Editörler : Lanet
23 Ekim 2020 20:29

Aday Memurlukta Başka Memuriyete Geçiş

Merhaba bilgisi olanlar yazarsa sevinirim. Ben zabıta memuruyum henüz asaletimi almadım hala aday memurum. Sarıyer belediyesi zabıta alımı yapıyor şartlarım uyuyor girerde kazanırsam orda çalışmaya başlayabilir miyim ? Sonuçta aday memura nakil yasak başka kurumu kazanmak değil.


hsnd
Başbakan Müsteşarı
23 Ekim 2020 23:25

Doğru aday memurun başka kurumu kazanmadı yasak değil ancak başka kurumu kazanan memurun o kuruma geçebilmesi için muvafakat alması gerekir. İstifa edip yeni kazandığınız kuruma geçemezsiniz. Geçiş için şu an çalıştığınız kurumun muvafakatı yani size geçiş için izin vermesi gerekir. Eğer ki özlük hakları bakımından daha iyi bir memuriyet kadrosu kazanmış olursanız muvafakat almanız kolay olur hatta yasal olarak da memura muvafakat verilir. Ancak siz aynı kadroyu kazanacağınız için muvafakat almanız tamamen kurumun takdirine bağlı olmakla birlikte genellikle verilmemektedir.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
23 Ekim 2020 23:28

Kadrolardan biri sözleşmeli olursa istifayla geçiş mümkün ancak iki memuriyet de kadrolu olursa muvafakat almadan diğer memuriyete geçiş yapamazsınız.
Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi