrıldı. Bu memurun üstüne bulunduğumuz binadaki yaklaşık olarak 1000 masa 1000 sandalye, bayrak, harita, tüfek, tabanca, masa binada oraya buraya dağıtılmış bi ton demirbaşın zimmetini bu memurun üstüne zimmetlemişler. 2 Ay doğum iznine ayrılınca bunun üstündeki zimmetin hepsini benim üstüme yapmak istiyorlar ancak ben bu konu hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Ayrıca üzerime zimmet vermek istedikleri şeyler kocaman bir binanın içinde orada burada olan şeyler yani tek tek saymaya kalksam sayamam. Depolar desen karmakarışık, coplar kalkanlar kasklar robocoplar gaz maskeleri desen herşey biryerlerde. Takibini yapamıyorum. Şube müdürüne çıktım, bunların takibini yapamayacağımı, bana zimmet verilmek istenen malzemelerin binanın her yerinde karışık bi şekilde dağıtıldığını, silahlardan 2-3 tanesinin tutanaksız bir şekilde benden önce arızalı olarak bırakıldığını, bunlardan dolayı başıma bi şey gelebileceğini ve bundan dolayı zimmeti üzerime almak istemediğimi söyledim. Ardından bunları yapamadığımı, daha önce hiç kapalı ortamda çalışmadığımı, kapalı ortamlarda kendimi gergin ve tedirgin hissetiğimi bundan dolayı kapalı alanda çalışmak istemediğimi ve beni geldiğim birime geri göndermesini istedim. Zimmeti üzerime aldıktan sonra 3-4 çalışmamı ve ancak bu süreden sonra beni geri gönderebileceğini söyledi. Ben zimmeti üzerime almak zorunda mıyım ? İmzadan imtina edersem bana karşı yapabileceği bir işlem var mıdır ? Abilerim sizden yardımlarınızı ve bilgilerinizi istiyorum. Yardımcı olursanız Allah razı olsun.


Göksel Şahin
Aday Memur
29 Eylül 2020 16:51

Yukarı Düzeltme: 3-4 ay çalışmamı


Atmaca1953
Aday Memur
29 Eylül 2020 16:54

Saymanlığa mı verdiler ona göre konuşalım.


Göksel Şahin
Aday Memur
29 Eylül 2020 17:23

Saymanlık değil, İdari bürom bana zimmet vermek istiyor.


Memurhaps
Şube Müdürü
29 Eylül 2020 18:42

Hiç bir şey zorla verilmez almak istemezsin olur biter. Sadece yerin değişir mecbur değilsin.

Göksel Şahin
Aday Memur
29 Eylül 2020 19:21

Peki almak istemezsem bunun karşılığında bana zorunlu olarak almam için bi yönetmelik maddesi var mı


salomon42
Genel Müdür
29 Eylül 2020 20:28

Genç kardeşim hiç bir şeyi üzerine almak zorunda değilsin, doğrusunu yapmışın, kimse bir şey yapamaz üzerine almazsan birimin daha çabuk değişir


Sonbarettalı
Aday Memur
29 Eylül 2020 20:58

Çalıştığın birimin kullanıcı birim taşınır mal sorumlusu izine gitmiş ve kullanıcı birim taşınır mal sorumlusu sen olacaksın.Arkadaş izine çıkmadan önce etmys üzerinden depo devir belgesi düzenlemeniz lazımdı.Sene sonu sayım yapılırken 1 gün bile sürmüyor tüm eşyaları saymak.Ayrica o kadar çok abartmissinki her şey bir yerde karmakarışık v.s. ETMYS ye gir depodaki malzemelerin listesini çıkar ve saymaya basla bulabildikleri in listesini çıkar ve teslim al İnanki 1 gününü almaz.Sen bu akılla gidersen meslegin sonunu getiremezsin.


16kasim2016
Kapalı
29 Eylül 2020 21:29

silah telsiz vb. önemlidir.

masa sandalye felan filan önemli değil.

malzemelere sahip çıkar, ara sıra sayar, tutanakla verip alırsan bir sıkıntı olmaz...


hamlea26
Daire Başkanı
29 Eylül 2020 21:43

Sende sistem üzerinden kullananlara zimmetle birşey olmaz o zaman .Kendi kullandığın harici hiç bir şey kalmasın üzerinde.Ancak zimmeti almadan önce iyi bir sayım yap.Hangi malzeme kimin kullanımında onu gör eksikleri zimmetine alma.Zor iştir doğru ama düzene sokmak ister isen yapılır.


Göksel Şahin
Aday Memur
29 Eylül 2020 21:46

@Sonbarettalı İzne giden kişi Taşınır Mal Sorumlusu değil. Taşınır mal sorumlumuz idari bürocumuz. Büroda iki kişiyiz, diğer arkadaş doğum iznine gitti. Taşınır Mal Sorumlusu (Idari Bürocumuz) doğum iznine giden arkadaşın üzerindeki zimmetleri almış bana vermeye çalışıyor.

Yani;

Önceki Durum=

Taşınır Mal Sorumlusu (Idari Bürocu) Bürodaki diğer arkadaşa zimmeti vermişti.

Şimdiki Durum=

Taşınır Mal Sorumlusu (İdari Bürocumuz) Arkadaştan zimmeti düşmüş, zimmeti bana vermek istiyor.

Beni yeni taşınır mal sorumlusu yapmak istemiyorlar. Arkadaşa zimmetledikleri malzemeleri izne gitti diye bana vermek istiyorlar. Yanlış analiz etmişsiniz.


kartal5195
Aday Memur
29 Eylül 2020 21:50

Depoya bakıyorsan mecbur alacaksın alamam diyemezsin . Ama tek tek kontrol ederek sağlam şekilde olanları, eksik varsa eğer tutanağı yapıştır şu şu eksik olduğu kırık olduğu tespit edilmiştir diye yaz başın ağrımasın.


Sonbarettalı
Aday Memur
29 Eylül 2020 21:58

Kardeşim sizde herşey birbirine karışmış.Birimde kayıtlı malzemelerin zimmeti taşınır mal sorumlusunda olur.Eger birim mevcudu çok ve malzeme sayısı fazlaysa birden fazla taşınır mal sorumlusu olabilir.Bence sen müdüre ben zimmet almiyorum diyeceğine işlerin sallamasyon yapıldığını malzeme zimmetlerinin yapılmadığını ve malzemede herhangi bir eksiklik çıkması dahilinde kullanıcı birim amirinin da sorumluluktan kurtulamayacağını anlat.Kolay gelsin hayırlı aksamlar


Göksel Şahin
Aday Memur
29 Eylül 2020 21:58

@Kartal5195 Sadece kullandığım depoyu verse sıkıntı yok. Depo ve büro içinde kullandığım malzemeler haricinde, depodan çıkışı yapılmamış halen depoda gözüken ancak ortak kullanım alanlarında aktif kullanılan malların zimmeti verilmek isteniyor.


kartal5195
Aday Memur
29 Eylül 2020 22:04

Sizin şube Allah?a emanet o zaman.

Göksel Şahin, 4 yıl önce

@Kartal5195 Sadece kullandığım depoyu verse sıkıntı yok. Depo ve büro içinde kullandığım malzemeler haricinde, depodan çıkışı yapılmamış halen depoda gözüken ancak ortak kullanım alanlarında aktif kullanılan malların zimmeti verilmek isteniyor.


ahmet7174
Aday Memur
29 Eylül 2020 22:04

Bu işi yapan abin olarak tavsiyem şu. 2 ihtimal var. 1. bunları almam diyebilirsin. ondan sonra sıkıntı yaşarmısın bilemem. 2. tavsiyem de şu. tamam ben bunların zimmetini alırım. ancak tek tek kontrol etmeden alamam de. bu fikri kim verdi derlerse taşınır mal saymanı ve kullanıcı birim sorumlusu olarak görev yapmış bir komiserim dedi dersin. saygılar.

ahmet7174
Aday Memur
29 Eylül 2020 22:11

malzeleri üzerine alırsan tavsiyem. tüm malzemeleri kullanan kişilere etmys üzerinden zimmet yap. deponu boşalt. kullanılamaz durumda olanlarıda sistem üzerinden depona iade et.

Göksel Şahin
Aday Memur
30 Eylül 2020 11:37

PolNet4 üzerinden Zimmetli Malzemelerime baktım, zimmet fişine imza atmadığım halde bana zimmet geçmiş.

"TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ, MİLLÎ İSTİHBARAT TEŞKİLATI VE EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ"

Yönetmeliği okudum, inceledim, Kullanıcı Birim Taşınır Mal Sorumlusu'dan sonrası bütün uygulamalar insiyatife bırakılmış. Yani K.B. Taşınır Mal Sorumlusu arkadaş için yönetmelikte kullanıcılara teslim eder diye bi ifadeye yer verilmiş ancak kullanıcılar için teslim alma zorunluluğundan bahsedilmemiş. Konu hakkında yardımcı olabilecek düşünceleriniz var mı abiler ?

30 Eylül 2020 13:58

Taşınır Mal Yönetmeliği ve yönergesi açık devir işlemlerinin ne şekilde yapılacağı belirtilmiş. Makamdan (İlde il emniyet müdürü/ ilçelere ilçe müdür veya amiri) harcama yetkilisinden sayım komisyon onayı alınarak sayım yapın. ETMYS üzerinden şube üzerinde bulunan tüm malzemeler seri numaralı olarak vardır. Liste halinde çıktı alıp sayım yapın , saymadan evrak üzerinde kurşun kalem bile almayın. Sonra çok püsürüklü işi çıkar . Ha ben bunu saymadan alırım dersen başın çok ağrır, sayarak aldığında 150. koduyla tüketim malzemelerinden fazla çekinme , 255-254 gibi kodla başlayan malzemeler sıkıntı olur yıl sonu geliyor lojistik sayıma gelir eksiği sana çıkartır gider . Eğer ben almam dediğinde ısrar ederlerse yönetmeliğin ilgili hükümlerini ilgi tutarak dilekçe ver o şekilde al zimmeti. 30 saniyede imza atarak aldığın zimmeti , 30 yılda çıkartamazsın kabaca


Atmaca1953
Aday Memur
30 Eylül 2020 15:44

Yazmış arkadaşlar ama bende tekrar edeyim, saymadan imzalama. Saydıklarında eksik veya sağlam olmayan malzeme çıkarsa tutanak tut. Demirbaşlara özellikle telsiz, silah, balistik yelek vs dikkat et. Baskıya boyun eğip saymadan teslim alırsan sonrası sana sıkıntı olur. Sayarak alırsan kafan rahat olur.


islemsizihrac679
Aday Memur
30 Eylül 2020 19:32

başin yanar, ne kadar eksik varsa ileride üzerine kalır. açık ve net
Toplam 20 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi