Editörler : ayşegül bgm
22 Ekim 2020 12:37

Psikologların atanabileceği kurumlar
Psikolog alımı için hangi kurumlar ne zaman ilana çıkıyor, bu ilanlara nereden ulaşılabilir? Genel olarak hangi kurumlarda ne işler yapıyoruz, maaşları vs kapsamlı bilgi verebilir misiniz?

Psk232
Aday Memur
22 Ekim 2020 14:05

çalışabileceğimiz kurumlar genellikle sağlık bak, adliye ve cezaevleri, aile bakanlığı ve asdep, emniyet, tsk veya milli savunma bak, rtük vs. olarak çeşitliliği fazla. fakat en çok alım sağlık, adalet ve aile bakanlığında oluyor. Üni hastaneleri de ayrıca açıktan alıma çıkıyor mülakatlı.

Çalışma koşullarına gelirsek, ben hastanede çalışıyorum, maaşın net 4500 olur hastane döner sistemi var her yerde farklı oluyor ama ort. 400 civarı döner alabilirsin ama dediğim gibi hastaneye bağlı bir durum. Adliyelerde çalışma koşulları biraz daha rahat diye duyuyorum, mesela adliyelerde esnek çalışmaya geçti hemen, giriş-.çıkış saatleri gayet rahatmış özellikle aile mahkemeleri. Cezaevini bilmiyorum ama şartları zordur diye tahmin ediyorum. Ama en zoru bence aile bak. çünkü ev ziyaretleri filan oluyor yani zordur diye tahmin ediyorum.

Bildiklerim bunlar, aklına takılan olursa yardımcı olabilirim :)


Blackness0
Aday Memur
22 Ekim 2020 15:19

Teşekkürler hocam. Peki hastanelerle eğitim araştırma hastaneleri arasında ne gibi farklar var, hastanelerde genelde neler yapıyorsunuz?

Psk232
Aday Memur
22 Ekim 2020 15:35

şöyle ki bir kere her hastanede mutlaka test yapılıyor, testin türü değişiyor ama yapılıyor. Bazı hastanelerde danışan kabul ediliyor, bazıların da değil. Mesela iğrenç bir yönetmelik var hasta hakları biriminde psikologlar da görevlendirilebiliyor. Bence çok kötü çünkü mesleki anlamda hiçbir şey kazandırmıyor bizlere. Yani inan bana hastaneden hastaneye çalışma koşulları çok değişiyor, bu durum tamamen hastane yönetimine bağlı. Sadece il/ilçe sağlık müd. çalışanlar döner daha fazla alıyor, ama oranın çalışma koşullarını bilmiyorum.

Özetle, bu hastaneden hastaneye değişen bir durum. Benim gördüğüm kadarıyla büyükşehirlerde ya da büyük hastanelerde saçma sapan görevler veriliyor ama daha taşra daha küçük yerler bizim meslek açısından daha şanslı bence. Sana şunu özellikle söylemek istiyorum, sağlık bak hakkında beklentini yüksek tutma pişman olabilirsin.


Blackness0
Aday Memur
22 Ekim 2020 17:25

O zaman en mantıklısı yine hastane hocam yani diğer kurumlarda belki üniversite olabilir ama çakılı kadro diyorlar. Şartlar biraz sıkıntı da olsa sağlık müdürlükleri sorunsa eğer hastane iyidir. Teşekkür ederim.

Altun997
Aday Memur
31 Ekim 2020 12:27

Hocam merhaba. Cezaevleri ve aile mahkemelerini biz mi seçiyoruz yoksa onlar bizi ikisinden birine random olarak atıyor mu ?

Blackness0
Aday Memur
01 Kasım 2020 01:57

Hocam açıkçası onlar hakkında pek bilgim yok.

MustafaSzy
Aday Memur
02 Kasım 2020 09:04

Bildiğim kadarıyla cezaevi ve adliyelerin alım duyuruları ayrı ayrı yapılıyor bakanlık aynı olsa da. Ben 2018 puanımla cezaevi alımına başvurup adliye alımına başvurmamıştım. İkisinde de mülakat yapılıyor ama süreç ayrı işliyor.

Psk232
Aday Memur
02 Kasım 2020 09:58

evet başvurular birbirine çok yakın tarihte açılıyor fakat ayrı ayrı başvurmak gerekiyor. Genel olarak süreç aynı mülakat sistemi var, adliyede genellikle ağır ceza ve aile mahkemeleri olarak var, cezaevi ise ayrı. Ben sağlık beklediğim için adliyeye veya cezaevine başvurmamıştım. Bildiğim kadarıyla mahkemeleri seçemiyoruz yani puana göre sıralanıyor.

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi