Editörler : supporters.
16 Ekim 2020 01:31

KPSS ve Hakimlikte başarısız olursam iş bulmakta zorlanır mıyım?

Merhaba, 2019 Aralıkta İstanbul Barosunda stajıma başladım. Stajımın başlamasına müteakiben hemen bir iş buldum ve Mart ayına kadar çalıştım. Ofiste takip elemanı vardı hiç icra yapmadım, icra yapmaya da niyetim yok, sevmiyorum. Onun dışında ofis dava ağırlıklı bir ofisti, avukatlar davalara girer gelirdi, ben de diğer stajyerle birlikte ofiste mazeret dilekçeleri, bilirkişi raporuna beyan, tanıklara beyan, istinaf başvurusuna beyan, temyize beyan, adli tıp kurumu raporuna beyan gibi çeşitli dilekçeler yazdım. Adliyeye haftada bir kalem işleri için gönderiyorlardı sadece. Anlayacağınız 3 ay çalıştım ama temel şeyler dışında ekstrem şeyler öğrenemedim. Sonra pandemi patladı, ofis ben dahil stajyerler ile yollarını ayırdı. Bunun üzerine ben de pandemi uzun sürer diye staj sürecinde Kpss'ye ve Ales'e hazırlandım. Şimdi de hakimliğe hazırlanıyorum. Bu süreçte o 3 ay dışında hiç çalışmadım. Benim sorum şöyle, eğer Kpss ve Hakimlikte başarısız olursam 3 aylık zayıf iş tecrübem ile ruhsatı aldıktan sonra iş bulmakta zorlanır mıyım? Bulduktan sonra çok sıkıntı çeker miyim? Açıkçası çok strese girmeye başladım. Yardımcı olursanız sevinirim.


duyumcu35
Aday Memur
16 Ekim 2020 14:44

Ben de hemen hemen aynı durumdayım. Mezun oldum hakimliğe çalıştım, hakimlikten çıkıp 2 buçuk ay staj yaptım, sonra pandemi çıktı eve gönderildik bu sefer de KPSS çalıştım. 2.5 aylık tecrübe ile kaldım. Benim de bu durumdan dolayı streslendiğim, geç kalmışlık hissettiğim oluyor ama bence kapatılmayacak bir açık değil. 5-6 ay belki stajyer olarak çalışırız ama sonra yine herkesle aynı seviyeye geliriz diye düşünüyorum. Adam akıllı staj yapmadan ofis açan bir sürü adam var piyasada, bir şekilde öğreniliyor yavaş yavaş.

16 Ekim 2020 23:33

Sıkıntı olmaz. Kasmayın. Ruhsatı yeni alan birçok avukat arkadaş adliyelerde icraların yerini bilmiyor, rapor beyan, istinaf cevap dilekçeleri yazamıyor. Herkes işi yaparken öğreniyor. Asla kasmayın, çalışın.

Mrme
Şef
06 Aralık 2020 17:31

Olacakları yazayım,

Herhangi bir tecrüben veya tanıdığın yoksa Düşük ücret mukabilinde bütün icra işleri, ara işler dahil ayak işlerinin hepsini yapıyorsun.

Sonra kendi büronu açmak için girişimlere başlıyorsun. Sonrası meçhul.

Bu sebeptendir ki piyasa da zibilyon tane hukuk bürosu var ve belli başlı davaları hep belli başlı avukatlar alır. sende CMK beklersin müvekkil ararsın.

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi