Değerli Hocamlarım, Bildiri katılım belgesini maalesef 1 aydır aramama rağmen bulamıyorum ve meslek hayatımda ilk defa böyle bir şey başıma geliyor. Katılım belgesini Oturum başkanından alırken fotografım var ama kendisi yok şu an. Buhar oldu sanki... Ne yapılabilir? Katılım Belgesi koymadan sisteme yükleyebilir miyim bilmiyorum. Katılım belgesi koymadan yükledim diyelim, acaba juriler ne düşünür? Kabul belgem var, katılım belgesi yerine durumu açıklayarak kabul belgesi yüklesem ??? Böyle bir duruma ilişkin tecrübe veya bilginiz var mı?? BİKNLK, 2 ay önce - Alıntıya git
Değerli Hocamlarım,
Bildiri katılım belgesini maalesef 1 aydır aramama rağmen bulamıyorum ve meslek hayatımda ilk defa böyle bir şey başıma geliyor. Katılım belgesini Oturum başkanından alırken fotografım var ama kendisi yok şu an. Buhar oldu sanki...
Ne yapılabilir? Katılım Belgesi koymadan sisteme yükleyebilir miyim bilmiyorum.
Katılım belgesi koymadan yükledim diyelim, acaba juriler ne düşünür?
Kabul belgem var, katılım belgesi yerine durumu açıklayarak kabul belgesi yüklesem ???
Böyle bir duruma ilişkin tecrübe veya bilginiz var mı??
Eğer Dr öncesi bir çalışmanız Dr sonrası atıf aldıysa bunu Dr sonrası atıf olarak göstermelisiniz. Ben ilişkili eserlerimi makalenin en sağındaki sekme üzerinden yaptım. YÖKSİS'e veri girişi yaptığımda. Buarada YÖKSİS'e önce yayınlarımızı vs. girdim. Oradan çekilebiliyor dedi yeni Doç olan arkadaşım. Benimde bildiriden sunulan birkaç çalışmamda dipnot düşmemişim. İlişkili eser yapınca sorun kalkabilir diye düşünüyorum. Zaten Özet, konu benzer. Ama jüriye de bağlı. Büyüklerimizin dediği gibi umarım göğsü merhametli kişilere denk geliriz. Tez ile ilişkili tüm çalışmalarımı doğrudan tezden çıkmasa bile lisansüstü tez kapsamında eklemeyi düşünüyorum. Diğer forumlarda etik alanların yazılarını okudum ve ufacık şeylerden bile etiğe giden varmış. Kolay gelsin gggoksu, 2 ay önce - Alıntıya git
Eğer Dr öncesi bir çalışmanız Dr sonrası atıf aldıysa bunu Dr sonrası atıf olarak göstermelisiniz. Ben ilişkili eserlerimi makalenin en sağındaki sekme üzerinden yaptım. YÖKSİS'e veri girişi yaptığımda. Buarada YÖKSİS'e önce yayınlarımızı vs. girdim. Oradan çekilebiliyor dedi yeni Doç olan arkadaşım.
Benimde bildiriden sunulan birkaç çalışmamda dipnot düşmemişim. İlişkili eser yapınca sorun kalkabilir diye düşünüyorum. Zaten Özet, konu benzer. Ama jüriye de bağlı. Büyüklerimizin dediği gibi umarım göğsü merhametli kişilere denk geliriz.
Tez ile ilişkili tüm çalışmalarımı doğrudan tezden çıkmasa bile lisansüstü tez kapsamında eklemeyi düşünüyorum. Diğer forumlarda etik alanların yazılarını okudum ve ufacık şeylerden bile etiğe giden varmış. Kolay gelsin
Teşekkürlergggoksu hocam, ilişkili eser yapıp, ilgili puanı vermek ve açıklama eklemek bildiri-makale ikilisi için uygun olacaktır umarım.
Merhaba hocalarım,
İlişkilendirme konusunda bir sorum olacaktı.
Bir makalem bir projeden üretildi. Bu makaleyi proje ile ilişkilendirdim ve aynı zamanda bildiri yaptığım için bildiri ile de ilişkilendirdim. Makale ilişkilendirme sekmesinde görülüyor. Fakat bu ilişkilendirme bildiri sekmesine geldiğimde gözükmüyor. Bildirileri tekrar mı makale ve proje ile ilişkilendirmeliyim?
Teşekkür ediyorum.
Herkese kolay gelsin.
Merhaba hocalarım, İlişkilendirme konusunda bir sorum olacaktı. Bir makalem bir projeden üretildi. Bu makaleyi proje ile ilişkilendirdim ve aynı zamanda bildiri yaptığım için bildiri ile de ilişkilendirdim. Makale ilişkilendirme sekmesinde görülüyor. Fakat bu ilişkilendirme bildiri sekmesine geldiğimde gözükmüyor. Bildirileri tekrar mı makale ve proje ile ilişkilendirmeliyim? Teşekkür ediyorum. Herkese kolay gelsin. eray2020, 2 ay önce - Alıntıya git
Hocam, ilişkilendirmede çift taraflı yapılması gerekiyor diye düşünüyorum. birini yaptığınızda diğerinde çıkmıyor. makale-bildiri ve bildiri makale olarak yapılmalı bence.
Hocam, ilişkilendirmede çift taraflı yapılması gerekiyor diye düşünüyorum. birini yaptığınızda diğerinde çıkmıyor. makale-bildiri ve bildiri makale olarak yapılmalı bence. sjsi, 2 ay önce - Alıntıya git
Çok teşekkür ediyorum hocam bende öyle düşünmüştüm. Özellikle beyannemedeki çalışmaları çift taraflı yapmalıyız. Ya da tüm özgeçmişi yapmalıyız.
Kolay gelsin.
sayın hocalarım herkese merhaba
Nickimden de anlaşılacağı gibi Ocak döneminde biyoloji alanında docentlik basvurusu yapmayı dusunuyorum. Bu baslık altındaki 7 sayfayı okudum ama aklıma takılan cevapları bulamadım. Aşağıdaki sorularıma tecrübeli bir hocamdan cevap alabilrisem cok sevinirim;
1. Bu ilişkilendirme nedir ? Yapılmak zorunda mı?
2. Tek isim olarak sözlü sunumunu yapmış olduğum ve kongre kapsamında tam metni basılmayan bildirimin makalesini de puanlamaya dahil edebilir miyim?
3. Bu bahsi gecen sözlü sunumda tek isim yaptım ancak makalesini bir hocamla birlikte yaptık. Hocanın haberi ve rızası var yine de etik acıdan problem yasar mıyım? yada belgelendirmeli miyim?
4. 3 adet makalemde -bircok sayısal makalede oldugu gibi- materyal metod istatistiksel analizler benzer. bu calısmaların hepsini koysam problem cıkar mı?
Dosya hazırlarken simdilik aklıma gelenler bunlar. Basvuru esnasında bakalım nelerle karsılşıp yeni sorular bulacagım :)
Değerli hocalarım, cevaplarınızı merakla bekliyorum.
Herkese sağlıklı günler, iyi çalışmalar dilerim.
Hocalarım, Sizlere şöyle bir sorum olacak:
Özellikle doktora öncesi yaptığım birkaç çalışmayı şu anda bazılarını içerik olarak yetersiz bulduğumdan bazıları ise ücretli dergilerde basıldığından (Normalde bu konuda açıklanan kabul şartlarını taşımalarına rağmen) dosyama koymak istemiyorum.
Dolayısıyla yaptığım çalışmalardan bazılarını kendi isteğim ile dosyaya koymayabilir miyim?
Alacakları puanlardan vazgeçtiğim için bana zararı olacak böyle bir tasarrufa hakkım var mı?
Jüri bana bu çalışmaları neden dosyana koymadın diyebilir mi?
Hiçbir yerde puan olarak değerlendirmediğim çalışmalarım hakkında dosyaya koymadığım için etik sorunu olur mu?
Bu tür yayınları CV'lerde göstermesek olur mu?
(Bunu dosyamın kalitesi açısından yapmak istiyorum)
Teşekkür ederim
Hocalarım, Sizlere şöyle bir sorum olacak: Özellikle doktora öncesi yaptığım birkaç çalışmayı şu anda bazılarını içerik olarak yetersiz bulduğumdan bazıları ise ücretli dergilerde basıldığından (Normalde bu konuda açıklanan kabul şartlarını taşımalarına rağmen) dosyama koymak istemiyorum. Dolayısıyla yaptığım çalışmalardan bazılarını kendi isteğim ile dosyaya koymayabilir miyim? Alacakları puanlardan vazgeçtiğim için bana zararı olacak böyle bir tasarrufa hakkım var mı? Jüri bana bu çalışmaları neden dosyana koymadın diyebilir mi? Hiçbir yerde puan olarak değerlendirmediğim çalışmalarım hakkında dosyaya koymadığım için etik sorunu olur mu? Bu tür yayınları CV'lerde göstermesek olur mu? (Bunu dosyamın kalitesi açısından yapmak istiyorum) Teşekkür ederim İkaab, 2 ay önce - Alıntıya git
Beyannamede puanlamasanız da özgeçmişe koymak zorundasınız. Eski yıllarda aday tarafından beyanname ve özgeçmişe konmayan çalışmaların, jüriler tarafından bulunarak adayların etiğe sevk edildiğini yine bu forumda okumuştuk.
sayın hocalarım herkese merhaba Nickimden de anlaşılacağı gibi Ocak döneminde biyoloji alanında docentlik basvurusu yapmayı dusunuyorum. Bu baslık altındaki 7 sayfayı okudum ama aklıma takılan cevapları bulamadım. Aşağıdaki sorularıma tecrübeli bir hocamdan cevap alabilrisem cok sevinirim; 1. Bu ilişkilendirme nedir ? Yapılmak zorunda mı? 2. Tek isim olarak sözlü sunumunu yapmış olduğum ve kongre kapsamında tam metni basılmayan bildirimin makalesini de puanlamaya dahil edebilir miyim? 3. Bu bahsi gecen sözlü sunumda tek isim yaptım ancak makalesini bir hocamla birlikte yaptık. Hocanın haberi ve rızası var yine de etik acıdan problem yasar mıyım? yada belgelendirmeli miyim? 4. 3 adet makalemde -bircok sayısal makalede oldugu gibi- materyal metod istatistiksel analizler benzer. bu calısmaların hepsini koysam problem cıkar mı? Dosya hazırlarken simdilik aklıma gelenler bunlar. Basvuru esnasında bakalım nelerle karsılşıp yeni sorular bulacagım :) Değerli hocalarım, cevaplarınızı merakla bekliyorum. Herkese sağlıklı günler, iyi çalışmalar dilerim. biyohoca, 2 ay önce - Alıntıya git
Hocam merhabalar,
Cevap 1- İlişkilendirme aynı araştırma sonucunda ortaya çıkan sonuçlardan oluşan eserlerin birbiriyle ilişkilendirilmesidir. Örneğin YL tezinizden çıkan makale ve bildirileri teziniz ile ilişkilendirmeniz gerekir. Aynı şekilde bir sempozyumda özet olarak basılan çalışma sonrasına tam metin makaleye dönüştüyse bu sempozyum özeti de tam metin makale ile ilişkilendirilmeli ve sadece bir tanesi puanlanarak beyannameye eklenmelidir. İlişkilendirme Yöksis sisteminden rahatlıkla yapılabilir.
Cevap 2- Kongre kitapçığında basılmayan bildirinin makalesi kongre özeti ile ilişkilendirilerek kullanılabilir.
Cevap 3- Bu konu biraz ikircikli. Bir çalışmaya sonradan yazar ekleniyorsa bazı jüri üyeleri bunu etik kurula sevk ediyor, bazısı görmezden geliyor. Burada sorulan soru eklenen yazarın katkısı varsa bildiride neden yazar olarak yoktu, katkısı yoksa makalede neden yazar olarak eklendi. eğer bildiri ile makale arasında büyük fark varsa eklenen kısımlarda katkı yaptı denilebilir ancak jüri üyeleri ne der orasını tam olarak kestiremiyorum.
Cevap 4- İncelenen malzeme ve dolayısıyla sonuçlar farklı ise aynı yöntem farklı materyaller üzerinde kullanılabilir. Ancak jüri üyeleri hep aynı çerçevede hareket ettiğinizi düşünebilir ancak bu olumsuz görüşe sebep olmaz.
Kendi tecrübelerimle cevaplarım bu şekilde. Farklı görüş belirtecek hocalarım da olabilir.
Hayırlı olsun. Fiziksel dosya göndermiyoruz:
https://www.yok.gov.tr/Sayfalar/Haberler/2021/docentlik-basvurularinda-yeni-donem.aspx
Merhabalar,
Makalelerimi yöksise yükledim. Kanıtları dbs'ye yükleyedim.Bildirileride yöksise yükleyebilir miyim?
Ben puanlamasam dahi tüm çalışmalarını önce yoksise yükledim. Sonra otomatik olarak DBS sisteminde gözüküyor. Ancak DBS sistemine şuan yükleme yapılmıyor. Sistemde onarım var uyarısı aliyorum. Sadece atıflar el ile girdim ama dosyaları yükleyemedim.
Buarada şüpheniz olduğu çalışmaları puanlamayın. Sorup, soruşturuyorum ve bir prof hocam sözlü sınav kalktığı için etik acıdan çok hassas davranıldığını söyledi.
Buarada atıf listesinde atıf aldığım çalışmaları listelerinden sonra her bir atıf için parantez ile dergilerin hangi endekslerde tarandığını da belirttim. Biraz zahmetli ama jürileri hem yormamak hem de hassas çalıştığımı göstermek acısından faydalı diye düşünüyorum.
Başvurular 20 Ocak'da başlayacak, nasıl başladınız dosya yüklemeye?
Sayın hocalarım iyi günler dilerim. Sosyal bilimler alanında tanımda, ''Alan İndeksleri= ISI Database'e giren ilgili indeksler veya SCOPUS'' denmekte. Bu kapsamda ''Index Copernicus'' alan indeksi sayılmakta mıdır? Bu indekse giren dergilerde yayımlanan 5 makale çalışmam bulunuyor. Bunları 10'ar puan olarak mı yoksa 4'er puan olarak mı puanlamam gerekiyor? Yanıtlar için teşekkür ediyorum.
Sayın hocalarım iyi günler dilerim. Sosyal bilimler alanında tanımda, ''Alan İndeksleri= ISI Database'e giren ilgili indeksler veya SCOPUS'' denmekte. Bu kapsamda ''Index Copernicus'' alan indeksi sayılmakta mıdır? Bu indekse giren dergilerde yayımlanan 5 makale çalışmam bulunuyor. Bunları 10'ar puan olarak mı yoksa 4'er puan olarak mı puanlamam gerekiyor? Yanıtlar için teşekkür ediyorum. zimberdyal, 2 ay önce - Alıntıya git
Hocam bu sorunun yanıtını ben de aramıştım, bana şu şekilde vermişlerdi. ISI databese denilen web of science endeksler. bunlardan bahsedileni ESCI burada. Dolayısıyla makale ESCI veya SCOPUS indekisnde ise 10 puan, aksi halde ise düşük puanlı uluslararası indeks oluyor. Sosyal bilimlerde 5 puana tekabül ediyor. Bana söylenen bu idi. Yanlış biliyorsam bir başka hocamız düzeltsin, doğru ise de diğer hocalarımız doğrulasın lütfen.
Arkadaşlar mehabalar,
Benim bildiğim şu ki mla, ebssho ve index coprnicus alan endeksi. Buralardaki makalelerimiz 10 puan değerinde yani. Diğerleri ise asos, sobıad vs. 5 puanlık dergi.