Editörler : E.Kayı Han

lgnrpg27
Aday Memur
20 Kasım 2020 16:44

avukatımız davamızın reddedilmemesi için beklememiz gerektiğine hükmetti :) ayrıca söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. maalesef zımba teli kadar emeğe ve insana değer verilmiyor.

Nozdormu, 4 yıl önce

Açarsın, onu beklemene gerek yok. Kararı alır almaz açarsın.

bunun yanında aynısı başıma geldi, attan düşünei attan düşen anlar. 1 yıldan fazla disiplin soruşturması bekledi, baktılar bu ceza almayacak haklı sürdüler beni.

Sonucta dava açtık yürüdük.

ADALET BAKANLIĞINDA PERSONELİN MASA ÜSTÜNDE DURAN ZIMBA YA DA KAĞIT KADAR DEĞERİ YOKTUR. BUNU BİZE SÜREKLİ GÖSTERİYORLAR.

writerman01
Kapalı
21 Kasım 2020 16:14

Geçmiş olsun.

Benimde hiçbir disiplin cezam yokken 125/A-a dan ceza verdi.hemde 2 tane tanık ve bir savcınin olumlu b eyanlarınarağmen.

İdare mahkemesine itirazım red oldu. Üst mahkemeye tasimadim keşke taşısaydim.

8 sene geçti halen hatırlarım bazen

Şeref yoksunlari çok bu ülkede. Allahta onlardan bu dünyada yada öte dünyada hesabını sorsun inşallah o hesabı veremezler çünkü kul hakkı ile gelme diyor

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
21 Kasım 2020 20:56

İdare Mahkemesi'ne dava açmak için, idareye işlemin geri alınmasını/kaldırılmasını talep etmeniz gerektiğini bunun da süresinin 60 gün olduğunu mu demek istiyorsunuz?

lgnrpg27, 4 yıl önce

sorun idarenin 60 günlük zımmi red süresini kasten beklemesi. süre bitmeden dava açamıyoruz. birileri yazdığımız dilekçeleri sümen altı ediyor. oysaki sürgün kararını 3 saate verebiliyorlar.

kytkbl
Kapalı
22 Kasım 2020 04:12

Söz konusu başka yere atanma işlemini alır almaz dava açabilirdiniz Çünkü ortada bir idari işlem ve eylem olduğundan dolayı Hatta bununla alakalı bir arkadaşın kurumunda benzer şekilde başka yere tayin olur olmaz idari dava açıldığı ve neticesinde idari işlemin iptaline karar verildiğini duydum. Gerekçe olarakta memur hakkında yürütülen adli/idari soruşturmalar tamamlanmadan ve olumsuzluğu tespit edilmeden, salt yürütülen soruşturmaların mahiyeti açısından, davacının hizmet gereği başka yere atamasının yapılamayacağını ve haliyle Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği'nin 29'uncu maddesinde öngörülen koşullar oluşmaksızın işlem tesis edilemeyeceğini belirterek başka yere atama işi olan idari işlemi iptal etmiş yerel mahkeme.
Nozdormu, 4 yıl önce

Açarsın, onu beklemene gerek yok. Kararı alır almaz açarsın.

bunun yanında aynısı başıma geldi, attan düşünei attan düşen anlar. 1 yıldan fazla disiplin soruşturması bekledi, baktılar bu ceza almayacak haklı sürdüler beni.

Sonucta dava açtık yürüdük.

ADALET BAKANLIĞINDA PERSONELİN MASA ÜSTÜNDE DURAN ZIMBA YA DA KAĞIT KADAR DEĞERİ YOKTUR. BUNU BİZE SÜREKLİ GÖSTERİYORLAR.

lgnrpg27
Aday Memur
23 Kasım 2020 10:32

malesef kanunda çok açıkca 60 günlük sürenin beklenilmesi gerektiği yazıyor. bizde işi riske atmayalım dedik. ama sürüldüğümüz görev yerimize gitmek zorunda kaldık. her gün gidiş geliş yapıyorum hem maddi hemde manevi anlamda çok yorucu oluyor. ilginiz için ayrıca teşekkür ederim. bu hafta zımmi red süresi doluyor bakalım ne çıkacak. hakkımıza hayırlısı

kytkbl, 4 yıl önce
Söz konusu başka yere atanma işlemini alır almaz dava açabilirdiniz Çünkü ortada bir idari işlem ve eylem olduğundan dolayı Hatta bununla alakalı bir arkadaşın kurumunda benzer şekilde başka yere tayin olur olmaz idari dava açıldığı ve neticesinde idari işlemin iptaline karar verildiğini duydum. Gerekçe olarakta memur hakkında yürütülen adli/idari soruşturmalar tamamlanmadan ve olumsuzluğu tespit edilmeden, salt yürütülen soruşturmaların mahiyeti açısından, davacının hizmet gereği başka yere atamasının yapılamayacağını ve haliyle Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği'nin 29'uncu maddesinde öngörülen koşullar oluşmaksızın işlem tesis edilemeyeceğini belirterek başka yere atama işi olan idari işlemi iptal etmiş yerel mahkeme.

memursendika
Aday Memur
04 Şubat 2025 09:46

Soruşturma nedeniyle geçici görevlendirme yapılması sonucu aldığımız Yürütmeyi Durdurma kararı : ''Kamu hizmetlerinin yürütülmesi amaç edinilmeli, kamu yararı ile bağdaşmayan, örneğin; kamu görevlisini görevinden fiilen uzaklaştırmak veya onu cezalandırmak gibi hizmet gereklerine ters düsen bir sonuç amaçlanmamalıdır.''

ESKİŞEHİR

1. İDARE MAHKEMESİ

ESAS NO : 2024/1863

ZuZuLi53
Aday Memur
11 Şubat 2025 23:21

Merhaba, şuanda benimde başımda sizin yaşadığınız gibi sıkıntılı bir durum var idareci tarafından mobinge maruz kalıyorum ve her an elindeki tüm kozları oynayabilir maalesef rica etsem sizin mahkemenin karar metninin tamamını gönderebilir msiiniz bana. mesaj yolu ile yazdım size.

memursendika, 2 ay önce

Soruşturma nedeniyle geçici görevlendirme yapılması sonucu aldığımız Yürütmeyi Durdurma kararı : ''Kamu hizmetlerinin yürütülmesi amaç edinilmeli, kamu yararı ile bağdaşmayan, örneğin; kamu görevlisini görevinden fiilen uzaklaştırmak veya onu cezalandırmak gibi hizmet gereklerine ters düsen bir sonuç amaçlanmamalıdır.''

ESKİŞEHİR

1. İDARE MAHKEMESİ

İnfaz4206
Daire Başkanı
12 Şubat 2025 02:46

icradan kaynaklı sürgün oluyor mu admin bey kardeşim
ÇOTANAK, 4 yıl önce

İdare Mahkemesi'ne dava açmak için, idareye işlemin geri alınmasını/kaldırılmasını talep etmeniz gerektiğini bunun da süresinin 60 gün olduğunu mu demek istiyorsunuz?

yatıksekiz
Aday Memur
16 Şubat 2025 19:19

Bir yolu yok kardeşim, biz de haksız yere soruşturma geçirdik, artı alenen bir hukuksuzlukla karşılaştık söylemek istemiyorum burada, bir umut müfettişler gelince belki fark eder de hak yerini bulur dedim ama onlar da hiç bir şey yapmadan gittiler yanlarına kâr kaldı...

Aşkar2643
Aday Memur
16 Şubat 2025 22:37

meraba mesaj yazmak istedim size ama kapalı sanırım mesajlarınız. metnin tamamını atma şansınız var mı rica etsem ?
memursendika, 2 ay önce

ESKİŞEHİR

1. İDARE MAHKEMESİ

Toplam 30 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi